Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(omega @ 2006 03 12, 13:39)
susirgo pasiflora. nezinau ka daryti. tokie balti aplipe aplink stieba ir prie lapu. nufotografavau, bet nemoku ikelti. gal galite patarti ka daryt?

miltuotieji skydamariai. muilas, spiritas ir pan. neveikia, reikai priemonės kuri per lapus ar šaknis patenka į augalo skysčius ir nunuodija skydamarius. Žr. aukščiau, kuo nuodyti skydamarius.
Atsakyti
Išgirdau tokį parazitų naikinimo būdą: viena dalis vandens, viena dali dektinės. smile.gif Gal kas esat girdėję ar bandę. Baisu, kad ne tik parazitus, bet ir gėles išnaikinsiu:)
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 03 13, 00:16)
Florisimoje (bent jau kur yra Vilniuje, Mindaugo g. Maximoje) atsirado Schultz priemone nuo kenkeju. Purskiama priemone, kainuoja 25 Lt. Brangu, bet bent jau nuo paprastu skydamariu ir voratinkliniu erkiu veikia 100 proc. - isbandyta (purksti 2 kartus darant savaites pertrauka).

Reikes isigyti, bus toms erkems bash.gif bash.gif bash.gif
Atsakyti
Vakar paliejau 2 savo gėles kuriose vėl aptikau žemėse baltų kirmėlaičių Vermicide tirpalu (kokiu 50 proc. stipresniu nei nurodyta instrukcijoje) - kirmėlaitės kaip šliaužiojo taip šliaužioja. O prieš tai beveik visai buvau išnaikinusi, kaip kažkas parekomendavo, prikaišiojus į vazonus lipnios juostos musėms gaudyti gabaliukų. Tik per anksti nurinkau verysad.gif
Ti kad labai jau bjauri ta lipni juosta - viska išteplioja, nusiplauna tik su tirpikliu, vis vaikai prisiklijuoja vietoj musiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 03 17, 15:53)
išnaikinusi, kaip kažkas parekomendavo, prikaišiojus į vazonus lipnios juostos musėms gaudyti gabaliukų. Tik per anksti nurinkau  verysad.gif
Ti kad labai jau bjauri ta lipni juosta - viska išteplioja, nusiplauna tik su tirpikliu, vis vaikai prisiklijuoja vietoj musiu  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif o kam juos isvis nurinkti? kai bus juodas, tada ir išmesi.. keistai, bet pastebejau, kad musytes 'atsiranda' ant tu 'juosteliu' po kokiu 3 dienu ir paskui intensyviai daugeja.

nu taip, klijuoja jos viską sąžiningai tongue.gif tai reikia labai atsargiai įsidėti viską į maišelį, laikyti tik už to maišelio, atlenkti ties maišelio kraštu porą juostelių ir kirpti iškart per 2 keletą reikalingo dydžio gabaliukų. Tada atsargiai su nagu atskirti iškirptus gabaliukus ir su 2 pirštais uždėti ant sąvaržėlės. rezultate išsiterlioja tik žirklės ir 2 pirštų galai lotuliukas.gif lotuliukas.gif (čia po daugelio terliojimųsi atsidirbau tokią technologiją ax.gif ). Sąvaržėles pasiruošti iškart kelias - atlenkti tik išorinį vieną "vingį" , o vidurinį galą šiek tiek palenkti nuo plokštumos, kad būtų galima lengvai užkišti lipnų gabaliuką neišsiterlinant.
Arba galima turėti pagaliukus ir juos įskelti iš viršaus...

aš karpau ~2x3 cm dydžio gabaliukais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 17 kovo 2006 - 15:18
sveikos 4u.gif niekada mano grožių nepuolė jokios ligos schmoll.gif nu va šiemet žiūriu yra ant agavos ir kelių kitų gėlių tokie rudi taškeliai iškilūs.kas čia gali būt? tikiuosi aiškiai parašiau
Atsakyti
Persodinau gėles, iškaitinau žemę, į švarius vazonus, po trijų dienų žiūriu kad kažkokie mažyčiai lyg kirminukai, lyg vabaliukai laksto po žemę, ir musyčių atsirado. Tai ką daryti, žemė buvo tikrai ne Juknevičiaus, ir perkaitinau kad išnyktų visokie gyviai blink.gif Laisčiau su kalio permanganatu, bet nepadeda, jau sudygo ir petunijos, nunyks mano gėlytės, ką daryti, kaip kovoti blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 19 kovo 2006 - 16:57
QUOTE(Baronė @ 2006 03 19, 16:57)
Persodinau gėles, iškaitinau žemę, į švarius vazonus, po trijų dienų žiūriu kad kažkokie mažyčiai lyg kirminukai, lyg vabaliukai laksto po žemę, ir musyčių atsirado. Tai ką daryti, žemė buvo tikrai ne Juknevičiaus, ir perkaitinau kad išnyktų visokie gyviai  blink.gif  Laisčiau su kalio permanganatu, bet nepadeda, jau sudygo ir petunijos, nunyks mano gėlytės, ką daryti, kaip kovoti  blink.gif  doh.gif

Taigi virsui labai aiskiai aprasytas Elos budas su lipnia juosta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(apsinge @ 2006 03 19, 09:57)
sveikos 4u.gif niekada mano grožių nepuolė jokios ligos schmoll.gif nu va šiemet žiūriu yra ant agavos ir kelių kitų gėlių tokie rudi taškeliai iškilūs.kas čia gali būt? tikiuosi aiškiai parašiau

Jei dar ir lipnus skaidrus laseliai ant lapu ir palanges - tai tikrai skydamariai.
Apie naikinima - auksciau.
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 03 19, 21:18)
Taigi virsui labai aiskiai aprasytas Elos budas su lipnia juosta  smile.gif
Papildyta:

Pas mane mažas vaikas, taigi atkrenta tas būdas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 03 19, 22:43)
Pas mane mažas vaikas, taigi atkrenta tas būdas  unsure.gif

o tai ką tas vaikas?
jei yra vaikas tai visi chemikalai atkrenta, sakyčiau g.gif
Atsakyti
Tai taip, užtai ir klausiu, gal dar kokį būdą žinot 4u.gif
Nekenksmingą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 20 kovo 2006 - 12:25
QUOTE(Baronė @ 2006 03 20, 13:24)
Tai taip, užtai ir klausiu, gal dar kokį būdą žinot  4u.gif
Nekenksmingą

tai tos lipnios juostelės. tik nereikia duoti vaikams jų karpyti kaip ifigenija tongue.gif ax.gif
galų gale, jeigu tos musės skraido ir aukščiau, tai galima pakabinti, kur vaikai nepasiekia. Bet mažiau efektyvu.
Atsakyti