Aha, čia sugrįžusi dar pasižiūrėjau į nuotraukytę, matau, kad šalia dar gėlių stovi. Jei ir nerasi dar ant jų vabzdžių, profilaktiškai vistiek nuplauk.
Kuke,ačiū už patarimą,bandysiu gelbėti su muilu,tik keista,ant kitų augalų nemačiau ir skraidant nemačiau,netgi man atrodo ,kad jie sparnelių neturi,tik ropoja lėtai
Dar viena bėda,kai kurie lapai nauji dygsta kažkokie parudavę,nu jaučiu mano augalėliui amen

Dar viena bėda,kai kurie lapai nauji dygsta kažkokie parudavę,nu jaučiu mano augalėliui amen

Va, va
Numarink tėčio gėlę, tai bus tau
Darbuokis mergina iš dūšios

Ploviau as savo gelytei lapus ir palikau vonioje per nakti.. O ryte iskelusi vazona is vonios pakraupau!
ten kokios 5-6 kirmeles raitesi!
Atidziau paziurejus supratau, kad ten dar jauni sliekai.
Kaip juos naikinti? Pirma karta su tokia beda susiduriau... Patarkit!
Ir dar kita beda. Na, ja tai jau kelis metus bandau isgyvendinti... Zemeje vis atsiranda lyg mazu kirmelyciu, kurios islenda palaiscius ir , man atrodo, lyg skraido... ar sokineja..
Daug priemoniu ju naikinimui isbandziau ir per ta laika nemazai geliu del ju ismeciau, bet efektyvios taip ir neradau.
Lyg tam kartui efektyvus buvo toks tirpalas POKON (nuo zemiu parazitu), bet po 1-2 sav. tu paraziteliu vel yra...
PADEKIT!!!

Ir dar kita beda. Na, ja tai jau kelis metus bandau isgyvendinti... Zemeje vis atsiranda lyg mazu kirmelyciu, kurios islenda palaiscius ir , man atrodo, lyg skraido... ar sokineja..

PADEKIT!!!

Ar bandei cesnaku uzpila turetu padet!
[quote=Betsi,2005 03 19, 09:09]
Ploviau as savo gelytei lapus ir palikau vonioje per nakti..
Cia vis turbut ta Jukneviciaus zeme... Tuos pacius kenkejus nuo jo zemes gavau ir as.
Mazas musytes isnaikinau pamerkusi visa vazona i vandeni (tiksliau silpna kalio permanganato tirpala). Po kokios paros ar dvieju visi gyviai islenda i pavirsiu, kazkiek nurenki, dar papurski kuo nors nuo kenkeju (o gal ir paprasta COBRA lab. nedaug tiktu) ir nudvesia, bet su sliekais sunkiau - jie palieka zemeje kiausinelius ir po kokio menesio ju vel pilna. Is savo citrusu niekaip ju neisveju. Jei gele nedidele ir nepernelyg susivijusiom saknim tai paprasciausia turbut nupurtyt visa zeme, nuplaut saknis ir persodint.
Apie cesnaka nezinojau, Orchideja, gal gali patikslinti kaip ji darai. Aciu.
Ploviau as savo gelytei lapus ir palikau vonioje per nakti..
Cia vis turbut ta Jukneviciaus zeme... Tuos pacius kenkejus nuo jo zemes gavau ir as.
Mazas musytes isnaikinau pamerkusi visa vazona i vandeni (tiksliau silpna kalio permanganato tirpala). Po kokios paros ar dvieju visi gyviai islenda i pavirsiu, kazkiek nurenki, dar papurski kuo nors nuo kenkeju (o gal ir paprasta COBRA lab. nedaug tiktu) ir nudvesia, bet su sliekais sunkiau - jie palieka zemeje kiausinelius ir po kokio menesio ju vel pilna. Is savo citrusu niekaip ju neisveju. Jei gele nedidele ir nepernelyg susivijusiom saknim tai paprasciausia turbut nupurtyt visa zeme, nuplaut saknis ir persodint.
Apie cesnaka nezinojau, Orchideja, gal gali patikslinti kaip ji darai. Aciu.
QUOTE(Nightingale @ 2005 02 14, 12:25)
Eii!!! hepl!!
Tai ka darom su tom musytem??? Ir su tais baltais maziukais sokinejanciais kai uzpilu vandens?
Tai ka darom su tom musytem??? Ir su tais baltais maziukais sokinejanciais kai uzpilu vandens?
Pailgi, balksvi gyviai, pasokantys laistant augala yra KOLEMBOLOS. sokineja jos atsispirdamos ant uzpakalines ju liemens esancia sakute. Kolembolos- naudingi dirvozemio organizmai, nes skaido organines medziagas, bet dregname, puveningame dirvozemyje ju gali atsirasti per daug ir tuomet jos apgrauzia augalu saknis. Vis delto kolembolu retai buna tiek, kad reiketu jas naikinti. Pakanka priziureti, kad puveninga dirva nebutu per dregna. Kolembolu galima lengvai atsikratyti: reikia panardinti vazona i vandeni ir jas taip nuplauti. Jei nepades, geliu parduotuvese yra specialiu lazdeliu joms naikint. Sekmes!!!!!!!!!
Aciu us patarimus!
Bandysiu gelbet geleles... Kaip ta cesnako uzpila ruost nezinau... Bandysiu per puse perpjautas skilteles padet...

QUOTE(Betsi @ 2005 03 19, 09:09)
Ploviau as savo gelytei lapus ir palikau vonioje per nakti.. O ryte iskelusi vazona is vonios pakraupau!
ten kokios 5-6 kirmeles raitesi!
Atidziau paziurejus supratau, kad ten dar jauni sliekai.
Kaip juos naikinti? Pirma karta su tokia beda susiduriau... Patarkit!
Daug priemoniu ju naikinimui isbandziau ir per ta laika nemazai geliu del ju ismeciau, bet efektyvios taip ir neradau.
Lyg tam kartui efektyvus buvo toks tirpalas POKON (nuo zemiu parazitu), bet po 1-2 sav. tu paraziteliu vel yra...
PADEKIT!!!

PADEKIT!!!

Slieku naikinimo budas: istatyti vazona su gele i gerai silta vandeni ,iki virsaus.Sliekai nemegsta silumos, ir vandens, ir islenda i pavirsiu,belieka juos surinkti.jei vel atsiras is kiausineliu-procedura pakartoti.
Tos mazos sokinejancios kirmelyte zemes pavirsiuje atsiranda nuo perliejimo.Retkarciais galima palieti su cesnako "uzpiltine".1-2 skilteles cesnako x 1 ltr vandens, ir palaikyti mazdaug para,po to palieti. Sekmes!
Pas mane ta pati problema.jau kokius 3-4 kartus ploviau lapus.Bet po savaitės vėl kiaušinėlių atsiranda,ir iš kur jie imasi?

Info apie kenkejus (rus):
http://www.flowerswe...pests/index.php
http://www.flowerswe...pests/index.php
Valyt lapus ir purkšti, nes palankios sąlygos dauginimuisi, kai sausas oras.