Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(Čika @ 2005 04 21, 22:04)
Jolitav, pabandyk aprašyti truputį konkrečiau, nes nelabai aišku. Rašoma, kad skydamariai atrodo kaip balti, gelsvi arba rudi skydeliai. O balti pūkeliai, na nežinau, gal tai tada kokie miltuotieji skydamariai  g.gif  Radau tokį jų aprašymą- jei tiks, vadinasi gali pradėti kovoti: maži vabzdžiai, kurių kūnas padengtas baltais vilnotais pūkeliais. Gyvena kolonijomis ant įvairių augalų stiebų ir po lapais. Jei jų prisiveisia daug, lapai vysta, gelsta ir krenta. Jei vabzdžių vos vienas kitas, nubraukite juos drėgnu skudurėliu arba vata. Jei jų daug, kovoti sunku- kas savaitę purkškite sisteminiu insekticidu.
Šį tekstą radau prie kaktusų kenkėjų.
Parašyk ar pas tave tikrai miltuotieji skydamariai.

Man irgi atrodo, kad cia miltuotieji skydmariai, bet paciu gyvuneliu as dar nemaciau g.gif
Atsakyti
Mano gėlytes irgi užpuolė bėda cry.gif O ta bėda tai vabaliukai žemėje. Išlenda, kai palaistau. Nors pora kartų mačiau ir šiaip ant žemės. Jie labai mažiukai. Kiek skaičiau, tai labiausiai panašu i kolembolas. Bet kuo jas išnaikinti? Jau viena kartą laisčiau insekticidu kažkokiu, bet nepadėjo. Gal kas nors žino tiksliai, kokį chemikalą pirkti?
Atsakyti
Aš su tautinėmis natūraliomis priemonėmis jau nebesiterlioju, mažai padeda. Nusipirkau Decio ir kai prispiria reikalas, nupurškiu balkone su juo. Labai padeda nuo voratinklinės erkutės, kuri lyg ir nepiktybiškai, bet natūraliomis primonėmis ją galima naikinti iki pažaliavimo -jai dzin. Ir nuo amarų taip pat, kurie lyg ir teoriškai lengvai išnaikinami, bet jie sugeba balkone prie 0 temperatūros laimingai daugintis, kas anot protingų knygelių neįmanoma, rašo kad prie žemėsnės kaip +15 laipsnių temperatūros jie negyvena, kurgi ne. Nuo skydamario tai tikriausiai Decis nepadės.
Atsakyti
verysad.gif verysad.gif nuo musiuku visokiu visokiu naudojami chemikalai, bendrai vadinami insekticidais, tripsai labai ikyrus ir su jais reikia kovoti nuolatos, vieno karto nepakanka, reikia pavaryti periodiskai, kad jie jei islieka gyvi, neprisidaugintu, nes kitaip tai uzdaras ratas- greiti jie, o jei dar idealios salygos tai apsaugok dieve.... tik jei vaikiukas mazas yra tai namie sunku tai daryti, chemikalai lakus junginiai ir sklinda kvapelis.... ne bet nupurksti butu gerai, nes persimes ant kitu augalu jei ju yra ir tada bus daug daug musiuku namuose beee.gif beee.gif
Atsakyti
as siandien su insekticidu savo daigus nupurskiau. Buvau pasejus anksti pavasari,kad lauke vos atsilus persodinciau ir pries kaimynus dziaugciaus smile.gif Tai vat, augaliukai jau ziedus eme krauti ir uzsiveise kenkeju.
Vistik, manau, persodinus lauke jie pranyks, dregme jiems patikt negali, o kambary, kaip kazkas jau minejo, oras sausas
Atsakyti
neisiaizduoju ka daryt, mano Guboja uzpuole kazkokios mažos baltos kirmelyteskokiu poros milimetru, ir tik ant zemes, perziurejau lapelius , nemaciau kad ten butu....ant kitu geliu irgi nera...gal kas zinot ka dabar daryt?
Atsakyti
QUOTE(zivirute @ 2005 05 21, 18:00)
neisiaizduoju ka daryt, mano Guboja uzpuole kazkokios mažos baltos kirmelyteskokiu poros milimetru, ir tik ant zemes, perziurejau lapelius , nemaciau kad ten butu....ant kitu geliu irgi nera...gal kas zinot ka dabar daryt?

NUo šitų kirmėlyčių yra Pokon firmos chemikalai, reikia palaistyti, bet smirda gerai, aš balkone visą savaitę laikiau gėlę. Po to vis reikia pakartoti tokį laistymą.
Atsakyti
NUo šitų kirmėlyčių yra Pokon firmos chemikalai, reikia palaistyti, bet smirda gerai, aš balkone visą savaitę laikiau gėlę. Po to vis reikia pakartoti tokį laistymą.

Aciu...bet ar daznai reikia laistyt?
Atsakyti
o pas mane kazkokie balti vabaliukai atsirado...milimetronai tokie... bet juda ju ten daug... fi kakaja gadast...pinigu medžio vazone g.gif kirmelytem ash ju nepavadinciau... g.gif tai gal ir man jais palaistyt?
būčiau dėkinga už atsakyma 4u.gif
Atsakyti
man atrodo ka mus uzpuole tie patys prazitai....
Atsakyti
o kur tos chemijos ieškoti g.gif
kaip manot "Florisimoj" Žirmūnuose gal bus?
Atsakyti
O mano gėles puola kažkokie voriukai, ir voratinklių priraizgyta. Pasiklausinėjau, žmonės sako voratinklinės erkutės. Pernai visas gėles balkone išėdė, tai viską su visom žemėm išmečiau. Bet dabar žiūriu, mano gardenija kambarinė irgi to brudo apsėsta. Ką daryti, kaip jas naikinti? cry.gif
Atsakyti