Įkraunama...
Įkraunama...

Japonų virtuvė

VIŠTIENO TERIJAKI

geriausiai tinka kulseliu mesa, nes ji yra sultinga ir miksta..
bulviu krakmolas,
raudonas sausas vynas,
soja,
cukrus
aliejus apkepimui

supjaustyti mesa kubeliais ir juos apvolioti krakmole.. tada ipyjus maza laseli aliejaus apkelti, daug nevartant.. tiesiog kai viena mesoso puse pagelsva lengvai tada apversti ir apkepti taip pat kita puse.. apkepus abi puses apslakstyti soja, ir pavartti tuos mesos gabaliukus, tada pilti raudono vyno ir pabarstyti truputeli cukraus ir viska gerai ismaisyti, nes tada kaip tik skysciu mase visrta terijaki padazu, ir reik kad visa visviena butu jame apvartyta.. rolleyes.gif tikrai labai skanu..
prie sito pateikalao labai tinka tarkuotas baltas ridikas.. na ir aisku ryziai..

o siaip va kur buvo rasoma apie tempura.. tai ja galima daryti ir is zuvies, labai skanu..
tik va toks padazelis buvo,. tai nepamenu.. doh.gif

kazkada esu dirbusi japonu restorane.. blush2.gif
Atsakyti
Ačiū ačiū, reikės kada bandyti. Teriyaki yra nuostabus dalykas.
Lauksim daugiau receptų ir įspūdžių iš japonų virtuvės smile.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kažko numirusi tokia įdomi tema verysad.gif Reikia pabandyti atgaivinti rolleyes.gif

Jūsų dėmesiui - vištienos sparneliai essen.gif

Reikia 8 sparnelių - nuplauti, nusausinti ir supjaustyti per sąnariukus (tuos galus tai išmesti arba iš jų sriubą išvirti). Tada 10 min. pamarinuoti pusėje šaukšto sojos padažo ir pusėje šaukšto sauso šerio ir tada reikia kepti keptuvėje ant silpnos ugnies kol beveik iškeps, prieš pabaigą padidint iki maksimumo ugnį, kad sparneliai apskrustų. Kol kepa galima padažą pasidaryti - ketvirtis puodelio sojos padažo, trys šaukštai cukraus pudros, du šaukštai sauso šerio ir vienas žvaigždinis anyžius - kaitinti keptuvėje kol sutirštės. Na ir tada mirkom vieną sparnelio pusę į padažą, į pakepintas sezamo sėklas ir dedam į lėkštę essen.gif

oishii desu ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirameki: 19 gegužės 2008 - 20:16
Kiauliena traškiuose džiūvėsliuose

Tai klasikinis japoniškas patiekalas. Išorė turi būti traški, o kiauliena viduje - sultinga.

Kiaulieną supjaustyti kaip karbonadams ir lengvai pamušti, pabarstyti druska ir pipirais. Pavolioti miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir galiausiai - džiūvėsėliuose. Kepti karštame aliejuje abi puses po 2-3 minutes. Nusausinti. Supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir dėti į lėkštę. Patiekti su tarkuotu šviežiu kopūstu ir padažu pagal skonį (garstyčiomis, sojos padažu ar pan.).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2008 05 26, 21:27)
Kiauliena traškiuose džiūvėsliuose

Tai klasikinis japoniškas patiekalas. Išorė turi būti traški, o kiauliena viduje - sultinga.

Kiaulieną supjaustyti kaip karbonadams ir lengvai pamušti, pabarstyti druska ir pipirais. Pavolioti miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir galiausiai - džiūvėsėliuose. Kepti karštame aliejuje abi puses po 2-3 minutes. Nusausinti. Supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir dėti į lėkštę. Patiekti su tarkuotu šviežiu kopūstu ir padažu pagal skonį (garstyčiomis, sojos padažu ar pan.).



Čia labai į Tonkatsu panašu smile.gif Niam niam
Atsakyti
Tai čia ir yra Tonkatsu 4u.gif bigsmile.gif

Šio vakaro patiekalas - Kiauliena su kvapniomis žolelėmis

200 gr. kiaulienos supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje pakaitinti aliejų, išspausti ir pakepinti česnaką. Česnaką išimti ir iškepti kiaulieną. Nusausinti ir dėti į lėkštę. Apibarstyti smulkintais kalendrų lapeliais, svogūno laiškais, baziliko ir mėtos lapeliais bei smulkinta imbiero šaknimi. Užberti pakepintų sezamo sėklų ir pašlakstyti sojos padažu sumaišytu su truputėliu wasabi.

Vyras sakė: "Nu kietai tu čia padarei" blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Negi jau nieks japoniška virtuve nebesidomi? g.gif
Dar keletą receptukų įdėsiu - mažu susigundysit hihihi.gif

"Teriyaki" kotletai

Kupiną šaukštą džiūvėsėlių užpilti puse stiklinės pieno ir išbrinkinti. Dėti 500 gr. kiaulienos ir jautienos faršo, 200 gr. stambiai sukapotų svogūnų, kiaušinį, pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį pipirų. Viską išminkyti ir suformuoti 8 kotletus. Keptuvėje ištirpdyti pusę šaukšto sviesto ir apkepti kotletus, kad abi pusės paruduotų. Dėti į skardą ir 15 min. pakepti iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus dėti ant paruošto daržovių mišinio ir apipilti teriyaki padažu (mažoje keptuvėje 1-2 min. pakaitinti puodelį acto, supilti pusę puodelio sojos padažo ir 1,5-2 šaukštus cukraus pudros; pakaitinti dar 1-2 min.).
user posted image
Atsakyti
Dėkui, Kirameki už receptus, reikia pradėti juos bandyti.
Ale iš kur tu jų tiek žinai? smile.gif Papasakok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 06 03, 10:22)
Dėkui, Kirameki už receptus, reikia pradėti juos bandyti.
Ale iš kur tu jų tiek žinai? smile.gif Papasakok smile.gif

Turiu knygą blush2.gif
Pradžioj vis bijojau pradėt daryt ką nors iš jos - labai sudėtingai atrodė doh.gif Bet kai porą receptukų pabandžiau, žiūriu, kad nieko ten sudėtingo nėra - labai greita ir labai skanu thumbup.gif Tai dabar kasdien vis darau ką nors naujo essen.gif
Atsakyti
Dar vienas receptukas blush2.gif

Baklažanas "dengaku" stiliumi

Baklažaną nuplauti ir perpjauti išilgai per pusę, apipjauti palei odelę ir įpjauti "grotelėmis".
Keptuvėje įkaitinti 3 šaukštus aliejaus, Dėti baklažaną plokščiąja puse į apačią ir kepti kol paruduos. Apversti, pridengti folija ir kepti, kol iškeps.
Nedidelėje keptuvėje paruošti "dengaku" padažą: 3 šaukštai raudonos miso pastos, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai vyno acto ir 1 sauso šerio. Maišyti keptuvėje ant silpnos ugnies, kol pasidarys vientisa masė ir pradės tirštėti.
Po porą šaukštų padažo užpilti ant iškeptų baklažanų plokščiosios pusės ir 5 min pašauti į orkaitę (po įkaitintu griliumi). Apibarstyti pakepintomis sezamo sėklomis.

user posted image
Atsakyti
Esu ragavusi nemazai kinietisku patiekalu,bet japonisku neteko.Nors man atrodo ,kad ju patiekalai panasus,nors gal ir labai klystu,o gal tik is isvaizdos atrodo?
Atsakyti
Man tai jų išvaizda kaip tik labai nepanaši g.gif O ir skonis tikrai nėra toks pat bigsmile.gif
Atsakyti