QUOTE(Insomnia @ 2008 08 29, 10:50)
Verba, o kaip tie kursai Megoj? Ką nors naujo išmokai? Ar mokėjai iki kursų sušį daryti?
Taip, mokėjau ir pakankamai dažnai namie gaminu.Tų kursų esminis momentas- kaip suvynioti patį sušį. O pav, kaip išvirti ryžius, kokiu santykiu pilti actą- taip ir neišgirdau.Ir virėjas, ir vertėjas, pav.,tik pasako- imame saujelę ryžių, klojame ant lapo ir t.t. Pati sau padariau išvadą, kad virėjas- ne japonas, bet kinas, kadangi į daugelį mano klausimų apie japonų kultūrą,sušio pateikimo kultūrą ar kažkokias įdomesnes detales, jis praktiškai neatsakė (kažkokios kelios bendros frazės). Tiesa, vieno dalyko- taupumo- čia išmokau: pati sušį vyniodavau iš viso lapo, o pasirodo, jo pakanka ir pusės. Bet buvo smagu ir nustebau, kad norinčių mokytis atsirado nedaug (bent tą dieną). Jau nekalbant, jog viską, ką pasigamini, gali suvalgyt arba išsinešt