Įkraunama...
Įkraunama...

Japonų virtuvė

Norėčiau prisijungti prie japonų virtuvės mylėtojų biggrin.gif
Vakar gaminau suši, labai skaniai gavosi ir nebuvo taip sunku kaip maniau anksčiau.
Tik neturėjau ryžių acto, kai kitą kartą darysiu, būtinai jį naudosiu.
Dabar dažniau juos gaminsiu.
MB labai mėgsta.
Reikės išmokti ir kitus patiekalus gaminti. smile.gif
Atsakyti
o gal kokiu receptuku mokat sushiu kaip juos kitaip daryt? tarkim su agurkais ir lasisa moku:) bet kaip padaryt, kad tarkjim butu isoreje ryziai.
Atsakyti
Yra tokių receptukų internete.
Bet su tokiais dar bijau eksperimentuoti.
Kol kas tik įdarą vis kaitaliosiu. biggrin.gif
Patiko šie puslapiukai, tik dar nebuvo laiko įsigilinti.
http://receptsushi.net/
O čia kaip padaryti, kad ryžiai būtų viršuje. smile.gif
http://www.osushi.ru/sushi/id/1718
Atsakyti
QUOTE(filmukas @ 2010 01 11, 10:12)
o gal kokiu receptuku mokat sushiu kaip juos kitaip daryt? tarkim su agurkais ir lasisa moku:) bet kaip padaryt, kad tarkjim butu isoreje ryziai.

Čia yra atskira tema apie sushi. Iš tikro, su tais ryžiais išorėje nieko sudėtingo nėra- visąlaik tokius darau, nėra sudėtingiau, nei įprasti, tik iš pradžių bauginančiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Panele:) @ 2010 01 02, 11:42)
Vakar vakarienei kaip tik gaminau situos kolduniukus thumbup.gif  skanumas skanumelis thumbup.gif
Labai greitai ir lengvai darosi. Bus daznas patiekalas mano virtuveje 4u.gif

Del padazo, tai konkreciau yra maisoma sojos padazas, ryziu actas ir cili aliejus.
Jei kam reikia galiu duoti tikslu idaro recepta is japones ismokta:)
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2010 01 18, 09:26)
Del padazo, tai konkreciau yra maisoma sojos padazas, ryziu actas ir cili aliejus.
Jei kam reikia galiu duoti tikslu idaro recepta is japones ismokta:)

Laaabai lauksiu wub.gif
Atsakyti
gal žinote ar Lietuvoje yra pirkti sakės ar kitokio japoniško gėrimo ir kiek maždaug tai kainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lithium: 24 sausio 2010 - 13:03
QUOTE(Lithium @ 2010 01 24, 13:03)
gal žinote ar Lietuvoje yra pirkti sakės ar kitokio japoniško gėrimo ir kiek maždaug tai kainuoja?

Paprasčiausiai tai nueik į Maximą ir ten visko rasi. Choya firmos sakės yra. Kainas irgi ten pat rasi smile.gif
Atsakyti
sveikutes,
Neblogi jusu receptukai, tik jie ne kasdieniam valgymui, gal kas zinot kaip tikrai paruosti zuvi japoniskai, maciau kaip atrodo iskepta, bet realiai kaip ja pagaminti reikia nelabai suprantu, ir kokia zuvis tinka? gal kas zino sukiyaki recepta? buvau japonijoje ir pries mano akis viska dejo i puoda, bet taip ir nepamenu visko... as speju, kad daugeli japonisko maisto neragavot, kad taip giriat smile.gif as puse patiekalu negaliu valgyti, nes kvapas ir skonis dar neatrastas ir negaliu priprasti... siaip susi japonai namie negamina, jie juos perka ir tik per sventes... bent jau as kai buvau, man taip aiskino... onigiri skanu, tie patys ryziai ir viduj kas nors (lasisa, slyva japoniska ar siaip kas, dar juros dumblio truputis), ragavau pirktini, tai nerealiai patiko, o ryziai sushio gaminimui tinka tik apvaliagrudziai. O tempura labai nesveikas maistas, japonai retai valgo smile.gif as namie okonomyaki darau, buvo atsiunte man specialiu milteliu, bet ir be ju apsieinu, paprasciausias receptas, tai kopustai , kiausinis, vanduo, (as tai truputi dar sojos padazo ipilu, kadangi tu milteliu neturiu (jie skoni duoda tam tikra)), morka, svoguno, dar ko prisigalvoji ta ir dedi, dar miltai“smile.gif o kiek miso pasta kainuoja ? mano vyras labai megsta miso sriuba, neseniai pabaigem, buvo atsiunte is japonijos, tai noreciau nusipirkti...
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 01 18, 16:27)
Aišku reikia  biggrin.gif

Paveluotai atrasau, bet receptas toks:
Kopusta, marinuotus bambuko uglius (galima ir be ju), svoguno laiskus (japonai deda kazkokia japoniska zole, kur vargu ar LT yra), truputi cesnako ir imbiero smulkiai sukapojame. Viska ismaisome. Idedame mazdaug toki pati kieki kiaulienos ar jautienos farso (vegetarams tinka smulkintas tunas). Kiek atsimenu dedasi siek tiek krakmolo (turbut kad sulipintu farsa?). Viska gerai su ranka ismaisome. Galima siek tiek ideti druskos i mase bet nebutina nes valgoma su suriu padazu.
Na o po to jau formuojame kolduniukus is tokiu spec. teslos apskritimu, krastus siek tiek suvilgome krakmolo ir vandens misiniu (kad neissileistu) ir kepame ant trupucio aliejaus kol apacia graziai apskrunda. Tuomet ipilame mazdaug ketvirtadali stiklines vandens, uzdengiame dangciu, sumazinam ugni ir laukiam kol vanduo isgaruos.
Labai tiksliai negalejau paaiskint, nes teko paciai tik padeti gamybos procese
Atsakyti
informacija kaunietems
urmo bazeje norvelitos kioskelyje (atnaujintame turguje) maciau prekiaujama saldytais smulkintais bambukais ir dvieju rusiu grybais
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2010 02 24, 10:16)
...Na o po to jau formuojame kolduniukus is tokiu spec. teslos apskritimu...

Tai vat ir klausimas gi yra, o kur LT tu teslos apskritimuku nusipirkti? g.gif
Atsakyti