Įkraunama...
Įkraunama...

Japonų virtuvė

Pradėjau domėtis japonų virtuve.
Čia video anglų kalba, tačiau viskas išsamiai parodyta. :-)
Filmukų trukmė nuo 2 iki 7 min.
Видео-руководство_по_приготовлению_Маки-Суши
Видео-руководство_по_приготовлению_риса_для_Суши
Видео-руководство_по_приготовлению_роллов_Калифорния
Видео-руководство_по_приготовлению_салата_из_лапшы_Соба_с_кунжутно-соевой_заправкой
Видео-руководство_по_приготовлению_шашлычков_Якитори
Видео-руководство_по_приготовлению_японского_супа_Мисо
Темпура_с_овощами_-_видео_руководство

Tikiuosi bus naudinga 4u.gif
Atsakyti

hi.gif

oi, merginos, kokiu cia receptuku turit, niam niam viskas 4u.gif
man sushi is pirmo karto patiko, labai patiko bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Siulau jums stai toki labai skanu receptuka - Miso sojos pupelių sriuba.

2 Porcijom reikes: miso pastos (3saukstai), keli salieru stiebai, 2 sampinjonai, kreveciu sauja, krabu mesos, slyvu padazo sauksto ir sojos pupeliu makaronu.

Uzvirti vandeni (kazkur du puodeliai), ideti miso pastos. Sumesti salierus, grybus, krabu mesa ir krevetes. Po keliu minuciu slyvu padaza ideti. Uzvirus sudeti sojos pupeliu makaronus, palaikyti kelias min ir valgyti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldainė: 13 spalio 2009 - 21:48
Sveikos merginos,

kai buvau Japonijoje megavaus YAKI GYOZA kolduniukais.... fantastika!

(yotube yra filmukas - How to make yaki gyoza - cooking with dog - kas angliskai supranta ax.gif cia labai gerai parodyta, kaip tai pasidaryti tokius namie)

Vietoj specialiu paploteliu jiems gaminti - dariau paprasta koldunine tesla - vanduo+druska+ miltai) plonai kociojau....

Keptus gyoziukus merkiau i sojos padaza - jokiu grietiniu! schmoll.gif
O suaugusiems rekomenduoju si gardesi uzfiksuoti alumi! drinks_cheers.gif
labai tinka su alum! mirksiukas.gif

skanaus visoms!

Atsakyti
sveikos, prisireikė pagalbos ax.gif
Gaminau suši su lašiša ir agurku, naudojau specialius ryžius, viriau kaip buvo nurodyta ant pakuotės, bet gavosi tokia šlapia košė, kad sušiai nei šioki nei toki buvo schmoll.gif
ką daryti, kad ryžiai būtų lipnūs, bet ne šlapia košė, beje acto nepilu, nes gaminu be acto ne pirmą kartą ir anksčiau nebuvo taip blogai ( bet irgi šlapoki)
Atsakyti
Labai gerai nuplaukit ryžius, pilkit vos mažiau vandens, sandariau uždėkit dangtį (pvz., po dangčiu folijos paklokit, kad mažiau garų išeitų).
Man idealūs ryžiai išeina, kai vandens puode būna maždaug per vieną rodomojo piršto sąnarį nuo ryžių. Nežinau, kaip čia tiksliau paaiškint. Na, kai į puodą supilat ryžius, vandens pilti tiek, kad virš jų būtų apie porą cm. T.y. rodomojo piršto nagas remiasi į ryžius, o vanduo pasibaigia ties sąnariu.
Verdu gerai "užkamšytame" puode 18 min, išvirus dar leidžiu pastovėt neatidarius apie 5 min. Labai gerai išverda- ir lipnūs, ir birūs tuo pačiu metu.
Bet kiekviena ryžių rūšis skirtinga, tad prie kiekvienų reikia taikytis. Aš ne pagal instrukcijas verdu, nes man pagal jas pastoviai kas nors neišeina smile.gif
Aš naudoju tokius
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 28 gruodžio 2009 - 21:06
ačiū, himalaia..bandysiu naujiems metams vėl gaminti, tai pasinaudosiu Jūsų patarimais 4u.gif
Atsakyti
tapau susiu ir japonisko maisto gerbeja 4u.gif
Prisipazinsiu, kad mane uzkrete tuo mano vaikas ( 12 m.).

Kadangi jam sushi be galo skanu ir net uzsiprase Kaledu sanelio sushiu gamybos rinkinio. O jau kai gaminome kartu ir as " uzsikabinau".

Beje, apie saldzius susi. Kol kas mes juos darome tik su ananasu. Ir gal zinote is ko gaminti padaza saldiems susiams. valgeme GAN BEI tokius.
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 12 30, 15:17)
Beje, apie saldzius susi. Kol kas mes juos darome tik su ananasu. Ir gal zinote is ko gaminti padaza saldiems susiams. valgeme GAN BEI tokius.

O aš iš viso niekada nesu dariusi saldžių sušių. Gal papasakotum daugiau? O juos irgi vynioji į dumblius? Va, čia yra http://www.sushiexpress.lt/ žiūriu daro net ne su paprastais ryžiais o pudingu?

Labai lauksiu daugiau papasakojimų apie saldžius sušius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuuzia: 30 gruodžio 2009 - 16:54
Saldzhius ryžius galima virti ne su actu ir druska, o su cukrum ir kokosų pienu vietoj vandens. O įdarui naudoti bet kokius vaisius- konservuotus ar šviežius. Bananai, ananasai, papaja, mango, ličiai, obuoliai....
Vyniojama į tą patį dumblį, kaip ir tradicinis sushis. Nežinau, iš ko Gan Bei padažą daro, bet galima pačiam pasidaryti iš tirpinto šokolado ir riebios neplaktos grietinėlės (artodys kaip sojos padažas) arba sugrūsti nesūrių pistacijų su cukrumi ir grietinėle- atrodys kaip wasabi.
Atsakyti
Mergaitės, pirmiausia aišku su naujaisiais metais 4u.gif laimingų, prasmingų, sveikų ir visokių kokių gerų metų jums smile.gif 4u.gif

o dabar kaip sakant prie reikalo smile.gif labai noriu pasigaminti makaronus su jūros gėrybėmis (konkrečiai valgiau Akropoly japonuose), ale neturiu supratimo, kaip juos pasigamint. Gal kas turit minčių?
Atsakyti
QUOTE(euforbija @ 2009 12 10, 18:06)
Sveikos merginos,

kai buvau Japonijoje megavaus YAKI GYOZA kolduniukais.... fantastika!

(yotube yra filmukas  - How to make yaki gyoza - cooking with dog - kas angliskai supranta ax.gif  cia labai gerai parodyta, kaip tai pasidaryti tokius namie)

Vietoj specialiu paploteliu jiems gaminti - dariau paprasta koldunine tesla - vanduo+druska+ miltai) plonai kociojau....

Keptus gyoziukus merkiau i sojos padaza - jokiu grietiniu! schmoll.gif
O suaugusiems rekomenduoju si gardesi uzfiksuoti alumi! drinks_cheers.gif
labai tinka su alum!  mirksiukas.gif

skanaus visoms!

Vakar vakarienei kaip tik gaminau situos kolduniukus thumbup.gif skanumas skanumelis thumbup.gif
Labai greitai ir lengvai darosi. Bus daznas patiekalas mano virtuveje 4u.gif
Atsakyti