Iš žurnalo Mažylis (2010 gegužė, Nr. 5 (125) )
Jautienos paštetas2 porcijoms reikės:
300 g. jautienos kepenų
2 bulvių
1 didesnės morkos
100 g. sviesto
3 česnako skiltelių
druskos
pipirų
Morkas su bulvėm išvirkite, išvirus nulupkite. Kepenis kepkite keptuvėje įkaitinusi šaukštą sviesto, tada 2 kartus permalkite mėsos malimo mašinėle kartu su morkomis ir bulvėmis. Sviestą suminkštinkite ir su išspaustu česnaku bei prieskoniais įmaišykite į jautieną. Sudėjus į indelius padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei norite, česnaką galite pakeisti kepintais svogūnais.
------------------------------
Nežinau, ar aš dariau jautienos paštetą, nes ant pakuotės buvo parašyta - galvijų kepenys, bet dariau pagal šį receptą ir gavosi labai skaniai. Nereikia nei E621, - kai maistas gaminamas iš maisto produktų - skonis net nesulyginti su parduotuviniu.
Tiesa, kepenis valandą mirkiau piene ir labai gerai nuploviau, dar išrinkau stambiąsias visokias plėves ir pan. Kadangi pirmą kartą gaminau kepenėles, tai nenorėjau rizikuoti.

Ir ant galo maišiau su keptais svogūnais vietoj česnakų. Ir krapukų dar įdėjau.

Gavosi visas molinis bliūdukas pašteto!