Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: Spragtukas

Sveikos, mamytes. Mano vyresnelis sita darzeli lanko nuo 1,5 metuku ir jam labai patinka. Pasitaiko, kad ryte nelabai nori, bet ne del darzelio, o del to, kad keltis anksti, mat dabar gyvename tolokai. Nuo rudens ir mazyli leisiu, tik jis jau nepaklius pas "Visciukus", greiciausiai pas "Zuvytes". Visciukuose mums labai patiko, ir aukletojos (Tania ir Vera) su vaiku kalbėjo kiek galejo, lietuviskai, bet tai, kad jis ismoko "V lesu radilas jolacka" tai mano manymu, tik i nauda. Paskui grupe persokom, nes maniskis laisvai kalbejo, o pabuves su savo vaikais, kuriems tai dar nelabai sekesi, ir jis pradejo svepluoti. Teko pereiti pas vyresnius, bet jis greitai priprato. Dabar jis "gaideliu" grupeje, pas Oksana ir Nedezda. Viena aukletoju man ne labai prie "dusios", bet ji tikrai rupinasi vaiku lavinimu. Kita labai draugiska, miela, bet abi tikrai stebgiasi, rupinasi. As is esmes labai dziaugiuosi pasirinkusi sita darzeli. O kazkas klause, kodel salia esanti "Pasaka" vadina save prestiziniu darzeliu... tik todel, kad pakliuti ten gali ne visi... uz rankos nepagavau, bet speju, kad ir ne uz aciu... Be to, jei "Spragtuko" vedejai visi vaikai lygus, tai "Pasakos" pazista gal ir visus, bet sveikinasi ir pakalbina tik turtingesniu, gal daugiau sumokejusiu tevu vaikus. Toks vaizdelis buvo per siu dvieju darzeliu surengta sporto svente. Tai "Pasakos" vedeja vieniems laimetojams tik ranka paspaude, o kitus ir apkabino, ir išbuciavo... slykstu ziureti... Be to, mano drauge, kuriai priklauso tas darzelis pagal gyvenama vieta, ten pateko tik paskambinusi i svietimo ministerija, kitaip, mat, vietu nebuvo, nors savo vaika ten uzrase tik gimusi, ir sarase buvo atrodo, astunta, o kai atejo laikas lankyti, tapo dvidešimt kazkelinta... zodziu, jei idomu, ar dar noresite kokios info, rasykit smile.gif
Atsakyti
O aš norėčiau nors nedidelės info apie Drugelių grupę,kaip ten auklėtojos? 4u.gif
Atsakyti
na va... Mes jau viščiukai tongue.gif Nors dar nelabai pareigingi, bet jau kelis kartus buvom apsilankę...
Pirmiausia, tai man nelabai patiko, kad mamai net pirmą kartą negalima su vaiku į grupę eiti... unsure.gif O maniškis labai jautrus, tai jam buvo labai didelis stresas naujoj aplinkoj, o dar iš mano rankų auklėtoja vaiką išpėšė ir be jokių ceremonijų mane išvarė verysad.gif Vaikas, aišku, visą valandą verkė taip, kad kiti vaikai negalėjo ramiai žaisti, o ir šiaip visas darželis skambėjo sad.gif
Kitą dieną vaikas jau net žodžio "darželis" nenorėjo girdėti. Bet šiaip ne taip nusigavom iki grupės. Žinoma, vėl ašarų kalnas ir -"mamytė ateina"... Bet buvo kita auklėtoja, tai manęs pačios nevarė iš grupės. Tad aš galėjau su vaiku kalbėtis, po truputį jį nukalbinti, supažindinti su kitais vaikais, žaislais ir auklėtoja. Nereikėjo net į grupę eiti- užteko ant slenksčio patupėt, bet vaikas mane matė, girdėjo, aš jam pasakojau suprantama kalba apie suprantamus žaislus (juk aš puikiai žinau, kas vaikui labiausiai patinka). Galiausiai jis tada įsidrasino nueiti pats vienas žaisti, pradėjo bendrauti su kitais vaikais ir auklėtoja, o aš "nusiploviau". Tą dieną ašarų nebuvo. thumbup.gif
Deja, kitą rytą vėl buvo pirmoji auklėtoja, tad išsiskirti vėl teko skausmingai... Galiausiai po savaitės pasigavom slogą (nenuostabu, nes vaikai grupėje su snargliais iki žemės ir kosti baisiausiai), tad pora dienų pabuvom namie. Auklėtoja, aišku nepatikėjo, kad sirgom g.gif Bet man vaiko sveikata svarbiau.
Kitą visą savaitę pravaikščiojom tvarkingai, iki pietų miego prabūdavo, o tada pasiimdavau. Bet po savaitgalio vėl kosmaras... Per tas ašaras lauke pasigavom ne tik slogą ir kosulį, bet ir akių uždegimą verysad.gif Ne kokios šventės nusimato... Bandysim iš naujo po švenčių pratintis prie draugų...

Kažkuri mamytė klausė dėl kalbų pas viščiukus... Dirėktorė sake, kad grupė mišri. Auklėtoja ją vadina rusų grupe, nors iš 12 ją lankančių vaikų tik trys rusakalbiai, visi kiti lietuvių vaikai g.gif Su vaikais auklėtojos kalba jų gimtąja kalba, tik su tėveliais rusiškai doh.gif Bendrosios komandos, aišku, rusų kalba, bet visi vaikai supranta.
Atsakyti
jo, dėl ligų liūdna verysad.gif bet deja, jei vaikas be temperatūros, jis eina į darželį, nors sloga ir kosulys baisinis, nesuprantu kaip vaikas tokioj aplinkoj nesirgs doh.gif praėjom ir mes tą pūlingą slogą-gerklę-akių uždegimą verysad.gif

mano viščiukė niekaip neišsiskiria ir nepasitinka be ašarų verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijolė: 22 gruodžio 2008 - 13:22
Lankome sita darzeli 3 metus. Nebuvo dideliu susirgimu, apart slogos, ir bendrazygio ikandimo i zanda zuveliu grupeje. Manau kad sirgs ar nesirgs priklauso nuo vaiko sveikatos, imuniteto Sirgs ir "Pasakoj" jeigu silpnas imunitetas!Nuo rugsejo perejome i priesmokykline grupe, tai tik va dabar pirma karta supirkome reikalingas kanceliarines priemones. Viskas ten gerai, ir maistas, ir aukletojos, nu gal yra prie ko prisikabinti, bet nedarau is to problemu.Smulkmenos. Rinkliavu nera.Mes, teveliai, tik pries Kaledas superkam vaikamas zaidimu, zaislu i grupe, savanoriskai, niekas nepraso ir nereikalauja. Vienintelis minusas, kad per mazas pasirinkimas papildomu uzsiemimu, pvz piesimo burelio noretusi, ar dar kokio nors. Cia galima pasirinkti tarp 3:anglu, sokiu ir dainavimo. kazkas pasakys kad tai yra daug...bet tai ne tas ko reikia mums:((((((. Lankome "Nykstukus"(lenku kalba)Kvieciu i sita darzeli. Planuoju savo antra vaikuti leisti taip pat i sita darzeli. thumbup.gif
Atsakyti
Kas liečia rinkliavas,tai pas mus grupėje jau berods porą kartų nuo rugsėjo rinko po 50lt 4u.gif Pradžioj kanceliarinėms reikmėms ir loginiams žaidimams,antrą kartą mačiau pirkti naujametiniai papuošimai,eglutė ir t.t 4u.gif
Atsakyti
Juratija, ta nelabai miela ir is ranku vaika lupanti aukletoja Tania ir man nelabai is pradziu patiko, tokia gruboka pasirode, ir su vaikais ji rusiskai kalba, na, nebent vaikas visai nesupranta. Bet po to, kai isiprasiau i ju kaledini vakareli (nors siaip teveliu jie neleidzia) kiek pakeiciau nuomone, pamaciau kaip jos abi, o Tania gal net labiau del vaiku stengesi, kaip jiems seke pasaka ir vaidino, nors tie dar visai pypliukai... bet visa laika sedejo issizioje is nuostabos. O ir tas vaizdelis kai aukletojos su tais visciukais bande sokti, dainuoti... net asara spaudzia... Zodziu, maniskiui ten patiko smile.gif
Atsakyti
Mes viščiukų grupę lankom jau antrus metus. Buvo mus perkėlę į vyresniųjų grupę, pas tą pačią Daivą su akinukais, bet pabėgom schmoll.gif Kiek per vasarą, kai keitėsi auklėtojos, jų matėm, nei viena neprilygo Verai, Svetai ir Taniai. Pagalvojom, tegu jau buna mūsų dukrytė su mažesniais vaikiukais, bet apsupta tokio tikro, nuoširdaus rūpestingumo. Ir vėl su baime laukiam rudens, nes visgi teks keliauti į kitą grupę verysad.gif
Atsakyti
ar nėra jokios galimybės, kad mažiai viščiukuose liksim antriems metams?
unsure.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad visa grupę kelia. Tik va šiemet rudenį mažiau vaikučių į viščiukus atėjo, tai ir leido mum sugrįžt. smile.gif Vaikas nuo tos Daivos pats pabėgdavo ir į seną grupę ateidavo, sakė: "Noriu pas Verą". biggrin.gif
Atsakyti
nuo vienu metuku priima, labai geras darzelis ir labai saunios aukletojos, geras maitinimas,
Atsakyti
QUOTE(ramzis69 @ 2008 12 12, 18:32)
O aš norėčiau nors nedidelės info apie Drugelių grupę,kaip ten auklėtojos?  4u.gif

Geros ir seimininkute gera 4u.gif
Atsakyti