Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

QUOTE(Nanuk @ 2007 07 25, 08:42)
:  AR NEDUOTUMETE KITOS MOTERS PIENO KAD PADETUMETE SAVO VAIKUI???

saulele, tai taip ir reikia rašyti, nes dabar gaunasi, kad užsipuoliau. unsure.gif
tikrai nenorėjau, nepyk.bet mano patarimai, manau bus irgi naudingi.

labai atsargiai reiktų su tuo MP, ypač kai tokie karščiai būna.
Atsakyti
o as skaiciau, kad motinos pienas su laiku keicia savo sudeti ir reikia (jei jau duodi kt vaikiukui) atitaikyti pagal amziu unsure.gif vat. ir beto seip reiktu istirti pieneli kitos moters, nes gali buti kad kokia liga serga, o ir pati to nelabai zino. na, o tas tyrimas trunka ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 07 25, 11:49)
saulele, tai taip ir reikia rašyti, nes dabar gaunasi, kad užsipuoliau. unsure.gif
tikrai nenorėjau, nepyk.bet mano patarimai, manau bus irgi naudingi.

labai atsargiai reiktų su tuo MP, ypač kai tokie karščiai būna.

Ne ne, jokiu budu neuzpykau. 4u.gif
Zinute labiau buvo skirta toms mamoms, kurios cia pasisake, kad duoti ar paimti MP yra amoralu. unsure.gif
Tiesiog norejau pabrezti tai, ka jos neteisios, nes buna ivairiu situacju gyvenime ir kaip pvz aprasiau savo storija. unsure.gif

kycca drinks_cheers.gif sutinku su tavo nuomone. be abejo savrbu, kad vaikeliai butu vienodo daugmaz amziaus ir mama-donore normalus zmogus, niekuo nesergantis. Bet gaila, kad beveik nemanoma surast toki zmogu.
Atsakyti
kazkaip negaleciau savo vaikui duoti kitos moters pieno, jau geriau misinio, kad ir butu galimybe ta moteri visa diena stebeti vistiek prisigalvociau, kad ji likusi laika ruko, igeria ir valgo beleka, bet cia tik mano nuomone, nieko nenoriu izeist.
Atsakyti
sveikos.turiu neisnesiotuke,pirma men maitinau savo pinu bet po to jis dingo verysad.gif dabar jau du men maitinu misinuku,vakar paskambino viena giminaite ir pasiule savo pienuko mano mazulei!!! thumbup.gif ji jo turi tiek daug kad galetu kelis vaikelius ismaitint.nezinau ka daryt,ar taip galima,nutraukt misinuka ir duot pieneli,ir ar nieko tokio kad tai ne mano pienelis.gal kas taip maitinat?
Atsakyti
Kiekvienos mamytes pienelis yra tokios sudeties, kokios reik butent JOS kudikiui, kai buvau paskaitelej, tai net gydytoja buvo pries tokia donoryste, nors kiekvienos motinos teise rinktis ir sprest paciai. Visgi nuomoniu siuo klausimu daug. Asmeniskai as nesiryzciau duot vaikuciui svetimo MP, o del to, kad tau dingo pienelis, tai labai apmaudu ir gaila, kad anksciau nesikreipei pagalbos, nes yra budu kaip jo neprarast. Bet... yra kaip yra... Aukit stiprios ir sveikos 4u.gif
Atsakyti
Kaip pediatrai žiūri į kitos mamos (donorės) pieną?
Anksčiau daug pieno turinčios mamos galėjo jį atiduoti pieno bankui, kad motinos pieno gautų nežindomi vaikai. Kai atsirado ŽIV, AIDS, hepatitas B ir C, pieno bankai tapo nebereikalingi, nes virusų gali patekti ir į mamos pieną. Juos aptikti labai sunku, brangu, reikalinga labai sudėtinga aparatūra. Kam rizikuoti ir daryti bandymus su vaikais? Imti draugės pieną būtų galima, jei ji turi lygiai tokio paties amžiaus kūdikį ir neserga ŽIV. Tačiau ar ji nėra hepatito nešiotoja, žinoti neįmanoma, nes šios ligos požymių gali neatsirasti keliolika ar net keliasdešimt metų.
Violeta Agurkytė
Atsakyti
Aš tikrai neduočiau savo vaikui svetimo pieno,kad būtų laiko mašina,galėčiau sugrįšti atgal mano sūnelis gal būtų gyvas...yra įtarimų, kad vaikas gavo streptokoką ligoninėj gavęs svetimos moters pieno,nes man buvo atlikti visi tyrimai,streptokoko nerado...
Atsakyti
Sveikute.Aš savo kūdykiui,kad ir draugės pienelį neduočiau,pati kai maitini MP tai prisižiūri ką valgai,o šalia savo draugės juk nebūni ištisą parą.Aš pati netinkamą ką nors suvalgau,jau žiūrėk vaikiuko veidelį išberia.Mano vyriasnioji irgi anksčiau gimusi,matinau kiek turėjau ir užaugom sveikos ir stiprios.To pačio linkim ir jums 4u.gif
Atsakyti
na ji ne drauge o giminaite,tai gal vistiek tai nors biski kanors reiskia...jos mazyliui tiek pat laiko kiek ir mano dukrytei,beto esu tikra kad ji niekuom neserga,ji labai prisiziuri mityba net kavos negeria,na nezinau po tokiu nuomoniu tikrai suabejojau g.gif va vyras parveze visa kamera maiseliais susaldyto pieno,gydytojai sako kad galiu pabandyt jei ji toleruos ta MP tai tada galiu ir toliau duoti,bet visiskai neprimaitinant misinuku.na mano pacios mama pasakojo kad kai mane pagimde tai irgi labai daug pienuko turejo ir dave ligoninej kitiems vaikuciams.na as vistiek manau kad MP yra daug vitaminu ir visa kita,o dar beto manoji neisnesiotuke tai jai taip reiktu.beto maciau pilna skelbimu kur net pardavineja MP.
Atsakyti
Jei gali, nueik i homeopatine vaistine. Naturalistines knygos rekomenduoja homeopatine priemone Pulsatila. Ir kantriai laikyk maziuka prie krutines 4u.gif
Papildyta:
Kaip ten bebutu, tik motinos pienas turi medziagu, padedanciu formuoti vaiko zarnyno mikloflora, imunine sistema ir kt. Jei vaikeliui patiks, tai kodel ne? Ir uz dyka thumbup.gif
Atsakyti
jei tavo giminaitė sveika (juk nėštumo metu darėsi tyrimus dėl įvairių ligų, taigi turėtų žinot rezultatus), tai gal vertėtų pabandyt. nors gydytojų nuomonės prieštaringos šituo klausimu
Atsakyti