kiek zinau ten kur mamytes donores duoda pienuko ji nuodugniai istiria, bei uz tinkama sumoka.
Cia, Lietuvoje neturi irangos tam pienukui patikrinti del to ir nera tokio dalyko.
Skaiciau kazkur, o kur nepamenu. Nes po gimdymo ir man sunkiai gaminosi pienukas, todel galvojau apie tokia alternatyva. Bet dekui dievui atsirado, gaila, kad tik vienam vaikeliui jo uztenka. Jei tureciau daugiau ir butu tokia "stotis" kur pienuka patikrina, bei piriima tikrai pasidalinciau:)
Tikrai ir mes mielai pasidalintume, jei toks pieno bankas Lietuvoj egzistuotu...Gal ateity. Beje, kam idomu, cia tas puslapis, kur radau: http://www.nationalmilkbank.org/
QUOTE(Elfukas @ 2006 08 17, 12:24)
Radau internete vieną puslapį apie tai, kaip mamos gali dovanoti savo pienuko tiems vaikuciams kurie gimė per anksti, kuriems, kad išgyventų būtinai reikia motinos pieno, o jų mamytės pieno neturi. Gal teko ką girdėt apie motinos pieno donorystę Lietuvoje?
Nu nežinau nežinau

QUOTE(Daile @ 2006 08 17, 15:23)
kiek zinau ten kur mamytes donores duoda pienuko ji nuodugniai istiria, bei uz tinkama sumoka.
Cia, Lietuvoje neturi irangos tam pienukui patikrinti del to ir nera tokio dalyko.
Skaiciau kazkur, o kur nepamenu. Nes po gimdymo ir man sunkiai gaminosi pienukas, todel galvojau apie tokia alternatyva. Bet dekui dievui atsirado, gaila, kad tik vienam vaikeliui jo uztenka. Jei tureciau daugiau ir butu tokia "stotis" kur pienuka patikrina, bei piriima tikrai pasidalinciau:)
skaitydama, žadėjau prieštarauti, bet jei ištiria - čia jau kitas reikalas

negali žinoti, ką "svetima" mama suvalgė ar pavartojo

jei zinociau kur ir kam reikia tikrai pasidalinciau

Vaje vaje kaip norėčiau, kad pas mane būtų pakankamai pieno mano mažytei, o tai dabar tenka tą brudą mišinuką duot
Apie pieno donodrystę dabar nežinau, tačiau uošvienė pasakojo, kad prieš 30 metų Tarybų sąjungoje toks dalykas egzistavo, net ir Lietuvoje...vaikų poliklinikoje pieno daug turinčios mamos nusitraukdavo pieną ir palikdavo seselėms, kurios jį atidudodavo motinoms, neturinčioms ar trūkstančioms pieno...Bet ar jį tikrindavo, kaip laikydavo tai neaišku

Apie pieno donodrystę dabar nežinau, tačiau uošvienė pasakojo, kad prieš 30 metų Tarybų sąjungoje toks dalykas egzistavo, net ir Lietuvoje...vaikų poliklinikoje pieno daug turinčios mamos nusitraukdavo pieną ir palikdavo seselėms, kurios jį atidudodavo motinoms, neturinčioms ar trūkstančioms pieno...Bet ar jį tikrindavo, kaip laikydavo tai neaišku

o as visai neseniai susipazinau su labai idomia amerikieciu mokslininku studija. jie tyre tris moteru grupes, maitinanciu vaikus iki 1 metu krutimi, - tyre ju pieniuko sudeti ir kokybe. tos trys grupes buvo tokios: sunkiai ekonomiskai gyvenancios, normaliai ir labai labai gerai gyvevavncios (turtingos) mamos. Labai netiketa buvo patiems mokslininkams, taciau pasirode, kad pieniuko kokybe absoliuciai nepriklauso nuo motinos gyvenimo kokybes (isskyrus zinoma tuos atvejus, kai vartojamas alkoholis, narkotikai, cigaretes). Visu tirtuju pienas turejo visus vaikui reikalingus vitaminus ir kitas medziagas ir puikiai tenkino augancio vaikiuko poreikius, vienintelis skirtumas - kai kuriu (taciau ne visu) sunkiau gyvenanciu mamyciu pieniukas buvo ne toks riebus. Stai tau ir pokstai - gamta sureguliuoja viska stebuklingai. O mes mielai pasidalintume pieniuku - galetume kokius keturis kudikius pamaitinti
ir valgom sveikai ir skaniai, ir negeriam ir nerukom, ir jokiom ligom nesergam - musu triju menesiu boruzyte sveika ir druta kaip turi but, - bet gaila niekam to pieniuko nereikia
o kokiam mazyliui nesinesiotukui manau geriau uz motinos piena nera, ir tikrai geriau jau svetimos mamos pieniukas nei jokio.
mielai atiduociau ir dar pati nuvezciau, jei reiktu.

Aš skaičiau apie tai, kad priklausomai nuo vaikelio amžiaus skiriasi mamytės pieno sudėtis, taigi tokiu atveju tik pagimdžiusi moteris galėtū duoti pieniuką ką tik gimusiam mažyliui.
pirmus savo vaikus maitinau karves pienu ir virtais klijukais=koks apsurdas.Galvojau,kad 2=3 menesius pamaitinau,ir man lygtai pradejo baigtis atsargos pieno.Esu skaiciusi,kad apie 90 procentu motinu gali savo vaikus maitinti savo pienu pačios. Tai gryna tiesa,nes jauneli matinu jau penktas menuo ir zadu dar ilgai maitinti.Mielos mamytes,su metais ateina ir protas,ir patirtis,reikia tik labai noreti=ir turesi.
Žinoma,yra isimčių

QUOTE(Gabija L @ 2004 09 24, 14:58)
As tokios pacios nuomones. Na kitam tai duociau, bet savam vaikui imti kitos motinos piena - tikrai , kad ne.
Nu taip kategoriskai nereikia,jei pati nemaitintum,o kudikis butu itin ligotas,tai duotum kad ir kitos mamos piena

drauge kovo men ggimde AK, tai vienai buvo pieno trukumas, teko pirkti, tai 1 ml kaina 1 Lt
.Tai vat, uz 50ml buteliuko turi mokedavo 50Lt, o neisnesiotukams juk butinas motinos pienas... Skaudu, kai plesiami pinigai uz piena neisnesiotukams, ypac tokiom kainom...Ir dar tokiu atveju (vaikiukas gime vos 27 sav.) Pati tai maciau savo akim