Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

Mano vyras dar kudikis 2 savaiciu butu galus atidaves, jei ne svetimos mamytes pienas. Ji buvo labai smarkiai apnuodijo, taip kad joks misinukas nepadetu jam pasveikti (o pati mama jau pieno neturejo). Tai ieskojo mamytes kuri galetu duoti pienelio ir rado tik uz 100 km, nei jie gyveno. teko ilgai vazineti kieviena diena, kad parsiveztu to aukso vertes gerimelio! Dabar jis aukstas stiprus vyras, pats pries keleta dienu tapes teveliu ir labai stengiasi, kad jo kudikis gautu mamytes pieneli blush2.gif
Na, o man zindyti sekasi sunkiai, ne del to, kad mazai pieno, bet mazius laaabai ilgai zinda - po 3 val! doh.gif Bandant nusitraukti vos 30 ml ispompuoju, o taip noretusi uzsisaldyti atsargai. unsure.gif
Taigi nieko blogo nera svetimas pienelis, geriau tik kad laikas panasus sutaptu thumbup.gif
As savo vaikui duociau pazystamos moters piena ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linutas: 07 rugpjūčio 2011 - 15:56
Sveikos mamytes, man labai reiktu pienuko. Tikrai atsilyginciau ir net galeciau pirkti, nes suprantu, kad pienas is oro nesigamina. Mergaitei 4 menesiai. Pati maitinu, bet turiu per mazai ir dukrytei jau aiskiai nebepakanka. Reiktu papildomu 200g-300g i diena. Butu idealu, jeigu ir jusu vaikucio amzius butu panasus ir butumet is Vilniaus. As labai pritariu donorystei ir ne tik donorystei, bet net jeigu tai butu viesai, legaliai pardavinejama (kaip, tarkim karves pienas) ir nieko tame slykstaus ar amoralaus nematau. Manau cia tiosiog stereotipai. Mum pagalvojus apie karves piena dazniausia kyla malonios mintys ar net apetitas, o stai pagalvojus apie kito gyvulio arba zmogaus piena, tai jau kazkas "nesvaraus" ir nevalgomo. Zmogaus pienas labiausiai atitinka baltymu, riebalu, angliavandeniu ir vitaminu bei mineralu santyki, reikalinga auganciam amoguciui ir joks gyvulio pienas niekada neatitiks zmogaus pieno sudeties. Net ir praciausiai besimaitinancios motinos pienas bus geresnis negu gyvuno pienas ar misinukas. O kas gi tie misinukai? Kas moka skaityti sudetis tikrai supranta. Ten tas pats karves pienas, tik sterilizuotas, ten jo milteliai (koncentratas), cukrus, neaiskus riebalai (greiciausiai rafinuoti, nes neraso) ir kruva beveik neisisavinamu pigiu sintetiniu vitaminu ir mineralu. Kas zino ar ismano medicina, mityba, ar chemija, tai pagalvojus net sunku suvokti, kaip tie vaikai juos gerdami isvis uzauga. Bet cia tik mano zinios ir nuomone. Nepykit, kas nepritariat.
Atsakyti
Aš savo vaikui svetimos moters pieno neduočiau.

Visų pirma, todėl, kad yra baisių ligų, kurios persiduoda per pienelį vaikui.

Antra, pienas netenka pagrindinių imunitetui aktuolių antikūnių. Juk tik mamos kūnas, būdamas kartu su vaikeliu, toje pačioje aplinkoje, gamina tuos antikūnius bakterijoms ir virusams, kurie yra reikalingi sunaikinti, o ne šiaip.

Trečia, nepasitikėčiau svetima moterimi, negali būti tikra dėl maisto, kurį ji valgo, dėl gyvenimo būdo. Jei jos vaikelio neelergizuoja tam tikri produktai, tai nereiškia, kad jūsų vaikeliui tai tiks.

Ketvirta, motinas pienas yra skirtas būtent tam kūdykiui. Visa jo liaupsinama vertė stipriai sumažėja jo duodant kitam. Jau nekalbant prie vertės sumažėjimo prisideda dar ir šaldymas. (neveltui sergančiam kūdykiui nerekomenduojama duoti šaldyto pienelio, nes jame labai daug ko nelieka. Ka jau kalbėti apie svetimos moters)

Tačiau, čia tik mano pasirinkimas. Aukit sveki ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos

Gal kuri maitinanti turit pienuko pertekliaus? Paimčiau/nupirkčiau, labai reikia.
Draugė po gimdymo labai sunkios būklės guli reanimacijoje, o lialiukas be pienuko sad.gif

Labai laukiu atsiliepimų į AŽ 4u.gif
Atsakyti
Estijoje yra motinos pieno bankas. Lietuvoje apie toki dar negirdejau, gal butu aktualu ir mums tureti. Is kitos puses, jeigu vaikutis jau paauges o duotum visia mazyti maitinancioms mamos piena, pieno sudetis neatitiktu vaikucio amziaus. Kai uzsaldai pieneli saldiklyje, aisku kad gaila ji ismesti, tai tikras turtas.
Atsakyti
Pieno sudetis keiciasi labai nezymiai. Del to tikrai nereikia pergyventi. Siek tiek pasikeicia mineralai ir enzimai, tiksliai nezinau, kuriu is ju sumazeja ar padaugeja. Bet kuriuo atveju, tai zymiai geriau negu misinukai. Butu tikrai puku, kad butu toks bankas. Be to manau net ir tokiu atveju galima pienuka zymeti pagal amziu ir perkant pasirinkti artimiausia vaiko amziui. As taip pat dar vis laukiu, kol atsiras mama, norinti parduoti savo pienuko, deja jau kiek laiko praejo, niekas neatsiliepia sad.gif
Atsakyti
laureena, 4u.gif
Pati maitini, pienelį tik pagausint reikia mirksiukas.gif O tai tikrai įmanoma mirksiukas.gif (oda-oda kontaktas- kiek įmanoma daugiau, dažniau, miegojimas kartu, nešiojimas, sūpavimas, papildomas stimuliavimas- ištraukimas rankomis/pientraukiu)
Susisiek su mama-mamai (www.pradzia.org)
Atsakyti
QUOTE(Chenelle @ 2011 11 10, 13:41)

Lygiai taip pat mąstau smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laureena @ 2011 11 04, 23:00)
Zmogaus pienas labiausiai atitinka baltymu, riebalu, angliavandeniu ir vitaminu bei mineralu santyki, reikalinga auganciam amoguciui ir joks gyvulio pienas niekada neatitiks zmogaus pieno sudeties. Net ir praciausiai besimaitinancios motinos pienas bus geresnis negu gyvuno pienas ar misinukas. O kas gi tie misinukai? Kas moka skaityti sudetis tikrai supranta. Ten tas pats karves pienas, tik sterilizuotas, ten jo milteliai (koncentratas), cukrus, neaiskus riebalai (greiciausiai rafinuoti, nes neraso) ir kruva beveik neisisavinamu pigiu sintetiniu vitaminu ir mineralu. Kas zino ar ismano medicina, mityba, ar chemija, tai pagalvojus net sunku suvokti, kaip tie vaikai juos gerdami isvis uzauga. Bet cia tik mano zinios ir nuomone. Nepykit, kas nepritariat.

drinks_cheers.gif pritariu 100proc.

Atsakyti
QUOTE(laureena @ 2011 11 04, 22:00)
O kas gi tie misinukai? Kas moka skaityti sudetis tikrai supranta. Ten tas pats karves pienas, tik sterilizuotas, ten jo milteliai (koncentratas), cukrus, neaiskus riebalai (greiciausiai rafinuoti, nes neraso) ir kruva beveik neisisavinamu pigiu sintetiniu vitaminu ir mineralu.  Bet cia tik mano zinios ir nuomone. Nepykit, kas nepritariat.

nereikia nieko išmanyti, kad pamatyti, jog užauga tie vaikai sveiki ir laimingi mirksiukas.gif

o jei pirksit svetimos motinos pieną, siūlau pasidomėti jos racionu, gyvenimo būdu, sirgtom ligom, gyvenimo sąlygom...ir priedo to vis tiek pasterizuoti pieną, o jei išmanot chemiją, tikriausiai suprasite, kas lieka iš pasterizuoto pieno.

QUOTE(Chenelle @ 2011 11 10, 12:41)
Aš savo vaikui svetimos moters pieno neduočiau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
bet kokios moters pienas yra geresnis kudikiui nei bet kokios karves pienas... kadangi MP yra tam tikras tinkamas zmogaus kudikiui baltymu santykis. ten maziau kazeino (kuris alergizuoja), yra sotumo faktorius, gelezies pasisavinimas geresnis.
beda ta, kad neaisku, kuo gali sirgti ir kokius vaistus vartoja... jei butu pieno bankai, pirmosios problemos neliktu, nes motinos butu tikrinamos del ligu (tikriausiai).
bet cia kiekvienai mamai spresti, pasitiketi ar ne...
Atsakyti
Mano mama, dar vadinamaisiais rusu laikais, ligonineje po gimdymo maitino priespieniu mane ir kitos moters leliuka, kuri po gimdymo gulejo reanimacijoj. Kai atsigavo ta moteris, tai pradejo maitinti pati, ir po kokiu 10 m. atsiunte sveikinima su padeka, ir nuotrauka su jau uzaugusia mergyte, kuria tuo metu maitino mano mama. Tokia vat grazi istorija apie motinos pieno donoryste wub.gif ir netgi zindyma svetimo vaikucio.

As neesu nusistaciusi ir kategoriska pries motinos pieno donoryste, bet savo vaikuciui neduociau kitos motinos pieno. Nebent tik labai jau kritinej situacijoj unsure.gif
Atsakyti