Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

Baimės didelės akys iš nežinojimo. Kuo daugiau žinosime apie pienuko donorystės naudą, tuo mažiau bijosime bobučių pletkais paremtų mitų. Tėvystės BŪTINA mokytis .
Atsakyti
Aš tikriausiai duočiau mažiui kitos mamos pieną.
Perėjom mes visokius vargelius, kai ir aš pati buvau įsitikinus, kad "neturiu" pieno, ieškojau donorės, vėliau ragavom mišinius, kurie taip bjauriai smirda...o vėliau viskas stojo į savo vėžes ir ne tik, kad mažiuką pamaitinu, bet šalia visko ir pilną kamerą pienuko turiu doh.gif gaila neturiu badaujančių draugių lotuliukas.gif o į kriauklę pilt neleidžia sąžinė nors tu ką...
Svarbiausia įsitikinti, kad mamytė-donorė sveika, kad valgo pilnavertį maistą..ir tikriausiai kad leliaus amžius būtų panašus, nes lygtai vyresniam leliukui skirtas pienukas būna šiek tiek skystesnis nei patiems mažiausiems..
Atsakyti
Duočiau pienelį, jei moteris būtų pažįstama smile.gif Kitaip baisu būtų rizikuoti vaikučio sveikata.
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

nors aš pati ilgai žindau savo vaikučius, bet kitos moters pienelio savo vaikams neduočiau, jei neturėčiau savo. Pati žindydama negeriu jokių apsoliučiai vaistu, labai renkuosi maistą, alergenus, už nieką nedėčiau galvos, kad taip daro, o kur dar higiena, iš kur žinoti kaip jos laikosi, kad ir neasociali, normali moteris. Aš prieš maitinimus ir šiaip dažnai plaunu rankas, kitimes tai atrodo perdėtas dalykas blush2.gif .
Be to, mamos pienas, ne tik maistas ir vaistas, bet ir tarpusavio santykių, ryšio palaikymas, o nutrauktas moters pienas, to absoliučiai nesuteikia. doh.gif
Beveik visos gali maitinti pačios, jei neišeina, tai tikrai neduočiau nepasterizuoto kito žmogaus ar gyvulio pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 06 kovo 2012 - 11:50
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 12:48)
Laba  4u.gif ,

nors aš pati ilgai žindau savo vaikučius, bet kitos moters pienelio savo vaikams neduočiau, jei neturėčiau savo. Pati žindydama negeriu jokių apsoliučiai vaistu, labai renkuosi maistą, alergenus, už nieką nedėčiau galvos, kad taip daro, o kur dar higiena, iš kur žinoti kaip jos laikosi, kad ir neasociali, normali moteris. Aš prieš maitinimus ir šiaip dažnai plaunu rankas, kitimes tai atrodo perdėtas dalykas  blush2.gif .

Oi,tik nereikia taip savęs idealizuoti,praktiškai visos maitinančios renkasi maistą ir žiūri alergenus biggrin.gif o vaistų tai išvis nežinau kaip jūs čia taip visos įsivaizduojat,kad jaunos moterys tik ir geria vaistus,man tai keista,juk dauguma sveikos yra,o tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima.Perdėtos tos jūsų baimės irnesakyk.gif o tos,kurios ilgai maitina,išvis daugumoj sveiką gyvenimo būdą veda smile.gif aš pvz. neatsimenu,kada gėriau kokių nors vastų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 06 kovo 2012 - 12:05
Ot, būna gi moteriškių, kur toliau savo nosies nemato. lotuliukas.gif Jei pati neserga, tai vadinasi ir kitos neturi sirgti. lotuliukas.gif O čia tai geras pasakymas iš pačios alemedikės "tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima."
Aha, specialiai vartoja biggrin.gif , reikia ar ne. Nereikia gydyti infekcijų, reikia laukti kol praeis ar komplikuosis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 06, 13:04)
Oi,tik nereikia taip savęs idealizuoti,praktiškai visos maitinančios renkasi maistą ir žiūri alergenus biggrin.gif o vaistų tai išvis nežinau kaip jūs čia taip visos įsivaizduojat,kad jaunos moterys tik ir geria vaistus,man tai keista,juk dauguma sveikos yra,o tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima.Perdėtos tos jūsų baimės  irnesakyk.gif o tos,kurios ilgai maitina,išvis daugumoj sveiką gyvenimo būdą veda  smile.gif aš pvz. neatsimenu,kada gėriau kokių nors vastų  biggrin.gif

Na ir piktos, mano aplinkoje matau kaip yra, nemanau, kad blogai, bet kiekvienas elgiai kaip ismano, jei pvz. man skauda galva, tai pakenciu, o va maitinancios kelios drauges, geria vaistus, nei as norejau save idealuzuoti nei ka. Arba ir del valgio, zinau, kam alergiskas vaikas, to nevalgau, (zinau mamyciu, kurios valgo viska, su protu, bet viska, o mano vaikui taip netinka, nes alergiskas) matau yra mamyciu, kurioms negalima savos nuomones pasakyti, tuoj ras, kaip ikasti, parodyti ale pranasuma, sekmes Jums gerbiamosios. As tik savo nuomone pasakiau, gi nerasiau, kad nerekomenduoju jusu vaikams duoti kitos mamos pieno, tik parasiau, kad pati savajam neduociau. Nesuprantu, kodel negalima savo nuomones parasyti, jei tam skirta tema. Nei ka izeidziu, nei ka, tiesiog kiekvienas individulaus, kiekvienas kitaip supranta ivairius reiskinius, turi savu baimiu, individualumu. Jums atrodo perdetos baimes, kitoms gal ne, nesuprantu kodel visos turi galvoti kaip Jus? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(bebenčiukė @ 2012 03 06, 13:17)
Ot, būna gi moteriškių, kur toliau savo nosies nemato.  lotuliukas.gif Jei pati neserga, tai vadinasi ir kitos neturi sirgti.  lotuliukas.gif O čia tai geras pasakymas iš pačios alemedikės "tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima."
Aha, specialiai vartoja biggrin.gif , reikia ar ne.  Nereikia gydyti infekcijų, reikia laukti kol praeis ar komplikuosis.  biggrin.gif

doh.gif Taigi duok tu kieno nori savo vaikui piena, kam kabinetis prie zmoniu. Tabletes zmones geria ne tik, zinokite, nuo infekciju, bet ir nuo galvos skausmo, skrandzio, menesiniu ir t.t.

Matau tikrai matai toliau savo nosies lotuliukas.gif Kulturos cia pas "mamytes" nulis. doh.gif Alemedike sekmes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 13:32)
doh.gif Taigi duok tu kieno nori savo vaikui piena, kam kabinetis prie zmoniu. Tabletes zmones geria ne tik, zinokite, nuo infekciju, bet ir nuo galvos skausmo, skrandzio, menesiniu ir t.t. 

Matau tikrai matai toliau savo nosies  lotuliukas.gif  Kulturos cia pas "mamytes" nulis.  doh.gif Alemedike sekmes  lotuliukas.gif

Šiaip jau bebenčiukė ne Jūsų žinutę komentavo, todėl be reikalo užsipuolėte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2012 03 06, 14:52)
Šiaip jau bebenčiukė ne Jūsų žinutę komentavo, todėl be reikalo užsipuolėte smile.gif

Aha, supratau, bet neuzsipuoliau, tiesiog, kai kalba eina apie momos piena, tai praktiskai niekur negali savo nuomones parasyti, is kart atsiranda "protingesniu", bet kokia kaina persanciu, kad ir kitos mamos, bet butent moters piena. Jei zmogui nepriimptina, tai nebutina izeidineti mirksiukas.gif

Bebenciuke sorriukas, bet gal neizeidinekime ir kita nuomone turinciu, gal ji "prastumineja savo piena, o mes jai bizni gadiname" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 14:59)
Bebenciuke sorriukas, bet gal neizeidinekime ir kita nuomone turinciu, gal ji "prastumineja savo piena, o mes jai bizni gadiname"  lotuliukas.gif

Aha,prastūminėju,be abejo gadinat lotuliukas.gif
Atsiprašau,jeigu įžeidžiau blink.gif
O jūs manot,kad karvėms,iš kurių pieno gamina miltelius-mišinius kūdikiams,neduodami vaistai biggrin.gif ? Pasidomėkit,dar ne to sužinosit,kaip gydomos karvės nuo mastitų,kaip sergančios karvės vis tiek melžiamos ir tas pienas su pūliais naudojamas ir t.t.O dėl moterų gydymosi nuo uždegimų tai galgi uždegimai negydomi ir vaistai nuo to negeriami visą nėštumą arba žindymą doh.gif aš kalbėjau apie nuolatinį vaistų vartojimą nėštumo ir žindymo metu,o ne apie vienkartinį ar laikiną smile.gif ,betgi tokioms kaip bebenčiukė to nesuprast
Nieks čia niekam neperša savo nuomonės,jeigu norit,duodat mišinius,jūsų reikalas ir teisė rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 08 kovo 2012 - 11:50
Karvės su mastitais gydomos, vaistai leidžiami į spenelius. Taigi, tokių karvių pieno vartoti negalima. O jei kas ir pagudrauja, tyrimais nustato ir imasi sankcijų, kad paskui jau nebenori gudrauti. wink.gif Na, bet jau taip mano giminaičių kaime.
Atsakyti
Neduočiau kitos moters pieno schmoll.gif Kažkaip nepriimtina man tai. Net negalėčiau paaiškinti kodėl, viduje kirba kažkoks nepaaiškinamas nusistatymas priešiškai prieš tokį reikalą blink.gif
Atsakyti