as daviaus savo pieniuko (pora kartu) puseseriai ir kaimynkai nes jie truputi anksciau gime... ir manau tikrai sudave, ir negaleciau paimti pinigu nezn kodel... nes matau kad jie silpnuciai o mano jaunesnis ir dvigubai stipresnis ir didesnis.. tai duodu kad tik greiciau augtu, nes ka tie misinukai? aisku kaip neturi pieniuko gerai ir misinukai ..
Tikrai neduočiau svetimos moters pieno, nes niekada negali žinoti ką kitas žmogus vartojo, kokiomis ligomis sirgo, kokios higienos laikosi. Jei jau nėra galimybės maitinti pačiai, tada jau geriau adaptuotas mišinys, nors jis irgi nėra geriausias dalykas pasaulyje, bet iš dviejų "blogybių" rinkčiausi mažiau blogą.
QUOTE(Fjell @ 2012 05 02, 15:25)
Tikrai neduočiau svetimos moters pieno, nes niekada negali žinoti ką kitas žmogus vartojo, kokiomis ligomis sirgo, kokios higienos laikosi. Jei jau nėra galimybės maitinti pačiai, tada jau geriau adaptuotas mišinys, nors jis irgi nėra geriausias dalykas pasaulyje, bet iš dviejų "blogybių" rinkčiausi mažiau blogą.
Atsiprašau, netaikau konkrečiai jums, bet būtent tokia nuomonė man kvepia viduramžiais ir neišprusimu.
Jei mamos, pačios neturinčios pieno, prieš duodamos mišinukus, pasidomėtų Pasaulio Sveikatos Organizacijos rekomendacijomis, manau bent jau sužinotų, kad jų įsitikinimai yra ne visiškai teisingi. Nors aišku iš kitos pusės - kiekvienos mamos asmeninis reikalas savo mažiaus augimas ir sveikata.
PSO rekomendacijomis - geriausias maistas kūdikiui - jo mamos arba kitos SVEIKOS moters pienas. Jei jau nutiko taip, kad mama negali žindyti savo vaikelio, pasirinkimas nr.1 - kitos moters pienas. TIK JAU PO TO jei negalima gauti kitos moters pieno, galima pereiti prie dirbtinių maisto pakaitalų.
Taip pat skaičiau, kad Lietuvoje (deja) pirmu numeriu puolama prie ketvirtojo eilėje maitinimo būdo - mišinių.
Plėtojantis toliau - tyrimai rodo, kad net pasterizuotą kitos moters pieną geriantys mažiukai geriau auga, vystosi ir rečiau serga kai kuriomis ligomis. Taip pat svetimas pienas skatina audinių brendimą (virškinimo trakto), skatina gijimą po infekcinių ligų. Taigi bet kokiu atveju svetimas pienas yra geriau už mišinius.
Tačiau, aišku, sutinku, kad reikėtų saugotis ligų, kad donorė nerūkytų, nevartotų alkoholio ar kitų svaiginančių medžiagų, vaistų ir t.t.
Tiesiog jei yra galimybė suteikti savo kūdikėliui kiek įmanoma geriausia - aš už tai

duociau jei tikrai zinociau kad ta moteris sveika ir sveikai maitinasi
man bet kuriuo atveju tai geriau nei misinys... mano motina kai zinde jaunesniji broli dar ir dveju kaimyniu vaikus mp aprupindavo

as niekada neduociau...nesinau...man apskritai jei valgo vaikas pieneli tai tik is kruties...o jau svetimai mamai neduociau zindyti...o nutrauktas pienelis...hm...mazesnes vertes sakyciau...zodziu as neduociau...
Jei taip atsitiktu kad kelis kartus negaleciau savo maziosios pamaitinti pati, duociau kitai moteriai pamaitinti. Bet ne ilgesni laika, vaikas salia turi jausti savo mama, nesvarbu kuo butu maitinamas
Savo pienukus kitus vaikus pamaitinti galeciau, o va kitos moters pieno abejoju kad duociau, nebent tai butu butinybe.
Svetimos motinos pieno tikrai neduociau.
QUOTE(jurguze30 @ 2012 09 16, 14:24)
Svetimos motinos pieno tikrai neduociau.
Aš taip pat neduočiau.
duociau jei gerai zinociau, kad mama veda sveiko gyvenmo buda,,,,
nu nzn....nebent jei tai butu mano sesers ar mamos...bet ir tai...