Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 3 dalis

QUOTE(scorpioneeee @ 2007 03 18, 16:34)
NA dabar pasiskaičiau ir klausinėsiu:

1)KAi persodinama tai senų žemių turi nelikti ane? Nuo bulvės nuimamos visos žemės ir gėlė persodinama į truputį didesnį vazoną nei dabar yra (patartinas molinis ir raudonas)

2) į vazono apačią geriausia priberti akmenukų, kad ten kauptusi vanduo, kurio per daug?

3) ant palangės laikyti negerai, nes per daug šviesos.

Ir dar prašymas, jei galit kas žinot parašykit kokie patarimai apie šį medelį pgl Feng Shui.

Ai ir dar jei augalas plastmasiniame vazonėlyje iš parduotuvės, o bulvė jau įsirėžusį  į vazono šonus nieko tokio kad persodinsiu 30d nes pgl mėnulio kalendorių tada geriausia persodinti?

O tai gal ir mane apsviesk, kokia zeme pinigu medziui tinkamiausia, ruosiuosi ir as savaji persodinti, aciu n 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingius_ @ 2007 03 18, 19:43)
O tai gal ir mane apsviesk, kokia zeme pinigu medziui tinkamiausia, ruosiuosi ir as savaji persodinti, aciu n 4u.gif

Mano piniguotis tai i universalia persodintas buvo pries du metus ir auga kaip pasiutes, svarbiausia neperlaistyt jo.

O sakykit mergytes, as labai norejau siais metais ji persodinti, bet ziuriu jis ir vel man ruosiasi leisti sakele thumbup.gif Kazin ar galima ji persidint tokiu momenti, kai auginama nauja sakele unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvake @ 2007 03 18, 22:06)
Mano piniguotis tai i universalia persodintas buvo pries du metus ir auga kaip pasiutes, svarbiausia neperlaistyt jo.

O sakykit mergytes, as labai norejau siais metais ji persodinti, bet ziuriu jis ir vel man ruosiasi leisti sakele thumbup.gif  Kazin ar galima ji persidint tokiu momenti, kai auginama nauja sakele unsure.gif

Ot ir man idomu, nes pas mane net kelias naujas sakeles leidzia ???
Atsakyti
Vat su zemem -tai ir as nesuprantu schmoll.gif
kiek skaiciau -tai ji reikia sodinti i kaktusu zeme, nes jis sukulentas, bet mano teta dirba geliu paruotuveje -tai ji sako, kad reikia i smeli. Na kaktusu zemiu esu pirkusi daug, bet nei vienos is ju i smeli nepanasios- tai kaip ir nebezinau kokias pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvake @ 2007 03 18, 20:06)
O sakykit mergytes, as labai norejau siais metais ji persodinti, bet ziuriu jis ir vel man ruosiasi leisti sakele thumbup.gif  Kazin ar galima ji persidint tokiu momenti, kai auginama nauja sakele unsure.gif

man atrodo, kad augimo periodu geriau nejudint schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2007 03 18, 14:34)
3) ant palangės laikyti negerai, nes per daug šviesos.

pas mane abu medeliai laikomi ant pietinės palangės. ir labai patinka. vienas medelis jau šaką išleido ir lapai jau išsiskleidė. o kitą medelį ant palangės perdėjau, nes jis buvo toliau nuo lango ir buvo pradėjo lapeliai gelsti. matyt buvo perlaistytas. neišdžūdavo žemė. tai padėjau ant palangės padžiovinti. ir dabar ko gero leidžia naują šakelę ax.gif

QUOTE(Zvake @ 2007 03 18, 20:06)

o kas kiek metų jis turi būti persodinamas. kiekvienais metais? į 2 metus kartą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingius_ @ 2007 03 18, 19:43)

as i sukulentu zeme sodinau.. ir laistau taip pat retai kaip ir kaktusus.. nugi ir auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 03 19, 10:47)
o kas kiek metų jis turi būti persodinamas. kiekvienais metais? į 2 metus kartą?  g.gif

pati suradau atsakymą - persodinamas kasmet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 03 20, 09:19)
pati suradau atsakymą - persodinamas kasmet  biggrin.gif

Tai gerai, nes gavom dovanų ir nežinojau ar galima kiekvienais metais persodinėt.
O auga, tai sparčiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 03 19, 19:33)
as i sukulentu zeme sodinau.. ir laistau taip pat retai kaip ir kaktusus.. nugi ir auga smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
mano gėlytės šakelės pradėjo viena po kitos gelst, tai neapsikentus persodinau. maniau kad rasiu bulvę supuvusią, bet bulvė kieta, tik odelė nusilupus, tai gal čia ir yra visa problema? g.gif
Atsakyti
Nu mano pinigų medis turbūt nežino, kad jis sukulentų žemėje ar smėlyje turi augti blush-anim-cl.gif, nes pasodintas universalioj žemėj, o per kraštus lipa ir jokių pretenzijų nereiškia biggrin.gif
Atsakyti