Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(lucero @ 2008 10 08, 13:25)
o gali buti vezys iki 25 metu moterim ? dar negimdziusiom

deja, tai nepriklauso nei nuo amžiaus, nei nuo lyties, nei nuo to ar gimdei. Jei turi tik mažiausių abejonių, nueik pas gydytoją - pasitikrink.
Atsakyti
Na nemanau , tiesiog tokia man kilo mintis , nes man prieš pms krūtys kietos ir tokios pilnos ir sunkios , atrodo , kad gumbuotos , o pažastyje dažnai užauga gumbas pūlinys , tai tepu jodu vyšnevskiu ir pan , ir praeina.... gydytojas sako kad nuo dezodoranto , kad tipo jokio nenaudok ...
Man mamai jau virš 50 bet ji niekad krūtų nesitikrino ir atrodo neplanuoja , o aš jai patariu , bet neklauso , o dar kai aš imu jauna būdama kalbėt apie vėžį tai laaaabai nusistebi sad.gif
Atsakyti
Mano teta irgi is pradziu gere tamoksifena, bet paskui atsirado pasaliniai poveikiai, tokie kaip kraujavimas, karscio pylimas, venu tromboze.. Tada ji nutrauke tamoksifeno vartojima ir gydytojas paskyrre femara. Ji juos jau geria 5-tus metus. Pasaliniai poveikiai zenkliai sumazejo, o kai kurie visai nepasireiskia. Mano ziniomis, tai vienintelis vaistas, kuris gali pakeisti tamoksifena. As pati nuolat tikrinuosi, nes kai seimoj yra toks atvejis, mano tikimybe susirgti yra daug didesne
Atsakyti
QUOTE(ramune_s @ 2008 10 09, 15:12)
Mano teta irgi is pradziu gere tamoksifena, bet paskui atsirado pasaliniai poveikiai, tokie kaip kraujavimas, karscio pylimas, venu tromboze.. Tada ji nutrauke tamoksifeno vartojima ir gydytojas paskyrre  femara. Ji juos  jau geria 5-tus metus. Pasaliniai poveikiai zenkliai sumazejo, o kai kurie visai nepasireiskia. Mano ziniomis, tai vienintelis vaistas, kuris gali pakeisti tamoksifena. As pati nuolat tikrinuosi, nes kai seimoj yra toks atvejis, mano tikimybe susirgti yra daug didesne

Vienintele pastaba - femara tinka TIK postmenopauzinio amziaus moterims.
Atsakyti
QUOTE(namiseda @ 2008 10 07, 14:41)
Gydymo būdus? O kas tau yra? Aš asmeniškai tai operavausi,nes guzas labai nervina,nesvarbu,koks jis yra-piktybinis ar ne blink.gif O dažniausiai tie nepiktybiniai suvėžėja ir paskui graužiesi,kad anksčiau neišpjovė g.gif Vaistų nėra,tik profilaktinės priemonės,kurios sumažina tų guzų susidarymo tikimybes 4u.gif Bet aš pati tokiom priemonėm netikiu,nes man nė viena iš jų nepasiteisino ir nepadėjo  tongue.gif

man isoperavo augli, po to chemoterapijos seansas. bet gydytoja dar skyre hormonu terapija. sake, kad reikes gerti 5 metus. o tau guzas nepyktybinis buvo?
Atsakyti
idomu, kodel man daktare liepe tikrintis mamografu, jei man tik 24m? kaip supratau is jusu zinuciu, tai iki 40m tikrina echoskopu, o tik po to mamografu...
beje, mano kaire krutis ryskiai didesne uz kita. salia pazastu pastoviai buna tokiu kaip ir kraujosruvu... man ja labai daznai skauda - buna toks kaip ir dilgciojimas. maigant skauda, nors iki menesiniu toli. desine krutis tuo tarpu visiskai nejautri.
nors turiu siuntima, net uzsiregistruoti neprisiverciu... doh.gif matyt is mamos gavau toki poziuri-ta irgi neina tikrintis, nors daktare kasmet velniu atraso ir kasmet vercia tikrintis doh.gif
Atsakyti
Va va kaip ir man tas pats su mama , o tie vėžio guzai kieti labai kai apčiuopi būna? mano krūtys niekad nėra minkštos kaip pagalvės biggrin.gif man turbūt mastopatija yra.....
Atsakyti
QUOTE(ramune_s @ 2008 10 09, 16:12)
Mano teta irgi is pradziu gere tamoksifena, bet paskui atsirado pasaliniai poveikiai, tokie kaip kraujavimas, karscio pylimas, venu tromboze.. Tada ji nutrauke tamoksifeno vartojima ir gydytojas paskyrre  femara. Ji juos  jau geria 5-tus metus. Pasaliniai poveikiai zenkliai sumazejo, o kai kurie visai nepasireiskia. Mano ziniomis, tai vienintelis vaistas, kuris gali pakeisti tamoksifena.

O kaip pasireiškė venų trombozė? Skausmu, ar dar kuom? Ar kai nutraukė vartoti - praėjo? Mano mamytei jau 64 metai, ir turi mts kauluose, todėl gydytoja patarė gerti tamoksifeną, nes jis mažiausiai retina kaulų tankį. Bet kai paskaitau ape jo pašalinius poveikius ,tai plaukai pradeda šiauštis. ax.gif Mamytė nebeturi ir gimdos ir vienos kiaušidės. Bet viena tai dar likusi? g.gif Tiesa, ir kiek laiko Jūsų teta vartojo tamoksifeną , kol pajuto tuos poveikius?
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 10 09, 17:10)
Va va kaip ir man tas pats su mama  , o tie vėžio guzai  kieti labai kai apčiuopi  būna? mano krūtys niekad nėra minkštos kaip pagalvės biggrin.gif  man turbūt mastopatija yra.....

Vėžio guzeliai yra tvirti, nepaslankūs, tarsi priaugę.
Atsakyti
QUOTE(valevale @ 2008 10 09, 15:46)
o tau guzas nepyktybinis buvo?

Man buvo fibroadenoma,bet rado ją eilinio patikrinimo metu,nieko nejaučiau ir nieko pati neužčiuopiau blink.gif Kažkaip nelabai gerai jaučiuosi,nors jau 3 mėnesiai po operacijos-skauda,tempia,pažastys jautrios-jaučiu nesulauksiu aš tų 6 mėn po kurių man liepė atvažiuoti-reikia nulėkt nors echoskopiją anksčiau pasidaryt,vis ramiau bus g.gif
Atsakyti
Merinos,
Kas galėtų būti, jei paspaudus stipriau spenelį iš jo pasirodo lašelis gelsvai-žalsvo skysčio? Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(picca @ 2008 10 11, 19:39)
Merinos,
Kas galėtų būti, jei paspaudus stipriau spenelį iš jo pasirodo lašelis gelsvai-žalsvo skysčio? Gal kam taip buvo?

tai reiskia tik tai, kad tau butina apsilankyti pas gydytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emuxxx @ 2008 10 12, 04:54)
tai reiskia tik tai, kad tau butina apsilankyti pas gydytoja 4u.gif

drinks_cheers.gif Taip, ir kuo skubiau...kad kuo greičiau būsų atsakyta į Jūsų klausimus ir abejones, kad galėtumėte toliau ramiai gyventi. 4u.gif
Atsakyti