Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Undzinka @ 2014 03 06, 05:00)
Mano mama operuota pries 2.5 metu. Jai pasalita dalis kruties, atlikta ta vadinama tausojanti operacija. Ji gavo pilna kursa chemijos (6 kursus) ir spindulius (vat kiek ju nepamenu, bet ju buvo tikrai daug). Nuo spinduliu liko zaisdos, kurios sugijo i nelabai grazius randus.
O beje, gal kuri susiduret su alergija nuo pleistro? As vis da negaliu issigydyt po operacijos. Kaip likus raudona juosta, taip ir likus. Ir niezti ir grauzia. Ligonineje patare tepti vaikisku "Cudo" kremu. Tepu, bet nieztejimas vis nesibaigia...

Pabandykit medetkų kremą, aš juo tepiausi tai lyg ir nieko buvo. O matot kaip skirtingai būna, mano oda po spindulių tik sudirgusi buvo. Gydymo metu aš ją tepiau medetkų kremu ir po dušu tik sušlapindavau vandeniu, tiek kiek duše išeina, jokio muilo ar trynimo. Sako, kad geriau visai vandeniu nešlapinti, bet man taip neišėjo.
Atsakyti
Na taip, kiekvienas organizmas individualus ir viska pernesa kitaip.
Vat dar klausimas, del maitinimos. Skaitau daug, domiuosi, bet vistiek nifiga nesusigaudau...vieni raso vienaip, kiti kitaip... Ir apie mesa ir apie darzoves...ar cia man jau daba pradet keistis i geraja puse:) Ar palaukti kol chemija praeis...
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 06, 15:39)
Na taip, kiekvienas organizmas individualus ir viska pernesa kitaip.
Vat dar klausimas, del maitinimos. Skaitau daug, domiuosi, bet vistiek nifiga nesusigaudau...vieni raso vienaip, kiti kitaip... Ir apie mesa ir apie darzoves...ar cia man jau daba pradet keistis i geraja puse:) Ar palaukti kol chemija praeis...

Pasak Kembelo tai gyvulinės kilmės baltymai yra kenksmingi ir jo žmona gydėsi melanomą atsisakius jų, na ne vien tik tuo pasikliovė.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 05, 21:31)
o koks klausimas būtų dėl MTS kepenyse?

Oi,nei nezinau nuo pradeti.Nauju metu isvakarese gavau naujiena...mamai kruties vezys schmoll.gif Pirmaja metu diena nusiveziau ja pas save i darba,pasidariau echoskopija vidaus organu del skausmu desinej po sonkauliais...islindo MTS kepenyse.Kraujo tyrimai buvo baisus,kepenu fermentai pakile 5-is kartus.
Po pirmos xemo papuolem i ligonine neutropenijos,leukopenijos...o kepenu rodikliai zenkliai sumazejo.Po antros xemo kepenu rodikliai ir aplamai visi rodikliai pasieke norma...onkologe isciupinejus mama sako :nesuprantu...net limfmazgiu neciuopiu,kepenys kaip niekur nieko...atrodo dar karta tikiu stebuklais.
Ar cia reiskia xemo gerai veikia?Tyrimus darytis turiu galimybe ,kad ir kas dien...tik bijau..... .Su onko liga susiduriu pirma karta,i ausis lenda kiekviena isgirsta fraze,ne tik gydytoju o ir ligoniu.Viena ligone leptelejo mamai :tyla pries audra...tai tiek db visko bijau.Nors esu be galo posityvus zmogus,mama ir tokia pati...ir jauciasi nelyginant geriau,nei pries xemo.Va ir ieskau atsakymo...
Atsakyti
Sveikos merginos.Rasau cia pirma karta ir niekada netikejau kad teks sioje temoje ka parasyti. Turiu tokia bedelia. Sia savaite apciuopiau itartina pailga guzeli desineje krutyje vidineje puseje. Uz kokiu 4 dienu tureciau buti menstruacijos. Niekada nesu atkreipusi ar buna taip man visada pries tas dienas.Net nebezinau ka daryti.Stogas vaziuoja. Laaaaaabai bijau....
Atsakyti
QUOTE(Sigike @ 2014 03 06, 23:10)
Sveikos merginos.Rasau cia pirma karta ir niekada netikejau kad teks sioje temoje ka parasyti. Turiu tokia bedelia. Sia savaite apciuopiau itartina pailga guzeli desineje krutyje vidineje puseje. Uz kokiu 4 dienu tureciau buti menstruacijos. Niekada nesu atkreipusi ar buna taip man visada pries tas dienas.Net  nebezinau ka daryti.Stogas vaziuoja. Laaaaaabai bijau....

nėra čia ko panikuoti. Kai baigsis menesines, 5-10 ciklo diena marš darytis echoskopijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 07, 00:12)
nėra čia ko panikuoti. Kai baigsis menesines, 5-10 ciklo diena marš darytis echoskopijos smile.gif

Dekui uz palaikyma. Uzsirasiau 30 diena ehoskopijai privaciai. Tik dabar belieka sulaukt tos dienos.
Atsakyti
QUOTE(Sigike @ 2014 03 06, 23:17)
Dekui uz palaikyma. Uzsirasiau 30 diena ehoskopijai privaciai. Tik dabar belieka sulaukt tos dienos.

Privaciai ir taip ilgai laukti??? Cia kokiame mieste? valdiskoje poliklinikoje per tiek laiko ateina eile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 06 kovo 2014 - 23:22
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 06, 23:19)
Privaciai ir taip ilgai laukti??? Cia kokiame mieste? valdiskoje poliklinikoje per tiek laiko ateina eile.

labai jau ilgai...cia jau ir kitos mėnesinės gali ateiti. Prieš mėnesines nelabai gerai žiūrėti, gali visokių nebūtų dalykų ten įžiūrėti
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 06, 23:25)
labai jau ilgai...cia jau ir kitos mėnesinės gali ateiti. Prieš mėnesines nelabai gerai žiūrėti, gali visokių nebūtų dalykų ten įžiūrėti

Na ir as gi sakau, kad ilgai. Privaciai paprastai labai greitai patenki pas gydytoja, tik pinigelius mokek. As uz konsultacija ir echoskopija sumokejau 190lt.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 07, 00:19)

KELME. Atvaziuoja privati ginekologe (Valikonyte), bet galvoju kita savaite eiti pas savo seimos gydytoja ir jei nebus pakitimu prasyti jos siuntimo ehoskopijai.
Atsakyti
QUOTE(Sigike @ 2014 03 06, 23:27)
KELME. Atvaziuoja privati ginekologe (Valikonyte), bet galvoju kita savaite eiti pas savo seimos gydytoja ir jei nebus pakitimu prasyti jos siuntimo ehoskopijai.

Zinoma prasyk siuntimo. Tada gali bet kur eiti tikrintis. Siauliai ne taip ir toli. As jauciu lekciau iki Siauliu, ba stogo rovimas baisiau uz viska...
Atsakyti