Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Jūržolė @ 2014 03 08, 09:25)

Va va , prasom placiau:) Ar jis mokamas? Jei taip, tai kiek kainuoja? Ko jam reikia? Tik manes tarkim ar reikia vestis ir mama, sese, seses dukra?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 08, 10:32)
Va va , prasom placiau:) Ar jis mokamas? Jei taip, tai kiek kainuoja? Ko jam reikia? Tik manes tarkim ar reikia vestis ir mama, sese, seses dukra?

su siuntimu reikia kreiptis į santariškes pas genetikus, paima kraują ir po kiek laiko atsakymas, vestis nieko nereikia. Jie ten tiria ar esi kokio tai geno nešiotojas ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2014 03 08, 16:14)
su siuntimu reikia kreiptis į santariškes pas genetikus, paima kraują ir po kiek laiko atsakymas, vestis nieko nereikia. Jie ten tiria ar esi kokio tai geno nešiotojas ar ne.

Ir kokis pas pacia atsakymas to tyrimo?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 08, 10:32)

jei Jums mažiau nei 50 m., tai tyrimas nemokamas. Sese, dukra tirs,jei gena ras pas Jus. Genetikas yra ir Onkologijos institute. Tirtis būtina. Jei ras gena, reikia galvoti ir apie kaiušidžių pašalinimą, ir apie antros krūties šalinimą
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 08, 20:04)
jei Jums mažiau nei 50 m., tai tyrimas nemokamas. Sese, dukra tirs,jei gena ras pas Jus. Genetikas yra ir Onkologijos institute. Tirtis būtina. Jei ras gena, reikia galvoti ir apie kaiušidžių pašalinimą, ir apie antros krūties šalinimą

Na su tuo amziumi...tai kaip cia pasakyt...Nustate tai man 49 ir isoperavo dar 49, o israse is ligonines kaip tik per mano jubilieju:) Geras ane:)
Ojej...taip baisiai nuskambejo...
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 08, 17:42)
Ir kokis pas pacia atsakymas to tyrimo?

nugis nerado to geno, tai kaip ir nedidelė tikimybė, kad mano durkrai persiduos. Labai tikiuosi ir meldžiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 08, 20:34)
Na su tuo amziumi...tai kaip cia pasakyt...Nustate tai man 49 ir isoperavo dar 49, o israse is ligonines kaip tik per mano jubilieju:) Geras ane:)
Ojej...taip baisiai nuskambejo...

žiūrima,kadanavikas buvo diagnozuotas. Jums tyrimas bus nemokamas
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 09, 21:06)
žiūrima,kadanavikas buvo diagnozuotas. Jums tyrimas bus nemokamas

Gerai, sita supratau, o dabar toks klausimas. Pas ta genetika rasytis po visu gydymu, ar galima ir dabar eiti? As suprantu, kad ten eiles nenormalios turbut, uztat i domiuosi kada eit.
P.S. ka tik paziurejau registracija pas genetika...yra geguzes 15 dienai. Uzsiregistravau. Na jei reikes po gydymo, tai galesiu atsaukti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 09 kovo 2014 - 23:29
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 09, 23:20)
Gerai, sita supratau, o dabar toks klausimas. Pas ta genetika rasytis po visu gydymu, ar galima ir dabar eiti? As suprantu, kad ten eiles nenormalios turbut, uztat i domiuosi kada eit.

geriau kuo anksciau kreiptis, kai tik nustatyta diagnozė. Tyrimai dėl genų užtrunka apie mėnesį. Reikia šeimos gydytojo siuntimo. Genetikas yra ir Santariškių klinikose, ir Onkologijos institute (onkogenetiką turiu omenye). Optimalu būtų, sužinoti tyrimo atsakymą dėl geno nešiojimo iki operacijos, kad būtų lengviau apsispręsti dėl operacijos apimties (ar atlikti tausojančią operaciją ar šalinti visą krūtį) bet tai sunkiai įgyvendinama. Tiesa, jei iki operacijos numatoma chemterapija, tai puikiai galima tilpti į laiko rėmus ir operuotis žinodama atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 09, 23:31)
geriau kuo anksciau kreiptis, kai tik nustatyta diagnozė. Tyrimai dėl genų užtrunka apie mėnesį. Reikia šeimos gydytojo siuntimo. Genetikas yra ir Santariškių klinikose, ir Onkologijos institute (onkogenetiką turiu omenye). Optimalu būtų, sužinoti tyrimo atsakymą dėl geno nešiojimo iki operacijos, kad būtų lengviau apsispręsti dėl operacijos apimties (ar atlikti tausojančią operaciją ar šalinti visą krūtį) bet tai sunkiai įgyvendinama. Tiesa, jei iki operacijos numatoma chemterapija, tai puikiai galima tilpti į laiko rėmus ir  operuotis žinodama atsakymus.

Tai, kad as jau po operacijos. Man atlikta radikali mastektomija. Dabar gaunu chemoterapini gydyma. Apie onkogenetika chemoterapeute pasake tik dabar ir pasake, kad siuntima oarasys seimos gydytojas. Tai vat ir uzsirasiau jau pas onkogenetika.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 09, 23:20)

P.S. ka tik paziurejau registracija pas genetika...yra geguzes 15 dienai. Uzsiregistravau. Na jei reikes po gydymo, tai galesiu atsaukti:)

Gegužės 15 d. tai Santariškėse? Ar Onkologijos institute?
Duodu nuoroda, ten yra ir nuoroda, kokiais atvejais tirtis reikia ir tyrimas nemokamas (reikia spausti "indikacijos"). Yra ir informacija dėl konsultacijos privačiai, gal bus greičiau http://onkogenetikas.lt/

Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 09, 23:35)
Tai, kad as jau po operacijos. Man atlikta radikali mastektomija. Dabar gaunu chemoterapini gydyma. Apie onkogenetika chemoterapeute pasake tik dabar ir pasake, kad siuntima oarasys seimos gydytojas. Tai vat ir uzsirasiau jau pas onkogenetika.

Visvien labai svarbu išsitirti. Galbūt nuspręsite išoperuoti ir kitą krūtį. Tai svarbu, nes genų nešiotojoms svarbu atlikti ir gimdos ir kaišidžių pašalinimo operaciją. Ir be to, svarbu, jei turite dukras
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 03 09, 23:37)
Gegužės 15 d. tai Santariškėse? Ar Onkologijos institute?
Duodu nuoroda, ten yra ir nuoroda, kokiais atvejais tirtis reikia ir tyrimas nemokamas (reikia spausti "indikacijos"). Yra ir informacija dėl konsultacijos privačiai, gal  bus greičiau    http://onkogenetikas.lt/

Kaip suprantu Santariskiu klinikose P519 kabinetas, gydytojas Ramunas Janavicius. Indikacijos atitinka mano atveji.
Atsakyti