Įkraunama...
Įkraunama...

"Varpelio" mokykla

QUOTE(minte @ 2008 09 08, 17:20)
as irgi darbe bunu tik 8.30, katuriu ten sedet lygiai 8  doh.gif Ir per susirinkima butinai si klausima laiko klausima kelsiu...

Persiprašau, kad pabūsiu nekukli, bet man tiesiog įdomu, kas per darbas, kad reikia būtinai tenai 8.00 buti g.gif Na nebent esate chirurgė ir 8.00 pradedate širdies persodinimo operaciją ax.gif
Na gal aš čia šiek tiek sarkastiškai, bet statistiškai pažiūrėjus nėra jau tiek daug gyvybiškai svarbių darbų, kur trūks plyš lygiai 8.00 val. reikia sėdėti blush2.gif ... na čia žodis sėdėti gal ir tinka, nes realiai nors ir daugumai darbas prasideda 8.00 val., produktyviai dirbti pradeda nuo kokių 8.30-9.00, nes pirmą pusvalandį-valandą tai arbatytės-kavytės(ar netgi pusryčiai)-internetas-elektroninis paštas-spaudos skaitymas-pasiplepėjimai su kolegomis-parūkymai-ir.t.t. blush2.gif Įstaigų, kur tikrai REALIAI pradedama dirbti tokiu metu yra mažai ax.gif Ir daugiausiai tai yra mokymo įstaigos, kur nori nenori, bet tiesiog PRIVALAI tokiu metu pradėti vesti pamokas/paskaitas ax.gif Net ir pas gydytojus nuėjus, niekada į kabinetą neįeisi 8.00, nes pirmasias 15-20 min geria su kolegomis kavą blush2.gif Taip, kad nors nežinau jūsų darbo pobūdžio, bet į situaciją reikia pažiūrėti iš kito kampo mirksiukas.gif Gal jūs tiesiog niekada negyvenote kitokiu ritmu ir jums tiesiog yra baimė kažką daryti naujai (kad ir darbo laiko oficialiai paprašyti nuo 8.30)

QUOTE(minte @ 2008 09 08, 17:20)
Pasirinkom mokykla, kurioje pamokos prasideda  nuo 8.00, visgi...

Nieko nėra pastovaus blush2.gif ir nereikia tikėtis, kad tai ką rinkotės, artimiausiu metu nepasikeis blush2.gif
Mes beje, kai rinkomės mokyklą, mums žadėjo, kad prailginta veiks iki 17.00 val....deja pradėjus eiti į mokylą, po mėnesio padarė iki 16.00 val. doh.gif
Juk negyvename stagnatoriškoje visuomenėje - nuolat vyksta pokyčiai. Ir tik sugebėjimas laviruoti, lanksčiai reaguoti į visuomenėje vykstančius pokyčius padeda gyventi ax.gif
Beje, gal ir pasikartosiu, bet švietimo skyriaus politika būtent yra tokia, kad per artimiausius kelis metus pradinių klasių pamokų laiką sieks padaryti kuo vėlesnį (optimalus variantas yra laikomas būtent 8.30) Šiais metais tikrai ne viena mokykla perėjo prie vėlesnio pamokų laiko, taip kad mūsų mokykla tikrai nėra kažkokia išsišokėlė "balta varna" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2008 09 08, 21:52)
Gal ir nesuinteresuotas koreguotojas apsireiks  sunglasses2.gif

labai nesuinteresuotas - septynios žinutės, ir visos "Varpelio" temoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 09 09, 06:14)
Persiprašau, kad pabūsiu nekukli, bet man tiesiog įdomu, kas per darbas, kad reikia būtinai tenai 8.00 buti  g.gif  Na nebent esate chirurgė ir 8.00 pradedate širdies persodinimo operaciją  ax.gif
Na gal aš čia šiek tiek sarkastiškai, bet statistiškai pažiūrėjus nėra jau tiek daug gyvybiškai svarbių darbų, kur trūks plyš lygiai 8.00 val. reikia sėdėti  blush2.gif ... na čia žodis sėdėti gal ir tinka, nes realiai nors ir daugumai darbas prasideda 8.00 val., produktyviai dirbti pradeda nuo kokių 8.30-9.00, nes pirmą pusvalandį-valandą tai arbatytės-kavytės(ar netgi pusryčiai)-internetas-elektroninis paštas-spaudos skaitymas-pasiplepėjimai su kolegomis-parūkymai-ir.t.t.  blush2.gif  Įstaigų, kur tikrai REALIAI pradedama dirbti tokiu metu yra mažai  ax.gif Ir daugiausiai tai yra mokymo įstaigos, kur nori nenori, bet tiesiog PRIVALAI tokiu metu pradėti vesti pamokas/paskaitas  ax.gif  Net ir pas gydytojus nuėjus, niekada į kabinetą neįeisi 8.00, nes pirmasias 15-20 min geria su kolegomis kavą  blush2.gif  Taip, kad nors nežinau jūsų darbo pobūdžio, bet į situaciją reikia pažiūrėti iš kito kampo  mirksiukas.gif  Gal jūs tiesiog niekada negyvenote kitokiu ritmu ir jums tiesiog yra baimė kažką daryti naujai (kad ir darbo laiko oficialiai paprašyti nuo 8.30)
Nieko nėra pastovaus  blush2.gif ir nereikia tikėtis, kad tai ką rinkotės, artimiausiu metu nepasikeis  blush2.gif
Mes beje, kai rinkomės mokyklą, mums žadėjo, kad prailginta veiks iki 17.00 val....deja pradėjus eiti į mokylą, po mėnesio padarė iki 16.00 val.  doh.gif
Juk negyvename stagnatoriškoje visuomenėje - nuolat vyksta pokyčiai. Ir tik sugebėjimas laviruoti, lanksčiai reaguoti į visuomenėje vykstančius pokyčius padeda gyventi  ax.gif
Beje, gal ir pasikartosiu, bet švietimo skyriaus politika būtent yra tokia, kad per artimiausius kelis metus pradinių klasių pamokų laiką sieks padaryti kuo vėlesnį (optimalus variantas yra laikomas būtent 8.30) Šiais metais tikrai ne viena mokykla perėjo prie vėlesnio pamokų laiko, taip kad mūsų mokykla tikrai nėra kažkokia išsišokėlė "balta varna"  blush2.gif

lotuliukas.gif yra darbu, kur nepasiprasysiu nuo 8.30 val. ir nesvarbu, kad darbas tikrasis prasideda daug veliau. moka uz valandas, o ne uz produkta... blink.gif
tik del to, kad dauguma is pat ryto kavinasi/rukinasi, niekam gal ir neuzkliuvu.

beje, o susirinkima atkele kitam antradieniui....
Papildyta:
p.s. beje, ir maistu vaikis KOL KAS vis dar nesiskundzia. Idomu, kiek ilgai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte: 09 rugsėjo 2008 - 17:06
QUOTE(minte @ 2008 09 09, 17:11)
lotuliukas.gif  yra darbu, kur nepasiprasysiu nuo 8.30 val. ir nesvarbu, kad darbas tikrasis prasideda daug veliau. moka uz valandas, o ne uz produkta...  blink.gif

Suprantu, pati iki dekretinių dirbau tokį darbą. Bet kadangi pati esu pelėda, rytais keltis sunku, tai pavyko susitarti su šefe, kad į darbą atlėksiu ne 8.00, o kiek vėliau, už tai paaukosiu dalį pietų pertraukos. laimė, geranorišką šefę turėjau. Čia taip buvo kai dukrą į darželį veždavom - kad ir kaip besistengčiau, vis tiek ją į ten tik prieš 8.30 iškrapštydavau blush2.gif

Bet, aišku, čia jau nuo valdžios priklauso. Ne visi gali leist taip pasikoreguot laiką. Bet su mokinukais juk ne problema - kuo puikiausiai ir vieni susitvarko. dabar net prisiminiau, kad mano mama tai darbe (dirbo auklėtoja darželyje) turėdavo atsidurti 7.30, o pamokos man prasidėdavo nuo 9.00. Puikiai išsiruošdavau pati, tik kasų susipinti nepavykdavo - tai mama įgudo tai padaryti man miegančiai, o paskui mane pažadindavo telefonu...
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 09 09, 09:14)
)
Nieko nėra pastovaus  blush2.gif ir nereikia tikėtis, kad tai ką rinkotės, artimiausiu metu nepasikeis  blush2.gif
Mes beje, kai rinkomės mokyklą, mums žadėjo, kad prailginta veiks iki 17.00 val....deja pradėjus eiti į mokylą, po mėnesio padarė iki 16.00 val.  doh.gif
Juk negyvename stagnatoriškoje visuomenėje - nuolat vyksta pokyčiai. Ir tik sugebėjimas laviruoti, lanksčiai reaguoti į visuomenėje vykstančius pokyčius padeda gyventi  ax.gif
Beje, gal ir pasikartosiu, bet švietimo skyriaus politika būtent yra tokia, kad per artimiausius kelis metus pradinių klasių pamokų laiką sieks padaryti kuo vėlesnį (optimalus variantas yra laikomas būtent 8.30) Šiais metais tikrai ne viena mokykla perėjo prie vėlesnio pamokų laiko, taip kad mūsų mokykla tikrai nėra kažkokia išsišokėlė "balta varna"  blush2.gif

VA tiksliai išdėstytos mano mintys thumbup.gif drinks_cheers.gif Tiesiog žodis žodin. biggrin.gif

Blem, ko nepasakėt, kad tą susirinkimą atidėjo? Diedas nuvažiavo, nes maniškė tik likus valandai prisiminė , kad kažką taisė pažymių knygelėje- tuokart nesureagavau. doh.gif
Atsakyti
Maniškė irgi apie atidėtą susirinkimą užsiminė tik tarp kitko, likus valandai iki jo doh.gif Ir dar taip nereikšmingai, kad pamaniau, jog kažką meluoja ar painioja - puoliau mokytojai skambint unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2008 09 10, 07:33)
Maniškė irgi apie atidėtą susirinkimą užsiminė tik tarp kitko, likus valandai iki jo  doh.gif  Ir dar taip nereikšmingai, kad pamaniau, jog kažką meluoja ar painioja - puoliau mokytojai skambint  unsure.gif

g.gif g.gif g.gif
Pas mus tai šiandien turėtų būti blush2.gif Bet dabar visai subalamutinot doh.gif Reiks mokytojai paskambinti ir paklausti, ar tikrai bus blush2.gif
Vakar buvau iš pat ryto užbėgusi prieš pamokas su mokytoja pasikalbėti, tai mačiau, kad direktorė su keliomis mokytojomis koridoriumi praėjo ir apie kažkokias laidotuves kalbėjo blush2.gif Matyt dėl to ir nukelė tą susirinkimą blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Salsa @ 2008 09 09, 20:31)
Suprantu, pati iki dekretinių dirbau tokį darbą. Bet kadangi pati esu pelėda, rytais keltis sunku, tai pavyko susitarti su šefe, kad į darbą atlėksiu ne 8.00, o kiek vėliau, už tai paaukosiu dalį pietų pertraukos. laimė, geranorišką šefę turėjau. Čia taip buvo kai dukrą į darželį veždavom - kad ir kaip besistengčiau, vis tiek ją į ten tik prieš 8.30 iškrapštydavau  blush2.gif

Visiškai sutinku, kad daugkas priklauso nuo šefų geranoriškumo blush2.gif
Bet manau, kad daugelis iš tikrųjų NET NEBANDO prašyti (aišku su pasiūlymu kažką aukoti, kad ir dalį pietų pertraukos). Juk vadovai beveik visuomet daro išlygas, kai darbuotojai ne tik vienašališkai reikalauja, bet ir siūlo mainais kažką.
Kažkada prieš daugelį metų ir man "baisu" buvo blush2.gif Bet kai per eilę metų matai, kaip nauji dabuotojai naglai visko reikalauja doh.gif visos baimės ir kuklumas ištirpsta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANĖ: 10 rugsėjo 2008 - 08:40
Aš čia biški dabar iš kitos operos paklausiu: Ar šiemet Rudens gėrybių šventei vėl tik pirmokai darys darbelius iš visokių daržovių /vaisių? Tiksliau- jų tėveliai, nes žiūrint į technikos sudėtingumą didžioji dauguma tėvų matyt net neleido vaikams nagų prikišt doh.gif .
Ot tas mūsų lietuviškumas doh.gif , ot tas pakazūchų troškimas doh.gif , by tik kažkuo nustebinti mokytoją/vaiko klasiokus . Pirmą parodos dieną pamačiusi tokius "vaikų darbelius" (krokodilus, nykštukus ir t.t) tikrai neleidau sau atnešti savo vaiko rankomis daryto doh.gif- puoliau internete ieškot kokio nors dar nematyto "šedevro".Ir radau didžiąją daugumą jau padarytų doh.gif biggrin.gif . Tikras durnių laivas, tai kam tos vaikiukų pavardės šalia darbelių? g.gif biggrin.gif Geriau jau rašyt tėvų biggrin.gif Nudrožtas agurkas, ar susmeigti du kaštonai man būtų 10 kartų mielesni.
Patys išsikeliame kartelę, kurios vaikui per aukštos.....Čia kaip vienoj Kauno pradinėj tėvai įsismagino dailės piešinukus nešti dailininkams / dailės studentams pabaigti doh.gif doh.gif doh.gif Patys mokiname vaikus sukčiauti.........patys žavimės darbeliais doh.gif- tėvų šedevrais ..........po to patys piktinamės..............
Atsakyti
g.gif g.gif g.gif
Aš tai išvis nesusigaudau visoje toje darbelių darymo sistemoje...gal čia nuo mokytojos priklauso g.gif
Mes jau trečiokai, bet nei vienas metais nedarėme jokių darbelių schmoll.gif ...nors darželyje kiekvienais metais darydavome (bendras vaiko ir tėvelių darbas) ir kažkaip net pasigedome to mokykloje blush2.gif

O šiaip tai mūsų darbeliai visada būdavo išskirtiniai (čia aš truputėlį "prie meno" blush2.gif blush2.gif blush2.gif ), bet idėjos pačios gimdavo galvoje ir stebint aplinką, bet ne internete ieškant doh.gif Reiks įdomumo dėlei pasižiūrėti, ar kas mano idėjų nėra nudžiovęs lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš tų darbelių ieškodavau internete. tik darydavome kartu su dukra - jai skirdavau konkrečius darbo etapus, taigi darbas būdavo tikrai bendras... Čia taip nuo darželio.

Nors iš principo tai visada būdavau kategoriškai PRIEŠ tokius išsityčiojimus iš vaisių ir daržovių doh.gif Šiaip ar taip, tai yra valgomi dalykai, o ne žaliava pūvančioms ir pelyjančioms skulptūroms schmoll.gif
Todėl man pačiai priimtiniausiasvariantas būtų ne tokios parodos, o tiesiog kompozicijos, natiurmortai su daržovėmis, rudens lapais, kaštonais, gilėmis ir pan.

Tik lengviau atsikvėpčiau, jei tų rudeninių nesąmonių nebūtų.

Tačiau kartelė, sakyčiau, ne mokykloje užkeliama, o darželyje. Va ten tai šedevrai būdavo. Pirmais metais ir aš daviau dukrai pačiai tokius seneliukus besmegeniukus iš kaštonų padaryt, tai kai pamačiau paskui darželyje iš kaštonų padarytus pilių maketus ar iš cukinijos - visą piratų laivą su įgula, supratau, kad teks kibti pačiai į darbą, nes kitaip vaikas lies apmaudą, jog jo darbelis - pats prasčiausias verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 09 15, 10:02)
g.gif  g.gif  g.gif
Aš tai išvis nesusigaudau visoje toje darbelių darymo sistemoje...gal čia nuo mokytojos priklauso  g.gif
Mes jau trečiokai, bet nei vienas metais nedarėme jokių darbelių  schmoll.gif ...nors darželyje kiekvienais metais darydavome (bendras vaiko ir tėvelių darbas) ir kažkaip net pasigedome to mokykloje blush2.gif

O šiaip tai mūsų darbeliai visada būdavo išskirtiniai (čia truputėlį "prie meno"  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif ), bet idėjos pačios gimdavo galvoje ir stebint aplinką, bet ne internete ieškant  doh.gif Reiks įdomumo dėlei pasižiūrėti, ar kas mano idėjų nėra nudžiovęs  lotuliukas.gif

Na va vis tik pripažįstam, kad tas "mūsų "darbelis nori nenori virsdavo mamytės kūryba. biggrin.gif Beje mokytoja taip ir įvardijo pamenu- vaikučiai gamino su tėvais. Ale vaiko rankelėms (pirmokiuko tai ypač) tokie virtuoziniai pjaustiniai ir beveik kulinariniai (jei kam neaišku- tai tokie, kuriuos stato vestuvių/ krikštynų balių stalui puošti) stalo papuošalai NEĮKANDAMI. Tai ką darė vaikiuks? Tik žiūrėjo? doh.gif biggrin.gif
Gerai mamai, kuri turi polinkį į meną, o neturinčiai belieka nervintis ir kopijuot visą savaitgalį. Tikrai kokybiškiau sugebu su savo vaiku praleist laiką, nereikia lia-lia apie tai.
Mąstau, kad gal kuriai mokytojai pliuso (parodėlės organizavimas) prieš kvalifikacijos tvirtinimą pritrūko? g.gif biggrin.gif Nuotraukos tai gražios turbūt gavosi.......... lotuliukas.gif , negėda.................nors giliau pamąsčius- gėda, nes pernelyg akivaizdu.
Beje, tas pats liečia ir Kalėdines puokštes. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snickers: 15 rugsėjo 2008 - 09:59
pas mus tai labai daug darbeliu reikia padaryti kartu su tevais. as tuo tik dziaugiuosi smile.gif
kartais idejos buna mano, kartais jo. kartais daugiau darbo ideda jis, kartais as. bet visada darbas buna BENDRAS. mums abiems labai patinka issieskojimas ka ir kaip padaryti, kad gautusi originalus ir kruopstus, o ne bele koks darbelis. man asmeniskai gaila vaiku, kurie po tokiu "bendru" darbeliu atnesa grynai atmestini, teveliu net nematyta darba verysad.gif

o kaledines puokstes, mes niekada nedarome. is principo smile.gif . nematau kur ten galetu pasireiskti berniuko fantazija. o gal as per riboto mastymo, nes man tai grynai asocijuojasi su flosristikos technika g.gif
Atsakyti