QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 18, 23:24)
Sveiki, reikia pagalbos

Turiu 2 metuku berniuka, nuo pirmu menesiu dartarai diagnozavo dermatita. Daremes ikvepiamuju alergenu tyrimus, parode alerija katems 3 balu ir 4 suniui,taip pat dulkiu erkem bei kai kuriems medziams. Su kate kontaktuoja nuo gimimo ( tevai augina), jokiu reakciju niekada nepastebejom. Nusprendem isigyti prancuzu buldoga, taigi turim maza kalyte 2menesiu, ji pas mus gyvena dar tik men laiko, su vaiku nesiskiria, susidraugavo is karto. Atsiradus suniukui jokiu simptomu ar pablogejimo nebuvo, tik ciaudulys, kuris buvo ir anksciau... Zodziu dabar mano supratimu vaika perpute,pradejom koseti "svoksti", apsilankem pas daktarus, kadangi vaiko ligos istorijoje akcentuojama ALERGISKAS jie iskart diagnozavo bronchine astma

As cia prisiskaiciau kad ta gali isprivokuoti atsirade alegrenai, kaip manot ar kaltas musu suniukas?
Labas,
mūsų vaikai panašaus amžiaus ir mano sūnui atopinis dermatitas diagnozuotas taip pat nuo kūdikystės. Kiek žinau bronchinė astma kaip alerginė reakcija išlenda vėlesniame amžiuje, bet žinoma tai labai individualu.
Rašote, kad vaikui dermatitas, tačiau darytas tik įkvepiamųjų alergenų tyrimas. O mišrios paletės nejau nedarėte?? Jei darėte - ką ji rodė, nes provokuoti gali ne tik įkvepiamieji alergenai.
Dėl šuniuko - aišku idealu būtų bent savaitei vaiką atskirti nuo šuniuko - neplanuojate kokių atostogų ar pasibuvimo pas senelius?? Arba kraštutiniu atveju vietoj jūsų gulčiausi į alergologinį - taip sakau, nes pati taip esu ne kartą dariusi - tai tiesiog būdas pilnai pakeisti aplinką (tuo pačiu ir alergenų tyrimus pakartoji).
Tikrai nepatariu daryti skubotų išvadų - mūsų atveju vaikui alergiją išprovokavo išorės alergenai (dafnijos sausame žuvyčių maiste), paletė rodė ir įkvepiamiems alergenams reakciją (berods ir katei ir šuniui), bet mūsų močiutė taip pat su kate, o dabar turime du šunis (kailis laikos šuns tipo) ir jie kiekvieną vakarą įkeidžiami į namus - vaikui alergija nepaūmėjo (nors kita močiutė turi astmą).
Išvadas galėsite daryti tik po kurio laiko. Tik mano patarimas - nesakykite daktarams, kad įsigijote šuniuką, nes tikrai ant to viską nurašys.
Jei turėsite klausimų - galite ir į AŽ.