Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas vaikas ir šuo

QUOTE(liuka** @ 2010 04 05, 23:22)
Nesiseria visi treminguojami sunys, juos pesi du kart metuose ir nei vieno plauko: cvergai, miteliai, foksterjerai, erdeliai, keri terjrerai ir t.t. Turiu 3 cvergus ir nera nei vieno plauko namuose, be to jie neturi suns kvapo, tik kai suslampa.

4u.gif dekui, kad apsvietet,nezinojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2010 04 03, 23:13)
AR yra tiksliai diagnozuota alergija būtent plaukams? Ar tik alergija šunims? Nes alergija šunims gali būti alergija plaukams, pleiskanoms, ausų, akių, lytinėms išskyroms, seilėms ir visiems kieitme dalykams kas nubyra nuo šuns. Taip kad alergizuoti gali VISI šunys ir nėra "hipoalerginių" veislių. Gali konkretus šuo alergizuoti mažiau, nei kitas šuo. Dažniausia sveikas, švarus šuo mažiau alergizuoja nei šuo su odos problemomis, padidėjusiu seilėjimusi ar išskyromis, su ausų uždegimu ar net bet kokia liga sergantis šuo, nes jo kailio ir odos kokybė ir pusiausvyra sutrinka.

visa gyvenima verkiau, kad negaliu auginti suns, nes nuo visu pasireiskia alergija. Taciau atradau savo veisle, o gal unikalu suni, nuo kurio VISKAS MAN GERAI thumbup.gif tai, kaip jau kazkada minejau, cvergsnauceris. TACIAU, mano vaikas turi baisu atopini dermatita, na nesiplesiu, bet padare alergenu tyrimus ir paaiskejo, kad pernelyg anksti jau rodo alergija APLINKAI, ir spekit, is ikvepiamu alergenu kam labiausiai? o gi SUNIUI.

Neskubu "atsisakyt" mylimo 5 metus auginto Seimos Nario, bet ka daryt unsure.gif kur ji det- jau visi gimines su sunimis ir katemis, dazniausiai po 2.... KUR ir kaip daro tyrimus, kur galima nustatyti, ar yra alergija konkreCIAM SUNIUI, ar bent jau seilem, ar plaukam ar dar kam?[B]
Atsakyti
Sveiki, reikia pagalbos unsure.gif Turiu 2 metuku berniuka, nuo pirmu menesiu dartarai diagnozavo dermatita. Daremes ikvepiamuju alergenu tyrimus, parode alerija katems 3 balu ir 4 suniui,taip pat dulkiu erkem bei kai kuriems medziams. Su kate kontaktuoja nuo gimimo ( tevai augina), jokiu reakciju niekada nepastebejom. Nusprendem isigyti prancuzu buldoga, taigi turim maza kalyte 2menesiu, ji pas mus gyvena dar tik men laiko, su vaiku nesiskiria, susidraugavo is karto. Atsiradus suniukui jokiu simptomu ar pablogejimo nebuvo, tik ciaudulys, kuris buvo ir anksciau... Zodziu dabar mano supratimu vaika perpute,pradejom koseti "svoksti", apsilankem pas daktarus, kadangi vaiko ligos istorijoje akcentuojama ALERGISKAS jie iskart diagnozavo bronchine astma verysad.gif As cia prisiskaiciau kad ta gali isprivokuoti atsirade alegrenai, kaip manot ar kaltas musu suniukas?
Atsakyti
QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 18, 22:24)
Sveiki, reikia pagalbos  unsure.gif  Turiu 2 metuku berniuka, nuo pirmu menesiu dartarai diagnozavo dermatita. Daremes ikvepiamuju alergenu tyrimus, parode alerija katems 3 balu ir 4 suniui,taip pat dulkiu erkem bei kai kuriems medziams. Su kate kontaktuoja nuo gimimo ( tevai augina), jokiu reakciju niekada nepastebejom. Nusprendem isigyti prancuzu buldoga, taigi turim maza kalyte 2menesiu, ji pas mus gyvena dar tik men laiko, su vaiku nesiskiria, susidraugavo is karto. Atsiradus suniukui jokiu simptomu ar pablogejimo nebuvo, tik ciaudulys, kuris buvo ir anksciau... Zodziu dabar mano supratimu vaika perpute,pradejom koseti "svoksti", apsilankem pas daktarus, kadangi vaiko ligos istorijoje akcentuojama ALERGISKAS jie iskart diagnozavo  bronchine astma  verysad.gif  As cia prisiskaiciau kad ta gali isprivokuoti atsirade alegrenai, kaip manot ar kaltas musu suniukas?

Man atrodo, kad nebūtinai ax.gif Jei vaikas buvo pažymėtas kaip alergiškas ir po to apsirgo, tai gydytojai ir galėjo sutapatinti.

O šiaip tai labai blogai, kad nepalaukėt kol vaikas paaugs ir pirkot šunį unsure.gif Ar tik visoje šioje situacijoje nenukentės šuo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 18, 23:24)
Sveiki, reikia pagalbos  unsure.gif  Turiu 2 metuku berniuka, nuo pirmu menesiu dartarai diagnozavo dermatita. Daremes ikvepiamuju alergenu tyrimus, parode alerija katems 3 balu ir 4 suniui,taip pat dulkiu erkem bei kai kuriems medziams. Su kate kontaktuoja nuo gimimo ( tevai augina), jokiu reakciju niekada nepastebejom. Nusprendem isigyti prancuzu buldoga, taigi turim maza kalyte 2menesiu, ji pas mus gyvena dar tik men laiko, su vaiku nesiskiria, susidraugavo is karto. Atsiradus suniukui jokiu simptomu ar pablogejimo nebuvo, tik ciaudulys, kuris buvo ir anksciau... Zodziu dabar mano supratimu vaika perpute,pradejom koseti "svoksti", apsilankem pas daktarus, kadangi vaiko ligos istorijoje akcentuojama ALERGISKAS jie iskart diagnozavo  bronchine astma  verysad.gif  As cia prisiskaiciau kad ta gali isprivokuoti atsirade alegrenai, kaip manot ar kaltas musu suniukas?

Labas,
mūsų vaikai panašaus amžiaus ir mano sūnui atopinis dermatitas diagnozuotas taip pat nuo kūdikystės. Kiek žinau bronchinė astma kaip alerginė reakcija išlenda vėlesniame amžiuje, bet žinoma tai labai individualu.
Rašote, kad vaikui dermatitas, tačiau darytas tik įkvepiamųjų alergenų tyrimas. O mišrios paletės nejau nedarėte?? Jei darėte - ką ji rodė, nes provokuoti gali ne tik įkvepiamieji alergenai.
Dėl šuniuko - aišku idealu būtų bent savaitei vaiką atskirti nuo šuniuko - neplanuojate kokių atostogų ar pasibuvimo pas senelius?? Arba kraštutiniu atveju vietoj jūsų gulčiausi į alergologinį - taip sakau, nes pati taip esu ne kartą dariusi - tai tiesiog būdas pilnai pakeisti aplinką (tuo pačiu ir alergenų tyrimus pakartoji).
Tikrai nepatariu daryti skubotų išvadų - mūsų atveju vaikui alergiją išprovokavo išorės alergenai (dafnijos sausame žuvyčių maiste), paletė rodė ir įkvepiamiems alergenams reakciją (berods ir katei ir šuniui), bet mūsų močiutė taip pat su kate, o dabar turime du šunis (kailis laikos šuns tipo) ir jie kiekvieną vakarą įkeidžiami į namus - vaikui alergija nepaūmėjo (nors kita močiutė turi astmą).
Išvadas galėsite daryti tik po kurio laiko. Tik mano patarimas - nesakykite daktarams, kad įsigijote šuniuką, nes tikrai ant to viską nurašys.
Jei turėsite klausimų - galite ir į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2010 11 20, 20:58)
Labas,
mūsų vaikai panašaus amžiaus ir mano sūnui atopinis dermatitas diagnozuotas taip pat nuo kūdikystės. Kiek žinau bronchinė astma kaip alerginė reakcija išlenda vėlesniame amžiuje, bet žinoma tai labai individualu.
Rašote, kad vaikui dermatitas, tačiau darytas tik įkvepiamųjų alergenų tyrimas. O mišrios paletės nejau nedarėte?? Jei darėte - ką ji rodė, nes provokuoti gali ne tik įkvepiamieji alergenai.
Dėl šuniuko - aišku idealu būtų bent savaitei vaiką atskirti nuo šuniuko - neplanuojate kokių atostogų ar pasibuvimo pas senelius?? Arba kraštutiniu atveju vietoj jūsų gulčiausi į alergologinį - taip sakau, nes pati taip esu ne kartą dariusi - tai tiesiog būdas pilnai pakeisti aplinką (tuo pačiu ir alergenų tyrimus pakartoji).
Tikrai nepatariu daryti skubotų išvadų - mūsų atveju vaikui alergiją išprovokavo išorės alergenai (dafnijos sausame žuvyčių maiste), paletė rodė ir įkvepiamiems alergenams reakciją (berods ir katei ir šuniui), bet mūsų močiutė taip pat su kate, o dabar turime du šunis (kailis laikos šuns tipo) ir jie kiekvieną vakarą įkeidžiami į namus - vaikui alergija nepaūmėjo (nors kita močiutė turi astmą).
Išvadas galėsite daryti tik po kurio laiko. Tik mano patarimas - nesakykite daktarams, kad įsigijote šuniuką, nes tikrai ant to viską nurašys.
Jei turėsite klausimų - galite ir į AŽ.

Darėm tik įkvepiamųjų tyrimą , nes vyras mano turi įkvepiamiesiems alergiją, o maistines jokiems produktams nepastebėjau, todėl daktare rekomendavo atlikti tik šį tyrimą. Reakciją alerginę į šunų teko matyti kai lankėmės svečiuose, tuomet vaikas iš karto pradėjo ašaroti, čiaudėti, į mūsiškį nieko panašaus nebuvo. Todėl viliuosi kad šuniuko atsiradimas ir astmos diagnozavimas tik sutapimas.... o ir nelabai dar tikiu kad tai astma, nes diagnozė padaryta remiantis kad 95proc vaikų po atopinio dermatito taip būna... nesamonė....
Daktarams apie augintinį nieko ir nesakiau, žinau kuo tai baigtųsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 21, 22:45)
nes diagnozė padaryta remiantis kad 95proc vaikų po atopinio dermatito taip būna... nesamonė....

Tokio aukšto procento dar niekur neteko perskaityt ar išgirst - tikrai nesamonė, gal į kvėpavimo alergiją ir pereina, bet tikrai ne vien į astmą...
Atsakyti
Sveikos mamytes, 4u.gif kreipiuosi i jus su didziuliu prasymu gal kas is savo patirties zinot ar jorksyro terjerai sukelia alergija ar ne? Labai daug esu perskaicius, kad tai vienintele sunu veisle, kuri nesukelia alergijos. Turiu du vaikus, sergancius bronchine astma 5 ir 1,9 men. didziulis noras tureti suniuka, tiesa pasakius pati labiausiai svaigstu del to suniuko smile.gif bet cia pat iskyla visad klausymas, o kaip vaikai???
Esu girdejusi tokiu istoriju, kad visdelto jorkai sukelia alergija doh.gif bukit gerutes,pasidalinkit, mintimis, patirtimi. Isanksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(blizguti @ 2010 11 24, 19:10)
Esu girdejusi tokiu istoriju, kad visdelto jorkai sukelia alergija  doh.gif  bukit gerutes,pasidalinkit, mintimis, patirtimi.  Isanksto dekoju

Laba, visi gyvunai maziau ar daugiau gali sukelti alergine reakcija. Sciulyciau pries isigijan vienoki ar kitoki suni ilga laika bendrauti su sios veisles atstovais (lankytis pas veisejus, sunu susiburimo vietoje, t.t.).

Cia truputi daugiau informacijos apie sunu veisles ir kaip reiketu elgtis turint alergija (trumpai: jei anksciau daktarai uzsieny kategoriskai sake atsikratyti sunu, tai dabar sako kad reikia susitvarkyti aplinka: jokiu kilimu, reguliariai maudyti ir sukuoti augintini, keisti reguliariai pataline, ir panasiai). Ir svarbiausiai parinkti hipoalergenic veisle. Daugiau info zemiau:

http://www.petuniver...gic-to-dogs.htm
http://www.dogbreedi...com/allergy.htm
http://en.wikipedia....genic_dog_breed

Sekmes!

PS. vienas is musu esam alergiski sunims, taciau turim 2 westus ir svarstom apie 3... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(blizguti @ 2010 11 24, 19:10)
Sveikos mamytes, 4u.gif  kreipiuosi i jus su didziuliu prasymu gal kas is savo  patirties zinot ar jorksyro terjerai sukelia alergija ar ne? Labai daug esu perskaicius, kad tai vienintele sunu veisle, kuri nesukelia alergijos. Turiu du vaikus, sergancius bronchine astma 5 ir 1,9 men. didziulis noras tureti suniuka, tiesa pasakius pati labiausiai svaigstu del to suniuko smile.gif bet cia pat iskyla visad klausymas, o kaip vaikai???
Esu girdejusi tokiu istoriju, kad visdelto jorkai sukelia alergija  doh.gif  bukit gerutes,pasidalinkit, mintimis, patirtimi.  Isanksto dekoju

turėtumei svarstyti stambesnių kaulų veislę rinkimuisi, ne jorką, jis yra per smulkus, kai tavo vaikų toks amžius rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena visiems, esu naujokė Jūsų forume. Tiek daug visko pas jus randu gero. Tačiau yra kas ir nelabai randama man... 4u.gif
Žodžiu turiu tokią problemą. Mano dukrytei 9 metai ir ji turi alerginę bronchinę astmą. Pasidarėme kraujo tyrimus, ten nustatė, kad šuniukams ji turi 2 klasę alergijos. Tai yra vidutinė alergija (76 alergenai). Na jei kas su tuo susidurę tai vidutinės alergijos norma yra nuo 66 iki 140 atrodo.
Tai vat, o mano mergaitė jau 2 metai manęs nepalieka ramybėje, kaip jai reikia to šuniuko. Ir ne jorkiuko, kurį greičiausiai galėtume turėti, bet Džeko Raselo terjero. Ji kaip iš to rusiško multiko "Kiaulė taupyklė", randa namuose kokį pinigėlį, atsiklausia ar galima ir meta į savo taupyklę, šuniukui taupo... gaila žiūrėti... O ir man tas šuniukas prie širdies, tikrai fainuolis. Tai vat ir klausimėlis toks, ar esate kas nors tokioje situacijoje? Ar laikote terjerą su tokia alergija? Aš visus puslapius išnaršiau, bet apie šiuos šuniukus niekur nieko neradau, kas liečia alergiją. Vieni sako kad pas mus su tokia alergija drasiai galima laikyti šuniuką, kiti sako kad gal geriau nereikia.. doh.gif
Gal kas patarsite? Ačiuks. 4u.gif
Atsakyti
Jei jau rizikuosite pirkti dzeka su vaiko alergija, pirkite TIK is veisejo su dokumentais, kad tikrai zinotumete, kad suns kailis butent tokios strukturos bus, o ne maisytas su kuo nors. Geriausia ka galima patarti - pabendraukite su veisejais kurie augina viena ar kelis sunis. Paprasykite, kad galetumete apsilankyti ju namuose su dukryte porai valandu ar net pusei dienos. Kol jus pasimokysite apie suns charakterius ir veisles bruozus, dukra gales pazaisti su sunimis ir jus matysite kaip alergija pasireiks. Bet aplankykite bent jau du veislynus, kad susitiktumete su daugiau sunu, nes kartais tos pacios veisles sunys sukelia skirtingo lygio alergijas. Net jei veisejai neturi suniuku dabar ar labai greitu metu, jums bus laiko apgalvoti ir aplankyti daugiau sunu, kad nepadarytumete klaidos. Ir nepamirskite, kad kartais alergija pasireiskia po keliu dienu ar net savaiciu...
Kitas reikalas yra tai, kad Dzekai nera tinkama veisle kiekvienam... o ypac vaikams. Tad pabendravus su veisejais ir ju sunimis bent geriau zinosite ar jums jie tinkami. Taciau, net jei ir persigalvosite del veisles, mano pirmasis patarimas del apsilankymo veislynuose tas pats. Ir prisiminkite, kad nera tokio dalyko kaip alergijos nekeliantys sunys... nei jorksyrai, nei terjerai, nei pudeliai... Kalbu is patirties. MB alergiskas sunims. Uzaugo su astma ir amzinai uzkimsta nosimi su vokieciu aviganiu. Kambary pabuvus su suniu akys asaroja ir parausta, prasideda ciaudulys... Apsilankius pas draugus, kurie augina retriverius alergija pasireiskia dar blogesne (mazdaug 15 minuciu begyje). Pasisveciavus pas nesiserianti snauceri nosis buvo gerokai uzsikimsusi ir akys asarojo. Dabar gyvena su australu aviganiu jau virs pusmecio. Jokiu pablogejimu nera (palyginus su gyvenimu su ju seimos vokieciu) nors su suniu buna pastoviai...tik kai lovoje suo pasivolioja, tenka isgerti tableciu ax.gif
Tad sekmes paieskose ir priimant sprendima smile.gif
Atsakyti