Ot ir ne. Parodykite man vietą, kur ežerų ar upių žuvis pardavinėja, "natūraliai" sumeškeriotas...Juk visos žuvys yra iš žuvivaisos ūkių, tvenkinių. Taigi tos žuvys yra sveikos ir "švarios".Tiek karpiai, tiek upėtakiai ir Nan. na, jūrinės žuvys tai aišku, kad jau jūrinės. Turguje gal diedukai ir stovi pribrakonieriavę ežeruose ar Neryje pagavę laimikį, bet parduotuvėse...

O kodėl upių žuvis geriausia ir kuo ji skiriasi nuo ežerų žuvies, juk ir tos, ir tos yra gėlavandenės? Aš tai žvejyboje tai tikrai dundukė, bet nesijaučiu durnele parduotuvėje
Dukrai troškinu upėtakį, starkį arba lašišą (rečiau, nes smarvės tos žuvies nepernešu..), perku karpio filė gabalėlį ir pakepu su grietine bei daržovėmis. Jūrinės žuvys, priklausomai nuo rūšies, gali turėti padidintą gyvsidabrio kiekį (ypač tuo pavojingas tunas..), sunkiųjų metalų, kurie nepageidautini nei vaikui, nei besilaukiančiosm, nei šiaip sveikuoliams. Aš jūrinės žuvies neduodu arba retai nuperku..Menkė man pati nešvariausia žuvis, žinant kuo ji minta

Nežinau, kaip dėl ikrų, bet savo dukrai kartais nuperku, bet aišku jie menkavertiškesni, kokių stintų ar pan., nes tie tikreiji, didieji, lašišinių žuvų, man per brangūs, o baltyminiai beverčiai..
Turguje žuvies neperku. Sau ir vyrui sezono metu perku stintas ir nėges, nes tai vienintelės žuvis, kurios "neužsilieka' neribotam laikui ant prekystalio.