Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

sonatina tu angelas.pirma kart gyvenime bandziau kept keksa..ir forma neissilyde r keksas liuks..nors recepte parasyta neliesti kol neataus,bet sulaukem tik kol is formos ejo isimti..puses jau nera blush2.gif
Atsakyti
sonatina, noriu iskept pyraga su persiku puselemis ir varske ax.gif Is tavo pasiulytu receptu beveik kiekv. kepamas su pudingu verysad.gif nekenciu pudingo skoni doh.gif pasiulyk, ko galima butu pakeist?




Pyragas su varške ir persikais - ar galima kukurusu krakmola pakeist paprastu bulviu krakmolu? ir uzteks 1 v.s. krakmolo?

Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais - ar galima serbentus pakeist persiku puselemis? ir kuo galima pakeist pudingo miltelius?

Obuolių – varškės pyragas- kuo pakeist galima pudingo miltelius?

dar vienas klausimas. Stai sitas pyragas Pyragas su persikais ir uogomis. Jame idarui nereikia nei manu kruopu, nei krakmolo g.gif Kaip jis issikeps? nes tesla juk bus tik aplinkui pacio pyrago? Ar galima bus jo atpjaut? ne per minkstas vidus bus?
Atsakyti
mes vakar darem "Kiniškus paplotėlius su mėsa "Rou bing"
user posted image buvo labaaaaai skanu thumbup.gif
o siandien pasigaminom tuno torta,bet kazkodel padazas gavosi per rugstus ir sluoksnis tunas-kiausiniai su batonu nesulipo.. gal ir ten reikejo pilti padaza? g.gif
stai idedu nuotraukyciu biggrin.gif

user posted image

user posted image

aciu Sonatina uz receptukus mirksiukas.gif
Atsakyti
sandralita, labai džiaugiuosi ir kad forma neišsilydė, ir kad keksas gavosi skanus smile.gif

Mama_Tania, kažkaip man to pudingo skonio pyraguose visiškai ir nesijaučia g.gif, na bet jeigu nepatinka, tai visuomet galima keisti krakmolu smile.gif Manau tinka ir bulvių krakmolas g.gif
Reikia tiesiog išlaikyti proporcijas - jeigu recepte reikia 1 v. š. kukurūzų krakmolo - dėk 1 v. š. bulvių krakmolo... Jeigu reikia pakelio pudingo, tai dėk 3 v. š. krakmolo smile.gif
Visuose minėtuose pyraguose drąsiai keisk pudingą krakmolu. Ir visur vaisius ar uogas galima keisti tuo, ką turi, ar ką mėgsti smile.gif
O pyragas su persikais ir uogomis buvo ypač lengvas ir skanus, be to ir pjaustėsi puikiai - tiesiog jį reikia būtinai gerai ataušinti, netgi palaikyti šaldytuve 4u.gif

balanduke, nuotraukos tiesiog thumbup.gif
O padažas galėjo gautis rūgštus jeigu tavo citrina buvo labai didelė... Pažiūrėjau, kad recepte parašyta 1/2 citrinos sulčių, o jos visgi viena kitai nelygios... g.gif Manyčiau, kad užtektų 2 - 3 v. š. sulčių... O kokioje formoje darei šį tortą? Kažkaip atrodo, jog aukštesnis, nei mano... Ir tikrai matosi, kad padažo beveik nėra... Gal tikrai vertėtų visus produktus pamaišyti su padažu prieš dedant į formą... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 13:55)

Lindra, paprastai baltymus ir reikia plakti maksimaliu greičiu...

Ir visgi manau, kad tos popierinės formelės nėra skirtos kepti vien jose ax.gif




Vis dėlto paprieštarausiu, kad baltymus per didelės apsukos tikrai suardo, juos maksimaliu greičiu galima plakti tik mikseriu ar kombainu, o turinčioms Zepterio MixSi ra panašų plaktuvą tikra inerekomenduočiau plakt maksimaliu greičiu, nes iš baltymo gausis sriubytė....

O popierinės formelės tikrai išlaiko savo formą - vakar kepiau keksiukus pagal bananinio kekso receptą, tešlą pyliau vien į popierines formeles (aš pilu į dvi, kad garantuotai laikytų) ir gavosi puikiausi keksiukai thumbup.gif Gaila, kad jų jau nebėra... Kitą kartą būtinai nufotografuosiu
Atsakyti
O aš šiandien dariau kiaušinių-faršo vyniotinį. Labai bijojau, kad nesigaus, nes neturėjau kepimo popieriaus, tai į skardą dėjau folijos kelis lapus blush2.gif Išėjo super skanus thumbup.gif Padariau foto, o dabar kai įsikėliau į kompiuterį, žiūriu, kad nelabai kokybiška, bet jau nebeturiu ką perfotografuoti, vyniotinio nė kvapo neliko bigsmile.gif thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
sonatina klausimas:pas tave dauguma keksiuku kepasi mazose formelese,o mano seimyna edri as neuzkepsiu tu maziuku.ar visu tu keksu tesla galima iskart pilt i didele forma ir kept? bigsmile.gif
Atsakyti
Katu, neketinu ginčytis - kiekvienas daro taip, kaip jam geriau drinks_cheers.gif

Netta, džiaugiuosi, kad vyniotinis pavyko thumbup.gif

sandralita, visų keksiukų tešlą gali kepti kaip vieną didelį keksą, tik atitinkamai pailgės kepimo laikas - reikia patikrinti mediniu pagaliuku, ar nebelimpa tešla smile.gif

Atsakyti
dariau keptus varskecius, tuos kur keptuvej, nes pasirodo yra du skirtingi receptai bigsmile.gif tik as juos nekepiau, o viriau. teko prideti daug daugiau miltu kazkodel.
beje varskinis tinginys labai skanus su tarkuotais obuoliais,
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 21, 16:29)
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, dėti po kelis beliašus skylute žemyn, kai gražiai apskrus, atsargiai apversti ir uždengus pabaigti kepti.

Atrodo kaip virti aliejuje,o ne kepti.Kaip taip lygiai apkepiai ar nesispjaudė baisiai?Vis tik skylutė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 10, 20:32)
pvz. gal koki mesytes vyno padaze troskinta turi ar kazka panasaus?  ax.gif

Štai ir žadėtasis receptas smile.gif

user posted image

Burgundiškai troškinta jautiena

500 g morkų
300 g svogūnų
3 skiltelės česnako
2 v. š. aliejaus
800 g jautienos filė
3 v. š. pomidorų pastos
500 ml raudono vyno
125 ml mėsos sultinio
20 ml konjako
2 lauro lapeliai
šakelė rozmarino
druskos, pipirų
40 g sviesto
2 v. š. miltų
kapotų petražolių

Morkas supjaustyti kubeliais ar riekėmis, svogūnus supjaustyti skiltelėmis. Česnako skilteles perpjauti į keturias dalis. Puode įkaitinti aliejų ir apkepti stambiai supjaustytą mėsą (geriau kepti nedidelėmis dalimis, kad mėsa neišleistų sulčių, o tik staigiai apsitrauktų plutele). Sudėti pomidorų pastą, supilti vyną, sultinį, konjaką, dėti rozmariną, lauro lapelius, suberti svogūnus, morkas, česnaką, pagardinti druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti 2 val. 45 min. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su miltais, sudėti į mėsą ir neuždengus dar patroškinti 10 min. Patiekti pabarsčius kapotomis petražolėmis.

P. S. neturėjau tiek daug morkų, tad įdėjau ~ 250 g pievagrybių smile.gif Aromatas ir skonis tikrai puikus rolleyes.gif Tik, žinoma, reikėtų išsirinkti gerą vyną, nes nuo jo labai priklauso skonis smile.gif
Atsakyti
Savaitgali kepiau kiasiniu-farso vyniotini.Tikrai labai skanu Net MB valge,nors nieko sus suriu nevalgo ( nei neitare,kad jis ten yra).
Labai patiko varskinis tinginys.Tik jauciu,turesiu daryt ir daryt,nes tik suvalgius jau prase dar biggrin.gif
Siandien bandysiu zuvi prancuziskai
Atsakyti