Įkraunama...
Įkraunama...

Žioveinis

Gražuoliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lelija R @ 2010 07 21, 12:51)
Iš tikrųjų labai gražūs, kompaktiški tokie ir vešlūs.  thumbup.gif Čia turbūt tie žemaūgiai? Mano tai tokie pastypę truputį.

taip, žemaūgiai... aukštus kai sodinu, tai būna išgriūna jie, šiais metais tik žemaūgius sodinau.
Atsakyti
Gavau dovanu is vienos supermamytes daigeliu, bet dabar lyginu su cia ikeltomis foto, tai lapeliai ne tokios formos, ziuresim kas isaugs. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 21, 22:31)

Koks grožis! thumbup.gif

Aš šiemet pirkau žemaūgius, sėjau į vazoniuką praeitą sav, tikiuos nesusivėlinau ax.gif tik neseniai sėklytes gavau rolleyes.gif

Kokią žemę šios gėlytės mėgsta? Kažin tiks mano smėlinis? rolleyes.gif
Atsakyti
Info apie Žioveinį

user posted image

* karlikiniai - užauga iki 20 cm aukščio. Tinkami lysvėms, bordiūrams ir auginti vazonuose.
* žemaūgiai - užauga iki 30 cm aukščio. Tinkami lysvėms;
* vidutinio aukščio - užauga iki 50 cm aukščio. Tinka lysvėms. Galima skinti;
* aukštaūgiai stambiažiedžiai - užauga iki 1 m aukščio. Tinka pražydinimui žiemą ir skinimui.

Patinka saulėtos vietos. Laistyti tik šiltu vandeniu. Stengtis kad nebūtų drėgmės pertekliaus.

Norint žioveinius palikti lauke žiemot, juos reikia labai gerai apdengti kad nenušaltu.

Žioveinis dauginamas sėklomis į inspektą ar į dėžutes balandžio mėnesį. Taip pat galima sėklas sėti tiesiai į augimo vietą tiek pavasarį tiek rudenį. Sėklos sudygsta per 10-15 dienų. Daigus į inspektą pikuoti 3 cm atstumu. Gegužės mėnesį persodinti į nuolatinę vietą.
Galima veisti ir ūgliais. Balandžio mėnesį ūglius pjauti nuo motininių augalų kurie peržiemojo lauke. Tuomet susmaigstyti ūglius į smėlį inspekte arba dėžutėse. Palaikyti 15°C temperatūrą.

Mėgsta sunkias trąšias dirvas.

Norint kad aukštaūgiai žioveiniai labiau šakotųsi reikia patrumpinti viršūnėles. Peržydėjusius žiedynus būtina pašalinti. Kasmet persodinti į kitą vietą kad nepultu ligos.

Žioveinius pažeidžia rūdžių, degligių, netikrosios miltligės sukėlėjai, pelėdgalvių ir nematodos vikšrai.

http://vazonelis.lt
Atsakyti
Šeštadienį buvau sodyboje, persodinau žioveinius jau į žemę smile.gif Tikiuos prigis... smile.gif
Atsakyti
Maniškiai smile.gif

user posted image
Atsakyti
Žydėjimas...
user posted image
user posted image
Atsakyti
Nusipirkau seklu ir pasiguglinau, ogi supermamytes augina iir dziaugiasi smile.gif ar pasiteisino seti namie ir pikiuoti lauke, ar zydi anksciau?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 03 22, 15:43)
Nusipirkau seklu ir pasiguglinau, ogi supermamytes augina iir dziaugiasi  smile.gif  ar pasiteisino seti namie ir pikiuoti lauke, ar zydi anksciau?

Taip, man pasiteisino 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 22 kovo 2013 - 14:29
Labai myliu žioveinius bet man pernai su jais nepasisekė- pasodinau žemaūgius lovelyje, augo išaugo ir subujojo, bet žėmė buvo kompostinė, per daug azoto, tai žydėjo sakyčiau vėlai ir ne gausiai. Taip kad dėl labai trąšios žemės žioveiniams- suabejojau. Taip, vandens pertekliaus jie nemėgsta, šalnų nebijo. Vienais metais balkone žydėjo ir gruodžio mėn, Kalėdoms turėjau žioveinių puokštę.
Smagi gėlytė, bet žiemet pati nesėjau blush2.gif
Atsakyti