Mes geriam labai nedaug misinuko, plius del anemijos paatre ir riboti jo kieky, laktoze mazina gelezies pasisavinima. Vakare pries miega isgeria max 210ml, bet siaip apie 120-150ml dazniausiai pasisotina, nakty uzsikemsam arbatelem, o ryte geria apie 150ml. Diena geriam arbateles ir sultis. Naudojam Aptamil 3 misinuka.
QUOTE(laizanika @ 2010 11 03, 17:14)
Mes geriam labai nedaug misinuko, plius del anemijos paatre ir riboti jo kieky, laktoze mazina gelezies pasisavinima. Vakare pries miega isgeria max 210ml, bet siaip apie 120-150ml dazniausiai pasisotina, nakty uzsikemsam arbatelem, o ryte geria apie 150ml. Diena geriam arbateles ir sultis. Naudojam Aptamil 3 misinuka.
Tai jusu vaikutis dar daug geria

QUOTE(smiler @ 2010 11 03, 21:34)
Tai jusu vaikutis dar daug geria
maniske is vis tegeria anksti ryta apie 130ml, tada apie 10val ryto koki 30-50ml, diena net neisiulau, todel teko pereiti prie didesniu kosyciu normu, ir vakare pries pat miega isgeria apie 90-100ml. Diena geria tik vandenuka. Ir tai ne visada isiulau. Todel stengiuosi bent jau kosytes skystesnes daryti, kad gautu pakankamai skysciu 

Nu va kad ir mes zinokit apsimazinom

Maniškis kiekvieną kartą suvalgo skirtingą kiekį mišinuko (daugiau kaip 120 ml niekada nesuvalgo)kartą suvalgo tą 120 ml, o kitą tik 60 ar 40 ml. Net nežinau kada po to vėl duoti valgyti jei neišvalgo pilnos normos - po valandos, pusantros, ar išlaukti tas tris val.?
QUOTE(sija8 @ 2010 11 06, 19:30)
Maniškis kiekvieną kartą suvalgo skirtingą kiekį mišinuko (daugiau kaip 120 ml niekada nesuvalgo)kartą suvalgo tą 120 ml, o kitą tik 60 ar 40 ml. Net nežinau kada po to vėl duoti valgyti jei neišvalgo pilnos normos - po valandos, pusantros, ar išlaukti tas tris val.?
Pas mus buvo panaši problema. Sūnus valgydavo labai mažai, tai bent jau aš darydavau taip - kiek suvalgydavo, tiek, o paskui jei nemiegodavo, tai valandos bėgyje (sakoma, kad tiek laiko galima laikyti paruoštą mišinuką) stengdavausi įsiūlyti dar bent kažkiek kas likę. Dabar sūnui beveik 2 mėn., valgo jau geriau, bet vistiek būna kad bevalgydamas užmiega arba tiesiog nebenori, tai kai pradeda zyzti, įkišu buteliuką su likusiu mišinuku

Kreipiuosi į tas, kurių vaikai dieną išmiega po 4-6 valandas - ar tikrai nebūtina žadinti? Turbūt tokiu atveju neturit jokio režimo - ar vėlesniais mėnesiais nebus dėl to problemų? Ir dar - kaip tada su maitinimų skaičiumi per parą? Ar telpat su 5-6 maitinimais? Mano pačios sūnus būna labai ilgai miega ne tik naktį, bet ir dieną, tai vistiek gaila žadinti...
Sveikos,
kiek cia paskaiciau, tai pastebejau, kad nemazai mamu maitina vaikucius daugiau kartu per para misinuku, nei priklauso. Pvz. as maitinu saviski NAN HA1, ten parasyta, kad duoti 150 ml 5 kartus per para, tai ir maitinu kas 5 valandas daugmaz. O galima dazniau?
Mano kudikiui gal dar vienas kartas ir nepamaisytu, valgus jis pas mane, bet bijau nesilaikyti nurodytu normu, nes gi perspejimas yra, kad gali sutrikti zarnyno veikla.
Per menesi priaugo 1 kg, tai nera mazai, bet matau, kad sunkiai kartais jis pratraukia ta 5 valandu tarpa tarp maitinimu, 4 valandos butu pats tas.
kiek cia paskaiciau, tai pastebejau, kad nemazai mamu maitina vaikucius daugiau kartu per para misinuku, nei priklauso. Pvz. as maitinu saviski NAN HA1, ten parasyta, kad duoti 150 ml 5 kartus per para, tai ir maitinu kas 5 valandas daugmaz. O galima dazniau?

Per menesi priaugo 1 kg, tai nera mazai, bet matau, kad sunkiai kartais jis pratraukia ta 5 valandu tarpa tarp maitinimu, 4 valandos butu pats tas.
QUOTE(Tūla @ 2010 12 18, 23:59)
Sveikos,
Mano kudikiui gal dar vienas kartas ir nepamaisytu, valgus jis pas mane, bet bijau nesilaikyti nurodytu normu, nes gi perspejimas yra, kad gali sutrikti zarnyno veikla.

Sakyčiau, maitinkit pagal vaikiuko poreikius...

Sveikos,

Jus laikote vaika 5val nevalgiusi? Mano mazoji 7men, bet ji valgo kas 3val. Giminaiciai buvo priverte patarimais savo pailginti iki 4val.. prasikankinau tas kelias dienas, verkia, nerami istisai.. Nea, nutariau nekantinti. Vel valgo kas 3val ir vargo nematom. Nepriauga man ji per daug, paskutini menesi 560g. Aktyvi mergyte, daug juda, matyt, reikia jai taip

... Mano kudikiui gal dar vienas kartas ir nepamaisytu, valgus jis pas mane, bet bijau nesilaikyti nurodytu normu, nes gi perspejimas yra, kad gali sutrikti zarnyno veikla.
...

Aš savo mažių maitinu NAN 1, ten parašyta, kad gali atsirasti mitybos sutrikimų tuo atveju, jei "naudosite daugiau arba mažiau miltelių, negu nurodyta lentelėje" - čia kalbama apie vandens ir miltelių santykį, o ne maitinimų skaičių, taigi nepamaišytų ir šeštas kartas. Pas mus taip pat būna ir 5, ir 6 maitinimai per parą, bet vakar buvo tik 4

QUOTE(svaraine @ 2010 12 19, 22:46)
Aš savo mažių maitinu NAN 1, ten parašyta, kad gali atsirasti mitybos sutrikimų tuo atveju, jei "naudosite daugiau arba mažiau miltelių, negu nurodyta lentelėje" - čia kalbama apie vandens ir miltelių santykį, o ne maitinimų skaičių, taigi nepamaišytų ir šeštas kartas. Pas mus taip pat būna ir 5, ir 6 maitinimai per parą, bet vakar buvo tik 4
Nes naktį ilgai miegojo ir dieną turėjom vieną ilgą miegelį. Todėl ir klausiau, kaip gaunasi toms mamytėms, kurių vaikai ilgai miega? Ar maitinat pagal poreikį, ar žadinat?

Manau,kad tegu miega,nebent jusu mazyliui truksta svorio,tik tuo atveju zadinciau.

QUOTE(smiler @ 2010 12 19, 14:21)
Jus laikote vaika 5val nevalgiusi?
Na, nereikia jo laikyti, jis pats kazkaip laikosi. Buna kartais, kad pradeda anksciau zirzeliot, tai pusvalandziu anksciau valgo, bet stai ir dabar - valge paskutini karta sianakt ketvirta, dabar atsibudo astunta ir budrauja sau linksmas, dabar jau puse devyniu, bet dar jokiu norejimo valgyt pozymiu, tai ir maitinsiu devinta.

Tik kartais pasitaiko tas noras anksciau, Del to ir klausiu.
Papildyta:
QUOTE(svaraine @ 2010 12 19, 21:46)
Todėl ir klausiau, kaip gaunasi toms mamytėms, kurių vaikai ilgai miega? Ar maitinat pagal poreikį, ar žadinat?
Diena zadinu, nakti - ne.
Papildyta:
QUOTE(svaraine @ 2010 12 19, 21:46)
Aš savo mažių maitinu NAN 1, ten parašyta, kad gali atsirasti mitybos sutrikimų tuo atveju, jei "naudosite daugiau arba mažiau miltelių, negu nurodyta lentelėje" - čia kalbama apie vandens ir miltelių santykį, o ne maitinimų skaičių, taigi nepamaišytų ir šeštas kartas.
Bet tai lenteleje maitinimu skaicius nurodytas 5...

Mes valgom Aptamil mišinuką ir kiek esu diskutavusi dėl mišinuko kiekio,tai kitų mamų nuomonė,ir aš sutinku su ja,kad ant pakuotės užrašytas dienos mišinuko norma,o ne paros. mano vaikas užsistaugtų nuo alkio,jei maitinčiau tik penkis kartus per dieną. Visi vaikiukai skirtingi,gal kažkam ir pakanka penkių-šešių kartų per parą,bet jei vaikas verkia,kad alkanas nelaikysi gi jo be pieno vien todėl,kad taip parašyta ant dėžutės.