Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta infekcija

Sveikos, noreciau paklausti, gal buvot susidure su tokia problema, kaip gime jusu mazylis, kad gime su igimta infekcija,but idomu suzinoti ar pasekmiu kokiu kilo augant?
Atsakyti
Gaila, kad niekas nesusidurete verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juritele @ 2006 10 07, 15:07)
Gaila, kad niekas nesusidurete  verysad.gif

Maniškė gimė su igimta infekcija. Gymdymo metu man pakilo aukšta temperatūra. Iš pradžių buvo manyta, kad tai nuo streso, bet paskui kraujyje rado didelį kiekį liaukocitų. Mažė gimė irgi karščiuodama, o recidyvinis baltymas buvo labai aukštas. Gydytojai apsidraudimui skyrė dviejų rūšių antibijotikus. Ligoninej praleidom 10 dienų. Vėliau prasidėjo dizbakteriozė. Ir tapom neatsparios visokiems virusams verysad.gif
Atsakyti
Mano mažylė gimdymo namuose pasigavo infekciją, tačiau iš pradžių jokių simptomų nebuvo (išskyrus žalsvas/salotines išmatas). Nuo 3 sav. pradėjo po kiekvieno valgio viduriuoti ir viduriavo virš 3 mėn. Dėl viduriavimo nepriaugo svoris, todėl dabar esame labai mažiukės. O baisiausia, kad gydymas nuo infekcijos buvo paskirtas tik 3 kartą atsidurus Santariškėse. Prieš tai visi reikalingi tyrimai nebuvo padaryti ir vaikas buvo gydomas nuo viduravimo, o infekcija organizme toliau vystėsi. Paskutinį kartą ligoninėje praleidome 3 sav., ir visą tą laiką gėrėme antibiotikus.
Atsakyti
Man tai nieko nebuvo,nei karscio, tik mergaites blogas kraujas buvo, o ji tai neviduriavo,net nesuprantu kokia cia infekcija, tik daktarai sako, kad kraujas buvo uzkrestas, o kaip jis uzkrestas g.gif tai niekaip nesuprantu jei mano kraujas geras.Ir mes pragulejom 10 d,irgi leido antibiotikus.
Atsakyti
Deja, bet mano dukrytė gimė taip pat su įgimta infekcija.

Gimusi negalėjo pati kvėpuoti, nes buvo prisigėrusi ir prisikvėpavusi žalios košės-mekonijaus... verysad.gif
Pirmas 7 paras praleido reanimacijoje, Santariškėse, paskui dar dvi savaites gulėjau su ja Santariškėse, naujagimių skyriuje... visą tą laiką gavo antibiotikus (3-jų rūšių)
Išleidžian iš ligoninės sakė, kad ateityje pasekmių nebus, bet deja, yra dažnai sergantis vaikas, o vakar sužinojom, kad yra padidėję visi limfmazgiai ir gydytojai bando primesti, jog gal infekcija tebesėdi nuo gimimo... verysad.gif
Sakė, kad mekonijus niekur nesirezorbuoja ir sėdi plaučiuose doh.gif ir menka infekcija sukelia didelią.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2006 10 16, 13:56)
Deja, bet mano dukrytė gimė taip pat su įgimta infekcija.

Gimusi negalėjo pati kvėpuoti, nes buvo prisigėrusi ir prisikvėpavusi žalios košės-mekonijaus... verysad.gif
Pirmas 7 paras praleido reanimacijoje, Santariškėse, paskui dar dvi savaites gulėjau su ja Santariškėse, naujagimių skyriuje... visą tą laiką gavo antibiotikus (3-jų rūšių)
Išleidžian iš ligoninės sakė, kad ateityje pasekmių nebus, bet deja, yra dažnai sergantis vaikas, o vakar sužinojom, kad yra padidėję visi limfmazgiai ir gydytojai bando primesti, jog gal infekcija tebesėdi nuo gimimo... verysad.gif
Sakė, kad mekonijus niekur nesirezorbuoja ir sėdi plaučiuose  doh.gif  ir menka infekcija sukelia didelią..  verysad.gif

Norejau paklaust,tai tavo mergaitei irgi buvo uzkrestas kraujas?O as kluasiau daktares ar gali vel pasikartoti,tai ji pasake tik pirmas sav gali, o paskui veliau jau ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juritele @ 2006 10 16, 13:35)
Norejau paklaust,tai tavo mergaitei irgi buvo uzkrestas kraujas?O as kluasiau daktares ar gali vel pasikartoti,tai ji pasake tik pirmas sav gali, o paskui veliau jau ne  g.gif

Kraujo užkrėtimo, jei tai turi omeny, tai nebuvo... buvo bendra organizmo infekcija... infekcija buvo visur, plius įgimtas plaučių uždegimas.. man neakcentavo, kad kraujo užkrėtimas, bet gal ir tai buvo.. g.gif

O kodėl pas jus gavosi įgimta infekcija ?
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2006 10 16, 16:57)
Kraujo užkrėtimo, jei tai turi omeny, tai nebuvo... buvo bendra organizmo infekcija... infekcija buvo visur, plius įgimtas plaučių uždegimas.. man neakcentavo, kad kraujo užkrėtimas, bet gal ir tai buvo.. g.gif

O kodėl pas jus gavosi įgimta infekcija ?

Taiva,kad mums nieks nepasako kaip ji ten atsirado verysad.gif as paklausiu kokia infekcija,tai,kad kraujo uzkretimas,ir niekur nebuvo nusedus ta infekcija,taiva labai man idomu nuo ko ji, ar tures pasekmiu.O daktare sake, kad bus silpnesnis imunitetas verysad.gif
Atsakyti
buvo ir mums taip, gime maze su kraujo infekcija. menesi pragulejom santariskese, visi aiskino, kad nuo manes, bet as buvau svaika, tai nesuprantu is kur ta infekcija. Gavom antibiotiku koki kibira turbut sad.gif
Atsakyti
laba 4u.gif
mano panelė gimė 36sav su įgimta infekcija, dėl tos infekcijos buvęs priešlaikinis gimdymas, nors ginekologiškai jokių požymių nebuvo, tepinėliai geri. sako kad vyresniam mažiuje ta infekcija sunkiai diagnozuojama
dukrytei gimus buvo padidintas CRB (c reaktyvus baltymas), per didelis leukocitų kiekis kraujyje, nuo 2 iki 8 savo gyvenimo paros ji gavo antibiotikus. daugiau iki 1m jokiomis infekcinėmis ligomis nesirgo. prieš 2-3 sav persirgo virusu su faringitu - gėrė antibiotikus, užsikrėtė nuo manęs arba nuo brolio (mudu prieš tai sirgom)
galbūt dėl to kad gimė neišnešiotukė buvo įgimta klubo sanario displazija, dar yra kasos fermentų trūkumas
kažko tokio kad labaiu sirgtų virusinėmis-infekcinėmis ligomis nepastebėjau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos..zodziu ir as papasakosiu savo istorija...gimusi AMANDA buvo ivertinta geriausiu ivertinimu pagal apgar skale...viskas buvo gerai uz poros valandu man ja vel atnese maitinti...as jai duodu valgyti o jinai klykia ne savo balsu... blink.gif nzn ka daryt juk pirmas vaikas ir panasiai,vyras iskviete seseles,nei viena nenuramino...isnese ja i is musu palatos... verysad.gif grista daktare ir sako jai uzdeta deguonies kauke nes jai truksta oro blink.gif ir jinai sianakt bus spec.skyriui...as uzmikt negaliu verkiu baisiausiai...ateina 2 valanda nakties sako...atvaziuoja isvest jusu vaika nes mes neturi me spec.aparatu kokius turi Kauno Klinikos...As gimdziau MAZYLYJE...tai va nakti isveze vaika...vyras paskambino i klinikas sako ar viskas gerai?sako jo viskas gerai atvaziuokit ...tai po pietu nuvaziuojam...vyras jau uzsake privacia palata kad visi trys ten paguletume viena diena ar ten dvi...atvaziuojam ir mane priveda prie mano dukrytes verysad.gif o jinai guli po aparatais...su deguonies kauke,rankytej idurta adata ir per ja leidzia antibijotikus...Mes klausiam kas yra juk mums sake kad jinai sveika...O DAKTARE ATSAKE JAI IGIMTA KRAUJO INFEKCIJA... verysad.gif PRAGULEJOM 10 DIENU...bet mano dukra NUO PAT GIMIMO buvo labai nerami verysad.gif klykdavo naktim...2 dienas per visus metukus jinai miegojo visai be verkimu 4u.gif ir tai va viena naktis buvo visai neseniai...dabar jai jau virs metu aisku ir dabar megeja paverkt nes yra jautresne negu kai kurie vaikai...bet dabar pasidarius labai aktyvi... 4u.gif nzn ar kalta ta infekcija ar kas del vaiko jautrumo...bet as tik taip speju...nes nemanau Kad yra gerai paros kudikiui gauti 2 kartus i diena antibijotikus...ir taip 10 dienu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirenita: 08 birželio 2007 - 17:56