Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta infekcija

QUOTE(sirenita @ 2007 06 08, 18:52)
Sveikos..zodziu ir as papasakosiu savo istorija...gimusi AMANDA buvo ivertinta geriausiu ivertinimu pagal apgar skale...viskas buvo gerai uz poros valandu man ja vel atnese maitinti...as jai duodu valgyti o jinai klykia ne savo balsu... blink.gif nzn ka daryt juk pirmas vaikas ir panasiai,vyras iskviete seseles,nei viena nenuramino...isnese ja i is musu palatos... verysad.gif grista daktare ir sako jai uzdeta deguonies kauke nes jai truksta oro blink.gif ir jinai sianakt bus spec.skyriui...as uzmikt negaliu verkiu baisiausiai...ateina 2 valanda nakties sako...atvaziuoja isvest jusu vaika nes mes neturi    me spec.aparatu kokius turi Kauno Klinikos...As gimdziau MAZYLYJE...tai va nakti isveze vaika...vyras paskambino i klinikas sako ar viskas gerai?sako jo viskas gerai atvaziuokit  ...tai po pietu nuvaziuojam...vyras jau uzsake privacia palata kad visi trys ten paguletume viena diena ar ten dvi...atvaziuojam ir mane priveda prie mano dukrytes verysad.gif o jinai guli po aparatais...su deguonies kauke,rankytej idurta adata ir per ja leidzia antibijotikus...Mes klausiam kas yra juk mums sake kad jinai sveika...O DAKTARE ATSAKE JAI IGIMTA KRAUJO INFEKCIJA... verysad.gif PRAGULEJOM 10 DIENU...bet mano dukra NUO PAT GIMIMO buvo labai nerami verysad.gif klykdavo naktim...2 dienas per visus metukus jinai miegojo visai be verkimu 4u.gif ir tai va viena naktis buvo visai neseniai...dabar jai jau virs metu aisku ir dabar megeja paverkt nes yra jautresne negu kai kurie vaikai...bet dabar pasidarius labai aktyvi... 4u.gif nzn ar kalta ta infekcija ar kas del vaiko jautrumo...bet as tik taip speju...nes nemanau Kad yra gerai paros kudikiui gauti 2 kartus i diena antibijotikus...ir taip 10 dienu verysad.gif

Mano ir mergaite labai judri,net kartais pagalvoju,as rami vyras irgi,o jau mergaite tai speju gaudyt,ir dar dabar niekur nelieka viena visur nori but su manim g.gif
Norejau paklaust,o gal tau aiskino,del ko ta igimta infekcija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juritele @ 2007 06 09, 14:52)
Mano ir mergaite labai judri,net kartais pagalvoju,as rami vyras irgi,o jau mergaite tai speju gaudyt,ir dar dabar niekur nelieka viena visur nori but su manim g.gif
Norejau paklaust,o gal tau aiskino,del ko ta igimta infekcija?  g.gif

tIK TIEK PASAKE KAD TA INFEKCIJA VAIKAS GAVO NUO MANES.... blink.gif kAD DAUGUMA OTERU JA TURI IR SUAUGUSIEMS JINAI NEKENKIA O VAISIUS KURIS YRA ISCIOSE JA PASIEMA....TAI VA TAIP KEISTAI MAN PAAISKINO....O KAIP PAKLAUSIAU NUO KO...Sako gal kadanors obuolio nenusipoviai. blink.gif blink.gif blink.gif taip ir neupratau kaip tai susije
Atsakyti
Nesąmonė, prie ko čia nenuplautas obuolys blink.gif
Kažkaip visada jie linkę viską mums patiems "pripaišyti". Man po gimdymo 8 dienas laikėsi temperatūra (dienos eigoje pakildavo nuo 37,5 iki 39, o gal dar ir daugiau būtų kilusi, jei nebūtų girdę tempą numušančių vaistų). Leido 2 rūšių antibiotikus, iš pradžių 5 dienas niekas negalėjo (ar nenorėjo) pasakyti priežasties, nors tyrimus visokiausius darė (net tepinėlį ėmė sekančią dieną po gimdymo - todėl dabar ginekologų nė iš tolo nenoriu prisileisti blink.gif schmoll.gif ). O po to viskas gražiai buvo "nurašyta" tai pačiai infekcijai, atseit tūnančiai kiekvienoje iš mūsų (man tai užvardino kaip streptokoką)... Atseit, nieks nekaltas - pati kalta, kad tau toks "stresas" kaip gimdymas "suaktyvino" šią infekciją.. Tik, dėkui Dievui, kad vaikas nieko tokio neturėjo, tačiau, kadangi liepė maitinti kai leido antibiotikus, tai po mėnesio teko dukrytei žarnyno grybelį gydyti blink.gif
O pabaiga tokia, kad per keletą metų esu sutikusi dar kelias mamytes, kurioms irgi atseit streptokokas po gimdymo buvo - tai joms tai nustatydavo vos ne sekančią dieną iš kraujo turimų ir temperatūra pasilaikydavo tik keletą dienelių.. doh.gif
Atsakyti
Baikit klausyt tų daktarų pasakų apie mistines įgimtas infekcijas. Perdaug jau tų ,,įgimtų infekcijų" ir velnias žino kuo užsikrėtusių ,,obuolių neplaunančių" mamyčių šiam sviete. Aš manau, kad tiesiog visi gimdymo namai dabar tiek užkrėsti yra, kad tik ką gimusiems mažyliams ir prilimpa vis kas nors. Jau tuo požiūriu vos ne geriau namuos gimdyti (beje, žinau pavyzdį, kai ligoninėj gimęs mažylis turėjo ,,įgimtą infekciją su kraujo užkrėtimu" kuris sunkiai pasidavė gydymui, o kitas tos pačios mamos vaikas gimė namuos ir be jokių infekcijų).
Mano dukra irgi gimė su ,,įgimta infekcija", nors kraujo uždegimas atsirado tik 3 dienoj (įdomu, ar ne? gal 2 dieną beskiepydami užkrėtė? Nes seselių su juodom panagėm tai ne vieną mačiau).
Bandė pripaišyt, kad nuo manęs, dar krūvą tyrimų pridarė (man), bet nebuvo ko prikibt... Vis tiek užsispyrę kartojo, kad čia aš, motina - bacilų maišas, nesidomiu savo sveikata, pilna virusų...
O toliau - Santariškės 10 dienų, antibijotikai 10 dienų, kelių rūšių...žarnyno problemos, bėrimai.
Šiaip dabar kažkokių ypatingų pasekmių nematau thumbup.gif : nei serga labai, nei ką -vaikas kaip vaikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 06 19, 10:53)
Baikit klausyt tų daktarų pasakų apie mistines įgimtas infekcijas. Perdaug jau tų ,,įgimtų infekcijų" ir velnias žino kuo užsikrėtusių ,,obuolių neplaunančių" mamyčių šiam sviete. Aš manau, kad tiesiog visi gimdymo namai dabar tiek užkrėsti yra, kad tik ką gimusiems mažyliams ir prilimpa vis kas nors. Jau tuo požiūriu vos ne geriau namuos gimdyti (beje, žinau pavyzdį, kai ligoninėj gimęs mažylis turėjo ,,įgimtą infekciją su kraujo užkrėtimu" kuris sunkiai pasidavė gydymui, o kitas tos pačios mamos vaikas gimė namuos ir be jokių infekcijų).
Mano dukra irgi gimė su ,,įgimta infekcija", nors kraujo uždegimas atsirado tik 3 dienoj (įdomu, ar ne? gal 2 dieną beskiepydami užkrėtė? Nes seselių su juodom panagėm tai ne vieną mačiau).
Bandė pripaišyt, kad nuo manęs, dar krūvą tyrimų pridarė (man), bet nebuvo ko prikibt... Vis tiek užsispyrę kartojo, kad čia aš, motina  - bacilų maišas, nesidomiu savo sveikata, pilna virusų...
O toliau - Santariškės 10 dienų, antibijotikai 10 dienų, kelių rūšių...žarnyno problemos, bėrimai.
Šiaip dabar kažkokių ypatingų pasekmių nematau  thumbup.gif : nei serga labai, nei ką -vaikas kaip vaikas  mirksiukas.gif

Dabar jau niekuom pasitiket negalima.... verysad.gif mes irgi 10 dienu aNTIBIOTIKU KELIU RUSIU GAVOM
Atsakyti
As ir dariausi tyrima del streptokoku ir buvo neigiamas,tai taip ir nesuprantu is kur ta igimta infekcja,nes kiek kur skaicius tai del streptokoko B ji buna g.gif
mano mergaitei ir leido 2 antibijotikus,bet po 7 d visi tyrimai geri buvo tai isleido namo,o daktare musu pasake kad bus visada nusilpes imunitetas.bet dukrytei 1,1 m ir kad labai daug ji cia nesirgo,aisku sirgo gerkles uzdegimu,tridiene karstine,dabar sloga prisimete ir gerkle raudona doh.gif
Atsakyti
Juritele, o kokiu tyrimu nustatinėjo, ar turit streptokoką ir per kiek laiko gavot atsakymą? Man kraują tyrimams paėmė jau antrą dieną po gimdymo, nes aukščiausia temperatūra nekrito, paskui jau naktį ištempė iš lovos ir sodino ant "lėktuvo" dar tepiniui imti mega_shok.gif ir po viso to aš dar 4 dienas buvau visiškoj nežinioj, kokio bieso man ta temperatūra niekaip nekrenta ir nuo ko ji yra.. blink.gif Ir tik kažkur 6-tą dieną puse lūpų prasidėjo šnekos, kad, atseit , streptokokas buvo - vienžo "mamania sama vinovata" - nešiojaisi bacilą su savim, o dabar turi (tik niekaip nesuprantu, kad jei jau ji tokia pavojinga ir gali vaikai ją perimti, kodėl nėščioms moterims dėl to niekas tyrimų iš anksto nepadaro g.gif ). Man po to buvo pareikšta, kad, kadangi jau dabar aišku, kad esu streptokoko "nešiotoja" blink.gif , tai per sekantį nėštumą darytų tyrimus, kad išsiaiškint, ar ji iki šiol aktyvi ir ,jei būtų teigiamas atsakymas, per gimdymą iškart leistų antibiotikų dozę, kad tą bacilą sunaikint, kad mano vaikiukui nepereitų g.gif . Reiškia, jei išties ta zaraza yra ir ji kalta dėl to, kad leliukams būna tos "įgimtos infekcijos", žinant, kad nėščioji ją turi, galima išvengti tokių pasekmių.. Tik turbūt eilinį kartą "babkių" nėra tokiems tyrimams atlikti, tačiau man nesuprantama, kodėl net neužsimenama apie tokį dalyką - esu tikra, kad ne viena nėščia moteris sutiktų ir pati mokėti už tokius tyrimus, juk nė viena nenorim, kad mūsų vaikai kentėtų nuo pat pirmųjų savo gyvenimo minučių schmoll.gif Tai va, eilinį kartą - mūsų sveikatos apsaugos sistemoj logikos nulis..
Kaip dar vienas pavyzdys (čia ne į šią temą, bet į logikos nebuvimo temą) - kad ir koks sveikatos sutrikimas būtų vaikui -ar sloga ar širdies operacija - mama legaliai turi tik dvi savaites slaugai - tai jei atbuvai ligoninėje 8 dienas (operacijos diena bei savaitė po to, jei komplikacijų nėra), grįžusi turi po penkių - šešių dienų "nukišt" tą vaiką kur nori ir grįžti į darbą. Na, aišku, visada galima susitarti, pripaišyti visokių nebūtų diagnozių po to (vienžo "himičinti"), bet kur logika ir humaniškumas? blink.gif
Išsiliejau doh.gif
Atsakyti
Mano dukryte gime 30 sav. del infekcijos. Nestumo metu mano turimai buvo geri. Bet pamenu, kag pries prasidedant prieslaikiniam gimdymui man jau kokia savaite skaudejo gerkle, slogavau, lupas herpis buvo nuberes. Tai buvo zenklas, kad susilpnejes imunitetas. Taciau aisku, kad sitos infekcijos mes nepasigavome gimdymo namuose. Po gimdymo, padarius tyrimus, sukelejo nenustate, nes prasidejus prieslaikiniams gimdymui gavau nemazai antibiotiku, kurie ta sukeleja ir nuslopino. Gydytoja aiskino, kad mes savyje nesiojames miliardus ivairiausiu geru ir blogu bakteriju. Susidarius tam tikrom salygom, nusilpus imunitetui, gali atsirasti infekcija. Ji pavojingiausia pazeidziamiausiam- t.y. kudikiui. Deja, niekas negali uztikrinti, kad kita karta pansus dalykas nepasikartos. Rodos ir maitinausi gerai, ir medicinine nestumo prieziura buvo tinkama, bet juk nesidarysi tyrimu kiekviena savaite, o sloga tai maza kiek kartu per metus sergi!!! Deja, jei atsiranda dar kokiu prieslaikio gimdymo simptomu (dazni susitraukimai, tepliojimas), gal verta is karto pasidaryti kraujo tyrima. As, pajutusi daznesnius susitraukimus, anksti ryte buvau Klinikose, bet paziurejo tik echoskopu, vaisiaus tonusus uzrase ir paleido namo guleti, nes... ligonineje remontas ir nera kur paguldyti... Kraujo tyrimo nepadare. O stai vakarop jau buvo velu ka nors daryti, beliko gimdyti... Dukrytei gimus ji buvo paberta, odele lyg nupleiskanojusi. Savaite leido antibiotikus, temperatura ilgokai laikesi. Bet siaip iki siol rimtesnem ligom nesirgome, tik karta teko antibiotiku paragauti (puline angina). Mergite paselusi ir padukusi, mokanti uz save pastoveti, naktimis visko buna - tai ramiai ismiega be prabudimu loveleje, tai uzeina periodai neramaus miego. Bet to visai nesieju su patirta infekcija.
Atsakyti
Man po gimdymo tai viskas buvo gerai,as jauciausi gerai,ir man po gimdymo nedare jokiu tyrimu
Atsakyti
Labukas,prisijungiu prie jusu unsure.gif
QUOTE(Erija @ 2006 10 10, 08:52)
Maniškė gimė su igimta infekcija. Gymdymo metu man pakilo aukšta temperatūra. Iš pradžių buvo manyta, kad tai nuo streso, bet paskui kraujyje rado didelį kiekį liaukocitų. Mažė gimė irgi karščiuodama, o recidyvinis baltymas buvo labai aukštas. Gydytojai apsidraudimui skyrė dviejų rūšių antibijotikus. Ligoninej praleidom 10 dienų. Vėliau prasidėjo dizbakteriozė. Ir tapom neatsparios visokiems virusams  verysad.gif

Man viskas labai panasiau buo kaip ir tau... unsure.gif

QUOTE(sirenita @ 2007 06 18, 16:44)
tIK TIEK PASAKE KAD TA INFEKCIJA VAIKAS GAVO NUO MANES.... blink.gif kAD DAUGUMA OTERU JA TURI IR SUAUGUSIEMS JINAI NEKENKIA O VAISIUS KURIS YRA ISCIOSE JA PASIEMA....TAI VA TAIP KEISTAI MAN PAAISKINO....O KAIP PAKLAUSIAU NUO KO...Sako gal kadanors obuolio nenusipoviai. blink.gif  blink.gif  blink.gif taip ir neupratau kaip tai susije

Man taip pat pasake kad nuo manes mano mazule gavo ta infekcija unsure.gif
Mergaites norejau jusu paklausti,o kaip siaip auga vaikuciai? Viskas ok?
Ar darot kokiu papildomu tyrimu ar pan.,?
Mums reikia pakartuot genetini tyrima kita sav., ir kai sueis 1 menesiukas,kraujo tyrima pakartuoti.
Atsakyti
niekas ziuriu neuzsuka i sia tema verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kicule @ 2007 07 08, 11:02)
Labukas,prisijungiu prie jusu unsure.gif 
Mergaites norejau jusu paklausti,o kaip siaip  auga vaikuciai? Viskas ok?
Ar darot kokiu papildomu tyrimu ar pan.,?
Mums reikia pakartuot genetini tyrima kita sav., ir kai sueis 1 menesiukas,kraujo tyrima pakartuoti.

Mano mergaitei 1m 2 men auga atrodo normaliai kaip ir visi vaikai,ti imunitetas silpnesis,nes vistiek gavus antibijotiku ka tik gimus,tai man atrodo ir reiskia.
O mes tyrimu jokiu nedarem g.gif o kokius tyrimus jums reiks daryt? g.gif
Atsakyti