Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

mano mazoji jau kita men gimtadienio proga gaus dovanu telefona 4u.gif , (mociute atsiunte). tai pradesiu mokinti kaip naudotis tlefonu, kas galima ir ko negalima. Nesiotis ji tikrai nesinesios,dar jai labai per anksti naudotis, bet pamokyti manau ne.veztis gales nebent kai vaziuos su musmis. smile.gif
Atsakyti
mano pirmokė turi telefoną, bet jis būna namie...grįžta ir paskambina...pasiima tik tuo atveju, kai eina į būrelį...kol kas problemų nekilo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(iingri @ 2004 09 27, 23:01)
Ar septinmeciui juo duodat mobilu telefona ?
Ir ar leidziat nesioti su savimi.

nemoku dar siuo forumu naudotis bet del mobiliu telefonu ir asesu visiskai pries tuo labiau kad vaikai ypac 7 metu ar 10 nelabai supranta jo vertes o nori tikrai nepigaus as manau kaip ir mes pacios uzsidirbam ir nusiperkam sau geresnius daiktelius taip ir vaikai kai gales jau patys kazka uzsidirbti gali ir nusipirkti nes kitaip tikrai neivertina to ka turi ar duoda tevai smile.gif
Atsakyti
Ir kas dabar tu mobiliu neturi :blink:Mano pirmokele ji irgi turi,bet jau labai toki pagyvenusi,nieko pries kai susisieki su savo vaiku ir zinai kur jis yra ir ka dabar daro thumbup.gif Nekalbu apie vyresnius,kurie jau be ju gyventi negali ir tas telefonas kaip rankos ir kojos,be kurio gyventi negali g.gif Atejo tokie laikai ir nieko jau nepakeisi verysad.gif doh.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(oooptima @ 2008 01 29, 18:10)
Ir kas dabar tu mobiliu neturi :blink:Mano pirmokele ji irgi turi,bet jau labai toki pagyvenusi,nieko pries kai susisieki su savo vaiku ir zinai kur jis yra ir ka dabar daro thumbup.gif Nekalbu apie vyresnius,kurie jau be ju gyventi negali ir tas telefonas kaip rankos ir kojos,be kurio gyventi negali g.gif Atejo tokie laikai ir nieko jau nepakeisi verysad.gif  doh.gif  fear.gif

baisu kai eina net per gatvę net akių nepakeldami ir maigo sms'ą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(A&S @ 2008 01 29, 18:27)
baisu kai eina net per gatvę net akių nepakeldami ir maigo sms'ą doh.gif

... ir gauna į "dūdą", o telefoną atima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wilma22 @ 2008 01 29, 10:27)
mano mazoji jau kita men gimtadienio proga gaus dovanu telefona 4u.gif , (mociute atsiunte). tai pradesiu mokinti kaip naudotis tlefonu, kas galima ir ko negalima. Nesiotis ji tikrai nesinesios,dar jai labai per anksti naudotis, bet pamokyti manau ne.veztis gales nebent kai vaziuos su musmis. smile.gif

Na, tiesiog įdomu man pasidrė - kam šiuo atveju telefonas, jeigu vaikas juo dar nesinaudos, o pasiims su savimi, tik tada, kai jūs šalia būsite? Mano įsivaizdavimu daiktas reikalingas tada, kai juo naudojamasi pagal paskirtį.

Mano 4-metis turi "krūtai" atrodantį žaislinį telefoną ir jaučiasi laimingas, žaidžia, imituoja ir pokalbius, ir sms rašymus ir t.t. Iš šomo pažiūrėjus galima pagalvoti, kad pyplys profiškai naudojasi tikru mobiliaku biggrin.gif O tam, kad praktikuotis tikru telefonu naudotis, jam pilnai užtenka iš namų telefono mintinai išmoktais senelių numeriais reguliariai paskambinti smile.gif

7-metė dukra labai prašė telefono, daug klasiokų jau turėjo (2 klasė). Vis tempėm gumą, Kalėdų senis prieš mėnesį atnešė telefoną kai tikrai pajutom poreikį - kartais reikia būtinai susiskambinti su vaiku po pamokų, tarp būrelių, susitarti kada atvažiuosim kur ją paimti (mokykla ne prie namų) ir pan.
Tai va, kai gavo dovanų telefoną buvo laaabai laiminga smile.gif , tuoj susivedė artimiausių giminių ir geriausių draugių telefonus, mes savo ruožtu "pravedėm trainingą" apie tai kaip protingai ir taupiai naudotis telefonu ir pakolkas viskas čiki - skambina kam nors kai tikrai yra reikalas, šneka trumpai, sms'ų dar visai nesiuntinėja (nors moka), žaidžia tik mūsų atsiklaususi, į mokyklą važiuodama visuomet pati prisimena išjungti garsą thumbup.gif Labai noriu tikėtis, kad tokie įpročiai išliks ir toliau smile.gif
Atsakyti
geras dalykas tas mobilus ir patogu. su vaikais galima susisiekti. tik baisu kad niekas neatimtu.
Atsakyti
maniškis turi telefoną jau gana senai,bet kažkodėl jis jam nelabai reikalingas g.gif kai reikia prisiskaimbinti jam,tai būna problemų g.gif pirmomis dienomis tai labai visur nešiodavosi(aišku ne į mokyklą),o dabar nutėkštas guli...
Atsakyti
4u.gif musu sunus jau uzsiprase 8-gimtadieniui telefono,tai ir pirksim nes jau kaip ir nemazas,o ir susisiekti visai gerai thumbup.gif tik baisu kad kas nepavogtu,kiek siais laikais chuliganu doh.gif
Atsakyti
Brangus ar pigus visvien atsiras kas pavogs. Mano dukrai tikrai pigu telefona pavoge, istrauke troeleibuse is kisenes. Gaila buvo, bet tik kad ne taip stipriai kisene nukentejo. Kartais as net su siaubu ziuriu, kaip pypliai vaziuoja troleibusu ir didziuojasi mobiliaisiai. Kieno krutesnis? lotuliukas.gif Tad man nenuostabu, kad vagia is tokiu vaiku.
Atsakyti
QUOTE(anzela7 @ 2008 01 29, 16:56)
nemoku dar siuo forumu naudotis bet del mobiliu telefonu ir asesu visiskai pries tuo labiau kad vaikai ypac 7 metu ar 10 nelabai supranta jo vertes o nori tikrai nepigaus as manau kaip ir mes pacios uzsidirbam ir nusiperkam sau geresnius daiktelius taip ir vaikai kai gales jau patys kazka uzsidirbti gali ir nusipirkti nes kitaip tikrai neivertina to ka turi ar duoda tevai smile.gif

O jūs galvojat, kad visi vaikai to nevertina? Sprendžiant pagal jūsų principą, kad patys užsidirbt turi, tai ką, taip ir su rūbais daryt? Nesaugo, sugadins, tai gražesnius tik suaugęs nusipirks? Kažkaip keistokai skamba. Mažutis vaikas neturi galimybės užsidirbt, taupyt gali, gal tą norėjot pasakyt...
Papildyta:
QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 24, 00:14)
4u.gif musu sunus jau uzsiprase 8-gimtadieniui telefono,tai ir pirksim nes jau kaip ir nemazas,o ir susisiekti visai gerai thumbup.gif tik baisu kad kas nepavogtu,kiek siais laikais chuliganu doh.gif

Tai pirkit paprastesnį,nokia 3310 kokį, ramiau bus, nes nebelabai kas tokius ima, o veikia gerai, ir susisiekt vaikas galės.

QUOTE(laureta @ 2008 03 24, 13:34)
Brangus ar pigus visvien atsiras kas pavogs. Mano dukrai tikrai pigu telefona pavoge, istrauke troeleibuse is kisenes. Gaila buvo, bet tik kad ne taip stipriai kisene nukentejo. Kartais as net su siaubu ziuriu, kaip pypliai vaziuoja troleibusu ir didziuojasi mobiliaisiai. Kieno krutesnis?  lotuliukas.gif Tad man nenuostabu, kad vagia is tokiu vaiku.

Gal kai ne tokį brangų praranda, tai ramiau, ne taip gaila
Atsakyti