Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

QUOTE(Kaimyninė Bobutė iš antro aukšto @ 2009 08 22, 20:47)
Aš telefoną turiu nuo 6 metų, berods  g.gif . Tiesa, pirmus metus jis buvo tik vieta dulkėms nusėsti, bet kadangi aš einu į mokyklą kuri ne prie pat namų-jis buvo reikalingas. Dabar neįsivaizduoju savo gyvenimo be telefono. Be jo aš-kaip be rankų.  blush2.gif  blush2.gif . Galbūt jo bangos ir kenkia, tačiau man be telefono net nesinori iš namų išeiti. Buvo vieną kartą prieš metus, kad namie telefonas liko ir išėjau su draugėm miestan, o batai pradėjo nežmoniškai trinti  doh.gif . Nu ir negalėjau paskambint tėtei, kad paiimtų-teko važiuoti autobusu ir kojos nusitrynė iki kraujų blink.gif  blink.gif .

Manau telefonas reikalingas nuo pradinių klasių  mirksiukas.gif .

siaubas.... doh.gif doh.gif doh.gif pritariu kad jis reikalingas nuo pradiniu klasiu maza kas atsitiks juk negali zinoti....
Atsakyti
QUOTE(iingri @ 2004 09 27, 23:01)
Ar septinmeciui juo duodat mobilu telefona ?
Ir ar leidziat nesioti su savimi.

Mano mergaite i mokykla pradejo eiti 6m, tai atidaviau savo senesni telefona, paemiau mini plana ir kredito apribojima menesiui iki 50 Lt (kad jei kas atims telefona, kad daug nepraskambintu ir kad pati daug neprapliurptu)
O telefonas buvo labai reikalingas. thumbup.gif kadangi as ja vazinedavau i mokykla ir namo, tai budavo, kad anksciau baigdavosi pamokos, kad blogai jauciasi, suserga, o mokytojai bijo pasakyti, apsipila ar su vandeniu, ar suklijais ir pan... tai ji man visada paskambindavo ir as atvaziuodavau anksciau.
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=yCfuJvxTKtE

pažiūrėjusios pačios spręskit - kiek saugu savo vaiką leisti naudotis mobiliaisiais
Atsakyti
taip,galima teigti-mobilusis telefonas-nesaugu ,nesveika ir t.t.

bet visgi gyvenam technologijų pasaulyje ir norim,ar nenorim mobilusis yra mūsų kasdienybė smile.gif
mes priprate prie jo teikiamu patogumu-sužinom kur vaikas,ką jis veikia,kada jį reikia pasiimti ir pan... - man tai didelis patogumas-sutaupo laiko ir nervų smile.gif

o,del visu baisybių pasiekiamu telefonu,reika kaip sakoma uždėti "spineles"-ribota saskaita,nepriejimas prie interneto ir pan.
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2009 10 27, 21:37)

bet visgi gyvenam technologijų pasaulyje ir norim,ar nenorim mobilusis yra mūsų kasdienybė smile.gif
mes priprate prie jo teikiamu patogumu-sužinom kur vaikas,ką jis veikia,kada jį reikia pasiimti ir pan... - man tai didelis patogumas-sutaupo laiko ir nervų smile.gif

o,del visu baisybių pasiekiamu telefonu,reika kaip sakoma uždėti "spineles"-ribota saskaita,nepriejimas prie interneto ir pan.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2009 10 27, 20:37)

Va būtent. Yra spėjamas nesaugumas dėl bangų ir akivaizdus fizinis, jei taip galima pasakyti, saugumas-galimybė bet kada susisiekti ir patogumas.
Be abejo, kai kalbame apie vaikus, tai ir apie spėjamą nesaugumą reikia galvoti, bet proto ribose. Nes duoti ar neduoti vaikams telefoną, diskutuotina mažesnių vaikų temoje, o mūsiškių, jei patys naudojasi arba turi visi draugai, mobiliojo jau nepriversime atsisakyti smile.gif
Tačiau galime (ir turime) jiems aiškinti ir nuolat priminti, kad geriau rašyti SMS žinutes, o ne skambinti, o jeigu skambina - lai naudojasi ausinėmis, kad geriau turėti kuo paprastesnį telefoną (ir mažesnė tikimybė, kad pavogs, ir mažiau sklinda bangų), ir dėl išlaidų - žinoma, geriau turėti papildymo kortelę.
Atsakyti
Mano vaikui 6.5,telefona turi.Ir moka juo jau naudotis normaliai.Dziaugiuosi tuom,nes buvo ,atvejis,kai pasiklydo tarp zmoniu,tai susiskambinom ir viskas issisprende;)
Atsakyti
Maniškis (antrokas) telefoną turi, bet į mokyklą nesinešioja. Nešasi tik į muzikos mokyklą, nes ji toliau nuo namų. Tas telefonas toks labiau "namų" su retkartinio išsinešimo funkcija biggrin.gif
Atsakyti
telefona turiu nuo 4klasės berots. o deabar esu 8okė. ir per šiuos metus telefoną į mokyklą esu nusinešus vos keletą kartų, ne dėl to, kad tėvai neleistų, o dėl to, kad jis nereikalingas. smile.gif
Atsakyti
Aš tai manau, kad vaikui reikia telefono dėl saugumo. Dar labai gerai, kad yra ta vietos nustatymo sistema. Tiesa, pasinaudoti dar neteko, bet ką gali žinoti smile.gif . Vis ramiau smile.gif
Atsakyti
As i mokyla nestis vis neduodu( lanko 3klase),kazkaip bijau,ar pames,ar pavogs,ziopliukas dar yra..nors buna tokiu situaciju,kad reikia susisiekti,o nera kaip.
Atsakyti
Telefonas manau reikalingas tuo atveju, jei vaikas gyvena tolėliau nuo mokyklos ir reikia vienam parvažiuoti namučio. Tad mamai tokiu atveju yra lengviau su vaiku susisiekti.
Bet kadangi mūsų mokykla yra čia pat, tai telefoną mano vaikas į mokyklą nesinešioja, bet namuose jis jį turi, tam kad pats paskambintu man atėjęs jau namo arba kad aš pati su juo susisiekčiau (žinodama maždaug jau kada turėtų būti namuose po pamokų).
O šiaip, man kartais būna baisoka už tuos vaikučius kurie išėję už mokyklos teritorijos traukia telefoną iš kuprinės ir skambina (jau geriau skambintų dar būnant mokykloje, jos teritorijoje), nes tokie dalykai labai jau vilioja "chuliganus".. Telefoną atims- tai bala nematė, bet va vaiko gaila kai išgąstį patirs...
Atsakyti