Naudojau anksciau minetus vaistus is vokieciu vaistines, bet jie man ne ka tepadejo. Noreciau paklausti vilnieciu pas kokias gydytojas lankotes privaciai ir kokius hormoninius tyrimus daretes?
Su mastopatija susiduriau butent po vaiko gimimo ir maitinimo
. Todel neitiketina, kad mastopatiniai reiskiniai gali pradingti pagimdzius
.
Naudojau anksciau minetus vaistus is vokieciu vaistines, bet jie man ne ka tepadejo. Noreciau paklausti vilnieciu pas kokias gydytojas lankotes privaciai ir kokius hormoninius tyrimus daretes?
Man mastopatija atsirado jau pagimdžius.Gėriau ir nakvišų aliejų ir mastodynoną,ir daud kitų bet kaip buvo guzelis,tai taip ir liko .Prieš mėnesines vis paskauda.Vobenzymo nenaudojau.Čia kokie lašeliai ar tepaliukas?Jei kuri vartojot parašykit ar geras?Ir kiek maždaug kainuoja?
| QUOTE (vaivina @ 2004 07 09, 11:41) |
| Vakar ir as susiduriau su mastopatija. Anksciau nieko apie tai nezinojau. Zinojau, tik, kad tokia liga yra t.y. jos pavadinima buvau girdejusi. O viskas prasidejo nuo to, kad pries dvi savaites apciuopiau "kazka keisto" desineje krutyje. Labai issigandau, bijojau baisiausio, nenorejau tiketi, kad cia kazkoks guzelis ar dar kazkas. Del visa ko nusprendziau pasitikrinti, tikrinausi privaciame kabinete. dare echoskopa ir nustate mastopatija. Taip pat itare jog formuojais maza cistele. Taip pat dar kazkoki zodi paminejo, bet as is to isgascio nebeatsimenu. Na bet gydytojas nuramino, jog tai nera pavojinga, israse lasiuku (mastodinon), bei vitaminus. Bei pasake, kad gimdymas bei maitinimas krutimi gali padeti. Taip pat sake, kad gali skaudeti. Nors as to ispradziu nejauciau, taciau po apziuros pradejau jausti maudima (gal cia mano isitikinimas). O kaip daznai jums skauda ir ar tai buna stiprus skausmas? Ir dar gal zinote ar nekenkia pirtis ir po prities apsipylimas saltu vandeniu? Ar neaktyvina tos ligos saule, soliariumas? Gal klausimai ir kvailoki taciau ko tik neprisigalvoji is to nezinojimo ir baimes. |
Ir pas mane yra mastopatija. Gydytojas jaucia kazkokius sustandejimus krutyse. Echoskopuojant nieko blogo nemato.
Pirma karta apsilankius skyre Agnucaston ir vitaminus, po kokio 1,5 men pradejo labai mausti krutis, todel nustojau gerti vaistukus. ir vel vaziavau pas gydytoja, dabar skyre mastodynon + vitaminus, ir vel daznokai pamaudzia. bet gydytojas sake, kad tai normalu, tipo vyksta kazkokie gydomieji procesai krutyse. Nors blogai ujauciuosi kai maudzia. Ir sake, kad paprastai jie skiria vis kitus vaistus 4 kartus per metus gerti po 3 men. ir jei po metu tie sustandejimai ar guzeliai neisnyksta, siulo operuotis. Kad isvengti supiktybejimo ateityje. o as vaistukus jau geriu puse metu. todel tikrai labai baisu. Uz men pas ji vaziuosiu trecia karta. Labai bijau. Daug galvoju apie tai, gal del nervinimosi ir tas krutis ima labiau skaudeti. O kartais ir labai skauda. Kuo daugiau galvoju, tuo labiau skauda. Vienu zodziu, baisoka.
O atsirado tie sustandejimai, manau, del ilgo KT vartojimo. bet vartojau gydomiesiems tikslams, o ne kontracepcijai.
| QUOTE (emma @ 2004 07 12, 07:32) |
| Man mastopatija atsirado jau pagimdžius.Gėriau ir nakvišų aliejų ir mastodynoną,ir daud kitų bet kaip buvo guzelis,tai taip ir liko .Prieš mėnesines vis paskauda.Vobenzymo nenaudojau.Čia kokie lašeliai ar tepaliukas?Jei kuri vartojot parašykit ar geras?Ir kiek maždaug kainuoja? |
Man tas pats irgi buvo po maitinimo.Tai va geriau as ta israsyta Wobenzym,net500tableciu!Variau gal apie 3men.po3tab.2xd.Dabar nepamenu tiksliai,kiek kainavo,bet tikrai virs100lituku.
Papildyta @ [mergetime]1089901216[/mergetime]
| QUOTE (emma @ 2004 07 12, 07:32) |
| Man mastopatija atsirado jau pagimdžius.Gėriau ir nakvišų aliejų ir mastodynoną,ir daud kitų bet kaip buvo guzelis,tai taip ir liko .Prieš mėnesines vis paskauda.Vobenzymo nenaudojau.Čia kokie lašeliai ar tepaliukas?Jei kuri vartojot parašykit ar geras?Ir kiek maždaug kainuoja? |
Man tas pats irgi buvo po maitinimo.Tai va geriau as ta israsyta Wobenzym,net500tableciu!Variau gal apie 3men.po3tab.2xd.Dabar nepamenu tiksliai,kiek kainavo,bet tikrai virs100lituku.
As irgi turiu tokia problema. Jau du kartus operavo mane. Po guzeli kiekvienoj kruti.
Pirma uzciuopiau pati kazkaip netycia. Nesuprantu kaip anksciau jo nepastebejau, nes tikrai buvo didelis. O kita tai rado gydytojas, kai atejau pasitikrinti po pirmos operacijos.
Vienoj kruti buvo mastopatinis zidinelis, o kitoje fibrodenoma. Geriau visokiu vaistu, net nebeisvardinsiu. Nepadejo ne vieni. Jau buvo ir trecia karta rade. echoskopu paziurejo ir sake, kad vel formuojasi fibrodenoma. Tai gydytojas israse man Vitakur ir zinokit padejo. Isnyko. Ir krutys ne tokios skausmingos pasidare.
O gydytojai man irgi sake gimdyk ir viskas bus OK.
O gydytojai man irgi sake gimdyk ir viskas bus OK.
| QUOTE (vaivina @ 2004 07 20, 10:51) |
| O po kiek laiko gydytojas nusprende, kad reikia operuoti? Kiek laiko trunka operacija? |
Nusprende iskart apsiurejes krutis ir atlikes tyrimus. Operacija trunka pusvalandi, cia su uzmigdymu. Nu o po to kada atsibundi tada. As tai atsibudau sake po 2 valandu kazkur.
Na va, keliu tema i virsu
Sakykit, ar daro kruties tyrimus maitinanciai mamai, ar reikia tirtis kai jau baigi maitinti?
Man visa laika problemos su ta pacia krutimi kartojasi. Dabar vel jauciu kazkoki sukietejima, maudima. Pieno gamyba jau seniai susitvarke, juk eina 5 menuo kaip maitinu, tai sakau gal gali buti kita problema?
| QUOTE (vaivina @ 2004 08 14, 17:10) |
| Siandien nusipirkau nakvisu tableciu. Taciau nezinojau, kad ten ju yra keliu rusiu. T.y. silpnesniu, stipresniu. Tai pasakykit kurios geret tas tabletes, kokias geriau ir po kiek tableciu per dien geret. Nes as net nezinojau, kaip atrodo tas nakvisu aliejus. |
Geriau stipresnes-po 1000mg-uztenka po viena per diena.Bet gydytojas gali paskirti kitaip.O pirkti visada geriau didesne pakuote-pigiau kainuoja ir ilgam uztenka.
As tai geriu Vitakur. Vitaminai su nakvisos aliejum. Gydytojas, kuris operavo liepe gerti. Ir mano ginekologe sake, kad labai geri vitaminai. Dauguma onkologu juos rekomenduoja moterims gerti.
Papildyta @ [mergetime]1093861042[/mergetime]
Dar labai idomu suzinoti, ar jus geriat kontraceptikus turedamos mastopatija. Gydytojas, kuris operavo tai sake, kad negerai juos gerti, o mano ginekologe tai sake kaip tik uzsieni skiria onkologai moterims kontraceptikus. Siaip as noreciau juos gerti, viien todel, kad spuogai isnyuktu. Bandziau gerti silnus kontraceptikus, bet jie nuo spuogu nepadeda. O stipresnius gerti bijau
Papildyta @ [mergetime]1093861042[/mergetime]
Dar labai idomu suzinoti, ar jus geriat kontraceptikus turedamos mastopatija. Gydytojas, kuris operavo tai sake, kad negerai juos gerti, o mano ginekologe tai sake kaip tik uzsieni skiria onkologai moterims kontraceptikus. Siaip as noreciau juos gerti, viien todel, kad spuogai isnyuktu. Bandziau gerti silnus kontraceptikus, bet jie nuo spuogu nepadeda. O stipresnius gerti bijau