Įkraunama...
Įkraunama...

Mažesnis mokestis už darželį

Kokie keisti dalykai kai kuriuose darželiuose vyksta g.gif Mane darželio vedėja pati koridoriuje pasigavo ir liepė atnešt reikalingus dokumentus,kad už darželį tik pusę kainos mokėčiau thumbup.gif
Atsakyti
Taip issiskyrusiom ir vienisom reikia moketi tik puse kainos uz darzeli thumbup.gif
Atsakyti
Labutis, o kur galima paimti istuokos liudijima? Ir dar, mano vaikas dar niekur neirigistruotas. Ka tokiu atveju daryti?
Esu neseniai isiskyres, ir irgi noriu gaut lengvatus.
Atsakyti
QUOTE(jurave @ 2006 10 22, 00:32)
Kaip jum gerai.O as ir nunesiau pazyma is seniunijos ir gimimo liudijimas yra ir istuokos liudijimas.Taciau gimimo liudijime tevas irasytas,alimentus moka(kad ir grasius),mano pajamos virsija asmens pragyvenimo lygi,todel jokia puse kainos uz darzeli nepriklauso.Vat taip man buvo atsauta.. blink.gif
Ir niekam neidomu,kad tu viena vaika augini ir gal tau tikrai vis siokia tokia parama butu puse kainos moketi.



QUOTE(Rutele24 @ 2006 10 22, 22:19)
mes su vyru esam separacijoje, taigi ištuokos liudijimo kaip ir nėra. iš pradžių auklėtoja sakė, kad pamėgins padaryti dėl to mokesčio, bet praeitą savaitę paskambino ir pasakė, kad reikalingas vistik ištuokos liudijimas. nors teismo sprendime dėl separacijos patvirtinimo yra tie patys dalykai nustatyti, kaip vaiko gyvenamoji vieta su manimi ir kad tėtis moka alimentus.

Patarimas iš asmeninės patirties: nutaisyti ypatingai naglą snukelį ir pareikšti, kad "aš teiravausi savivaldybėje/švietimo skyriuje ir puikiai žinau, kad man priklauso lengvata". Nes mane auklėtojos prirėmusios prie sienos bandė įrodyt, kad lengvata nepriklauso. Ir nieko panašaus - priklauso, dar ir kaip priklauso. Nežinau, kodėl auklėtojos taip nori, kad būtų mokama pilna kaina - juk ne joms į kišenę. Jei negaunat pusės kainos, skambinkit tiesiai į švietimo skyrių, aiškinkitės, nes jos ten pačios nesusigaudo. Jei man ką reikia sužinot kokioj įstaigoj, tai skambinu minimum 5 kartus ir jei bent 3 kartus gaunu vienodą atsakymą, tai didelė tikimybė, kad jis yra teisingas.
Atsakyti
QUOTE(jurave @ 2006 10 13, 19:16)
Taip ,bet man pasake,jei vaiko gimimo liudijime yra irasyta vaiko tevo pavarde,tai reiskia vaikas nevienisas jau skaitosi  unsure.gif .Ir tevas moka alimentus, tai jokios lengvatos nepriklauso nesvarbu,kad viena auginu.


absoliuti nesamone. istuokos liudijimas kaip tik yra irodymas, kad esi vienisa. visai nesvarbu, kad vaikas gauna alimentus. patikekit, turiu ilgamete patirti su ivairiom instancijom: gaunu visas lengvatas, kuriu prasau: darzely, mokykloj (net ir kai musu pajamos virsija ju nustatytas ribas - vistiek, mokykla gauna tam tikro dydzio parama, ne visi ja pasinaudoja ir sunesa popierius apie pajamas, uzpildo prasyma, todel ta parama paskirstoma kitiems), net uz burelius. tik reikia moketi ir netingeti prasyti. tai atima siek tiek laiko, tiesa, bet manau, verta. pvz. kasmet seniunijos soc. ismoku skyriuj uzpildau rugsejo men. visus prasymus, sunesu pazymas: gim. liudijimus, iistuoka, pajamas is darbo, alimentus man moka pagal draugiska sutarima, be teismo, ta irasau ranka savo prasyme, nieks juk netikrina, kiek gaunate realiai, gali rasyt, kad gauni simtu maziau blush2.gif ) ir visada tos vistos soc darbuotojos sako, kad mums jokia pasalpa nepriklauso, nes pajamos dideles (nu tikrai, esu milijoniere doh.gif doh.gif ), bet as visada sakau: jei mano materialine padetis sunki, turiu teise prasyti paramo. o jos negali prasymo nepriimti. o skirsto param ne vistos turbut, todel kasmet gaunam vienkartine 120 lt pasalpa ir nemokamas dovaneles vaikams kaledoms mirksiukas.gif ir dar, mamytes: turekit liezuvi, kai kalbates su tokiom moteriskem, kurios kanors sprendzia...joms patinka paplepeti apie begedzius vyrus, kurie vaikais nesirupina lotuliukas.gif ir tada jos stoja jusu pusen ir dar pataria, kaip geriau prasyti blush2.gif
sekmes visoms, nenukabinkit nosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2 @ 2006 11 22, 15:33)
pvz. kasmet seniunijos soc. ismoku skyriuj uzpildau rugsejo men. visus prasymus, sunesu pazymas: gim. liudijimus, iistuoka, pajamas is darbo, alimentus man moka pagal draugiska sutarima, be teismo, ta irasau ranka savo prasyme, nieks juk netikrina, kiek gaunate realiai, gali rasyt, kad gauni simtu maziau  blush2.gif ) ir visada tos vistos soc darbuotojos sako, kad mums jokia pasalpa nepriklauso, nes pajamos dideles (nu tikrai, esu milijoniere doh.gif  doh.gif ), bet as visada sakau: jei mano materialine padetis sunki, turiu teise prasyti paramo. o jos negali prasymo nepriimti. o skirsto param ne vistos turbut, todel kasmet gaunam vienkartine 120 lt pasalpa ir nemokamas dovaneles vaikams kaledoms mirksiukas.gif

ooo, o čia jau ir aš susidomėjau. Rimtai taip galima padaryt? Reikia kreiptis į socialinių išmokų skyrių pagal savo gyvenamąją vietą? Ar būtinai rugsėjo mėnesį?
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 11 22, 16:00)
ooo, o čia jau ir aš susidomėjau. Rimtai taip galima padaryt? Reikia kreiptis į socialinių išmokų skyrių pagal savo gyvenamąją vietą? Ar būtinai rugsėjo mėnesį?

na, nezinau, ar tik rugseji, bet tiesiog mokslo metu pradzioj dalina ivairias pasalpas, ir dideles visr 300lt, jeigu pajamos mazos. bet i ta didele tai as jau nepretendavau...mano pajamos dar pakenciamos blush2.gif ziauru, kai skaiciuoja tik pajamas, bet nemato islaidu verysad.gif nes juk buna, kad vaikai serga chroniskom ligom ir pan. arba pvz as - gyvenu name, todel negaunu kompensaciju uz sildyma (nes kurename malkomis) bet kad malkos kainuoja zveriskai, tai niekam neidomu...pagal pajamas, jei gyvenciau bute, priklausytu kompensacija, o dabar - schmoll.gif shpyga taukuota blink.gif bet tikrai zinau: gal ir po nauju metu, juk bus anuji biudzietai, reiskia, galima eiti ir sakyt: mano padetis sunki, va pazymos, prasau valstybes paramos. manau, tikrai verta meginti. ir nepaisykit, kad ne visus dokumentus turit: pvz. teismo nuosprendzio niekada neneshu, sakau, kad alimentus moka draugiskai. jie negali to patikrint...ishviso, ju duomenu bazes toklios dar, kad ojojoj kaip toli iki europietiskos kontroles mirksiukas.gif o pvz. mano sunus yra nesantuokinis ir alimentu nieks nepriteise ir nemoka. taip ir pasakau: negaunu. man liepia prisiteis, o ash sakau: neturiu pinigu teismams. ir dedu ta pati prashyma ant stalo. zodziu, reikia uz save pakovoti. juk auginam piliecius valstybei, jie dar oj kiek atidirbs.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(olgunia @ 2006 11 22, 08:52)
Labutis, o kur galima paimti istuokos liudijima? Ir dar, mano vaikas dar niekur neirigistruotas. Ka tokiu atveju daryti?
Esu neseniai isiskyres, ir irgi noriu gaut lengvatus.

ištuokos liudijimą reikia pasiimti civilinės metrikacijos skyriuje
priregistruoti vaiką reikia migracijos tarnyboje
smile.gif smile.gif smile.gif i
Atsakyti

Sveikos,

Kiek kainuoja darželis vienišai mamai?
Žinau, kad mažiau, bet kiek? Nieku nerandu parašyta....

blush2.gif
Atsakyti
Laba diena. Nezinau, ar skiriasi kainos ivairiuose miestuose, bet Vilniuje - 60 Lt.
Atsakyti
Vaikui diena darželyje kainuoja 5,35, vienišos mamos moka 50 proc (taigi, 2,675 Lt). Paprastai išeina apie 45 Lt, jei neserga ir neatostogaujam. Be abejo, švietimo skyriui reikia pateikti kokį nors popiergalį, kuris patvirtina jūsų statusą. Pataikius ant bukos darželio vedėjos, gali būti sudėtingiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 05 vasario 2007 - 11:47
Nu nieko sau:) Labai pigu.
Tai galima ir aukle tureti ir vaika i darza leisti, o ne i mokykleles savaitgalio vazineti su juo smile.gif
Butinai pasinaudosiu tuo.

Papildyta:
Nes be aukles vienisai mamai vesti vaika i darzeli, manau praktiskai vieni nervai.
Nes sirgs, sirgs, sirgs, o biuleteniu darbdaviai juk netoleruoja.
O kaip parsivesti namo laiku? Neimanoma, kai reikia pasiimti 17.30....
Tad bandysiu su vedeja susisiekti, paziuresim, ar tundra ji 4u.gif
Atsakyti