QUOTE(Mazule @ 2010 09 24, 21:28)
O kokią tu mankštą darai - gal galima kažkur pažiūrėti pratimukus?
Mane kazkada stiprino kitu zinutes
Pratimus parode prie mano gydytojo neurologo dirbanti kineziterapeute. Idomiai taip - liepe atsinesti lapa popieriaus, tusinuka. Padarau vadovaujama kineziterapeutes -uzsirasau gaires, ka daryt. Liepe, jei kazkas bus neaisku, skambint ar vel ateit. O maniau, kad pinigus ims nonstopu, kaip
Gemma - kiekvienas uzsiemimas po pussimti Lt, kiekviena darbo diena eidavau - kineziterapija/baseinas/kineziterapija/baseinas...
Tie pratimai, kaip supratau, paties gydytojo su kineziterapeute parengti. Tempimo pratimai, daromi gulint ant nugaros, be jokiu siubavimu, kociojimusi. Nieko internete panasaus nerandu

Na, pvz darau
pirma pratima toki,
stai cia radau dali mano daromu pratimu...
Beje, lygiai taip, kaip ir skaiciau, mano gydytojas neurologas man sake, kad pirmus 3 menesius nuo isvarzos atsiradimo jokiu budu mankstu daryt negalima. O va Linas, kiti kineziterapeutai rekte rekia, kad TAI nesamone. As jais netikiu, nes butent pirmus tris menesius dariau manksta ir bedarydama visai nustojau vaikscioti, o skausmas tapo nebepakeliamas ir jokiais vaistais nebenumalsinamas.
O stai sekmes-pagijimo istorijos pas tuos auksinius kineziterapeutus ir skamba taip:
susirgo, skausmas, menesiu menesius myne gydytoju slenkscius, nepadejo niekas. O va atejo pas masazista, ar pas kineziterapeuta ar kitur ir pasveiko ir niekada nebesusirgo... Esme ir yra ta, kad zmogus, besikankindamas skausme ir nezinioje prasiblasko tuos pavojinguosius menesius. O va kai prasideda gijimas, surasti kineziterapeutai superpadeda
Siuo parasymu jokiu budu neneigiu mankstu naudos. Ji akivaizdi. Taciau viskam savas laikas. Gi su suluzusia koja zmogus po savaites nepuls pas kineziterapeuta praeidineti reabilitacijos.
Veliau galima nebedaryti tempimo pratimu, o imtis jogos, plaukiojimo ir t.t.