Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmai

QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 20, 17:01)
Na o man vistik buvo naujiena, kad mano stuburo bedos del koju raumenu susilpnejimo. Nesu as sitoj srity bais pasikauscius. Man ispudi padare.  bigsmile.gif

Bezdžione, o jus gaunate poliklinikoj ir nemokamas visas jums reikalingas fizioterapijos proceduras ? As labai noreciau, kad taip butu. Nes pernai man is nemokamu pasiule berods 5 sildymus, grupine manksta ir du masazus. Is situ proceduru man nei viena neturejo prasmes. Pinigai mane bene labiausiai varzo siame apsisprendime.

Nemokamos procedūros yra retoj poliklinikoj, bet kaina tarp valstybinių, pusiau privačių (kur sudaryta sutartis su Ligonių kasa) ir visai privačių gerokai skiriasi.
Be to, aš tikrai nežinau, kurios procedūros man reikalingos, vienintelis dalykas, ką gerai žinau - kiek pati atidirbsiu su savo kūnu, tiek turėsiu (turiu omeny raumenyno stiprinimą). O masažai, fizioterapijos - tik papildomos priemonės, deja, man jau tikrai ne pagrindinės. Kol tuo domėjausi teoriškai, visą informaciją apie pvz., masažo ir pratimų naudos skirtumą, priėmiau gana skeptiškai, kol nepabandžiau ir nepamačiau skirtumo. Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).
Žinoma, jeigu skauda, tikrai norisi fizioterapijos, mažinti skausmą nors ir vaistais, o ne kažkokių mankštų doh.gif Bet ateis ir sekantis etapas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(linute23 @ 2010 10 20, 16:34)
Briedas del isvarzos nustatymo be nuotrauku  doh.gif Nebent nera skausmo, tada tikrai tas pats ar yra isvarza ar ne ir kur ji yra, ir kokia ji yra, ir kokie slanksteliai jei is vietos iseje, tada irgi tas pats  doh.gif  Bet jei yra uzdegiminis procesas, skausmai, duoda i koja, tai be nuotraukos net gydyti pradet negalima  doh.gif
Del mankstu ir visko kitko sutinku 100%

Čia tai aišku, kad keista, bet daug ką galima apčiuopti. Gal vėliau žada daryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 spalio 2010 - 08:01
[quote=Bezdžionė,2010 10 21, 07:57]
Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).

Pribloškė? Manęs, kaip masažuotojos, tai nestebina. Jei masažas nederinamas su bioenergetine terapija, jo nauda yra minimali. Pati esu turėjus be galo daug masažų, nes mielai dalyvauju kaip modelis besimokantiems masažuoti, bet taip ir nepastebėjau, kad masažai pagerintų mano savijautą. Tik tą dieną maloniai jautiesi. Ir viskas.
Atsakyti
o gal vis delto atsiliepkit, kas buvo GEMMA'oj ?? ax.gif ax.gif

Mamos, atleiskit,kad pertraukiau jusu dialoga 4u.gif
Atsakyti
Kas yra bioenergetine terapila? blink.gif

Na mano mama vis samdosi masazuotoja i namus. Man irgi padovanojo 10 masazu. Po pirmo karto, galvojau nebereik man tokiu proceduru daugiau. doh.gif Visalaika galvojau, kad masazas nuima skausma, nuovargi, atpalaiduoja. Pirma, antra ir net trecia karta jauciausi, kaip pagaliais sudauzyta po masazo, po to vis geryn. Per pirma masaza vos nuo stalo nenusokau, vos ne kad gaudyt reikejo. Masaziste tik sypsojosi ir sake, kad veliau neskaudes, bus lengviau. Ji pacio stuburo net neliecia, isaiskino, kad negalima, nei lauzo, nei dauzo, bet rankos, kaip reples, kad suima, tai suima. Sako, kad druskos taip pasisalina. Ir jei ner problemu, tai ir skausmo ner. Va del idomumo mano broli pasigulde ( jis niekad neturejo nugaros bedu), nei cypt, sake visai neskauda. Po tu 10 seansu tikrai kuri laika buvo lengviau. Ispradziu net, atrodo, akyse sviesiau pasidare.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 10:54)
Kas yra bioenergetine terapila? blink.gif
Na mano mama vis samdosi masazuotoja i namus. Man irgi padovanojo 10 masazu. Po pirmo karto, galvojau nebereik man tokiu proceduru daugiau. doh.gif  Visalaika galvojau, kad masazas nuima skausma, nuovargi, atpalaiduoja. Pirma, antra ir net trecia karta jauciausi, kaip pagaliais sudauzyta po masazo, po to vis geryn. Per pirma masaza vos nuo stalo nenusokau, vos ne kad gaudyt reikejo. Masaziste tik sypsojosi ir sake, kad veliau neskaudes, bus lengviau. Ji pacio stuburo net neliecia, isaiskino, kad negalima, nei lauzo, nei dauzo, bet rankos, kaip reples, kad suima, tai suima. Sako, kad druskos taip pasisalina. Ir jei ner problemu, tai ir skausmo ner. Va del idomumo mano broli pasigulde ( jis niekad neturejo nugaros bedu), nei cypt, sake visai neskauda. Po tu 10 seansu tikrai kuri laika buvo lengviau. Ispradziu net, atrodo, akyse sviesiau pasidare.

Bioenergetinės terapijos metu naudojama tam tikra gydymo metodika. Moku ją ne vieną, bet retkarčiais nebent kokiam draugui padarau, nes tam daug jėgų reikia. Ne fizinių jėgų.
Su masažais yra didelė rizika. Labai svarbu pasirinkti tinkamą masažuotoją, nes po masažo gali pasijusti dar blogiau. Esu turėjus tokių patirčių. O paskutinė išvis... Susitarėm su kolege masažuotoja padaryti barterinius mainus- ji man viso kūno masažą, aš- jai. Pirma aš jai padariau masažą, po to guliausi ant stalo ir ji mane masažavo. Ji taip stipriai pradėjo spaudyti man taškus kryžkaulyje ir dubenyje, kad rėkti pradėjau. Prašiau taip nedaryti, bet ji aiškino, kad taip reikia. Po to masažo man kad pradėjo nugarą skaudėti...Paskui pradėjo skausmas eiti į kairę koją, tad ėjau pas Žitkauską, jis padarė blokadą ir išvadavo mane iš to skausmo...Va taip va...
Atsakyti
[quote=vaižgantė,2010 10 21, 11:35]
[quote=Bezdžionė,2010 10 21, 07:57]
Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).
Pribloškė? Manęs, kaip masažuotojos, tai nestebina. Jei masažas nederinamas su bioenergetine terapija, jo nauda yra minimali. Pati esu turėjus be galo daug masažų, nes mielai dalyvauju kaip modelis besimokantiems masažuoti, bet taip ir nepastebėjau, kad masažai pagerintų mano savijautą. Tik tą dieną maloniai jautiesi. Ir viskas.
[/quote]
Na, gal 3, gal 5, bet 27 kartus - nu ne biggrin.gif
Apie bioenergetines terapijas ir panašius dalykus nieko neišmanau - įdomu, bet labai sudėtinga 4u.gif , o kaip aiškinama pagal anatomoją ir pan. dalykus - masažu užkabinama tik paviršinis sluoksnis - kiek suimam pirštais, o prie giliau esančių audinių neprieinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 spalio 2010 - 12:30
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 21, 12:29)
Na, gal 3, gal 5, bet 27 kartus - nu ne biggrin.gif
Apie bioenergetines terapijas ir panašius dalykus nieko neišmanau - įdomu, bet labai sudėtinga 4u.gif ,  o kaip aiškinama pagal anatomoją ir pan. dalykus - masažu užkabinama tik paviršinis sluoksnis - kiek suimam pirštais, o prie giliau esančių audinių neprieinama.

Masažas su reiki užkabina daugiau sluoksnių, bioenergetinė terapija dirba su priežastimi. Dauguma ligų turi dvasines priežastis, jei nekeiti mąstymo, nepadės nei medikai, nei mankštos, nei dar kas nors. Pastebėjau, kad žmonės, turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.
Atsakyti
Oi, mergaites, as tai esu skeptike del situ bioenergetiniu dalyku. Tikrai nieko nenoriu izeist ar sumenkint. Tai, kaip suprantu lyg ir biosroves, ar ne? Suprantu, kai zmogus isitempes, pervarges, gal skausmas gali del saviitaigos apmazet ( jei istiesu tiki), bet gi isvarza jau grynai, man atrodo, "mechaninis" susirgimas. Sitoj vietoj vistik logiskiausias "gydymas" stiprint raumenukus. Tik va, keista, kad stuburo problemos pas mane jau nuo trylikos metu kokiu, o tai reiskia 20 metu neatsirado nei vienas gydytojas ( iki vakar dienos), kuris butu bent paziurejas mano raumenis. Stuburas kreivas - reikia stiprint nugaros raumenis. Na as irgi tada raliu but gydytoja. smile.gif O as nei uzsispyrus, ne darboholike. Tai iseitu daugumai nepriklausau. smile.gif Manau tai gal genetiskai nulemta raumenu ar kaulu ar sausgysliu kazkokietai sutrikimai, kuriems aisku "padeda" aplinka kurioj gyvenam ir gyvenimo budas.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 13:34)
Masažas su reiki užkabina daugiau sluoksnių,  bioenergetinė terapija dirba su priežastimi. Dauguma ligų turi dvasines priežastis, jei nekeiti mąstymo, nepadės nei medikai, nei mankštos, nei dar kas nors. Pastebėjau, kad žmonės, turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.

Nejaugi sulaukus pensijinio amžiaus būsiu užsispyrusi darboholikė - savaitgalį padirbus sode jaučiu dar kol kas neįkyrų maudimą nugaros apačioj doh.gif biggrin.gif Sorry, bet aš vis tiek nesuprantu, man tai per daug sudėtinga smile.gif Žinoma, daug kur priežastys - dvasinės, daug ką galim pakeisti pakeitę mąstymą, savo požiūrį į kai kuriuos dalykus, bet kai jau prieinama iki konkretaus klausimo - tada mano suvokimas jau ir užsiblokuoja smile.gif Dažnai su drauge juokaujam - "nepyk - susirgsi", bet kaip pašalinti pykčio priežastį - kartais misija neįmanoma biggrin.gif Kartais imi ir "užpūliuoji", kad kažkas kažką pasakė ar padarė ne taip, bet suvokti elementarų dalyką, kad to nepakeisim, galim pakeisti tik savo požiūrį, kartais per daug sunku smile.gif Žinoma, čia ne prie nugaros smile.gif Čia šiaip - nuklydau į šoną smile.gif Vakarietė aš smile.gif Postsovietinėsmile.gif Rytietiška mistika man per daug sudėtinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 spalio 2010 - 13:19
QUOTE(gandre @ 2010 10 21, 11:46)
o gal vis delto atsiliepkit, kas buvo GEMMA'oj ??  ax.gif  ax.gif

As buvau. Pernai, visa spalio pabaiga-lapkricio pradzia atvaiksciojau, t.y. daugiau nei menesi po 5-6 kartus per savaite (beveik kasdien) - i individualia kineziterapija+su ja derintos vertikalios vonios, kazkokie elektro....ir t.t. Pasekoje menesio uzsiemimu ir ten palikto gabalo bapkiu, nebegalejau paeiti daugiau, nei 5 metrus blink.gif O po keliu menesiu, pavasariop, gavau zinute: ,,ar jus taip pat gerai jauciates, kaip po uzsiemimu Gemmoje? Jei ne, tuomet kvieciame atnaujinti....." wub.gif
Beje, ten net neapziurejo joks neurologas manes, uzteko KRT ,,fotkiu". biggrin.gif O kai po menesio pareiskiau, kad kazkas blogai, jei atejau pestute su skausmu, o po menesio jau ir viena iseiti is ten nebegaliu - pasiule masažą biggrin.gif Tipo - makštos nepadėjo, tai gal masažas padės, tik bapkes mokėk wub.gif
Jogos ar pilvo sokiu ar kazko kito nelankiau, tik teko per stikla (mankstinantis) matyti grupinius uzsiemimus.

Jei neturi nugariniu problemu, ten visai normalus uzsiemimai, zmoniu nera daug, yra spinteles (rakinamos), yra dusas - gali po to nusisprausti...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 13:34)
turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.
Kaip pirštu į akį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 21 spalio 2010 - 14:18
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 13:03)
Oi, mergaites, as tai esu skeptike del situ bioenergetiniu dalyku. Tikrai nieko nenoriu izeist ar sumenkint.  Tai, kaip suprantu lyg ir biosroves, ar ne?

Ne, tai ne biosrovės. Tai gerokai sudėtingiau.
Kiek man teko susidurti su žmonėmis, turinčius išvaržas stuburo apačioje, jie buvo arba labai užsispyrę, arba darboholikai, arba nešė visą finansinę naštą ir dėl to nervinosi, arba pastaruoju metu turėjo finansinių sunkumų. Nedarau jokių išvadų, gal man pasitaikė būtent tokie žmonės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 10 21, 15:19)
As buvau. Pernai, visa spalio pabaiga-lapkricio pradzia atvaiksciojau, t.y. daugiau nei menesi po 5-6 kartus per savaite (beveik kasdien) - i individualia kineziterapija+su ja derintos vertikalios vonios, kazkokie elektro....ir t.t. Pasekoje menesio uzsiemimu ir ten palikto gabalo bapkiu, nebegalejau paeiti daugiau, nei 5 metrus  blink.gif O po keliu menesiu, pavasariop, gavau zinute: ,,ar jus taip pat gerai jauciates, kaip po uzsiemimu Gemmoje? Jei ne, tuomet kvieciame atnaujinti....." wub.gif
Beje, ten net neapziurejo joks neurologas manes, uzteko KRT ,,fotkiu". biggrin.gif O kai po menesio pareiskiau, kad kazkas blogai, jei atejau pestute su skausmu, o po menesio jau ir viena iseiti is ten nebegaliu - pasiule masažą  biggrin.gif Tipo - makštos nepadėjo, tai gal masažas padės, tik bapkes mokėk  wub.gif
Jogos ar pilvo sokiu ar kazko kito nelankiau, tik teko per stikla (mankstinantis) matyti grupinius uzsiemimus.

Jei neturi nugariniu problemu, ten visai normalus uzsiemimai, zmoniu nera daug, yra spinteles (rakinamos), yra dusas - gali po to nusisprausti...
Papildyta:
Kaip pirštu į akį  biggrin.gif

Turiu as milijona tu problemu. Stuburo slanksteliai buvo luze..tai zinai..su daugybe pasekmiu dabar gyvenu,bet nesiruosiu su jom susitaikyt schmoll.gif

Uzsirasiau pas Dainiu, noriu pasikalbet apie sporta. Noriu tiksliai suzinot, kuriuos pratimus galiu daryt, kokiu nepatartina ir pan. Nes zadu pasiimti abonementa i sporto kluba, o ten dirbantys treneriai kazkaip kelia man keleta dvejoniu:) juk jie neziuri rentgeno, nezino traumos ir pan.
tai eisiu su visais israsais is ligonines, rentgenais pas kineziterapeuta..gal naudinga bus ax.gif

Nes truputi cia apsileidus jauciuos. del to planuoju labai aktyviai sportuot cool.gif planuoju.... nezinau,ar leis taip ,kaip as noreciau
Papildyta:
charite, isivaizduoju, kiek pinigu palikot ten doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif gaila tik,kad nelabai naudingai..
Atsakyti