O man gydytoja patvirtino, kad buna ir virusines kilmes ausu uzdegimu ir is ju galima issikapstyt be antibiotiku, aisku, jei jie nesikomplikuoja i bakterinius
QUOTE(Augustė @ 2007 11 26, 21:30)
O man gydytoja patvirtino, kad buna ir virusines kilmes ausu uzdegimu ir is ju galima issikapstyt be antibiotiku, aisku, jei jie nesikomplikuoja i bakterinius
Man irgi taip sake.
As irgi prisijungiu prie jusu. Man jau visai liudna darosi

Maniskis spalio pradzioj pradejo lankyt lopseli ir mes jau per 2 menesius trecia karta ausu uzdegimu sergam.
Pirma karta tai kaip spejo bus nuo uzsitesusios slogos, abieju ausyciu uzdegimai, beje mano vaikui beveik neskauda ausyciu, jis nei rodo man nei dejuoja.O prsidejo nuo slogos kokia savaite uzsitesusios, prisidejo kosulys ir uzkilo temperatura iki 39, dar musu gydytoja kelias dienas gyde nuo gerklytes, bet paziurejom kad nesveiksta ir nusiunte pas LOR. LOR israse antibiotikus, po 5 dienu paaiskejo kad nepadeda tada 7 dienas kitus antibiotikus gerem ir jau padejo, savaite dar nesimaudem ir t.t.
Nuejom i darzeli pi 2 savaiciu vel ausu uzdegimas abieju.Pradzioj kelias dienas nosis uzsikisus, bet sloga nebegapa po keliu dienu koset pradejo, nuejom pas LOR vel antibiotikai

Praeina savaite ir si sestaieni jis pradeda ciaudet, sekmadieni jau nosis uzsikisus, o sekmadieni nakti jau ir kosti ir temperatura jau 37,2

O maiskis jau 2 metu vyras ir jis per tuos 2 metus nei karto ausu uzdegimu nesirges, tai nejaugi jis dabar taip ir sirgs

As net nezinau ji man aiskino kad cia del darzelio, tai bet as jau nevilty

Nu nejaugi neina uzkirs kelia ausu uzdegimam, kaip jus manot gal man pas kita LOR saviski nuvezt, gal cia gydytoja nekokia

Patarkit.
Zinai, mano vyresniajai dabar 5.5, taciau nuo pernai rudens irgi buvo panasiai - sloga, praktiskai iskart zalia, ir ausu uzdegimas. vasaros pradzioj turejom 2, si rudeni 3 ausu uzdegimus
. Nusprendem issioperuot adenoidus, nors jie buvo ir nedideli, bet su kazkokiais pulinukais ar tai puslelem, ir itarem, kad tai gali buti letines infekcijos zidinys. dabar ziuresim, taciau po operacijos mergina jau antra savaite lanko darzeli, tfu tfu tfu kad tik neprasisnekeciau

vilma, daznai jau taip buna, kad po pirmo ausu uzdegimo, seka antras, trecias... Itariu nepasveiko pilnai mazius tavo, dar ir atsigaut imunine sistema nespejo po antibu, o darzelyje pati zinai, sloga praktiskai neisgydoma
. Va mums irgi seke vienas uzdegimas po kito, bet paskutiniu metu kazkaip pavyksta sloga issigydyti be komplikaciju i ausis (tfiu tfiu tfiu). O vaistas musu paprastas - Umcalor lasiukai. Tik prasidejus ciauduliui, slogai iskart ju duodu. 3 k/d po 10 lasiuku. Mano gydytoja sake, kad vieniems sie vaistai super, kitiems - neveiksmingi. Gal pabandykit
. Dar bandyk zuikio tauku gauti is medziotoju...

QUOTE(vilma* @ 2007 12 11, 13:54)
As irgi prisijungiu prie jusu.
Uzjauciu

mamos, sakykite, kokius antibijotikus kam israse? ne tiek pats pavadinimas, bet pagridine veiklioji medziaga kokia? pvz amoxiciklinas ar eritromicinas ar kazkas kita
aciu
aciu
QUOTE(renmis @ 2007 12 11, 15:26)
mamos, sakykite, kokius antibijotikus kam israse? ne tiek pats pavadinimas, bet pagridine veiklioji medziaga kokia? pvz amoxiciklinas ar eritromicinas ar kazkas kita
aciu
aciu
Mums geriausiai veikia cefuroksimas(ar pan.).Kiek zinau vieninteliai vaistai sy sia medziaga yra Zinnat

As irgi itariu kad mes nepasveikom iki galo nors ir LOR sake kad sveiki. Dabar sakiau koki menesi i dareli neisim, busim namie kad tikrai sustipretume.
Reiks pasiaiskint ar gali kas man zuikio tauku gaut, jei jau gausiu kreipsiuosi nurodymu kaip juos naudot.
O dabar dar be antibiotiku bandom gydytis geriam sinupret lasiukus, actifed sirupa ir kazkoki tepaliuka vaistinej gaminta tepam, tiksliau tepsim tik nuo siandien nes tik dabar nusipirkom
.
Penktadieni mano vyriuka apziures LOR ir matysim ar sveiksta ar reiks antibiotiku.
Cia vakar daug galvojau ir uzrasiau ji i klinikas konsultacijau tik beda kad tik uz 3 savaiciu gavom talona, bet sakiau vistiek nuvesiu. Dar galvoju pas kita LOR gydytoja nuvest pasikonsultuot dabar.
Reiks pasiaiskint ar gali kas man zuikio tauku gaut, jei jau gausiu kreipsiuosi nurodymu kaip juos naudot.
O dabar dar be antibiotiku bandom gydytis geriam sinupret lasiukus, actifed sirupa ir kazkoki tepaliuka vaistinej gaminta tepam, tiksliau tepsim tik nuo siandien nes tik dabar nusipirkom

Penktadieni mano vyriuka apziures LOR ir matysim ar sveiksta ar reiks antibiotiku.
Cia vakar daug galvojau ir uzrasiau ji i klinikas konsultacijau tik beda kad tik uz 3 savaiciu gavom talona, bet sakiau vistiek nuvesiu. Dar galvoju pas kita LOR gydytoja nuvest pasikonsultuot dabar.
Tai va siandien gavom atsakyma apie musu tepineli nosytes ir pasirodo pas maniski isaugo 2 mikrobai tai kazkokiu antibiotiku israse po viena tablete per diena 3 dienas gers ir 10 dienu veiks, pavadinimas AZYTHROMYCINUM .
Nu tai tikekimes kad jau dabar galutinai pasveiksim.
Siandien ir as atsikeliau su skaudama ausim, tai apziurejo gydytoja sake ir man bus tos pacios bacilos
.
Tai ir man tokius pacius israse. Tai dabar abu gydysimes
Gal kam nors irgi buvo panasi situacija ar vaistus situs geret, gal galit ka pakomentuot ?
Nu tai tikekimes kad jau dabar galutinai pasveiksim.
Siandien ir as atsikeliau su skaudama ausim, tai apziurejo gydytoja sake ir man bus tos pacios bacilos

Tai ir man tokius pacius israse. Tai dabar abu gydysimes

Gal kam nors irgi buvo panasi situacija ar vaistus situs geret, gal galit ka pakomentuot ?

Mums irgi problemos su ausytėm.viskas prasideda nuo paprastos slogos, paskui pradeda dusti, atsiduriam ligoninėj, ten mums itaria obstrukcinį bronchitą, vėliau astmą.Gaunam antibiotikų kursą, grižtam namo, pakyla temperatūra, trina ausytes.Papuolam pas LOR, padaro ausyčių prapjovimą, išleidžia pūlinukus, vėl antibiotikai.
Ir taip jau antras mėnuo iš eilės
nebėr jėgų daugiau, nei šventinės nuotaikos
Kas čia gali būti, nieks nepaaiškina

QUOTE(shimmer @ 2007 12 19, 23:04)
Mums irgi problemos su ausytėm.viskas prasideda nuo paprastos slogos, paskui pradeda dusti, atsiduriam ligoninėj, ten mums itaria obstrukcinį bronchitą, vėliau astmą.Gaunam antibiotikų kursą, grižtam namo, pakyla temperatūra, trina ausytes.Papuolam pas LOR, padaro ausyčių prapjovimą, išleidžia pūlinukus, vėl antibiotikai.
nebėr jėgų daugiau, nei šventinės nuotaikos

QUOTE(Tasira @ 2007 12 20, 11:53)

Mums beveik 1 m ir 9 mėn.
nesiūlė jokių vamzdelių statyti.
Dusulį įtaria lyg nuo alergijos-namie laikėm katiną, dabar jau nebeturim ir t.t pas pulmonologus dar nebuvom, bet tai jau kita tema.
Svarbiausia, kad jau antrą sykį praduria-išleidžia pūlinukus, o kiek antibiotikų prigėrėm-zinnat,klacid, augmentin, cefuroksin