Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno klinikose

Apklausa: Pas kurį gydytoja patartumėte gimdyti? ;) (146 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Staarm,gal pasitaiko visokių situacijų,kai vieni supranta ,kad jie pasidalins ,o kiti ,kad ne. smile.gif
Pvz.,mes buvom paruošę du vokelius ir net nesvarstėm ,kad jie dalinsis. Ir gal būtų didesnis nesusipratimas ,kai ir mes akušerei būtume davę ir gydytojas. ax.gif Žinoma,jai būtų buvęs malonus nesusipratimas smile.gif
Bet gerai ,kai viskas gerai baigias smile.gif
Atsakyti
Šaltanose,aš tai gimdyklą pamačiau tik per gimdymą smile.gif Žadėjau paprašyt ,kad parodytų ,bet dėl tų savo vėjaraupių stengiausi kuo mažiau maklinėt po miestą,o paskui pamaniau ,kad kokios jos bebūtų ,vis tiek ten gimdysiu ,tai kam dar apžiūrinėt smile.gif Tikrai gražios ir jaukios.
Dėl Černiaus būk rami.Labai šiltas žmogus.Jis buvo mano sesės palatos gyd..Stankevičius ateidavo ir išsamiai paaiškindavo ,ką jai darys,kas yra ,ko tikėtis,o Černius tiesiogine prasme globojo,guodė.Nelengva buvo laukti žinios-vėžys ar ne vėžys.Psichologiškai jis jai labai padėjo.
Taigi ir tau viskas bus puiku.Gimdyves šis gyd. myli. smile.gif
Dovanėlę paruošk kokią išgali. smile.gif Aš tai neklausiau gyd., kiek skolinga.Patys nusprendėm ir įkainojom darbą. smile.gif
O dėl davimo akušerei,matai ,išsiskiria nuomonės. ax.gif Mes nusprendėm jai duot asmeniškai,bet įmanoma ir kitaip.Bet suma vis tiek lieka tokia pat ,tai tikriausia visai nesvarbu ,kaip padarysi. smile.gif
Atsakyti
Šaltanose, as savo pirmaji irgi gimdziau pas Černiu, tiksliau viskas baigesi Cezariu. Situacija buvo tikrai labai kritiska ir as esu sitam gydytojui be galo dekinga uz tai, kad dabar turime nuostabu ir sveika sunu. Su antruoju (-aja?) dabar vel lankausi pas ji, nes visiskai pasikliauju jo kompetencija ir juo pasitikiu. Vis delto jis turi labai didele patirti, be to yra ir mokslu daktaras. Profesionalumas svarbu, bet taip pat svarbu ir zmogiskumas, o sitas gydytojas tikrai toks ir yra. O del atsidekojimo, tai sutinku su Lince, kad patys galite nuspresti, kaip tai padaryti. Sekmes biggrin.gif !
Atsakyti
QUOTE(pilypukė @ 2005 04 14, 22:31)
ikiuke,as gimdziau pas Smailiene.daviau 400lt.gal buciau ir daugiau davusi, bet kisene nelabai leido  sad.gif  tikrai  thumbup.gif  moteriskaite  biggrin.gif  o akusere pasitaike irgi  thumbup.gif .gal net  thumbup.gif  thumbup.gif  biggrin.gif  Semeniene (atrodo),tai net klausimu nekilo jai duot ar ne. ji net po gimdymo aplanke mane  smile.gif

Norejau paklausti, ar su ja tareisi pries gimdyma? Jei taip tai pinigus davei po gimdymo ar pries (is manes tada eme tik po gimdymo, bet as kaip ir nesitariau, taip gavosi biggrin.gif )? Gal zinai kaip ja dabar susirasti? Manau jau butu laikas biggrin.gif
Atleisk, kad tiek daug klausimu, bet labai noriu suzinoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saltanose @ 2005 04 14, 21:24)
Labutis!

Aš lankausi pas gydytoją V. Černių. Žmogus jis tikrai ,,šiltas", nevaro į stresą. Nieko negaliu pasakyti apie kompetenciją, nes kelis kartus echoskopavo mane, ir viskas. Nėštumas artėja į pabaigą, bet jokių rimtų bėdų neturėjau, nors kūdikio laukiau net 11 metų.
Ruošiuosi gimdyti pas mano paminėtą Černių. Ar čia jo tiesiai šviesiai iš anksto paklausti, kiek būsiu skolinga, kaip su akušere bus? Beje, kokio čia dydžio ,,dovanėlę" pasiruošt? Atleiskit, jei jau apie tai diskutavot. Tiesiog visko neturiu laiko skaityt. Būsiu dėkinga, jei pasidalinsit savo patirtim.  rolleyes.gif
Ar iš anksto prašėtės, kad įleistų apžiūrėti gimdymo palatą klinikose, kad maždaug įsivaizduotumėt? O gal to visai nereikia?
Ačiū!

Tai gydytojas iš didžiosios raidės. Man jį rekomendavo bendradarbė, o paskui dar paskaičiau forume ir susisiekiau su juo. Nieko iš anksto neklausiau kiek mokėti, nes važiavau tik pas jį gimdyti. Nežiūrėjau jokių gimdyklų, beje jas gali pažiūrėti internete ČIA eik prie GIMDYMO SKYRIUS
Prieš gimdymą nuvažiavau vieną kartą susipažinti kaip sakant, pažiūrėjo echoskopu, paaiškino kada jau važiuoti ir vsio. Viskas prasidėjo naktį, tada jam ir paskambinau, kai laukiamajam pildė popierius pasirodė ir jis. Labai šauniai suvadovavo gimdymui, ruošėsi cezariui, bet apsiėjom be jo. Nu vienu žodžiu toks optimistas ir tuo užkrečia gimdyvę. Mokėjau prieš važiuojant namo, buvo praėję 3 paros po gimdymo. Daviau 600 lt, savo nuožiūra, nieko neklausiau ( čia jam ir akušerei). Forume skaičiau kad kai kurios daugiau duoda, bet maniau užteks. Prieš duodama voką pasakiau, kad atsiskaitytų su akušere. Įteikiau vokelį ir vsio. Jis paėmė: ačiū, jei kokios bėdos nedelsiant skambink, visogero. Nu vienu žodžiu toks liuks daktariukas, ir bajeristas. Nors gimdymas buvo gana ilgas ir skausmingas, bet man jį gera prisiminti. Jei dar kada gimdyčiau vėl pas jį važiuočiau. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pilypukė @ 2005 04 14, 22:31)
o akusere pasitaike irgi  thumbup.gif .gal net  thumbup.gif  thumbup.gif  biggrin.gif  Semeniene (atrodo),tai net klausimu nekilo jai duot ar ne. ji net po gimdymo aplanke mane  smile.gif

Man irgi Regina Semėnienė pasitaikė. Labai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tokia švelni, guodė mane, kai ašarojau iš skausmo, labai labai palaikė.
Atsakyti
Sveikos merginos!

Ačiū visoms už konsultaciją apie gydytoją. Seniau nieko neskaitydavau apie patį gimdymą, išskyrus knygutes. Pirmas kartas, tai nenoriu įsibauginti. Bet vis dėlto, praverčia jūsų patirtis, nes aš jaučiuosi ,,labai žalia". smile.gif
O kaip su tuo nuskausminimu? Ar rinkotės, ar kentėjot? Jei rinkotės, tai kokį? Aš nusiteikus kentėti be vaistukų, o ar išeis, čia jau pamatysim.... tongue.gif Dabar tiek visokių teorijų įvairiausiais klausimais, neišskiriant ir gimdymo.
Būkit visos stiprios ir sveikos!
Atsakyti
QUOTE(Saltanose @ 2005 04 15, 19:35)
O kaip su tuo nuskausminimu? Ar rinkotės, ar kentėjot? Jei rinkotės, tai kokį? Aš nusiteikus kentėti be vaistukų, o ar išeis, čia jau pamatysim.... tongue.gif Dabar tiek visokių teorijų įvairiausiais klausimais, neišskiriant ir gimdymo.

Kai atvažiavau, kaklelis buvo atsivėręs 3 cm, tai leido pasirinkti kokių nuskausminamų norėsiu. Epidūro atsisakiau, nes kažkaip labai baisiai man skamba "leidžiami vaistai į stuburo kanalą", nes šiaip turiu tokių bėdelių su stuburu, tai nenorėjau dar labiau jo žaloti. Suleido kažko į veną. Apmalšino skaumus. Ir iki 7 cm akušerė vis klausdavo, ar tikrai nenoriu epidūro. Tada labai gerai suveikė tie nuskausminami, kur į veną suleido. Paskui kai nuleido vandenis, buvo prasivėrę 8 cm, va tada jau prasidėjo skausmelis, bet epidūro jau nedarė, nes buvo per vėlu. Oj kaip tada gailėjausi, kad jo atsisakiau. Bet kaip pagimdžiau, džiaugiausi, kad apsiėjau be jo. Šiaip gydytojai sako, kam kentėti gimdymo skausmus, jei gali juos numalšinti. Bet jei dar kada gimdyčiau, tai turbūt vėl jo atsisakyčiau. Čia kiekvienos reikalas, daktarai daro, kaip tu nori. Netgi gali gimdyti kokioj nori pozoj, tik užsimink gydytojui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 16 balandžio 2005 - 12:04
as dariausi epidurini ir tikrai nesigailiu.jau,atrodo,ne pirma syki tuo dziaugiuosi biggrin.gif kai gavau nuskausminima,galejau su drauge normaliai bendrauti,sms rasinejau ir pan.buvau atsiputus.aisku,kol veike nuskausminimas sad.gif veliau apie bendravima negalejo buti nei kalbos biggrin.gif
Atsakyti
Man tai juokinga kai sako pasidariau epidura, tai galejau su drauge normaliai bendraut ir sms rasinejau, tai gal gimdyt atvaziavai, o ne gimdykloj su drauge bendraut blink.gif
Atsakyti
Aš nors ir nesidariau epidūro, bet vistiek galėjau laisvai su vyru bendraut ir sms rašinėt ir žurnalą skaityt. Nes labai jau lėtai kaklelis atsidarinėjo. Didžiausias skausmas būna paskutinėmis valandomis, tada jau nelabai ką nuveiksi, o iki tol tai gali ramiausiai bendraut ir "užmušunėt" laiką.
Atsakyti
Gimdžiau pas Mačiulevičienę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Iš 100 proc.- 100 proc, įvertinimas.
Ji labai švelni, maloni, taktiška ir, kas svarbiausia profesionali ir kompetetinga gydytoja. Kai gimdymo pradžioj budinti gydytoja, vėliau ir anesteziologė aiškino apie įvairiausius būdus ir sakė, kad moteris turi pati pasirinkti, Mačiulevičienė žiūrėjo, kas geriau man ir vaikeliui. Pvz., man lengviau buvo sarėmių skausmus iškęst sėdint, tačiau vaikelio širdies tonai blogėjo, tai ji neleido sedėt. Ant gimdymo kėdės patogiau buvo gydytojai, bet man žiauriai skaudėjo, tai ji rodė, ką daryt: tupėt, klūpėt ir pan, kad man būtų patogiau.
Epidūro siūlė nedaryt, nes kaklelis lėtai atsidarinėjo, o epidūras dar labiau lėtina.
Per gimdymą nemažai plyšau, tai labai gerai susiuvo, jau trečią dieną pradėjau daugiau sedėt, po to vis daugiau ir daugiau, o kažkur po 10 dienų pasiūlė apsilankyt, siūlus ištraukė ar prakirpo ir galiu sedėt normaliai. aišku, dar jaučiu diskomfortą, bet kaip 2 savaitės po gimdymo- tai labai gerai. tongue.gif
Už jos priežiūrą, profesionalumą ir servisą po gimdymo atsilyginom tikrai ne per daug- davėm 400Lt. Mano vyras, kuris dalyvavo gimdyme, taip pat liko giliai susižavėjęs gydytojos darbu.
Atsakyti