Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų baubas...endometriozė

QUOTE(valeri1979 @ 2010 02 21, 14:11)
Man irgi endometrioze diagnozuoja. Jau 5 metai gydytojai apie tai kalba. Gydytoja gasdina, kad pastoti bus sunku, kita is vis pribure, kad su laiku gimda reiks salinti. blink.gif  O man, kol kas, jokiu skausmu, jokiu simptomu(tik sokoladiniai tepliojimai). Paskutini karta kai buvau pas nauja ginekologe, tai apskritai nepastebejo man tos endometriozes per echoskopija. Sako sveika, viskas tvarkoje thumbup.gif .

O man niekada gyvenime niekas nesake, kad endometrioze yra g.gif O viena karta nuejau pas kita gydytoja is kart po menesiniu ir ji man nustate, dar echoskopu apziurejo unsure.gif Bet man jokiu simptomu nera, nebent gausios menesines (ir tai nezinau kas yra gausios nelyginau su nieko gi doh.gif o gydytoja ir nepaaiskina kiek tos gausios ) ir 1 diena teplioja dar po g.gif Jokiu skausmu niekada nebuvo, su pastojimu problemu irgi nebuvo g.gif Eisiu pas kokia kita gydytoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2010 02 22, 13:38)
O man niekada gyvenime niekas nesake, kad endometrioze yra  g.gif O viena karta nuejau pas kita gydytoja is kart po menesiniu ir ji man nustate, dar echoskopu apziurejo  unsure.gif Bet man jokiu simptomu nera, nebent gausios menesines (ir tai nezinau kas yra gausios nelyginau su nieko gi  doh.gif o gydytoja ir nepaaiskina kiek tos gausios ) ir 1 diena teplioja dar po  g.gif Jokiu skausmu niekada nebuvo, su pastojimu problemu irgi nebuvo  g.gif Eisiu pas kokia kita gydytoja  doh.gif

jukka, man smalsu pasidarė blush2.gif o kaip nustatė - pamatė echoskopu? o kokį gydymą taikė ar taiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2010 02 22, 14:48)
jukka, man smalsu pasidarė  blush2.gif o kaip nustatė - pamatė echoskopu? o kokį gydymą taikė ar taiko?  g.gif

Is pradziu matyt itare siaip apziurejus, o paskui dar echoskopu apziurejo. Jokio gydymo netaike g.gif Tik dave lankstinuka apie endometrioze ir patare pasiskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 22 vasario 2010 - 13:58
QUOTE(jukka @ 2010 02 22, 13:50)
Is pradziu matyt itare siaip apziurejus, o paskui dar echoskopu apziurejo. Jokio gydymo netaike  g.gif Tik dave lankstinuka apie endometrioze ir patare pasiskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio  unsure.gif

nu bet ir daktarų pasitaiko blink.gif
1. nustato ligą, bet jokio gydymo neskiria g.gif
2. duoda lankstinuką - taip išeina skaityk ir užsiimk savigyda ar kaip gun_rifle.gif dar suprasčiau, kad pacientė ateitų su lankstinuku pas daktarą radusi sau panašių simptomų, o čia fool.gif
iš viso šito sunku patikėti, kad jos diagnozė iš vis ko nors verta irnesakyk.gif
jukka, tikrai eikit pas kitą daktarę ar daktarą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2010 02 22, 16:06)
nu bet ir daktarų pasitaiko blink.gif
1. nustato ligą, bet jokio gydymo neskiria  g.gif
2. duoda lankstinuką - taip išeina skaityk ir užsiimk savigyda ar kaip  gun_rifle.gif dar suprasčiau, kad pacientė ateitų su lankstinuku pas daktarą radusi sau panašių simptomų, o čia  fool.gif
iš viso šito sunku patikėti, kad jos diagnozė iš vis ko nors verta irnesakyk.gif
jukka, tikrai eikit pas kitą daktarę ar daktarą  mirksiukas.gif

Tai sake kol simptomu jokiu neturiu, tai ir gydymo nereikia g.gif Gal as ir ligos visai tos neturiu g.gif Siaip atejau pas ja su viena problema, ji man smegenis uzpudrino su ta endometrioze, kad as net pamirsau del ko atejau doh.gif Nors ir sakiau, kad noreciau krutis patikrinti, tai ir ji visai kazkaip nekreipe i tai demesio blink.gif Vienu zodziu keisiu daktare, isitikinau, kad geriau jau privaciai, tik va kad finansai dabar neleidzia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2010 02 22, 16:59)
Tai sake kol simptomu jokiu neturiu, tai ir gydymo nereikia  g.gif Gal as ir ligos visai tos neturiu  g.gif Siaip atejau pas ja su viena problema, ji man smegenis uzpudrino su ta endometrioze, kad as net pamirsau del ko atejau  doh.gif Nors ir sakiau, kad noreciau krutis patikrinti, tai ir ji visai kazkaip nekreipe i tai demesio  blink.gif Vienu zodziu keisiu daktare, isitikinau, kad geriau jau privaciai, tik va kad finansai dabar neleidzia  verysad.gif

kaip taisyklė, šią ligą sunku diagnozuoti, na bent jau mano artimų bičiulių tarpe, įtarinėja ją esant, bet... vienai draugei operavo cistą ir laporaskopijos metu atrado ir endometriozės židinius, kitai - rado Cezario metu ir labai stebėjosi, kad iš vis pastojo ir išnešiojo kūdikį, nes endometriozė stipriai išvešėjusi smile.gif
aš einu galima sakyti pusiau privačiai, ten dalinai paslaugos mokamos - kas ketvirtas vizitas - konsultacija ir tyrimai 4u.gif
Atsakyti
sveikutės
aš po abrazijos , nes tepiau nuo vasario 7 d., persirgau mm kovo mėnesį ir tepiau vėl , ir dar į tarpus nedideli kraujoplūdžiai . 25 d kovo mėn , abrazija , nes pasakė kad pati nesustosiu kraujuot ir tepti .
dabar lauksim atsakymų iš patanatomų ir iki tol gersiu duflastoną nuo MC 16 dienos , 10d po 1 tab x 1 kart dienoj , sulaukiu mm ir vėl nuo pirmos MC dienos skaičiuoju , ir 16 pradedu gert duflastoną .
o paskui , jei atsakymai geri tai reikės gerti kontraceptikus be pertraukos kad panaikint mm. arba mirena. žodžiu svarbu kad išnyktų mm , nes tada gimdos endometriumas neveši ir būna plonas ir edometriozė yra stabdoma .
žodžiu matysim kas gausis .
kaklelis operuotas prieš 5 metus , toje vietoje ir prasidėjo šitas grožis .
taip pat balandžio mėn 15 dieną darysiu cistologinį ir lauksiu atsakymų.
mirksiukas.gif visoms sėkmės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras, Brangiosios,
nejuokauju, nes tikrai labai gi mes visos brangios ir mielos ir tt ir pan.
Apie savo nuostabia drauge( endometrioze) zinojau jau pora metu. Pries metus jau ir korteleje diagnoze atsirado. Bet ji manes visai nekankino. Pastojau be problamu, mn budavo nesuper gausios , be skausmu . Tiesiog darugavome ir tiek. Na gerai svorio truputi priaugau ant pilvo, bet cia gi tik kosmetinis defektas. O stai vasario 2 diena prasidejusios mn nesibaige iki kovo16 dienos. Ta diena galu gale pakliuvau pas gydytoja ir man atrado kaklelio polipa. Zodziu gavau dar viena geidziama drauga. Tiesa trumpam, nes jau kovo 20 diena teko su juo atsisveikinti. Operavo dienos stacionare, tai visai patiko. Dabar sedziu ir laukiu tyrimu atsakymu. Tikiuosi nepaliko man tas polipas jokiu lauktuviu. Tuo paciu per operaciaj padare ir gimdos abrazija ( del endometriozes ir galimu mazu ir nepastebimu polipu) . Vaistu man neskyre jokiu, tik kontraceptikus kol kas.
Ziuresim, gal gi ir be draugu kuri laika pagyvensim.

Sekmes visoms, laikykites. Neleiskite ligai palauzti Jusu optimizmo.
Atsakyti
Nemažai kam endometriozė praeina savaime, laikui bėgant. Matyt todėl daktariukai ir yra tokie ramūs - laukia, kol praeis. Bet juk kai kam nepraeina, o tik dar labiau išveša. Mano gydytoja sakydavo: „Organzimas turi tokį polinkį, ką darysi...“ blink.gif
Atsakyti
Na ka jungiuosi ir as prie jusu verysad.gif pries 3 dienas padare laparoskopija,4 stadijos endo doh.gif is proto kraustausi doh.gif baisiausiai kad gydytojai,tik isvale jau susileidusia endo cista ir daugiau nieko nepadare, cia ne Lietuvoje, paklausus kodel jie nepridegino zidinuku ,atsakymas buvo jog bijojo pazeisti kitus organus, cia reikes didesnes operacijos ,ir pas juos tai tik apziura schmoll.gif tai dabar neaisku kiek laiko reikes laukti nieko nedarant verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lapike @ 2010 04 11, 15:46)
Na ka jungiuosi ir as prie jusu  verysad.gif pries 3 dienas padare laparoskopija,4 stadijos endo  doh.gif  is proto kraustausi  doh.gif  baisiausiai kad gydytojai,tik isvale jau susileidusia endo cista ir daugiau nieko nepadare, cia ne Lietuvoje, paklausus kodel jie nepridegino zidinuku ,atsakymas buvo jog bijojo pazeisti kitus organus, cia reikes didesnes operacijos ,ir pas juos tai tik apziura  schmoll.gif    tai dabar neaisku kiek laiko reikes laukti nieko nedarant  verysad.gif

O jauti kokius pozymius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 04 15, 11:56)
O jauti kokius pozymius?  4u.gif

atsiprasau ne tau rasiau
Papildyta:
QUOTE(lapike @ 2010 04 11, 15:46)
Na ka jungiuosi ir as prie jusu  verysad.gif pries 3 dienas padare laparoskopija,4 stadijos endo  doh.gif  is proto kraustausi  doh.gif  baisiausiai kad gydytojai,tik isvale jau susileidusia endo cista ir daugiau nieko nepadare, cia ne Lietuvoje, paklausus kodel jie nepridegino zidinuku ,atsakymas buvo jog bijojo pazeisti kitus organus, cia reikes didesnes operacijos ,ir pas juos tai tik apziura  schmoll.gif    tai dabar neaisku kiek laiko reikes laukti nieko nedarant  verysad.gif

Uzjauciu. Man vakar diagnozavo IV stadija ir pasake kad jei man butu 40 tai butu iseme ir gimda ir kiausides, bet kadangi noriu pastot tai paliko. skyre diphereline 3.75 6 men ir paskui bandyt pastot. Man pridegino kiek imanoma endo zidinius, kiek supratau nes ju tike , kad turbut paskui jau nelabai butu buve ka palikt verysad.gif siulau nedelsti ir kreiptis i rimtus gydytojus, nes savaime nepraeis, isgydo tik klimaksas ir gimdos bei kiausidziu pasalinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnele3: 21 balandžio 2010 - 19:20