QUOTE(Dios @ 2007 04 29, 10:51)
dar apie mokyklų krūvį ir mokymą "ko nereikia". man atrodo, kad reiktų įžvelgti problemą ne krūviuose, bet tame, ko mokyklos neišmoko.
vėl apie užsienio kalbas. žiūrėkit kiek mokykloje turima pamokų pvz. anglų ar vokiečių kalbai. nuo dviejų iki keturių per savaitę. ir taip eilę metų. o kokie rezultatai? dažnas net parduotuvėje vargiai susišnekėtų. o dabar paimkime kalbų kursus. juose užsiėmimų būna paprastai mažiau nei mokykloj pamokų. ir kiek laiko jie trunka? skaičiuosime mėnesius. o rezultatai po kursų lankymo būna kaip reikiant.
vėl apie užsienio kalbas. žiūrėkit kiek mokykloje turima pamokų pvz. anglų ar vokiečių kalbai. nuo dviejų iki keturių per savaitę. ir taip eilę metų. o kokie rezultatai? dažnas net parduotuvėje vargiai susišnekėtų. o dabar paimkime kalbų kursus. juose užsiėmimų būna paprastai mažiau nei mokykloj pamokų. ir kiek laiko jie trunka? skaičiuosime mėnesius. o rezultatai po kursų lankymo būna kaip reikiant.
Mano dukra anglu mokosi ketvirtus metus, Skypei angliskai susirasineja su vaikais is Anglijos, bei kitu saliu, kai ziurim angliskai igarsinta filma man vertejauja ir prasme puikiai suprantu, siais metais pradejo mokytis vokieciu, tai skaito vokiskas knygutes skirtas vaikam ir jai puikiai sekasi. Paprasciausiai turi didziuli nora viska ismokti ir i tai ideda savu pastangu.