QUOTE(Keite @ 2006 08 20, 18:51)
Oi oi oi..O girdėjot kasnors naujovę per žinias? Nori padaryt egzaminus 4-oje ir 8-oje klasėse!!!
Sakykit, argi ne nuprotėjimas?...
Maža to, kad vaikai pastoviai sėdi prie užduotų pamokų, kasdien nešiojasi po 10kg ant pečių, tai dar ir egzaminus papildomuis turės laikyt?!
Na, ikisiu ir as savi trigrasi. Nemanau kad tai yra nuprotejimas.
Kitose valstybese tokia praktika yra jau senai. Ir kas keisciausia ji buvo ir tais sovietiniais laikas. Egzaminus laikydavo nuo 4 klases. Po viena kiekvienoje pakopoje.
beje as pati laikiau egzaminus po 8 ir po 11 klasiu. Mums niekas nesamde korepetitoriu. ir nieko, islaikem ir neblogai islaikem. Juokinga, kai pirmokui samdo korepetitoriu, arba gamtos pazinimo 5 klasiui. Tai persasi isvada, kad vaikas nesugeba perskaityti ir atpasakoti? Juokingiau negu juokinga.
Bet as ne apie tai.
Pati esu ne mokytoja bet tam tikra prasme ir mokytoja. Padedu vaikams su matematika. Ir mano pastebejomu ne kruviai per dideli, o nera sistemos programoje. Taip vadoveliai grazus, taip jie spalvingi, taip medziaga isdestyta labai aiskiai - bet kur sistema, kad visa tai kaip sluoksniai vieno pyrago vienas po kito susidetu vaiko galvoje.
Na, prisiminkyte pacios. Kiek jus studijavote trupmenu tema. Dabartineje programoje - 2 metai. Ka ten mokytis du metus????? Ir kas keisciausia - neismoksta. Patikekit pas mane ateidavo vienos is geriau besimokanciu klaseje. Is vienos klases net tris mokines. Tai atsiprasau persasi isvada visi kiti "debilai" (tikrai nieko nenoriu izeisti). Matematika neiskirta i geometrija ir algebra. Siandiena is vienos temos truputi, ryt is kitos, poryt is trecios. Prie tu paciu temu griztama geriausiu atveju po pusmecio. Tai kas cia per sistema???
Baisiausia tai kad vaikai nezino elementariu dalyku. Kam vaikui integralai ir isvetines, jei jis daugybos lenteles nezino ir negali apskaiciuoti kambario kvadraturos ar perimetro.
O gamtos mokslai??? Iki 8 klases gamtos pazinimo lygyje, o paskui persoka i universitetine programa.
Na,tikrai nesuprantu.
Nesuprantu ir ziniu vertinimo (saulytes, debeseliai...)
Pratybu jog pas mus nebuvo (apart konturinio zemelapio). Ir nereikeju deti Kryziuku i langelius atsakant taip arba ne.
Ot prirasiau....
Papildyta:
QUOTE(Jurevaga @ 2006 08 27, 08:13)

Neseniai teko bendrauti su jauna mergina darbiniais reikalais. Kalbos skurdumas( kas trečias žodis keiksmažodis), elgsena, žinios man sudarė įvaizdį, kad tai galėtų būti kokios statybininkų profesinio rengimo mokyklos moksleivė(atleiskite už tokį požiūrį.Nieko asmeniško, tiesiog tai tik palyginimas). O pasirodo ji pernai gavo magistro laipsnį viename Lietuvos universitetų

. Va šito tai aš niekaip nesuprantu.

Ir tai tikrai nėra vienintelis atvejis.
O kas dėl mokyklinių programų, tai jos yra iki tokio lygio sujauktos ir absurdiškos, kad nebeaišku kas galėtų pajėgti visa tai protingai sutvarkyti, nes panašu, kad pamišusių žmonių mūsų šalyje tik daugės. Jei moksleivis yra stropus ir pareigingas, stengiasi atlikti visų dalykų užduotis ir tinkamai įsisavinti reikalaujamą žinių ir viską suprasti

kiekį jis paprasčiausiai rizikuoja savo sveikata. Ir labai stipriai. Kartą su bendramokslėmis peržiūrėjome penkių laidų buvusių pirmūnų pasiekimus, tai liūdniau ir būti negali. Gyvenime didelė dalis jų tikrai nedaug pasiekė, bet sveikatos sutrikimais skundžiasi visi. Pastovi nervinė įtampa jauname amžiuje turi labai didelės neigiams įtakos.
O profiliavimas tai pati didžiausia nesamonė kokia tik buvo sugalvota.
Ir pabaigai:Mano draugė sąmoningai pasirinko gyvenimą užsienyje irišsivežė užsienin tris mokyklinio amžiaus vaikus vien todėl, kad jiems netektų patirti "lietuviskos mokyklos malonumų". Tai buvo vienintelė priežastis paskatinusi jų šeimą emigruoti.
Man taip pat jau kartais kyla tokių minčių

, nors net blogiausiuose sapnuose niekada to neketinau daryti.

,
bet uztai moyklose destoma etika, daile ir pan dalykai o rezultatas viso to - apgailetinas. tiesiog juokas per asaras.