Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklų programa, mokymosi krūvis

Oi oi oi..O girdėjot kasnors naujovę per žinias? Nori padaryt egzaminus 4-oje ir 8-oje klasėse!!!
Sakykit, argi ne nuprotėjimas?... blink.gif

Maža to, kad vaikai pastoviai sėdi prie užduotų pamokų, kasdien nešiojasi po 10kg ant pečių, tai dar ir egzaminus papildomuis turės laikyt?! blink.gif
Atsakyti
O taip.. Sunku.. Labai.. Raunuosi plaukus per mokslo metus, kaip sunku buna, cha cha. O juokingiausia kai sedim su mama ir net ji negali isspresti uzdavinio. Be to mano mokykla yra viena is geriausiu Klaipedoje (atrodo antra), tai tikrai labai sunkus mokymas. Dar mokytojos tokios... biggrin.gif
O dabar kai padare, kad reikes laikyti 8 klaseje egzamina.. KOKIA NESAMONE.. Ir taip plaukus rauniesi nuo gaunamo kruvio, o dar reikes mastyti apie egzamina blink.gif Ir taip iki 12 nakties sedi uzsikroves namu darbais... Neisivaizduoju, kaip bus kitais metais man. Be to mokytojai iskart nuteike blogiausiam, nes sake bus LABAI sunku dabar mokytis. O lietuviu mokytoja pasake tiesiai sviesiai: as jums nepavydziu ir labai nenoreciau buti jusu vietoje. Be to, galiu pasigirti, kad esu klases pirmune biggrin.gif
Ir ne tinginysteje beda. Zinokit, tikrai, labai sunku suprasti viska, o mokytojos neatkreipia demesi, uzduodamos namu darbu, kad yra dar begales kitu pamoku ir kiekvienos is ju mokytojos uzduoda dar po kelias desimtis namu darbu.. biggrin.gif Gerai, kad mano mokykloje yra vasara projektai (atima visa menesi vasaros atostogu), tai galima issitaisyti pazymius...
Be to, akzkas atrodo rase apie biologija, kad sunku vaikui suprasi ten viska. OOO TAAIPP... Gaunu desimtukus, bet galima sakyti uz ora. Beveik nieko biologijoje nebesuprantu. Tiek daug temu, visos jos tokios vienodos, kad sakes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EmoKid: 22 rugpjūčio 2006 - 00:13
o tai jau bus ir 8 klasej egzaminai?
Atsakyti
Man tai tikrai ne per didelis tas krūvis rolleyes.gif (būsiu devintokė).. Ir nesimokau kokioj atsilikėlių moikykloj, gan geroje gimnazijoje... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keite @ 2006 08 20, 18:51)
Oi oi oi..O girdėjot kasnors naujovę per žinias? Nori padaryt egzaminus 4-oje ir 8-oje klasėse!!!
Sakykit, argi ne nuprotėjimas?...  blink.gif

Maža to, kad vaikai pastoviai sėdi prie užduotų pamokų, kasdien nešiojasi po 10kg ant pečių, tai dar ir egzaminus papildomuis turės laikyt?!  blink.gif

Ispanijoje vaikai egzaminus laiko kiekvienu mokslo metu pabaigoje ir nuo ju islaikymo ar neislaikymo priklauso ar vaikas bus keliamas i aukstesne klase, ar bus paliktas antriems metams. Zinoma, mokslas Ispanijoje tikrai lengvesnis nei Lietuvoje. Taciau 11-12 klasese mokytis yra pakankamai sunku, todel kad tie vaikai, kurie ateina i sias klases, yra pasiryze studijuoti aukstosiose mokyklose, jie jau zino ko nori. Nors, zinoma, pasitaiko visko.

Kas del nezmonisku mokslo aukstumu Lietuvoje... Besimokant universitete, mazdaug pries 3 metus, vienos profesores, atstovaujancios Lietuva Briuselyje, paklauseme apie aukstai iskelta mokslo kartele Lietuvos Svietimo sistemoje. Tai, ka ji atsake, mus tiesiog sukrete (pazodziui jos zodziu neparasysiu, taciau esme nusakysiu) - Niekas apie tai garsiai nekalba, taciau kai esi profesore, kai aukstai sedi, daug matai ir daug zinai, tai visa tai, kas vyksta Lietuvos Svietimo sistemoje, vyksta ne siaip sau. Ta kartele keliama kuo auksciau todel, kad Lietuvai nereikia protingu ir issilavinusiu zmoniu, reikia juodadarbiu. Zmones verziasi i moksla, bet valstybei tai nenaudinga. Taip daroma specialiai, kad kuo daugiau vaiku ir suaugusiuju paprasciausiai "neisveztu" sitokio kruvio, kad kuo maziau zmoniu patektu i universitetus.
Nesinorejo tiketi tais profesores zodziais, taciau kuo toliau, tuo labiau jos zodziai pasitvirtina - kartele moksle tik kyla. Iseitu, kad Lietuvai reikia kuo maziau mastanciu, protingu zmoniu. Juk bemokslius durnelius lengviau valdyti.
Atsakyti

Tikriausiai dėl to paties ir nežmoniškai iškeltos sumos už aukštąjį mokslą. Isivaizduokit dar net neprasidėjo mokslai o jau turiu iki rugsėjo 1d. sumokėti 1000lt. Ir iki antro semestro dar 1000lt. Tai va
kas neturi pinigėliu eis paprastu profesiju mokytis ir bus juodadarbiai, to ir nori mūsų vyriausybė, padaryti buką tautą....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiva26: 24 rugpjūčio 2006 - 08:28
QUOTE(Keite @ 2006 08 20, 20:51)

Maža to, kad vaikai pastoviai sėdi prie užduotų pamokų, kasdien nešiojasi po 10kg ant pečių, tai dar ir egzaminus papildomuis turės laikyt?!  blink.gif

bet minejo, jog mazes mokymosi kruvis. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2006 08 24, 01:19)
.
Nesinorejo tiketi tais profesores zodziais, taciau kuo toliau, tuo labiau jos zodziai pasitvirtina - kartele moksle tik kyla. Iseitu, kad Lietuvai reikia kuo maziau mastanciu, protingu zmoniu. Juk bemokslius durnelius lengviau valdyti.

Nuo to, kad zmones tures maziau popieriu, jie nebus maziau issilavine. Juk ziniu tai gauna daug. Tiesiog labiau issidiferencijuos. A tai mane kaip tik uzknisa, kad dabar kiekvienas durnelis universitete mokos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudenėja: 25 rugpjūčio 2006 - 09:38
QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 25, 09:36)
Nuo to, kad zmones tures maziau popieriu, jie nebus maziau issilavine. Juk ziniu tai gauna daug. Tiesiog labiau issidiferencijuos. A tai mane kaip tik uzknisa, kad dabar kiekvienas durnelis universitete mokos...

4u.gif Neseniai teko bendrauti su jauna mergina darbiniais reikalais. Kalbos skurdumas( kas trečias žodis keiksmažodis), elgsena, žinios man sudarė įvaizdį, kad tai galėtų būti kokios statybininkų profesinio rengimo mokyklos moksleivė(atleiskite už tokį požiūrį.Nieko asmeniško, tiesiog tai tik palyginimas). O pasirodo ji pernai gavo magistro laipsnį viename Lietuvos universitetų blink.gif . Va šito tai aš niekaip nesuprantu. g.gif Ir tai tikrai nėra vienintelis atvejis. schmoll.gif
O kas dėl mokyklinių programų, tai jos yra iki tokio lygio sujauktos ir absurdiškos, kad nebeaišku kas galėtų pajėgti visa tai protingai sutvarkyti, nes panašu, kad pamišusių žmonių mūsų šalyje tik daugės. Jei moksleivis yra stropus ir pareigingas, stengiasi atlikti visų dalykų užduotis ir tinkamai įsisavinti reikalaujamą žinių ir viską suprasti g.gif kiekį jis paprasčiausiai rizikuoja savo sveikata. Ir labai stipriai. Kartą su bendramokslėmis peržiūrėjome penkių laidų buvusių pirmūnų pasiekimus, tai liūdniau ir būti negali. Gyvenime didelė dalis jų tikrai nedaug pasiekė, bet sveikatos sutrikimais skundžiasi visi. Pastovi nervinė įtampa jauname amžiuje turi labai didelės neigiams įtakos. schmoll.gif
O profiliavimas tai pati didžiausia nesamonė kokia tik buvo sugalvota. blink.gif
Ir pabaigai:Mano draugė sąmoningai pasirinko gyvenimą užsienyje irišsivežė užsienin tris mokyklinio amžiaus vaikus vien todėl, kad jiems netektų patirti "lietuviskos mokyklos malonumų". Tai buvo vienintelė priežastis paskatinusi jų šeimą emigruoti. g.gif
Man taip pat jau kartais kyla tokių minčių g.gif , nors net blogiausiuose sapnuose niekada to neketinau daryti. tongue.gif
Atsakyti
Turiu 4 diplomus smartass.gif : pradedant abitūros, baigiant magistro. Galiu drąsiai sakyti, kad lengviausia buvo magistrantūta, sunkiausia - abitūra. Ir ne tiek dėl dalykinio krūvio, kiek dėl psichologinio smurto (drįstu taip sakyti) mokykloje. Aš buvau "prie tinginio", nuo manęs viskas, kaip nuo žąsies vanduo, tačiau buvo gaila žiūrėti į nemažą dalį "likimo draugų", psichologiškai-emociškai nepakeliančių reikalavimų.
Pritariu visų išsakytoms mintims, kad jautresni, mažiau gabūs vaikai "nurašomi".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 27 rugpjūčio 2006 - 18:28
QUOTE(Keite @ 2006 08 20, 18:51)

Na, ikisiu ir as savi trigrasi. Nemanau kad tai yra nuprotejimas.
Kitose valstybese tokia praktika yra jau senai. Ir kas keisciausia ji buvo ir tais sovietiniais laikas. Egzaminus laikydavo nuo 4 klases. Po viena kiekvienoje pakopoje.
beje as pati laikiau egzaminus po 8 ir po 11 klasiu. Mums niekas nesamde korepetitoriu. ir nieko, islaikem ir neblogai islaikem. Juokinga, kai pirmokui samdo korepetitoriu, arba gamtos pazinimo 5 klasiui. Tai persasi isvada, kad vaikas nesugeba perskaityti ir atpasakoti? Juokingiau negu juokinga.
Bet as ne apie tai.
Pati esu ne mokytoja bet tam tikra prasme ir mokytoja. Padedu vaikams su matematika. Ir mano pastebejomu ne kruviai per dideli, o nera sistemos programoje. Taip vadoveliai grazus, taip jie spalvingi, taip medziaga isdestyta labai aiskiai - bet kur sistema, kad visa tai kaip sluoksniai vieno pyrago vienas po kito susidetu vaiko galvoje.
Na, prisiminkyte pacios. Kiek jus studijavote trupmenu tema. Dabartineje programoje - 2 metai. Ka ten mokytis du metus????? Ir kas keisciausia - neismoksta. Patikekit pas mane ateidavo vienos is geriau besimokanciu klaseje. Is vienos klases net tris mokines. Tai atsiprasau persasi isvada visi kiti "debilai" (tikrai nieko nenoriu izeisti). Matematika neiskirta i geometrija ir algebra. Siandiena is vienos temos truputi, ryt is kitos, poryt is trecios. Prie tu paciu temu griztama geriausiu atveju po pusmecio. Tai kas cia per sistema???
Baisiausia tai kad vaikai nezino elementariu dalyku. Kam vaikui integralai ir isvetines, jei jis daugybos lenteles nezino ir negali apskaiciuoti kambario kvadraturos ar perimetro.
O gamtos mokslai??? Iki 8 klases gamtos pazinimo lygyje, o paskui persoka i universitetine programa.
Na,tikrai nesuprantu.
Nesuprantu ir ziniu vertinimo (saulytes, debeseliai...)
Pratybu jog pas mus nebuvo (apart konturinio zemelapio). Ir nereikeju deti Kryziuku i langelius atsakant taip arba ne.
Ot prirasiau....
Papildyta:
QUOTE(Jurevaga @ 2006 08 27, 08:13)
4u.gif Neseniai teko bendrauti su jauna mergina darbiniais reikalais. Kalbos skurdumas( kas trečias žodis keiksmažodis), elgsena, žinios man sudarė įvaizdį, kad tai galėtų būti kokios statybininkų profesinio rengimo mokyklos moksleivė(atleiskite už tokį požiūrį.Nieko asmeniško, tiesiog tai tik palyginimas). O pasirodo ji pernai gavo magistro laipsnį viename Lietuvos universitetų blink.gif . Va šito tai aš niekaip nesuprantu.  g.gif Ir tai tikrai nėra vienintelis atvejis.  schmoll.gif
O kas dėl mokyklinių programų, tai jos yra iki tokio lygio sujauktos ir absurdiškos, kad nebeaišku kas galėtų pajėgti visa tai protingai sutvarkyti, nes panašu, kad pamišusių žmonių mūsų šalyje tik daugės. Jei moksleivis yra stropus ir pareigingas, stengiasi atlikti visų dalykų užduotis ir tinkamai įsisavinti reikalaujamą žinių ir viską suprasti  g.gif kiekį jis paprasčiausiai rizikuoja savo sveikata. Ir labai stipriai. Kartą su bendramokslėmis peržiūrėjome penkių laidų buvusių pirmūnų pasiekimus, tai liūdniau ir būti negali. Gyvenime didelė dalis jų tikrai nedaug pasiekė, bet sveikatos sutrikimais skundžiasi visi. Pastovi nervinė įtampa jauname amžiuje turi labai didelės neigiams įtakos. schmoll.gif
O profiliavimas tai pati didžiausia nesamonė kokia tik buvo sugalvota.  blink.gif
Ir pabaigai:Mano draugė sąmoningai pasirinko gyvenimą užsienyje irišsivežė užsienin tris mokyklinio amžiaus vaikus vien todėl, kad jiems netektų patirti "lietuviskos mokyklos malonumų". Tai buvo vienintelė priežastis paskatinusi jų šeimą emigruoti.  g.gif
Man taip pat jau kartais kyla tokių minčių g.gif , nors net blogiausiuose sapnuose niekada to neketinau daryti. tongue.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,
bet uztai moyklose destoma etika, daile ir pan dalykai o rezultatas viso to - apgailetinas. tiesiog juokas per asaras.
Atsakyti

Nei sunki ta mokymosi programa,nei ka.Nuo vaiko priklauso.Mano didysis šiemet per abitūros egzaminus gavo du šimtukus,už matematiką ir anglų.O namų darbus darydavo 15-30 minučių. ax.gif Pas juos gimnazijoje nuo devintos klasės kasmet egzaminai.Ir labai puiku.Į abitūros egzaminus ėjo visai be jaudulio.Kitus tris egzaminus išlaikė irgi puikiai.
O vat viduriniukas ir mažoji pasėdi prie namų darbų ilgiau. g.gif Jie lėtesni,nors mokosi irgi puikiai.Ir jokie ten egzaminai 4-8 klasėje.Papraščiausias žinių petikrinimas. thumbup.gif
Atsakyti