Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko lankymas po skyrybų

QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 07 18, 12:29)
Rasot nesamone.Teismai i tuos argumentus neatsizvelgia ir islaikymo sumos nedidina

Ne visa para.Buvau suradus nuostata,kurioj parasyta,kad tai neturi trukdyti vaiko poilsio rezimui

Atsižvelgia ar neatsižvelgia, bet ieškinyje dėl išlaikymo didinimo tai būna minima.

Tai žinoma. Juk galima paimti vaiką per pietus ir matytis su juo visą parą. Beje, pamatyti vaiką nereiškia trukdyti jo poilsio rėžimui.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 18, 19:47)
Beje, pamatyti vaiką nereiškia trukdyti jo poilsio rėžimui.

Jei tevas ateina vaiko pietu miego metu,galima jo neileisti.Jei vaikas yra 1-2 metu amziaus,jis miega 2 pietu miegus-10-13 val ir 16-18 val.
Mano maziuku tevas atvarydavo 21-22 val,kai vaikai jau guledavo lovose ir/galbut miegodavo.Turejau pilna teise jo neileisti,nes jo atejimas trukde vaiku poilsio rezimui.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 07 18, 23:19)
kai vaikai jau guledavo lovose ir/galbut miegodavo.Turejau pilna teise jo neileisti,nes jo atejimas trukde vaiku poilsio rezimui.

Man patinka žodis - "galbūt". Galbūt tėvas pasaką prieš miegą nori paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 18, 23:21)
Man patinka žodis - "galbūt". Galbūt tėvas pasaką prieš miegą nori paskaityti.

Kiekvienas mastantis zmogus suvokia,kad tevo atejimas vaika isbudins,paskatins vaika kalbetis su tevu ,kai jam reikia miegoti.Ir kas is viso per lankymas 21-22 val? Ateiti 5 minutems?Man tai budavo panasu i kontrole,su kuo mama leidzia vakara,o ne vaiko lankyma.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 07 19, 00:26)
Kiekvienas mastantis zmogus suvokia,kad tevo atejimas vaika isbudins,paskatins vaika kalbetis su tevu ,kai jam reikia miegoti.Ir kas is viso per lankymas 21-22 val? Ateiti 5 minutems?Man tai budavo panasu i kontrole,su kuo mama leidzia vakara,o ne vaiko lankyma.

a tap išeina vakarais vaiką matyti gali tik motina?
Atsakyti
zinoma, kad gali ir tevas smile.gif
tik tai neturi buti atejimas pries pat vaiko miega, nes tai gali sutrukdyti iprasine rutina (jei nezinote kas tai yra, pasiskaitykite psichologine literatura ir suzinosite kaip tai yra svarbu vaikui). tevas gali praleisti laika su vaiku, paruosti ji miegui, paskaityti jam pasaka pries miega, uzkloti, pabuciuoti ir palinketi saldziu sapnu..zinoma! visa tai gali daryti ne tik motina, bet ir tevas!
Atsakyti
QUOTE(Kristi7 @ 2009 07 17, 17:14)
Jus naiviai tikites, kad istatymai vaikus gina - tik ne musu Lietuvoj...
Man teiseja per kelis kartus pasake, kad kol vyksta teismo procesas, as PRIVALAU leisti tevui su vaikais matytis ir netgi juos issivezti savaitei...
Kaip butu galima vaikus apginti???

Kol vyksta teismo procesas,jus turit teise prasyti taikyti laikinasias apsaugos priemones-apriboti tevo lankymasi pas vaikus del kazkokiu priezasciu(pvz,tevas girtauja ,smurtauja ar pan).Tos preimones pritaikomos labai greitai,kiek atsimenu,per savaite nuo prasymo gavau teigiama atsakyma.O po to teismo proceso metu nustatysite vaiku lankymo grafika.
Kita galimybe-kai atiduodat vaika tevui,paimat is tevo rastiska pasizadejima grazinti vaika tokiu ir tokiu laiku.Kol tevo kas nors nepaprotins,kad is tikruju tas rasytinis pasizadejimas neturi jokios teisines galios,tol tevas tvarkingai grazins vaika(aciu musu zmogeliu teisiniam neisprusimui biggrin.gif ).

Papildyta:
QUOTE(ciuke @ 2009 07 11, 12:59)
Kreipkites i teisma del tevo teisiu apirbojimo. Jei vaikas buvo prigirdytas alkoholiu, ir tevui nieko, tai bent vaikui teisese kazkur tas turejo buti atzymeta. Tai bus teismui reikalinga. Tada bus viskas aisku ir ne vienai dienai.

Ciuke,
Kur is tikruju reikia kreiptis del laikino tevo teisiu apribojimo-i teisma ar i vaiku teisiu organizacija?Visa medizaga pateikiau vaiku teisiu organizacijai,jie man nesake,kad tai turi buti sprendziama teismo keliu.

Papildyta:
QUOTE(Violia @ 2009 07 11, 10:19)
Jeigu neklystu, net apribojus tevystes teise, tevas gali matytis su savo vaiku.  4u.gif

Ar tiesa? Prasau atsakymo is zinanciu

Papildyta:
QUOTE(Shater @ 2009 07 15, 14:34)
Aš negaliu patikėti,kad taip gali būti-mažylį girdyti alkoholiu! blink.gif

Maniskiams maziukams tevas pasake,kad tai-suaugusiuju vaistai.As nezinojau,kad jis vaikams duoda paragauti alkoholio,kol mazasis neparode i degtines reklama ir nepasake,kad tete dave Aivarui situ vaistu,o maziukui dave putu nuo alaus.

Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 07 15, 15:49)
Dabar nebenori, na kartais kvietinio pora gurkšnių, kompanijai palaikyt...

Tipiskai vyriska logika,juk "alu gerti SVEIKA"
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 07 19, 00:45)
1. Kur is tikruju reikia kreiptis del laikino tevo teisiu apribojimo-i teisma ar i vaiku teisiu organizacija?Visa medizaga pateikiau vaiku teisiu organizacijai,jie man nesake,kad tai turi buti sprendziama teismo keliu.

Papildyta:
2. Ar tiesa? Prasau atsakymo is zinanciu

Papildyta:
3. Maniskiams maziukams tevas pasake,kad tai-suaugusiuju vaistai.As nezinojau,kad jis vaikams duoda paragauti alkoholio,kol mazasis neparode i degtines reklama ir nepasake,kad tete dave Aivarui situ vaistu,o maziukui dave putu nuo alaus.

Papildyta:
4. Tipiskai vyriska logika,juk "alu gerti SVEIKA"

1. Pagalvokite logiškai. Lietuva yra teisinė valstybė. Apriboti kokio nors žmogaus teise gali teismas ar kokia nors organizacija? Jei nenorite galvoti - skaitytikite CK.

2. Apribojus tėvų valdžią laikinai ar neterminuotai, tėvams sustabdomos asmeninės ir turtinės teisės, pagrįstos giminyste ir nustatytos įstatymų. Išlieka teisė matytis su vaiku, išskyrus atvejus, kai tai prieštarauja vaiko interesams. Apribojus tėvų valdžią neterminuotai, be atskiro tėvų sutikimo vaikas gali būti įvaikintas.

3. Na... gal nereikia sakyti, kad tai vaistai, nors kartais būna ir taip. Įdomu, ar yra Lietuvoje nors viens tėvas, kuris nedavė vaikui paragauti putų nuo alaus...

4. Aš vyras. Moteriškos logikos iš manęs būtų neteisinga laukti. Štai dabar geriu alų. Ryte. Labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 19, 07:45)
Aš vyras. Moteriškos logikos iš manęs būtų neteisinga laukti. Štai dabar geriu alų. Ryte. Labai skanu.

Dabar suprantu, kodel jums visad mintys liejasi laisvai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2009 07 19, 08:27)
Dabar suprantu, kodel jums visad mintys liejasi laisvai biggrin.gif

Nes aš vyras?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 19, 08:34)
Nes aš vyras?

Butent. Tikras vyras.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 19, 07:45)
3. Na... gal nereikia sakyti, kad tai vaistai, nors kartais būna ir taip. Įdomu, ar yra Lietuvoje nors viens tėvas, kuris nedavė vaikui paragauti putų nuo alaus...

siaip aiskiai buvo parasyta kad vaikas parode i degtine o ne i alu (beje vaikams nera viskas vienodai atrodantys, jie puikiai viska atskira ka ir kur yra mate, ka mama yra turejus ir ka tetis), manau kad tai nera tas pats ar degtinele ar alaus putas duot paragaut vaikui
Atsakyti