sutinku su vilusa. ta pat buciau parasius.
vaikas ten nori - jam ten patiko.
del rubu. galima susitart: naudojat idetus rubus. arba lai duoda vaikus nuo saves. bet aisku, jokiu skolintu (ar labai nutampytu). vaikui rubai nepakenks.
na ziuresiu,seksiu situacija.Aisku,jam smagu su tevu pabuti karta i savaite,pavaikscioti pas draugus,zaidimu kambarius. Nusivedu ir as,bet kasdiena to nedarau.Pas mane yra tvarka,rezimas....uztai jam ir nelabai patinka kai grizta:) Bet manau viskas susitvarkys. O del drabuzeliu,tai nepriestarauju,jei kas jam atiduotu. Bet kai uzdeda skyletas kelnias ir kazkieno triusikelius....man tas nepatinka. Bet su juo nepasikalbesi:) Keistas jis zmogus,todel darau,kaip man patinka/. Idedu pati kazka. bet jei neaprengia vaiko jo drabuziais,tai ka man padaryti......jam geda vestis,ne man. As visada aprengiu dailiai,tvarkingai.graziai:) aciu jums uz nuomones.
Atsiprasau mergaites, nezinau kur klausti. Situacija tokia :
ar imanoma savo dukros pavarde pakeisti nesant jos biologinio tevo sutikimo?
Nors ir jos tevas jai moka alimentus, bet nebendrauja su vaiku , nedalyvauja jos ugdyme, auklejime,( o netgi priesingai . Ja nuteikineja pries musu dabartine seima) Biologinis tevas pasirodo pas vaika karta per 3 menesius ir tai kelioms valandoms. Ar imanoma be jo sutikimo pakeisti vaiko pavarde ??
O kas liecia susitikimus tai joa, jis viska leidiza jai , ji yra sunkokas vaikas ir man po jo keliu valandu susitikimas taip sugadina vaika kad sakes

LAbai lauksiu atsakymo. Aciu
QUOTE(milla22 @ 2012 06 13, 15:02)
Atsiprasau mergaites, nezinau kur klausti. Situacija tokia :
Nors ir jos tevas jai moka alimentus, bet nebendrauja su vaiku , nedalyvauja jos ugdyme, auklejime,( o netgi priesingai . Ja nuteikineja pries musu dabartine seima) Biologinis tevas pasirodo pas vaika karta per 3 menesius ir tai kelioms valandoms. Ar imanoma be jo sutikimo pakeisti vaiko pavarde ??
O kas liecia susitikimus tai joa, jis viska leidiza jai , ji yra sunkokas vaikas ir man po jo keliu valandu susitikimas taip sugadina vaika kad sakes
, bet as leidziu pasiimti, kad ir kaip to nenoreciau. Maniskei tetis yra geras ir ttt, kuo negaliu pasigirti as , nes as reikalauju is jos elementarios tvarkos, pamoku ruosimo ir tt. O jei apsipyksam, tai ji man rezia kai mes susipyksim as iseisiu gyventi pas teti. Man tai skaudu, bet....nezinau ka darytiiiii

O kas pasikeis pakeitus pavardę? teoriškai galima kreiptis į teismą dėl vaiko pavardės pakeitimo, tačiau praktiškai - teismas tokio reikalavimo netenkins. Kaip supratau, vaikas jau nebėra mažas, su tėvu bendrauja, tėvas jį išlaiko. Vaikas save identifikuoja būtent tokia pavarde, kokią turi, tad jos keisti nėra tikslo ir pagrindo. Dar būtų galimybė, jei pati keistumėt savo pavardę - tada klausimas svarstytinas.
QUOTE(lyggi.. @ 2012 06 13, 19:54)
O kas pasikeis pakeitus pavardę? teoriškai galima kreiptis į teismą dėl vaiko pavardės pakeitimo, tačiau praktiškai - teismas tokio reikalavimo netenkins. Kaip supratau, vaikas jau nebėra mažas, su tėvu bendrauja, tėvas jį išlaiko. Vaikas save identifikuoja būtent tokia pavarde, kokią turi, tad jos keisti nėra tikslo ir pagrindo. Dar būtų galimybė, jei pati keistumėt savo pavardę - tada klausimas svarstytinas.
Tai va tame ir esme , kad as keisiu pavarde ir vaikas daznai klausia o kodel mano tokia pavarde ( as jai paaiskinu) o ji man sako o as noriu tokios pavardes kaip sese. Na zodziu. ...
( ir siuliau tevui kad duotu sutikima pakeisti pavarde, kur tau "tik per mano lavona" - sitaip issireiske )
Sveiki o kaip vaiku tevui atimti tevystes teises Nes tevas nei bendrauja nei moka elementus Sedejes kalejime 3 metus .Sako kad vaikai ne jo .Sedejes uz isprievartavima .Pati auginu dvi dukrytes.Kaip man pasielgti .Nes nenoriu laukti kada jam uzplauks ir nores pabendraut su vaikais.Nes as pati nenoriu kad mergaites bendrautu su kaliniu tevu.Kur man kreiptis ar i vaiku teises ar i teisma

tai vat. labai sudetinga.
Na, as priversciau rastiskai ji parasyti, kad jis vaiku savais nepripazista ir nenori tureti su jais jokiu rysiu. o turint toki popieriuka turetu but nesunku "isregistruoti" toki teveli is visu vaiku dokumentu... aisku, tai tikriausiai uztruks ir kainuos.... bet bent jau tau paciai bus ramybe.
o siaip tai geriausia butu pasikonsultuoti su seimos teise ismananciu advokatu.
o siaip tai geriausia butu pasikonsultuoti su seimos teise ismananciu advokatu.

QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 18, 16:25)
Na, as priversciau rastiskai ji parasyti, kad jis vaiku savais nepripazista ir nenori tureti su jais jokiu rysiu. o turint toki popieriuka turetu but nesunku "isregistruoti" toki teveli is visu vaiku dokumentu... aisku, tai tikriausiai uztruks ir kainuos.... bet bent jau tau paciai bus ramybe.
Jūs labai klystat. Tokie "prievartiniai" savavališki parašinėjimai apie vaikų atsisakymą negalioja ir nieko nereiškia... jei kalbat apie tėvų valdžios apribojimą, tai tam yra procedūros, teismas. Ne viskas taip primityvu ir paprasta. Iš tėvų taip lengvai vaikai neatiminėjami ir taip lengvai jų neatsisakoma.
QUOTE(aaura @ 2012 07 01, 01:25)
Kur man kreiptis ar i vaiku teises ar i teisma
tik teismą.
QUOTE(milla22 @ 2012 06 17, 14:51)
Tai va tame ir esme , kad as keisiu pavarde ir vaikas daznai klausia o kodel mano tokia pavarde ( as jai paaiskinu) o ji man sako o as noriu tokios pavardes kaip sese. Na zodziu. ...
( ir siuliau tevui kad duotu sutikima pakeisti pavarde, kur tau "tik per mano lavona" - sitaip issireiske )
taip lengvai nepakeisit. juolab kad negi kitą kartą tekant ir vėl keisit vaikų pavardes kad būtų kaip 'naujojo tėvelio'. nieks vaikų pavardžių nekeičia tik dėl vedybų ir esamų kitų vaikų. juolab jei tėvas su vaiku bendrauja.
labas, mamos,
atgaivinsiu temą tokiu klausimu:
kaip jūs tariatės, kada tėtis gali pasiimti vaiką? Kaip jums atrodo tai, kad tėtis paskambina tarkim šiandien naktį, kad jis rytoj ryte atvažiuos vaiko...
Juk, vis dėlto, vaiką reik paruošt...
atgaivinsiu temą tokiu klausimu:
kaip jūs tariatės, kada tėtis gali pasiimti vaiką? Kaip jums atrodo tai, kad tėtis paskambina tarkim šiandien naktį, kad jis rytoj ryte atvažiuos vaiko...
Juk, vis dėlto, vaiką reik paruošt...
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 18, 14:25)
Na, as priversciau rastiskai ji parasyti,
nu smarty ir sokiraravai savo posto primityvumu....