Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja katytė/katukas namuose

Sveikos 4u.gif
Nors tema apie kačiukus, bet vis tiek tikiuosi sulauksiu atsakymo. Žodžiu, padėtis yra tokia, kad man reikia patarimų dėl katės. Į namus ketina atkeliauti suaugusi (virš metų) katė. Kokios galimos problemos? Kaip ji adaptuosis naujuose namuose? Šiaip esu nusiteikus, kad gali būti ir netvarkos mažumėlę, nes vis dėlto katei stresas, bet tai labai negasdina. Bet gal vis dėlto yra kažkokių kitų galimų aplinkybių, kaip tinkamai pasiruošti priimti katę? Kaip tinkamai ją įkurdinti? Ar leisti pačiai išsirinkti miegojimo vietą? Kaip elgtis pirmomins dienomis? - palikti ramybėje ir leisti apsiprasti ar atvirkščiai, skirti daug dėmesio ir bandyti "papirkti" švelnumu?
Atsakyti
QUOTE(bartez @ 2005 12 08, 10:51)
Sveikos  4u.gif
Nors tema apie kačiukus, bet vis tiek tikiuosi sulauksiu atsakymo. Žodžiu, padėtis yra tokia, kad man reikia patarimų dėl katės. Į namus ketina atkeliauti suaugusi (virš metų) katė. Kokios galimos problemos? Kaip ji adaptuosis naujuose namuose? Šiaip esu nusiteikus, kad gali būti ir netvarkos mažumėlę, nes vis dėlto katei stresas, bet tai labai negasdina. Bet gal vis dėlto yra kažkokių kitų galimų aplinkybių, kaip tinkamai pasiruošti priimti katę? Kaip tinkamai ją įkurdinti? Ar leisti pačiai išsirinkti miegojimo vietą? Kaip elgtis pirmomins dienomis? - palikti ramybėje ir leisti apsiprasti ar atvirkščiai, skirti daug dėmesio ir bandyti "papirkti" švelnumu?

Pirmiausia pasirūpinčiau toletu katei. Kraiką tolete geriausia naudoti tokį patį, kaip anuose namuose ir dar patartina kokią saują iš anų namų toleto paimti, kad savas kvapas jaustųsi. rolleyes.gif
Dar reikia indelių maistui ir vandeniui. Maistas turėtų būti toks, prie kurio katė pripratusi. Bet jo iš streso gali net kelias dienas neėsti. Vandens palakti įpilkite.
Kol katė adaptuosis naujuose namuose, geriausia kad toletas, maistas ir vanduo būtų jai lengvai pasiekiami. Po to jau bus galima perkelti ir toliau, kur jums patogiau.
Kai parsinešite katę, pirmiausiai jai parodykite, kur bus toletas. O po to jau kaip dievas duos. g.gif
Katė greičiausiai bus strese, liūdės ir lindės kur susitraukusi. Nereikia jos tampyti ir niurkyti, jei kur palįs netraukite lauk per prievartą, bet meiliai šnekinkite ir pagal galimybes glostykite. console.gif
Dėl miegojimo vietos katei nelabai nurodysi, jos miega, kur nori. Bet jei yra vietų, kur katei negalima miegoti (pvz. miegamas), tai reikia jai iš pirmos dienos tai ir parodyti, kad po to mažiau problemų būtų.
Dar jei yra kitų augintinių, kurie galėtų išgąsdinti katę, geriau pirmom dienom jų nesuleisti kartu, palaikyti atskirai, kol katytė apsipras. Štai tiek drinks_cheers.gif
Linkiu lengvų pirmųjų dienų, nors ir nebus jos tokios baisios, kaip iš pradžių atrodo.
Atsakyti
Norėčiau,kad papasakotumėt,kaip jusu kačiukas prisitaikė gyventi pas jus,kai jį parsinešėt namo.Nes jeigu,turečiau,kačiuką ir jis būtų paimtas nuo mamos,dar mazas(apie 2 mėn),tai kaip su juo elgtis reikėtų,kad jis mažiau nerimautų ir greičiau apsiprastų naujuosiuose namučiuose.
Gal pirmosiom dienom pasiimti į lovą kartu,kad jam ramiau miegoti būtų?Ir kokia šiltą pūslę paimti?
Aprašykite kaip jūs elgetės ir kaip jūsų kačiukas.. smile.gif paminėkite kiek jam buvo amžiaus wink.gif
Atsakyti
Su maniške perse sudėtinga nebuvo smile.gif
Atsinešiau namo ją 2 mėnesių amžiaus - jau buvo valgydinama ir sausu maistu, ir šiaip visko po truputį duodama, darė į puodą su žvyru. Išsiklausinėjau apie maistuką, apie žvyrą, tik nesusiprotėjau paimti kokio skudurėlio, namais kvepiančio. Parsivežiau namo vėlai vakare, prieš pat miegą, tai katukė ilgai ilgai vaikščiojo, nosytę žemėn įbedusi - viską uostė, kiekvieną žingsnį doh.gif . Paskui ėmė gailiai kniaukti - kažkaip supratau, kad nori miegot... Patiesiau dukrai virš pagalvės tokį gauruotą guoliuką, katytę paguldžiau - užmigo tą pat sekundę. Ir taip įprato prie tos vietos, kad miegojo dukrai galvugaly dar keletą metų, kol nupirkom jai naują lovą. Pirmas savaites ir puodą laikėme ten pat, vaikų kambary, bet kačiukė keldavosi apie 5 val. ryte ir tame puode sukeldavo tokį triukšmą! doh.gif Tada išnešėme į koridorių, o ji tiesiog padraskydavo duris, kai jau reikėdavo išeiti. Aš kas rytą, tik atsikėlusi, pakepdavau katei kiaušinienės iš pieno ir kiaušinio - tai irgi priprato, kad "mama" ryte atsikėlusi, tuoj duos valgyti - ir dabar, kai jai beveik 6 metai, ryte vedasi mane virtuvėn - turiu sausiako įberti, net jei jo ten ir taip likę... biggrin.gif
Šiaip, kol kačiukas mažas, tai labai daug miega, bet jau kai žaidžia, tai žaidžia biggrin.gif , negalėjau nei megsti, nei kokių smulkių dalykėlių išimti, o kai sirgome vėjaraupiais, kacka sugebėjo išversti "zelionkos" buteliuką ir kelias savaites vaikščiojo žaliu pilvu ir letenėlėmis... lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki,

o mano patirtis kitokia...

pries savaite paemiau katyte is prieglaudos Kaune ir pirmomis dienomis kaip ir viskas gerai: ir valge, ir zaide, bet jau antra diena is jos jokio aktyvumo, nieko nevalgo ir negeria...galbut tai visai ne adaptacijos beda, nezinau...

reikia nuvezti siandien pas veterinara... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Nieko ypatingo nedarėme biggrin.gif Pastatėm toletą ir maistą tam pačiam kambary, kur iš pradžių turėjo kačiukas būti. Kai parsivežėm naują gyventoją, beje irgi vėlai vakare, tai parodėm, kur toletas, maistelis, bet jam tai nerūpėjo. Jis persigandęs apėjo visą kambarį pasieniais, viską apuostė ir įsižaidė jau tą patį vakarą. Mes jį švelniai šnekinom, paglostydavom, kad drąsiau jaustųsi ir viskas. biggrin.gif Po to neprisimenu, ar jis pirmas užmigo, ar mes nuėjom miegoti, bet visą naktį buvo ramu. Tik iš ryto buvom pažadinti keisto kniauksėjimo ir kasamų grindų garso. Pasirodo, mūsų mažutis per naktį pamiršo, kuriame kampe toletas stovi ir visas susirūpinęs lakstė po kambarį vis kiekvienam kampe pakasdamas ir nerasdamas, tai kur jo toletas. Bet vos uždegiau šviesą, į akiratį toletas papuolė ir visos bėdos išsisprendė biggrin.gif
Kitą dieną kačiukas jau tyrinėjo likusius kambarius, o nakčiai atsikraustė pas mus į miegamąjį, dėl ko gailiuosi iki šiol. Ne todėl, kad miega su mumis, bet todėl, kad keliasi anksti ir mus žadina. Bandėm už durų išmesti, bet tokias serenadas užtraukdavo, kad gėda prieš kaimynus pasidarydavo. Taip ir vargstam. Nors ir žiauru atrodo, bet su kito katinėlio į miegamąjį neįsileisčiau, nuo pat pirmos dienos pratinčiau, kad jis miega kitoj durų pusėj rolleyes.gif
Atsakyti
thumbup.gif turiu nenuoramą juodą persiukę thumbup.gif Paėmiau 1,5 mėn, o dabar mums beveik 3 mėn. wub.gif su adaptacija problemų nebuvo - po namus laksto, vyresnį katiną baido, prieš jį šonu vaikšto visa pasipūtusi ir pasišiaušusi - ant pirštų galų doh.gif O šiaip labai faina katytė - jei mes su vyru miegam ir ji kartu tol, kol aš neatsikeliu. Būna pakeliu galvą pažiūrėti ar ji miega ir ji į mane pažiūri, jei aš atsigulu ir ji tada toliau miega wub.gif wub.gif
Atsakyti
Mes savo kačiuką parsivežėm namo prieš kokiu 5 metus, bigsmile.gif bet gerai atsimenu kaip jis bijojo, kaip pasislėpė po lovom fear.gif teko pažaisti slėpynių... mega_shok.gif o vėliau radę nunešėme į virtuvę ir tualetą parodėme kur kas randasi... ir kitą dieną jau buvo savas namuose assa.gif
Džiaugiuosi kad pripratinome miegoti ne miegamajam smile.gif, ir tai kiekvieną rytą už durų girdžiu žadintuvą..kad jau nori valgyti (kaip kažkas minėjo nors ir yra sausekų...vistiek reik nors šiek tiek įdėti) essen.gif
Atsakyti
Pas mane katinukas - kornvalio reksiukas jau 3 savaite. Ji vezem traukiny is Klaipedos i Vilniu.
Gerai, kad toje pacioje kupe sedejo ir moteris, kuri labai graziai moka su gyvunais elgtis, taigi pas ja ant keliu mano Ramziukas ir miegojo.
Namo labai velai grizom tai po kambari lakste ir uostinejo. Man buvo net gradu pasidare, kad kol kita diena nenupirkau katineliui tualeto tai niekur nei kaka nei sysiaus nepadare. Kentejo gyvuliukas:)) Labai myliu savo padauza kaciuka.
Atsakyti
as savishke parsivezhiau jau 3 menesiu. Pirmiausia parodzhiau toleta ir maista. Pirmiausia buvo pazhintuves su namais, paskui nukeliauta i WC, paskui uzhkasta. O kol as su jos krikshtamote geriau shampa (kate buvo dovana) - ji, kaip zhinodama, kad as jos sheimininke - isitaise ant keliu ir uzhmigo wub.gif
O kol uzhaugo buvo visko. Bandzhiau ishmokyt miegot prie koju - nesigavo ne velnio, turi savo pagalve ir uzhmiega tik tada, kai as jau lovoje. Keldavosi 4-5 ryto ir zhaisdavo medzhiokle, ishmesdavau uzh duru, tai ne tik serenadas traukdavo, bet ir ant rankenos shokinedavo, tipo atsidarysiu, alia kad rankena apvali, nepavyksta isibraut, bet po tu serenadu ir trankymusi - niekur nesidesi isileidi atgal. Tik dabar nesuprantu kas daros, eina pakampem ir kniaukia. Demesio tikrai sulaukia daug, kodel taip elgias - neturiu zhalio supratimo
Atsakyti
sveiki,
mano kaciukui vakar streso biski buvo, nes mes ja turim beveik 2 metus. vakar persikelem i kita buta, tai visa diena laskte, uoste viska doh.gif vargsele paskui mane visur ejo, tai nakti miegojo ramiai, tik 5 ryto pamiaukwe pries einant i WC mirksiukas.gif galvojau, kad baisiau reaguos i nauja vieta, bet kol kas viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane trecia diena katukas namie ...tai pirma diena visus plysius islandziojo ,o siandien miega kaip karalius ant lovos.Tik nervina kad mano geles kankina.Bet siaip katukas labai tvarkingas ,nei karto nepridare ant grindu ,is pat pradziu i savo smeliuka daro thumbup.gif ,ko labiausiai ir bijojau kad reiks pratint ,o cia pats iskart .Nu ziuresim kas bus toliau biggrin.gif
Atsakyti