Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja katytė/katukas namuose

pas mus namie irgi atsiras katyte. turim parsivezti sestadieni ir labai neramu. dabar ji gyvena su broliu ir mama. kai buvom paziuret, net demesio i mus nekreipe, su broliu siuto visa laika, o i rankas paemus miauke, kad paleist ja. dabar abu su vyru vis pagalvojam kaip cia bus, pripirkom jai kruva zaislu, bet kazi ar ji zais jei jai labai liudna bus g.gif

kaip supratau jus cia visos pradzioje tuoleta ir maisteli parodot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo china: 06 rugsėjo 2006 - 17:19
laba,na ir mes jau esam kaciuko turetojai beveik savaite,super pirmoji dienele,viska apziurejo ,kaip savas iskart pasijaute,tai Princu pavadinom,beje,paemem is Pifo tarnybos,ten labai geri zmones ir benamiukam ar ismestukams,musiskis jau i wc mokejo daryti,o valgyti virtuveje nusprendem duoti,jam geriau,kai valgom mes,kad ir kazka savo dubeneli rastu,o nuo stalo,kad neimtu,tai per nosiuka gavo truputi ir suprato.miegojimo klausimas buvo sunkesnis man nei katukui,pirma nakti miauke kokia 10 min,bet nurimo ,suprates,kad nieko neprisisauks,as bijojau,kad kersys,bet viskas lyg ir gerai,visi miegame savo lovose,katukui is to rupescio pati namuka padariau,dziaugiuosi,kad patiko,jau gamybos eigoje pareiske i ji savo teises,cia nuoroda i musu katuko foto tongue.gif http://fotki.com/architektas/princas
Atsakyti
Mano katytė keliavo iš kito miesto prieglaudos. Iš pradžių kelias dienas jį gyveno pas mano tėvus kol atkėliavo pas mane.
Pirmiausia jį pati susirado tualetą ir atliko savo reikalus ir pradėjo apžiūrinėti savo valdas. Miegojo tą naktį su manimi. Jokio streso. Labai greitai apsiprato.
Atsakyti
papasakosiu ir as apie savo kaciu ax.gif
pas mane tai jis turistas - kai pasiemem, nebuvo jokiu problemu, kad nauja vieta, jam viskas tiko.or del tualeto ir maisto - jokiu nesusipratimu.
vaziuodama pas tevus kaciuka vezuosi su savim - ten jam irgi super!tuo labiau kad yra kitas senesnis katinas su kuriuo galima padukti tease.gif
ne per seniausiai persikraustem gyventi i kita vieta, as cia stresavau kaip tam mano katineliui, ar bus gerai, ar apsipas, o jam visiskai neidomu kur jis gyvena , svarbiausia, kad kas nors butu namie (ir nereikia i ji demesio kreipti, tik buk ir viskas)

beje del miegojimo: mano kacius turi garbingiausia vieta - ant mano pagalves, isitaiso salia, lapcyte apsikabina mano galva, kartais dar ir snukuti pasideda, nu as tai lydausi... yahoo.gif

QUOTE(Lachesė @ 2006 11 14, 21:26)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif niu man butu sudetinga,mano antra puse supavydetu lotuliukas.gif

nu maniskis pradzioj irgi nelabai patenkintas buvo bet jam liko tik susitaikyti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai savo katuka 1,5 mėn parsinešiau iš sesers, nu jokio broblemų, labai greitai prisitaikė, surado savo dėžutę i ten viską darė. Na o dabar su nerimu laukiu to momento kai reikės keltis i namą. Nes gi mūsų princas kalava jau bus 3 metų, visas su charakteriu ir principais. Labai bijau. O dar vyras sako, jei tas tavo katinas subraižys mūsų naujas duris, tai...Mat mūsų katinėlis mėgsta pats labai atsidaryti duris.
Atsakyti
Sveiki visi. Cia taip netycia kitoje temoje uzejo diskusija kaip sakant "biski ne i tema" smile.gif Tai nutariau atidaryti nauja tema ir sukelti viska cia:

Izanga. Nusprendete, kad norite namie tureti maza, grazu, pukuota(ar nelabai) kaciuka. Teisingas noras tiek jums tiek jusu seimai : zmones gyvendami su gyvunais patys tampa meilesni, vaikai ismoksta rupintis kitais ir nekankinti gyvuneliu. Zodziu visiems tik geriau.
Taciau si tema apie tai, kaip padaryti, kad kaciukas teiktu visiems dziaugsma, ir netaptu terorizuojanciu visa seima ZVERIMI !

Taigi, norint kad kates ir zmones idealiai sugyventu vienuose namuose jie turi laikytis tam tikru taisykliu:
zmonems:
myleti, maitinti, rupintis, saugoti, suteikti veterinarine pagalba, isvalyti jos tualeta, priziureti kate
katems:
nesikandzioti, nesidraskyti, leistis glostomai, eiti i savo tualeta, negadinti baldu (uzuolaidu ir pan), TEIKTI zmogui dziaugsma.

Mano patarimai renkantis ir auklejant kaciuka:
1. atidziai stebekite kate-mama. Stabilios psichikos kates NEGINA kaciuku nuo zmoniu (jos gali ginti nuo kitu kaciu, sunu, bet ne nuo zmogaus)- TAI YRA MITAS !!! taigi, jei jums atejus apziureti kaciuka, mama kate elgiasi agresyviai, apsisukite ir eikite lauk, nes shansu kad jusu kaciukas bus agresyvus yra labai daug! (agresija taip pat persiduoda genetiskai)
2. jei yra galimybe pasistenkite pamatyti teva. Jei kate susikerge su gatviniu-konteineriniu katinu, tai velgi yra pavojus. Kadangi "laukiniai" (is tiesu juos galima pavadinti laukiniais, nes gatvine kaciu populiacija jau yra sulaukejusi ir cia buna tas pats kaip su laukiniais gyvunais- nepasitikejimas zmogumi yra perduodamas savo kartoms, kaip ir "kova uz buvi"- gatveje nugali stipriausias, taip pat gatveje kergia kates tik "gaujos vadai" t.y. tie kuie sugebejo nurungti konkurentus. Bele kuris gatvinis katinas nekergia. Be to daugelis ligu tarp kaciu persiduoda lytiniu keliu. Ir grazi namine katyte pabegusi pasilakstyti gali pagimdyti sergancius katinelius, nuo kuriu JUS (ar jusu seima) gali uzsikresti ne tik kirminais bet ir visa puokste ligu (chlamidijos, toksoplazmoze ir tt) ZMones nuo kaciu uzsikrecia per glostyma, lietima, jei kate palaizo jus rankas, veida ar jusu maista.
3. Neimkite gatveje rasto kaciuko. be 2 punkte isvardintu dalyku jus dar galite i blusu namo parsinesti (o jos skaudziai kanda zmonems ir jas tikrai sunku isnaikinti)
4. Nebijokite imti vyresnio kaciuko. Niekada neimkite menesio- pusantro menesio mazylio (prasykite kad seimininkai palaikytu bent iki 2-2.5men ir jei yra galimybe-uz tai galite patys sumoketi- paparasykite, kad 2 men ji paskiepytu (pries tai isvare kirminus) ir po skiepu kad palaikytu dar bent 1 savaite. Tada kaciukui pilnai susiformuos imunitetas ir turesite TIKRAI maziau problemu. Taip pat kuo ilgiau kaciukai buna su broliais i seserimis tuo labaiu jie socializuojasi zmogaus atzvilgiu. Bezaisdama jie susivokia kiek galima kasti (nes tiek pat jam kas atgal), kad "mustis" galima tik neisleidziant naguciu, be to tvirtai isitvirtins gamtiniu reikalu darymas tualete.
nebijokite imti kaciuko iki 7-8 menesiu. Tai dar nera "suauges gyvunas" kaip gali atrodyti. kates pilnai subresta iki 2-2.5 metu. Taigi jus visishkai nerizikuojate imdami kate iki sito amziaus. Bet turite pliusu ant jo jau pilnai matosi koki charakteri tures uzauges.
5. 6-7 menesiu kaciukas pirmuosius kartus pradeda galvoti apie savo poziciju hierarchijoje susitiprinima. Siuo periodu turite buti gana griezti su juo. Kategoriskai negalima leisti kasti (puikus budas atpratinti: jam kandant jums i pirsta reikia ta pirsta kisti jam i gerkle, tarsi norint sukelti vemima.POra kartu ir mazasis lusiukas isikerta, kad kandimas jam paciam yra nemalonus), jokiu draskymu(jei kaciukas bando jums idreskti, jus riktelejus trinktelite jam sprigta per ausi ar pora pirstu per nosyte, tada paimate ji uz kupros ir papurcius numetate-persistengti nereikia poto atsistojate ir nueinate ignoruodami ji. Kaciukas turi suprasti, kad jei jis zais "skaudziai" tai niekas su juo nezais.Net kaciu gaujoje jei vienas kaciukas bando pastoviai kitus kandzioti, jie tiesiog paskelbia jam boikota o kates mamos labai aiskiai duoda suprasti, kad mazas persistenge-ima ji uz kaklo ir kanda o poto nueina)
6. jusu rankos-kojos nera zaislai kaciukui nesvarbu kokio amziaus jis butu. as tikiu kad labai linksma, kai maziukas keleto menesiu kaciukas zaidzia su jusu kojos pirstu ar kandzioja jums ranka, bet patikekit kaciukas uzaugs, jo dantukai ir naguciai pasidarys astresni, jegos padauges o jusu rankos ar kojos ir toliau liks "judanciu grobiu" o tada jau nieko gero )))

NA O DABAR COPIE-PASTE IS KITOS TEMOS

QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 05, 10:20)

Dabar prisimenu, kad ir mano Tabata buvo ragana-baisuoklė. Ojojoj kiek verkiau nuo jos pykčio priepuolių. Dabar kai pagalvoju  doh.gif  tokią kruopą parsivežiau, tai ir stebėtis nereikia, kad visų bijojo ir nuo visų GYNĖSI KAIP MOKĖJO (kąsti, drėksti, šnypšti). Ir pukštukus naudojau, ir sprigtus per ausį ir už pakarpos papurtyt teko-jau buvau "sudėjus ginklus" ir nusiteikiau-basta, nebeturėsiu švelnios ir meilios katės  . Pradėjau ją ignoruoti ir neliesti, kitaip tariant "nedraugauti" su ja. Pamaniau-na ką bus mobilus namų papuošalas. Skaudėjo širdį, tai patikėkit manim. Galvoju šikn* medinė, mumi ją myli, o ji į akis šoka  . Bet labai jau jai nepatiko ta "ignore" komanda. Ir mūsų Pūkis neapsikentė-užkniso jį laukti kada gi ji pradės su juo žaisti-taip piktai amterėjo ant jos  , kad galvojom Tabatą šidries priepuolis ištiks (o vis drausminom šunį "Pukuti, negalima, nelįsk, ji dar mažytė. Pukuti, gražiai". Pasirodo, tai mūsų Pūkutis ir nurodė jos vietą toje hierarchijoje. Katę lyg kas būtų pamainęs, pasidarė nereali meilūnė. Na būsiu sąžininga, karts nuo karto ji vis prisimindavo savo "piktadarystes" (šuorais), bet mes įjungdavom "ignore" komandą. Na suveikė, ką galiu pasakyti-suveikė . Tačiau svetimų bijo, pasislepia. O kai draugė atvažiavo su su krykščiančiu, besijuokiančiu ir labai žvitriuk bambiniu, tai Tabata išvis nesuprato kas čia per "žvėris". Sėdėjo tarptudryje, vis atidarinėdama duris, bet sleksčio peržengt taip ir neišdrįso 

QUOTE(Nereali @ 2007 01 05, 14:42)
kakoselio mama, kokio amziaus tu katyte parsinesei?

QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 05, 14:50)
Dabar tai net gėda prisipažint, bet jai buvo 8 savaitės  . Paskui Yell, mane paprotino, kad per anksti pasiėmiau, kad dar Tabatos mama nespėjo išmokyti "žaisti" ir gražiai elgtis. Trupučiuką oftopikas, bet verkiau ne tik dėl to, kad buvo "ragana-baisuoklė", bet ėsdavo drebėdama, kakindavo rėkdama. Žodžiu, dabar kai tik pamatau "dovanojamus-parduodamus" mažiukus iki 3 mėn. būtinai pareiškiu savo nuomonę, ką apie tai galvoju  cool.gif

QUOTE(Selija @ 2007 01 05, 17:37)
Na nezinau mano tik 7 savaiciu su biskiu kaciuke buvo kai parsinesiau (jau 2 savaites turiu) ,bet snypsciant tik pora sykiu girdejau ir tik ant svetimu,  o kanda tik kai isizaidzia  Nezinau gal dar supyks,nes daba tik pradejau auklet  Bet siaip tai,as net stebejaus,kad jos mama visai nieko nedare kai issinesiau nei puole nei ka,bet kai perskaiciau Nerealios komentara apsidziaugiau-resikias kad gerai 
O siaip dar norejau paklaust,ar galima duot zmoniu maisto jom?Ir ar butinai reikia maudyt,ausis ir dantis valyt?Nu cia gal ne i tema,bet gal atsakysit

QUOTE(Nereali @ 2007 01 05, 21:27)
Selija, tau labai pasiseke.
Tokio amziaus kaciukui namu pakeitimas yra DIDZIULIS stresas, itin daznai jie pirmomis dienomis(net savaitemis) gyvena kur nors uz lovos, spintos ar pan bijodami visko aplinkui.
O stresas kaciukui yra labai pavojingas, nes jo metu ziauriai krenta imunitetas ir kaciukas labai lengvai gali susirgti, plius, kad 7 savaiciu kaciukui jis dar nera susiformaves iki galo (imnunitetas pilnai susiformuoja kai kaciukas buna paskiepytas ir po skiepu dar turi galimybe 1-2savaites gauti antikuniu is mamos pieno).
Del snypstimo, jau dabar neleisk, akd snypstu ant NIEKO, cia ne sarginis suo, kuris turi saugoti namus nuo svetimu.  Svelniai trinktelk per snukuti (ar pustelk i nosyte)

Del zmoniu maisto. Musu maistas dazniausiai buna surus, su prieskoniais ir tt tai nera gerai kaciukui.  Be to is sauso maisto "pereiti" ant skaniau kvepiancio zmogisko bele kada galesi, o va atvirskciai tai jau labai sunkiai.
Kaciukui itin svarbu iki kol pilnai susiformuos pagrindiniai jo organai, raumenys, kaulai ir tt gauti profesionalu maziukui subalansuota maista. Todel bent jau iki kokiu 7-8 menesiu rekomenduociau ji maitinti pofesionaliu maistu (Eukanuba, Iams, Hills, Specific, Royal canin ir pan-ju yra pirkti pas veterinarus), kartais gali palepinti virta(be drusos) vistiena, jautiena, versiena (tik ne kiauliena), JOKIO PIENO !!!! gali duot truputi neriebios grietines, jogurto, kefyro, bet ne pieno.
beje kol maziukas dar visai toks mazas duok jam sausa maista uzpilta vandeniu ir subrinkinta, kazkur nuo 2 men pradek maziau brinkinti kol galu gale duok visai sausa maista. Subrinkinta maista kaciukas turi suvalgyti is karto jo negalima laikyti padeti, nes greit rugsta arba dziuna ir kieteja taip, kad kaciukas jo nesukramtys.

Ausytes, akytes reikia valyti jei jos purvinos. Jei ausytes purvinasi dazniau nei kas 2-3 dienos parodyk veterinarui, agl kokios erkutes yra ar perpusta. Jei akytes pastoviai teka taip pat reikia parodyt vetui.
Dantuku valyt jei kaciukas gauna sausa maista nereikia (profilaktiskai paparasyk kad vetas apziuretu karta per metus, jei nera linke i akmenis). 
Maudyti dabar ypac nerekomenduociau. nebent yra purvinas arba pirkai ji ale is turgaus, paziurek ar neturi blusu (nors jau per 2sav pati butum pajutus-tavo kojos butu sukandziotos). Jei gyvunas ne sfinksas tai uztenka ji maudyti karta per 3-6 menesius. Jei sfinksas cia atskira tema

Beje, tau dabar reiketu suduoti jam nuo kirminu vaistu ir po savaites jei kakuciuose nebus kirminuku tai reiketu ji paskiepyti bendriniais skiepais, poto kai jam bus trys menesiai dar papildomai paskiepyk nuo pasiutliges (nes deja, bet ja kaip i kitas ligas mes galima atnesti namo ant batu). kai kurie veterinarai siulo skiepyti bendrai nuo visko kai kaciukui 3men, bet cia dazniau tais atvejais kai kaciukas iki 3men buna dar su mama ir is jos pieno gauna antikuniu.
Veliau nuo kirminu duok karta per 3menesius o skiepyk 1karta metuose.

SEKMES!

QUOTE(gravel @ 2007 01 05, 23:00)
Niu čia pasakysiu off topic, bet... man irgi nieks nieko nesakė, kad atiduodu kitiems per mažus kačiukus... Nereali, tu irgi... Gal tikrai reiktų dažniau pasakyti vienas kitam tokius dalykus? Aš visada galvojau, kad trijų mėnesių atiduoda tik veislynai, nes iki to laiko dar negauna dokumentų iš klubo blush-anim-cl.gif Tai kas man durnai ką sakė?

QUOTE(Nereali @ 2007 01 06, 01:58)
Gravel, o is kur as galejau zinoti kokio amziaus tu atiduodi kaciukus?  as gi nezinau  Ishvis tik apie viena tavo kaciuka zinojau, bet kai apie ja suzinojau ji jau buvo paaugle o kokio amziaus ji buvo atiduota man irgi niekas nesake  ir beje, o tu gi neklausei

Dokumentus galima ishimti tik gimusiems kaciukams,  tik dazniausiai jiems isimineja nuo 1.5-2 men amziaus kai jau praeina pagrindines rizikos, kai kaciukai gali numirti.
Jau atrodo daug kur rasiau kad rizikingiausi etapai yra pirmoji savaite -tada kaciukai gali mirti jei kazkas pas juos buvo neishsivyste arba iki galo nedasivyste(tai priklauso nuo daugybes faktoriu tame ir tarpe ir kates savijautos, maitinimo, per didelio judejimo ir pan nestumo metu)
ir antrasis labai svarbus amzius yra 1menuo ir 1-2.5savaites, kai kaciukai jau pradeda valgyti kita maista(ne tik mamos piena) ir pradeda vaikscioti po namus, eiti i Wc ir tt. Tada jie gali suesti koki nevalgoma daikta, ar maistas gali uzstrigti viduriukuose ar skrandyje ar gerkleje (juk zarnynas dar tik pradeda virskinti kitoki maista ir yra nesusiformaves iki galo), kartais kaciukai prisivalgo kraiko (mes maziukams dedame tik medzio drozliu kraika, jokio "cementinio" ar silikoninio) ir jis prilimpa prie vidaus organu. Taip pat tokio amziaus kaciukai gali nukristi nuo lovos-kedes ar pan ir susitrenkti (uzsimusti), zmogus gali prispausti durimis ar uzlipti kojomis ir tt ir tt
Ir kaip bebutu gaila mase zmoniu butent 1.5 men atiduoda kaciukus sad.gif  nu tipo jis jau valgo pats ir i tualeta eina : (  Be to itin daznai siame kaciuku amziuje kates-mamos pradeda rujoti ir tai yra dar viena "priezastis" atiduoti kaciukus. Is tiesu ta ju ruja yra tokia salygiskai netikra (nors pastoti gali) jos rujoja trumpiau nei iprastai, ir po keleto dienu vel lyg niekur nieko maitina kaciukus (maitinti gali net pastojusios). Per ruja jos nelabai nori maitinti kaciukus, nes pieno siek tiek pamazeja ir kaciukai pradeda kandzioti spenelius noredami gauti daugiau pieno, be to katei "ne tas rupi" Visgi seimininkai neturetu skubeti atiduoti kaciukus, o kaip tik turetu stengtis kate uzdarineti su kaciukais, kad ji negaletu nuo ju pabegti, po 2-3dienu ruja baigsis ir mamyte vel taps geraja puikiaja besirupinancia savo pukuotais(plikai, gofruotais ir pan) mazyliais mamyte

Nu va dabar jei ka zinosi  drinks_cheers.gif O ir kitiems gal informacija pravers

QUOTE(gravel @ 2007 01 06, 12:28)
Niu, aš niekada mažesnių nei dviejų mėnesių niekam neatidavinėjau... Kažkaip gaila buvo mažučių tokių Bet ir nežinojau, kiek turi tiksliai mėnesių būt, kad galima būtų perleist kitiems. Paskutinius atidaviau 2,5 mėn. Bet galėjau ir ilgiau gi palaikyt. Žmonės labai skeptiškai žiūri į 3 mėnesių kačiukus sad.gif Tipo, peraugę jie atrodo. Tikrai reikia šviesti visuomenę, kad neimtų tokių mazgių. Čia ir kyla visos problemos dėl agresijos, bailumo, maitinimosi ypatumų ir t.t.

QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 06, 15:03)
Gal offtopikas, bet trumpai.
Kakošėlį įsigijau netikėtai, turguje, tiesiog įsisegė į atlapą ir nepaleido (taip ir būna tokioms katinautojoms kaip aš  ), tai pasiėmiau jį ir manau, kad jam buvo gal 7 savaitės. Katės mamos nebuvo šalia (nors šaltis buvo, kaip šiandien pamenu, toks, kad ausys raitėsi ). Išaugo neralus meilūnas, nors ėst nemokėjo, ir su wc pirmom dienom buvo problema-matau kacas lekia per kambarius kniaukdamas a la "kur man pakakokt, kur man pakakot" akys va  blink.gif . Tai aš jį už pakarpukės ir į dėžutę. Tačiau buvo periodas, kai pūkinę kaldrą skalbdavau kasdien-buvo pikta, bet  . Ėst taip pat iš dubenėlio nemokėjo  doh.gif . Bet buvo neralus meilūnas, nerealus    Kai pasiėmiau Tabatą, nuotraukose ji atrodė kur kas didesnė, ir egzistavo mitas, kad kuo jaunesnį kačiuką pasiimi tuo jis labiau prie tavęs prisiriša (na kaip ir Kakošėlis tai patvirtino  blush2.gif ). Nuvažiavom, pasitiko katė mama, gavau Tabatą  -net išsigandau-kruopa ir tiek, bet bijojau, kad jos niekam daugiau neatiduotų. šeimininkė sakė, kad vieną kačiuką buvo pasiėmę, bet gražino dar paaugint. Žodžiu buvau kvaiša. Pasiėmiau katinuką, kurį jau norėjau grąžint dar paaugint mamai...  negrąžinau, nes buvo nepatogu  doh.gif  Ačiū, Diveui, dabar viskas gerai, bet primas mėnuo buvo košmariškas 

QUOTE(Vienišė @ 2007 01 06, 15:19)
Mano panasi situacija su Aisha, kuria taip pat radau turguje lietinga ir salta balandi. Buvo visiskai mazute - atsimenu, kad tilpo delne 
pirmas naktis visai neleido miegot, tik bludinejo po kambari pypsedama ir lipdavo i mano lova, o as bijodama ja prispaust visai neuzmigdavau.. Ji tai diena issiparpdavo, o as darbe kaip zombis vaiksciojau  doh.gif  Visi juokesi, sake, kad esu kaciuko motina  , sake kad leis mane i kaciuko auginimo atostogas  blush2.gif  O, kai vakare grizus svajodavau tik apie lova, tai ta pasiutele vel demesio reikalaudavo  doh.gif  ir taip tesesi, kol viena diena ji isleke is balkono ir para negrizo. Geda sakyt, bet verkiau kaip del vaiko  blush2.gif  ir prisiekinejau, kad jei gris, tai rupinsiuos ja besalygiskai    Ir po paros, nakti isgirdau ta miela balseli pypsint - tai buvo mano ausims angelo balsas  Ispuoliau su naktiniais i lauka (jei kas mate, pagalvojo, kad lunatike  ) ir parsinesiau savo Aishyte. Visa nakti pranesiojau ja ant ranku, myluodama    Po to atvejo ir ji pasikeite: tapo svelni, miela, gera katyte - tokia ja turiu iki siol 

NA DISKUTUOJAM TOLIAU!!!

Teko smailikus istrinti, nes neleidzia SM administratorius tokio kiekio xi xi
Atsakyti
QUOTE(MONAS @ 2007 01 22, 18:33)
Norėjau pasiteirauti, ar labai jau bus blogai kačiukui, jei jis nuo mamos bus paimtas, ne 3 mėn., o 2 mėn ir 1sav.?
Nes šeimininkai , sako, kad jau galim imti.
Tai būtų mūsų pirmas augintinis, todėl aš ką ir žinau apie kačių auginimą, tai tik teoriškai.Vis pasiskaitinėju forume.Tai rašo, kad tik 3 mėn. ir ne anksčiau.

Tokios yra FIFe taisyklės. Ir jos labai geros, nes kačius, ilgiau maitinamas katės pienu, būna visapusiškai sveikesnis, įgauna stipresnį imunitetą. Be to katė išmoko visokiausių instinktų, įpročių realizavimo (tvarkos, kovos, gynybos, prieraišumo ir kt.). Reiškia, kačiukas jau ateina į naujus namus su stabilia psichika. Aišku, jei nėra kitos išeities, tai imkite. Gal veislės ne labai lepios kačius yra? O gal šeimininkė nori mažiau tureti rūpesčio? Tai primokėkit už palaikymą ilgiau?
Atsakyti
QUOTE(MONAS @ 2007 01 23, 10:36)
Ačiū už atsakymą.Susitarėm, kad dar dviem savaitėm ilgiau paaugins.
Dar norėjau paklausti nuo kokio amžiaus kačiukas pradedamas primaitinti sausu maistu?

Taip ir nežinau gerai. Bet man atrodo, kad kuo vėliau, tuo geriau. Mano kačiukai būna ilgai prie katės-mamos, tiksliau kol žinda (5 mėn ir daugiau). Bet jau 1,5 mėn aš jiems pasiūlau žalio kiaušinio trynio, žalio jautienos kumpio, smulkiai supjaustyto. Dar kačiukai tik snukučiais maistelį "minko", bet vis šį tą suėda. Vėliau pasiūlau avižų dribsnių košės su šviežiu ožkos pienu ar jautienos žalia mėsyte (sumaišyta). Nuo 2 mėn. būna padėta Hilso kačiukams, Nutra Nuggets būna visada - kačiukams pamirkyti sausuoliai. Tai jie patys ir pasirenka, kas jiems patinka. O būna tokie kačiukai (vienas, du), kurie iš viso nieko papildomo neėda iki 3-3,5 mėn., tik pieną laka (katės ir ožkos). Bet nieko jiems neatsitinka, auga sveiki, stori. Žodiu, jokios prievartos, tik pasiūla. Nes visi kačiukai skirtingi... g.gif
Atsakyti
kaip reaguoti? Ka daryti? Parsivezeme namo kaciuka. 2 men ir 2 sav amziaus, kaip ir nera visai mazas, bet jau para laiko kaip nieko nevalgo ir negeria... Pradedu nerimauti... Ka patartumet? Kaip jusu katineliai priprato prie naujos aplinkos?
Beje, kaciukas veislinis, labai jautraus charakterio... Kornish rek veisles..
Atsakyti
QUOTE(sviecia @ 2007 05 14, 15:53)
kaip reaguoti? Ka daryti? Parsivezeme namo kaciuka. 2 men ir 2 sav amziaus, kaip ir nera visai mazas, bet jau para laiko kaip nieko nevalgo ir negeria... Pradedu nerimauti... Ka patartumet? Kaip jusu katineliai priprato prie naujos aplinkos?
Beje, kaciukas veislinis, labai jautraus charakterio... Kornish rek veisles..

labas, o tau nedave kokio zaislo ar paklotelio kuris kate-mama kvepetu? g.gif tada kaciukai buna ramesni, lengviau prisitaiko. o pamaitint sauksteliu skiestu pienu arba sultiniu nebandei? nos pieno geriau neduok kitaip kiciukui pilvuka skaudes geriau vistienos sultinio sauksteliu turetu valgyt
su maniskiu tokiu problemu nebuvo kazkaip lengvai pritapo g.gif o tau nuo mamos dave kiciu ar atjunkyta? g.gif
Atsakyti
Tai kad tame ir reikalas kad nieko nedave... sad.gif Nieko kvepiancio namais. Nezinau net ka daryt... Miegojo su manimi lovoje. Pripratinsiu, jauciu bet jau geriau su manimi miegos bet lengviau pritaps.
Pabandysiu vandenuko is saukstelio duoti, paskui gal ir sultinio...
Aciu smile.gif

Gal kas dar kokiu patarimu turetu?
Atsakyti
QUOTE(sviecia @ 2007 05 14, 16:11)
Tai kad tame ir reikalas kad nieko nedave... sad.gif Nieko kvepiancio namais. Nezinau net ka daryt... Miegojo su manimi lovoje. Pripratinsiu, jauciu bet jau geriau su manimi miegos bet lengviau pritaps.
Pabandysiu vandenuko is saukstelio duoti, paskui gal ir sultinio...
Aciu smile.gif

Gal kas dar kokiu patarimu turetu?

geiau duok sultinio, bet katinuku skrandziai labai jautrus virk vistiena buna tokia vistienos ragu kauliukai puikiai sueis, ir duok po nedaug nes persivalgys tiek needes gali atpilt. keista kad seimininkai nieko nedave. o prie kieto maisto pripratintas? g.gif
Atsakyti