Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja katytė/katukas namuose

QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 05, 09:52)
kokio amžiau katinuką galima palikti namuose kelioms dienoms? tarkim nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio ryto?

MAn ir aktualus šis klausimas, bet daugiau kaip vienai nakčiai gal ir negerai būtų palikti. Priežastys galėtų būti šios: kaip bus su maitinimu, nes bent jau mažas šeriamas ne tik sausu maistu, vandens pakeisti kasdien nepavyks ir dar girdėjau, kad dauguma kačių neina į neišvalytą tualetą, todėl tualeto vieta per savaitgalį gali būti greitai pakeista.
Gal reikėtų su savimi imti. Jeigu nuo mažens įpratinti, nepatogumų neturėtų kilti.
Kada ir kokį katuką planuoji įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2010 05 07, 10:40)
MAn ir aktualus šis klausimas, bet daugiau kaip vienai nakčiai gal ir negerai būtų palikti. Priežastys galėtų būti šios: kaip bus su maitinimu, nes bent jau mažas šeriamas ne tik sausu maistu, vandens pakeisti kasdien nepavyks ir dar girdėjau, kad dauguma kačių neina į neišvalytą tualetą, todėl tualeto vieta per savaitgalį gali būti greitai pakeista.
Gal reikėtų su savimi imti. Jeigu nuo mažens įpratinti, nepatogumų neturėtų kilti.
Kada ir kokį katuką planuoji įsigyti?

mes turim rusų mėlyną katinuką smile.gif jam 4 mėnesiai. dėl tualeto - eina jis kiek ten ko bebūtų biggrin.gif nelabai inteligentas jis pas mus. vandens galima pripilti kelis indelius. maistą ėda tik sausą - irgi ne bėda pripilti. kol kas dar imam su savimi keliaudami į gimtinę, bet nuo pusės metų planuoju palikinėti namuose. galvoju kad išjunginėjus visus elektros prietaisus, sudėjus dūžtančius daiktus nelabai jis ką padarys blogo, nebent nuo palangės numes gėlę. bet čia smulkmena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 07, 10:24)
mes turim rusų mėlyną katinuką smile.gif jam 4 mėnesiai. dėl tualeto - eina jis kiek ten ko bebūtų biggrin.gif nelabai inteligentas jis pas mus. vandens galima pripilti kelis indelius. maistą ėda tik sausą - irgi ne bėda pripilti. kol kas dar imam su savimi keliaudami į gimtinę, bet nuo pusės metų planuoju palikinėti namuose. galvoju kad išjunginėjus visus elektros prietaisus, sudėjus dūžtančius daiktus nelabai jis ką padarys blogo, nebent nuo palangės numes gėlę. bet čia smulkmena smile.gif

Tada taip, galvočiau, kad nuo 6 mėn. jau galėtų pasilikti ir vienas namuose, uždarytas į vieną kambarį, kad nereikėtų šeimininkauti visuose namuose. Aš tai dar tik gegužės pabaigoje parsivešiu, tai nežinau kaip čia viskas dar bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2010 05 07, 13:52)
Tada taip, galvočiau, kad nuo 6 mėn. jau galėtų pasilikti ir vienas namuose, uždarytas į vieną kambarį, kad nereikėtų šeimininkauti visuose namuose. Aš tai dar tik gegužės pabaigoje parsivešiu, tai nežinau kaip čia viskas dar bus smile.gif

Seniau mes turejom siamo katina ir savaitgaliais palikinedavom, tai maisto, vandenuko jam uztekdavo, bet demesio labai trukdavo. Grizus, kaip isprotejes siautedavo ir ilgai duodavosi is dziaugsmo. O jei katinukas mazas, tai tikria visam savaitgaliui nepalikciau. Dabar mes turim maza kornrexa, tai savaitgaliais pasiimam su savim, kadangi visada vaziuojam ten pat, i sodyba, tai pasidarem ten atskira tuoleta (kad nereiktu veziotis) , kelionei isigijom spec.rankine ir jokiu problemu.
Atsakyti
Nuo šeštadienio pas mus apsigyveno kačiukas - 3 mėn. britų trumpaplaukis. Mano kačiukas yra bailiukas, todėl pakankamai sunkiai adaptavosi. Tik parvežtas įlindo į namuką ir tarsi prisiklijavo - niekur nosies nerodė, nedomino ir maistas. Antrą vakarą tas pats, nei geria, nei valgo, nei į tuliką eina. Tariuosi su veisėja - sako laukiam dar. Na tai pačiam vakare šiek tiek lakė vandens. Trečios dienos rytą pradėjo ėsti, po truputį žaisti, bet į tuliką vis dar nėjo, o pilvukas išsipūtęs, man jau neramu. Veisėjos patarimu daviau alyvuogių aliejaus - ir ką, suveikė, tik gal aliejaus buvo daugoka ax.gif . Ir jau trečią vakarą žaidė, išdykavo, nuo lovos nebėgo, tik nakti kniaukti pradėjo. Palenda po lova ir dainuoja. kai pasiimu pas save tai ilgai nebūna vienoj vietoj, o pabėgęs vėl kniaukia, tai paryčiais mažai teko miegoti. Tai va kokie mūsų pirmi įspūdžiai, jau buvau išsigandusi, kad pas vetą reikės kreiptis.
Atsakyti
man iškilo klausimas, ar jūsų katinukai nebėga pro duris? mūsiškis neria progai pasitaikius, ir kadangi pirmam aukšte gyvenam, aišku tiesiai laukan. praeitą savaitę gaudėm su paštininke doh.gif vyras vieną kartą grįžęs bandė jam panosėj pastatyti portfelį, tai katinas ir kojytę užsigavo, ir snukį susidaužė į tą portfelį, bet pro vyro kojas jau nebekyla noras laukan bėgti. bijau kad vieną kartą išmaus man vėl pro kojas, o aš su savo pilvu juk nebėgsiu laukais jo gaudyt unsure.gif
Atsakyti
Mūsiškis kažkaip porą kartų bandė, bet mes kadangi penktam aukšte, tai jis iki ketvirto aukšto nulipo ir movė atgal namo biggrin.gif

Pas mus kita problema - paryčiais smagumas prasideda. Siunta, kojas kandžioja, dūksta, šokinėja. Uždarius į kitą kambarį - miaukia doh.gif tai jau kelinta diena su mažium vaikštom kaip šlapiu skuduru trenkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 28, 11:21)
Mūsiškis kažkaip porą kartų bandė, bet mes kadangi penktam aukšte, tai jis iki ketvirto aukšto nulipo ir movė atgal namo biggrin.gif

Pas mus kita problema - paryčiais smagumas prasideda. Siunta, kojas kandžioja, dūksta, šokinėja. Uždarius į kitą kambarį - miaukia  doh.gif  tai jau kelinta diena su mažium vaikštom kaip šlapiu skuduru trenkti biggrin.gif

mūsiškis miega kitam kambary - tiksliau mes užsidarom miegamąjį. labai pradeda siausti paryčiais, kandžiotis. negali net kojų sujudint po kaldra doh.gif
Atsakyti
pas mane nuo uzvakar britu trumpaplauke, labai drasi adaptavosi per kelias valandas, bet viena pastoviai rekia, jei kas yra kartu viskas ciki ir dar 4 ryto trasideda zaidimai doh.gif srikaliojimai ant lovos ir tt unsure.gif miegot neimanoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 28, 10:21)
Pas mus kita problema - paryčiais smagumas prasideda. Siunta, kojas kandžioja, dūksta, šokinėja. Uždarius į kitą kambarį - miaukia  doh.gif  tai jau kelinta diena su mažium vaikštom kaip šlapiu skuduru trenkti biggrin.gif

QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 28, 10:39)
mūsiškis miega kitam kambary - tiksliau mes užsidarom miegamąjį. labai pradeda siausti paryčiais, kandžiotis. negali net kojų sujudint po kaldra doh.gif

QUOTE(katiliukas @ 2010 05 28, 10:43)
pas mane nuo uzvakar britu trumpaplauke, labai drasi adaptavosi per kelias valandas, bet viena pastoviai rekia, jei kas yra kartu viskas ciki ir dar 4 ryto trasideda zaidimai  doh.gif srikaliojimai ant lovos ir tt  unsure.gif miegot neimanoma  doh.gif

Pas mus tos pačios problemos - naktiniai žaidimai. Ir dar bėgioja tai ne švelniai, o taip kaip norėdamas kojomis pelę sutrypti. Dar mūsų gražuolis įsigudrino į lovos apačioje esančius patalynės stalčius įsiropšti, su letenėlėmis atstumia, kad gautųsi plyšys ir įlenda. Reikės barikadas statyti.
Atsakyti

Pas mus jau pastatytos biggrin.gif Už sofos užlysdavo, ir oj kaip smagiai ten karstėsi doh.gif atrodė, kad viskas plyšta ir griūva doh.gif tai teko pristumt lovą prie sienos tiek, kad neužlystų, o kitą kampą užbarikaduot visokiausiai minkštais mažiaus žaislais biggrin.gif Žodžiu smaginamės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 28, 11:21)

as puse penkiu nesu y kita kambary ir uzdara u, jau neberekia likusi viena tik girdziu kaip siaucia kokia valanda gal bilda paskui vel ramu - miega iki puse 11, tol kol prizadinu doh.gif
Atsakyti