QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 19:21)
as buvau pas Balsy , Droghedoj..... bet bijau, kad iki ten kol davaziuosim ir pagimdysiu masinoj.... a, nes ir ligonine Droghedos pasirinkau jau

nors ir labai geri atsileipimai apie sia istaiga, bet nebezinau as jau ,pasimetus..... idomu kaip dare kitos is Blanciko ? patarkit jei galit ? aciu
sveika, na as lankausi pas Balsi nuo pat niestumo pradzios ir esu labai patenkinta. tik gaila, kad dabar tenka pas ji vazineti i Drogheda, nes anksciau jis priimdavo ir lenku klinikoje centre.
as gimdysiu Rotundoje. cia man taip patare aires darbe. visos raso, kad jas ligonineja uzraso ju GP. as Rotundoje uzsiregistravau pati. www.Rotunda.ie susiradau tlf. numeriuka ir 5 niestumo savaite paskambinau, jie uzdave kelis klausimelius ir paskyre vizita 20sav. tuomet padare pirmus tyrimus ir scana. visi vizitai pas Balsi ir ligonineja visa niestuma nemokamai. tik lenku klinikoje mokejau uz tyrimus, viso apie 120euru.
beje per visa laika ligonineja dare tik ta vieninteli scana. siuo metu esu jau 41 savaite

vakar buvau eilinio patikrinimo Rotundoje, tai jie tik kaip visada slapima, spaudima ir tonusus pamatavo. sako viskas gerai, ir jei neprasides gimdymas savaime, sekmadieni guldo ir skatina. jie tipo laukia 10 dienu po termino ir tada imasi veiksmu.
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 15, 14:57)
as su tokiu klausimu : jei yra butina eiti pas daktarus , ar vaziuoti i ligonine nesciajai .... tai darbdavys turi tas dienas uzskaityti kaip apmokamas ar ne ? pavyzdziui kartais puse dienos gali uztrukti viskas, o ne visa diena, tai kaip yra ? kiek skaiciau tai lygtais turi leisti nesciajai eiti i ligonines ir t.t... ir turi buti apmokamas tas laikas . gal kas dar ka zino ? kaip yra ?
pagal istatyma, darbdavys turi isleisti i visus ligonines ( bet ne GP) vizitus ir apmoketi uz tas valandas, taip pat ir niesciuju pamokeles. bent jau mane isleisdavo i ligonine ir sumokedavo uz tas valandas. kadandi vizitai budavo vidurnieni, as i darba ateidavo is ryto, tada vaziuodavau ligonine, o po to vel grizdavau i darba. cia dar priklauso ir nuo darbo valandu. tik reikia apie vizitus pranesti is anksto, t.y parodyti appoinmentu knygute ir pamokeliu tvarkarasti.