Šokoladas dantims nekenkia arba bent jau mažiausiai kenkia iš visų saldumynų. Todėl manau, kad šokolado negalima tik alergiškiems vaikučiams, o kitiems galima retkarčiais leisti pasimėgauti šiuo skanėstu. Aišku, ne po visą 100 g. plytutę vienu kartu...
Kam įdomu galite pasiskaityti apie naujausius mokslininkų atradimus ir rekomedacijas dėl šokolado poveikio dantims.
http://news.bbc.co.u...alth/892591.stm
nežinau jokio saldumyno, kuris nekenktų dantukams, nebent be cukraus (sacharazės)
. o ar gi šokolado sudėtyje nėra sacharozės (cukraus)? nes būtent sacharozė su kitais komponentais sudaro reakcijas ir gaunasi rūgštys, kurios kenkia danties emaliui. Aišku labiausiai dantis pažeidžia kenksmingi mikroorganizmai. o šiaip šokolado mėgėjams reikėtų skalauti burnytę, jo pavartojus, tai tikrai sumažins riziką(iš tiesų labai geras įprotis skalauti burną su vandeniu po kiekvieno valgio, bet gi prisiversk taip..., manau tai reikėtų ugdyti nuo mažų dienų).

mano mazyle gauna sokolado ir labai ji megsta,as manau kas yra valgoma su saiku tikrai nekenkia
Aisku visai kitas reikalas jei mazyliai yra alergiski sokoladui....

Mano mažius jau gerai žino šokolado skonį, nors jo gauna retai. Dažniausiai gauna svečiuose, kai stalai buna nukrauti visokių skanėstų, duodu šiek tiek paskanauti, kad nebūtų didelio skandalo

QUOTE(Eveliukas @ 2007 02 26, 22:26)
Mano mažius jau gerai žino šokolado skonį, nors jo gauna retai. Dažniausiai gauna svečiuose, kai stalai buna nukrauti visokių skanėstų, duodu šiek tiek paskanauti, kad nebūtų didelio skandalo 

Ir viskas per tuos skandalus

manoji dau suvalgo

Mūsų mažiukas tai labai gerai žino kas yra saldumynai
vieną dieną daugiau suvalgo,kitom dienom negauna
Juk ir mes buvom vaikai ir norėdavosi labai jau tų skanėstų

duodu bet po nedaug ir nedaznai nes visi vaikai yra smaliziai ypac per koki baliu kai yra daug saldainiu tai net valgyti tada nereikia

na bent iki 3 metų saugoti nuo tų saldumynų tikrai reikia. mūsų dukrytė yra ragavusi šokolado, vienos tetos dėka, aišku patiko, nes dabar pamato kur svečiuose saldainį, tai akys padvigubėja, bet aš esu griežtai prieš, taigi ir kitus perspėju, kad nevaišintu mažytės. visada pas mus yra vaisių: bananų, obuolių, persikų...
Mum 1m.2men.sokolado bent jau kolkas dar neduodame.