Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokyti nulipti nuo lovos?

QUOTE(new mama @ 2006 10 18, 17:44)
Galiu patarti iš patirties. Pati turiu 1 m. 2 mėn. dukrytę, ją mokau nulipti nuo lovos, sekasi neblogai, bet kol kas dar visada prižiūrint mamai  smile.gif
O mokyti visai paprasta - sakote vaikui: "nori nulipti, va verskis ant pilvuko", paverčiate vaiką taip, kad visas būtų ant lovos, kojomis prie krašto, po to jį reikia stumti  arba skatinti šliaužti atgal - nuo lovos, kojos nusvyra žemyn, ir vaikas po truputį pats prisilaikydamas nulipa. Svarbu, kad vaikas suprastų kodėl jį vartote, būtinai reikia sakyti ką darome ir kodėl, kad jam užsifiksuotų tas "nori nulipti, va verskis ant pilvuko".
Tokią procedūrą reikia kartoti daug kartų pasėdėkite su juo ant lovos ir palaipiokite. Sėkmės  drinks_cheers.gif, maniškė jau daro pažangą, bet dar po priežiūra.
Manau mokyti verta, tokiame amžiuje vaikai noriai mokosi, o ir guzų bus mažiau.
Įsivaizduoju kokią įtampą patiriate, taigi dar kartą sėkmės.

Mes irgi savo bičiuką taip mokinom nulipti, tik darėm tai tada, kai tik išmoko šliaužiot, nuo 6 mėn. Į šį procesą buvo įtraukti visi, kas tik bendravo su vaiku, draugai, seneliai ir pan. Iš pradžių kelis kartus parodėm, o paskui vis primindavom, kad nulipti reikia gražiai. Būdavo visko: ir ant nosies nuvažiuodavo, ir atstumų neapskaičiuodavo, ir vos spėdavom pagaut. doh.gif Užtai dabar jau ir užlipa, ir nulipa pats kur nori. Tik vistiek reikia prižiūrėti, nes lipa visur, kur tik įmanoma koją padėt, palangėm eina. O laipiot anksčiau ar vėliau visi išmoksta ir visiem tėveliam kažkada ramybė baigiasi nori jie to ar ne. Tik svarbu vaikui kuo anksčiau parodyti, kad reikia ir pačiam saugotis ir viskas bus ok. Sėkmės besimokantiems 4u.gif
Atsakyti

Sveikos.Maniskui si men bus metukai, bet vaiksciojam nuo 9men o uzlipinet ir nulipinet ismokom, taip jau tvirtai 11men.Istikruju kol tvirtai nevaiksciojo jis ir nesikesino kazkur uzlip o jau kaip tvirtai ant kojeliu stovet pradejo tada jau uzsimane pasedet kaip teveliai sedi:)Seip mes labai paprastai, ir taip pat kaip jus visos mokinom.Kai jis tik uzlipa ir jau ruosiasi nulipt tai mes atsukam kojites ir jis nusliauzia.Va taip kelis kartus parodem parodem ir dabar pats savarankiskai:)
Tik dabar turim kita problema.Uzlipes ant lovos ar kur jis atsistoja ir pradeda lakstyt ar sokinet.Va tada jau nelaimes.Greit lysvara praranda ir tik spek gaudyt kad nenukristu.
Atsakyti
va sito tai man mokyt nereikejo schmoll.gif pasirodo ji ismoko pati, kai suteveliu budavo, nes as taijai neleisdavau lipti nuo lovos, o tetis mano nuostabai leido blink.gif kai pamaciau vos nenugriuvau smile.gif o dabar matau kaip ji mokosi lipti priekiu. atsargiai atsiseda ant krasto ir leidzia po biski kojytes, kol nusileidzia, o kiek dziaugsmo jai thumbup.gif . nu man ne tiek daug, bet tetis jau primoke, kad turiu leisti jai tokius dalykus daryt, kartais net ir nugriut, kad zinotu. g.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Maniskei jau tuoj 1.1 men tai moka graziai nulipt,nors ir baile didziausia,netgi buvo pries kelias dienas pati uzlipusi ant lovos.Geriausia kai nemoka niekur laipiot,maziau bedos.
Atsakyti
As savo dukryte pati ismokiau, nes atsibodo uzkelt ir nukelt, be to pamaciau, kad pati labai nori viska daryti tongue.gif Uzlipti tai pati ismoko, o kai pamatydavau, kad nori nulipti, tai apsukdavau kojytemis zemyn, ir per pora dienu ismoko puikiausiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mano mazylei jau tuoj 11 men.prdeda vaikscioti,bet uzlipti ant lovos ismoko pati.zinoma lova zema,(ant sofos per aukstai) bigsmile.gif o nulipti mokinu dar vis.ji galvojo kad jei uzlipa su ranytemis laikantis ,tai ir nulipti taip reikia(ne karta pastebejau kad bando ranytemis pasiekti zeme nuo sofos)na taip ir nukristi gali doh.gif .tai ja vis apsuku ir kojytemis zemyn nuleidziu.po truputi suprato kaip reikia daryti ir jau nuciuozia nuo sofos pati(zinoma dar priziurint mamai) thumbup.gif

------------------------------------------
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Kai maniskis priesliazdavo pries lovos krasto ji apsukdavau, o paskui ir pats apsisukdavo thumbup.gif
Atsakyti
manoji pirmiau ismoko vaikscioti, o po to tik nulipt ismoko doh.gif Budavo ant lovos uzlipa...o kai nori nulipt tai stacia galva doh.gif doh.gif doh.gif gerai kad lova neauksta ax.gif bet greit ismoko ir nulipt...o lipa tai ji visur dabar..virtuven nueina, uzlipa ant kedes, nuo kedes ant stalo...jei butu dar kur tai gal ir liptu dar auksciau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
maniskis pats ismoko savaime, kelis kartus griuvo,bet kadangi pas mus visur kilimai tai nieko rolleyes.gif
labai atsargus jis pas mane rolleyes.gif
reik nepamirst kad turim vyresni broli is jo ima visus pavyzdzius doh.gif
Atsakyti
Maniškis dar vaikščioti nemokėdamas kažkokiu man paslaptingu būdu išmoko užlipti ant lovos, tačiau nulipti teko mokinti, kai jau prišliauždavo prie lovos krašto, mes jį apsukdavome užpakaliu į lovos kraštą ir stumdavome, po to jis pats po truputį pradėjko bandyti taip nulipti, kelis kartus įvyko nedidelių avarijų, bet dabar jau viskas čiki thumbup.gif nėra jokių problemų thumbup.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif pas mane tai nulipti nuo lovos moka, bet ulipti niekaip rolleyes.gif
Atsakyti