Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

SIŪLAU TOKIĄ RUBRIKĄ wink.gif
Siūlykit, kaip ir kokius reikmenis, žaislus, sauskelnes ar pan. sutaupote, ką perdarote ar pan., pavyzdžiui, apie 'antrą" jų gyvenimą biggrin.gif
Pradžiai mesteliu savo patarimą, kadangi mano mergaitės labai daug piešia, rašo, popierių pradėjom sutaupinėt, kai nupirkau knygą , į kurią galima rašyti raides ir jas nutrinti ir turim tris lentutes , kurios tekainuoja po porą litų: vieną linijomis (rašymui), kitą langeliais (skaičiavimui), trečią-tuščią (piešimui), flomasteris tinka bet koks, kempinė irgi paprasta-indams plauti thumbup.gif
Laukiam kitų patarimų, pasiūlymų wink.gif ...
Atsakyti
Cia as gal ne visai apie taupyma, o apie visko panaudojima.
Kadangi tokio amziaus vaikui zaislai greit atsibosta, as isnaudoju kiekviena "siukslele", nors ir kelioms minutems sudominti vaika: pabaigus Kelogsus is dezutes padarau masina: iskerpu kvadratine skyle, pririsu sniura (zaidzia kokia puse dienos, po to - i siuxliu deze). Taip pat isdaudojam bet kokias kartonines dezutes: nuo vaistu, kremu, arbatos. Tai pasidarom kreidelem susidet, tai lelytei lova... Supleso zurnala: tai popierine kepure pasidarom, ar drugeli islanxtau...
Atsakyti
Man tai vyras šiandien patarė į šaldytuvą įtaisyti produktų gedimo detektorių. biggrin.gif , kuris imtų kaukti, kaip zignalizacija, kai produktai pradeda gesti. biggrin.gif Nes labai dažnai išmetu maisto produktus, kurie pasensta o aš jų taip ir nebūnų panaudojus. laugh.gif
Atsakyti
Taupymas prasideda jau parduotuvej, imam urmu, kam imt 2 makaronu pokelius, jei paemus 4 gausim nuolaida makaronams tarkim 20 proc.
Sauskelnes perkant, perki pora poku sutaupai 4 litus ir t.t.
namei zaislai patys thumbup.gif vaikui, tai sampunu buteliukai, sulciu pokeliai, isplaunu priberiu sagu ar dar ko ir i trasa tongue.gif
daugiau kaip ir negaminu, ai elektra va nueinu nuo kompo tarkim 10 min, isjungiu monitoriu vis keli centai i kisene
Atsakyti
Raideles, vieną lentutę, rašymui pirkau Akropolio Maximoje (su nupieštu nameliu) už porą litų, o su langeliais baltam fone ir pingvinuku+spec. flomasteriu ir skudurėliu nuvalymui -Statybų alėjoj už 4-5 lt.
Šiaip mano mergičkos jau taip įpratusios iš manęs viską perdirbti (ypač, į įvairias kompozicijas dėl grožio thumbup.gif ), kad bet ką paėmusios jau planuoja, ką perdirbs (kad ir valgydamos saldainius blizgančiu popierėliu, sako "o, iškirpsim, darbelius darysim ar iš dėžių darosi barbių namelius ) thumbup.gif , daug ką iš miško darbeliams pasirenkam (žievę, džiovinam specialiu džiovintuvu gėlių žiedlapius, lapus, renkam kankorėžius ir pan.)...
Atsakyti
Dar vienoj vaiku parduotuvej, kol dar neturejau leliaus, pardaveja isiule tokias dregme praleidziancias kaip ir serveteles - panašias i sauskelniu vidini sluoksni. 20x35 cm apytiksliai. Sake, kad labai gerai yra kol lelius mazas, deti i sauskelnes kaip papildoma sluoksni. Nes, kai pamatai, kad lelis prisikrove - kieto nepraleidzia, o sisiukus - taip, tai ta sluoksni ismeti, ir jei nedaug sisiuku, toliau ta pati pampersa uzdedi. Buna taip, kad tik sugadina su kakeliu ir viskas. Pakelyje yra 100 vnt, kaina 9,90 Lt. Pirkau Kotrynos parduotuvej (dabar jau uzsidariusi), bet ir Maximoj maciau. Bet as ju nepanaudojau, nes kol mazas lelius buvo, tai neprireike, dovanotu sauskelniu daug turejau, o dabar jau "prasosi", taip ir liko nepanaudotas pakis. Vieni sako, kad gerai, kiti sako, kad yra didesne tikimybe pasusti, nors jos tam ir skirtos. Galit pabandyti, jei aiskiai nupasakojau.
Atsakyti
Na, pastaruoju metu vis teko girdėti, skaityti apie tyrimus, kur apsipirkinėt pigiausia. Ir kažkaip labai jau Maxima stumiama į priekį. Ar tai nebus tiesiog piaras???
Paskutinis straipsnis apie tai buvo praeito šeštadienio "Vakaro žiniose". Ir tipo lyginta daug produktų, visa lentelė surašyta, kiek panašus produktas visur kainuoja. Lyderė, aišku, Maxima, o Norfa visai ne prie pigių. Nu kad IKI brangininkė, tai aišku (bet ten galima nusipirkt gerų pigių šampūnų ir makiažo valiklių).

Na bet ką aš žinau, iš savo patirties galiu pasakyt, kad Maximoj būna pigių akcijinių prekių, bet kartais, reikia "gaudyt" tas akcijas, o Norfoj tam tikri produktai žymiai pigesni visada. Pvz., kai mėgstu greit gamint, juo labiau, kai šeima kolkas tik iš 2 asmenų, perku kartais sriubą stiklainiuose, pvz. burokėlių sriuba Norfoj 1,99 Lt, o Maximoj virš 3 Lt.
Mačiau, kad rūkyti karšiukai Rimi ir Maximoj skirias gal 4 Lt už kg. Ir dar panašiai būna, daugiau dabar nepamenu skaičiukų smile.gif .

Parašykit savo pastebėjimus šia tema. Gerai būtų, kad rašytumėt, kur pastebėjot kokia prekė pigiau, su kainom rolleyes.gif .
Na, dalinkimės patirtim ir pastebėjimais 4u.gif .
Atsakyti
Pastebėjau,kad prieš Kalėdas ir Naujuosius Maximoj daržovės buvo žymiai brangesni. Pirkom agurką Maximoj už 10 Lt, o ant rytojaus nuvažiavom į Norfą ir pamatėm, kad agurko kaina tik 5Lt.Vat ir nuolaidos prieš Kalėdas Maximoj.Ir apskritai Maximoj kainos ne pačios mažiausios.
Dar pastebėjau,kad Norfoj pyragai,sausainiai pigesni negu Maximoj ,Iki. tongue.gif
Atsakyti
Jei kalba eina apie Vilniu, tai pigiausia apsipirkinet saulutes bazeje, yra siaures miestelyje..Va, ten tai tikrai man patinka, jei reikia pirkt maisto ir svaros prekes..Mazoj saulutej pasirinkimo nera didelio, kaip maximoj, bet minetoj bazej viskas tas pats, tik interjeras "bazinis"..o siaip kas man patinka, visad yra vietos masinoms - ko nebepasakysi apie akropoli, ir zmoniu normaliai, nieks nesimaiso taip, kad praeit nebeina..ir kainos pigesnes..Siaip su vyru jau 3 metai vedam savotiska namu buhalterija, tai paziurejom, kad perkant viska mazdaug taip pat, nuo 100 lt, kuriuos isleisdavom akropoly, arba medioj, arba maximoj, bazej mums susitaupo apie 15 ~ 20 Lt..tai va..O apsiperkam iskart savaitei. Tai kazkada patyrinejau keleta ilgu cekiu - paklodziu, ir pamaciau, kad skirtumas toms pacioms prekems apie 15 - 20 cnt, o kai kur ir 50, 70 cnt..buvo net 1,10 Lt..o perkam viska kas sviezia, galioja ir pan..Tai va, tikrai rekomenduoju, jei yra auto ir ne per toli vaziuot..o kai norisi pramogu, o ne tik prekiu, tai vaziuojam visur: ir i universaline, i i ta pati akropoli, ir i europa..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2005 04 01, 13:41)
Jei kalba eina apie Vilniu, tai pigiausia apsipirkinet saulutes bazeje, yra siaures miestelyje..


a kurioj čia vietoj ta bazė?
Kaip tik ketinam šiandie į Žirmūnų HyperRimi, tai gal ten apsimoka užsukt, visgi netoli kažkur turėtų būt...
Atsakyti
Na, jei vaziuojat is Kalvariju g., tai baze yra uz tokio pastato "System and Ko"..Siaip reiktu sukt, atrodo, is luksio gatves i kaire..Tai yra siek tiek pries Zirmunu Rimi, bet netoli.
Atsakyti
Kadangi gyvenu šalia RIMI, tai ten ir einu apsipirkti. Nelabai išeina taupyti pinigus, kai kenčia kojos ir pan. (mašinos neturim, tai viską... rankom...).
Mano mama - tikra parduotuvių ir kainų (tų produktų, kurie aktualūs) žinovė. Tai vat ji sako, kad RIMI, pvz., mėsa pigesnė nei Maximoj. Pati aš pastebėjau, kad IKI vaisiai, daržovės būna pigesni nei RIMI.
Na tai tik tiek ir turiu pastebėjimų...
Atsakyti