Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

Mano galvoje tokia ideja fix sukasi: pasistatyti garaze saldikli ir ji prisikrauti saldytos mesos. Perkant dideliais kiekiais iseitu pigiau, pvz kiaule arba puse karves. Gal kas tuo uzsiime ir gali pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 08 13, 00:16)
Mano galvoje tokia ideja fix sukasi: pasistatyti garaze saldikli ir ji prisikrauti saldytos mesos. Perkant dideliais kiekiais iseitu pigiau, pvz kiaule arba puse karves. Gal kas tuo uzsiime ir gali pasidalinti patirtimi?

Na pusė kiaulės ir namie į šaldiklį tilps. Bet man tai nekokia idėja. Bandėm, nepasiteisino.
1. Kai yra daug mėsos, tai ją naudoji netaupant ir sunaudoji visada daugiau. Nors ir perki pigiau, bet tam pačiam laikui išleidu daugiau pinigų.
2. Kiaulėje yra nemažai mėsos, lašinių, kurių šiaip nepirktum ir nelabai norisi juos naudoti. Geros mėsos yra netiek jau ir daug. Daugiau lašinių, skūros, galva, vidaus organai, už kuriuos sumoki, o šiaip nepirktum ir nenaudotum.

Geriau jau nueiti į turgų nusipirkti normalios mėsos ir pasidaryti muštinukų(ale karbonadų) iš kokio kumpio ar nugarinės. Suprieskoniuoji ir sudedi į dėžutes. Aš perkok kokį 1-2 kg taip sudedu ir porai savaičių kasdien keptos mėsos yra. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kvaki @ 2006 08 13, 13:21)
Aš perkok kokį 1-2 kg taip sudedu ir porai savaičių kasdien keptos mėsos yra.  thumbup.gif

Mums vienam kartui reikia kažkur 300 gr mėsos, tad kilogramo tik trim dienom užtektų, o norint dvi savaites kasdien valgyti mėsą, reikia maždaug 4 kg.
Atsakyti
QUOTE(Kira @ 2006 08 13, 17:32)
Mums vienam kartui reikia kažkur 300 gr mėsos, tad kilogramo tik trim dienom užtektų, o norint dvi savaites kasdien valgyti mėsą, reikia maždaug 4 kg.


Vienam kartui perkant kitaip gaunasi. Ir be to priklauso nuo žmonių skaičiaus.
Bet jei supjaustai gabaliukais ir kepi, tai visada išeina skalsiau pirkti didesnį kiekį.
1. Didesnis gabalas = gražesni pjausniukai
2. Mažiau nuopjovų lieka.

Be to niekas nedraudžia nusipirti ir 4 kg. Perku dažniausiai visą kumpio be kaulo gabalą. Man labai skanu mušta mėsytė su oda. Kai pavolioji kiaušinyje ir džiuvėlėsliuose, labai skaniai iškepa essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(kvaki @ 2006 08 13, 17:41)
Vienam kartui perkant kitaip gaunasi. Ir be to priklauso nuo žmonių skaičiaus.
Bet jei supjaustai gabaliukais ir kepi, tai visada išeina skalsiau pirkti didesnį kiekį.
1. Didesnis gabalas = gražesni pjausniukai
2. Mažiau nuopjovų lieka.

Be to niekas nedraudžia nusipirti ir 4 kg. Perku dažniausiai visą kumpio be kaulo gabalą. Man labai skanu mušta mėsytė su oda. Kai pavolioji kiaušinyje ir džiuvėlėsliuose, labai skaniai iškepa essen.gif:

Aš irgi tik taip ir perku, mažiausiai po 1-2 kg. Perku karbonadinę mėsą, atpjaunu po 3 gabaliukus vienam kartui, juos vėliau padalinu per pusę ir gaunasi po 3 nedidukus išmuštus mėsos gabaliukus 2 šeimos nariams.
Kumpį dažniausiai nusipirkusi sumalu su kombainu ir darau troškinius, kotletus ir pan. Bet 300 gr mums 2 jau žemutinė riba ax.gif
Atsakyti
Aš irgi stengiuosi nusipirkti daugiau mėsytės ir pasidaryti,kad užtektų ilgesniam laikui.Nugarinę išmušu,suprieskoniuoju ir sudedu į dėžutę.Iš kalakutienos,vištienos darau kepsnelius(mėsytė smulkiai pjaustoma,kiaušiniai,krakmolas,svogūnai,prieskoniai)ir dedu į stiklainius.Bet kada,kai šeima nori,galima iškepti ir nereikia kiekvieną kart terliotis.Aišku,laiko kol viską apsidoroji,užima.Dar prisigaminu lietinių su įdarais (mėsos,varškės,bananų) ir suporcijuoju į dėžutes,kiekvienas gali išsikepti pagal savo skonį.Na tada savaitės vakarus galiu skirti savo malonumams:skaitymui,mezgimui,kompiuteriui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyglė: 13 rugpjūčio 2006 - 19:49
Pirkti kiaulę apsimoka tik tada, jei elgiamės kaip lietuviai senovėje: iš kiaulės išsimeta tik kanopos lotuliukas.gif . Kadangi mes nevalgom plaučiukų, širdies, inkstų, nevartojam taukų, o ir galva nelabai reikalinga, lašinių irgi saikingai, tai ne kažin kas ir telieka. Uošvienė augina kiaules, bet irgi jau daug ką išmeta (atiduoda šunims).
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2006 08 13, 20:48)
Dar prisigaminu lietinių su įdarais (mėsos,varškės,bananų) ir suporcijuoju į dėžutes,kiekvienas gali išsikepti pagal savo skonį.Na tada savaitės vakarus galiu skirti savo malonumams:skaitymui,mezgimui,kompiuteriui.


Aš juos dar iškepu ir į šaldiklį. Telieka išsiimti ir į mikrobangę. Kai nėra laiko gaminti thumbup.gif Taip galima daug ką šaldyti. Laikas tikrai tauposi thumbup.gif
Atsakyti
Na mes kartais perkame visą arba pusę kiaulės(perkam tas veisles kur mažai lašinių, tik šoninė būna) , dabar paskutini kartą pirkome ir veršiuką. Pinigų atžvilgiu gana daug susitaupo. Kiaulės kumpius, šonines, lašinukus su kumpuku aš apsūdau ir vežam rūkyti. paskui būna gerai neštis į darbą jei reikia ar šiaip greitam valgymui., :ax:Kumpius ir kt. sudedu į šaldiklį, išiimi, greit atsileidžia ir visda švieži. Tai jei man reikėtu nupirkti kokia 10 kg rūkytos mėsos, tai kainuotų kaip dvi kiaulės. O iš likusios mėsos(kurią sudedu i maišelius porcijom) tenka gaminti. Na tas gaminimas užima daug laiko. Jei kas jo negali skirti tokiem dalykam, tai kiaulės pirkti nepatarčiau.
O veršiuka pirkom po 7 litus už kg, tai kai pagaminu kokius muštinukus iš nugarinės, o p askui pasižiūriu kiek tokia mėsa kainuoja parduotuvėj(apie30lt..)Pasijaučiu kaip milijonierė arba pagalvoju ar ne per daug sau prabangiai leidžiu gyventi. Na veršienos patiekalus gaminu daugiausia vaikams, o svečiams pavaišinti tinka ir kiaulytės mėsa.
ax.gif
Atsakyti
Sukuti, buk gera, pasakyk man miestietei kiek kilogramu kokios mesos iseina is kiaules? Ar moki uz gyva svori ar sveria jau isdorota mesa?
Atsakyti
perkam gyva svori. stengiames pirkti ne sunkesnę iki kokia 100kg gyvo svorio(mikštesne mėsa). O kiek gaunasi mesos valgymui tai kazkaip niekad ir nepasverem. Vidurius ismetam(isskyrus kepenis ir plaucius, nes juos vyras megsta, as -ne).Ta kiaule valgom daugiau kaip puse metu. per ta laika i mesos skyriu beveik neuzsuku, na kartais vaikai užsimano daktariskos dešros arba vištienos.)Dabar nesidomejau kokios kainos gyvo svorio (ko gero iki 4 l.) g.gif Dar turim .
Atsakyti
as irgi uz tai, kad pirkti puse ar visa kiaulyte. mirksiukas.gif mes taip ir darom, tik nelabai lengvai tai pavyksta.arba riebokos buna arba isvis nera.kiek zinau, siuo metu suvalkijoje apie 3.4lt uz gyva svori.rudeniui butinai pirksim,saldiklis didelis, tilps, o ir pinigeliu tikrai susitaupo, nors daug ka atiduodam suniukui. 4u.gif
Atsakyti