Įkraunama...
Įkraunama...

Čeburėkai

QUOTE(*Vosylka* @ 2011 03 04, 20:01)
Ant maltos mėsos iš arbatinuko pili verdantį vandenį.Atvėsta, nupili, prilaikydama ranka, vėl užpili verdantį vandenį, atvėsta, vėl nupili.Ir taip 3 kartus.Tai tikrai būna ir sultinga ir žinai, kad tikrai mėsa bus iškepus.Šiuos čeburekus kepu jau 20 metų ir giminėje visi giria, kad labai skanūs.O šitų tikrai daugiau nekepsiu.


dėkui, būtinai išbandysiu.
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2011 03 04, 19:55)
Sveiki 4u.gif
Noriu parašyt, kad šiandien kepiau jūsų išgirtus Giedriaus čeburekus.Ką galiu pasakyt?Skanūs, viskas gerai ne kieti, kaip kažkuri rašė, tačiau daugiau nekepsiu.Porą suvalgius, pajutau, kad turiu skrandį g.gif Manau, kad mano skanesni.Tad noriu parašyti savo receptą.Vaikai valgydavo ir neskaudėdavo skrandukų, o šitie kažkas ne taip.

Visų skoniai skirtingi, jūs mėgstat minkštus, pūstus, sorus. O mes tokių nelabai, skaniausi traškūs, ploni. Tad tiek Giedriaus receptas geras, tiek jūsų, tik skoniai skiriasi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 05 kovo 2011 - 18:41
Tikrai sutinku ir nesiginčiju mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image


Įdaras:
Kiaulienos faršas, 500 g
Ropiniai svogūnai, 2 vnt.
Vanduo, 110 ml
Vištienos sultinio kubeliai, 8 g
Druska
Juodieji malti pipirai
Kvapieji malti pipirai
Tešla:
Kvietiniai miltai, 750 g
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus, 5 g
Druska
Aliejus kepimui
Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite du trečdalius vištienos sultinio kubelio, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.
Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.
Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdarą, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.


patarimas rolleyes.gif

viena dideli blyna sunku iskocioti,tai atsipjoviau po truputi teslos ir kociodavau 1 cm plocio.imkit teslos nedaug,nes labai stori gaunasi,ir i tesla dekit daugiau druskos .iskepe minksti ir skanus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 30 balandžio 2011 - 09:32
http://giedrius-v.li....com/30220.html

Tobuli. Visada kepu tik taip. Ir visada lieka tešlos. Traškiems žagarėliams po cukraus pudros debesim.
Atsakyti
Kam patika mikšti, štai receptukas:
Tešla
0,5 l kefyro ar rūgpienio,
1 pokelis varškės,
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
miltų, druskos.
Varškę pertrinti, išmaišyti su kefyru, kad gautųsi vientisa masė, be gumuliukų. Suberti sodą, druską, išmaišyti. Tada berti miltus. Kiekio nežinau, visada iš akies, po tuputį pilu ir minkau. Tešla neturi būti kieta, šiek tiek limpa prie rankų. Suformuoti "dešrą", ją pjaustyti gabaliukais. Imti po vieną ir kočioti 2-4 mm storio (kaip kam patinka ax.gif daugiau tešlos, nei įdaro), dėti įdaro, užspausti kraštus ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus.

Įdaras:
1. Faršas, smulkinti svogūnai, druska, pipirai, šlakelis virnto vandens (kad būtų sultingesnis).
2. Įvairios smulkintos daržovės pagal skonį (morkos, kopūstai, svogūnai, salierai, galima ir grybų)
3. Abiejų įdarų mišinys irgi thumbup.gif

Dar iš tos pačios tešlos darom "Čičinskus", bent mes taip juos vadinam. Tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Supjaustyti pieniškas dešreles į keturias dalis. Imti dešrelės juostelę ir apvyuoti tešla. Kepti aliejuje.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bolike: 08 gegužės 2011 - 21:58
QUOTE(bolike @ 2011 05 08, 22:57)
Kam patika mikšti, štai receptukas:
Tešla
0,5 l kefyro ar rūgpienio,
1 pokelis varškės,
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
miltų, druskos.
Varškę pertrinti, išmaišyti su kefyru, kad gautųsi vientisa masė, be gumuliukų. Suberti sodą, druską, išmaišyti. Tada berti miltus. Kiekio nežinau, visada iš akies, po tuputį pilu ir minkau. Tešla neturi būti kieta, šiek tiek limpa prie rankų. Suformuoti "dešrą", ją pjaustyti gabaliukais. Imti po vieną ir kočioti 2-4 mm storio (kaip kam patinka  ax.gif  daugiau tešlos, nei įdaro), dėti įdaro, užspausti kraštus ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus.

Įdaras:
1. Faršas, smulkinti svogūnai, druska, pipirai, šlakelis virnto vandens (kad būtų sultingesnis).
2. Įvairios smulkintos daržovės pagal skonį (morkos, kopūstai, svogūnai, salierai, galima ir grybų)
3. Abiejų įdarų mišinys irgi  thumbup.gif

Dar iš tos pačios tešlos darom "Čičinskus", bent mes taip juos vadinam. Tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Supjaustyti pieniškas dešreles į keturias dalis. Imti dešrelės juostelę ir apvyuoti tešla. Kepti aliejuje.

Skanaus 4u.gif

na gaminsiu pagal jusu recepta ceburekus bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 05 16, 08:29)
na gaminsiu pagal jusu recepta ceburekus bigsmile.gif  ax.gif


Prisijungiu, ir aš šiandien gaminsiu pagal paskutinį , kur tešla iš varškės , įvertinimas bus greit, po kelių valandėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2011 05 25, 12:55)
Prisijungiu, ir aš šiandien gaminsiu pagal paskutinį , kur tešla iš varškės , įvertinimas bus greit, po kelių valandėlių  smile.gif

labai labai skanus gavos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ups, persivalgiau blush2.gif , tai pamirsau net parašyti kokie skanūs gavosi thumbup.gif
visada gaminsiu pagal šį receptą.
Atsakyti
Aisku del skonio nesigincijama, bet anksciau kepdavau ceburekus su varskes tesla. skanu, minksta, puru, bet... nu spurga su mesos ydaru, plius reikia dar ir soda valgyti. Norejau tikru cebureku kaip senais laikais Egles ceburekineje. giedriaus receptas man buvo atradimas, daznai kepu pagal si recepta - super, mano vyrai pirstelius aplaizo valgydami, visada gaunasi. Darbo irgi nepasakyciau kad daug, man jie greitai pasidaro.
O stai del Extra miltu tokiai teslai tai reiketu gerai pagalvoti, ju visai kitoks brinkimas, gal todel ir gavosi kieti. Extra man idealu biskvitui ir mielinei teslai gaminti thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, o gal zinot receptuka tokiu kur kaune prie stoties ir baziu ceburekinese, nu man jie labai skanus patys paciausi, bet tokios teslos pasidaryti nemoku ir niekur namie pagamintu tokiu neragavau, ju pluta traski o patys tasus kaip guminiai ir plonyciai wub.gif kaip noreciau namie tokius pasigamint
Atsakyti