Įkraunama...
Įkraunama...

Ar taupydamos laikote gerų, bet nenaudojamų daiktų

Netingėjimas čia o kažkokia psichinė liga. Ne psichologo o psichiatro reikia.
Atsakyti
QUOTE(Ramune8 @ 2013 12 03, 15:47)
As tikrai bambu ir pykstuos nuolatos, bet tiesiog nebekreipia demesio. Visiskas ignoravimas, nebera jau ka ir sakyti, nes pro viena ausi ieina pro kita iseina...

Be to, man pradeda atrodyti, kad tas kaupimas yra susijes ir su paprasciausiu tingejimu. Grizta is darbo, net gi tingi normaliai nusirengti, pusiau nusirenge ir vaiksto atsiprasant iki keliu numautom kelnem pedkelnem kaip tikras slunkius. Arba sedi prie stalo ir tingi net kazka sau pasiimti, grinai isimeta viena riesuta i dubineli ir sedi sedi knapsi, paskui isimeta antra ir vel 10minuciu sedi knapsi ir taip kelias valandas valgo. Net gi tingi eiti miegoti kai ateina laikas. Ir tikrai ne darbas yra kaltas, kuris nera fizinis ar sunkus, nes net gi per atostogas, savaitgalius tai pat elgiasi, nors anksciau tikrai taip nebudavo.


Man atrodo Tu su mano motina gyveni, dar mano mamytė vaikšto dažnai purvina namuose, tipo jos nieks nemato namie.
Bet mano situacija gal kitokia, nes mano mama niekad nesitvarkė namuose viską tvarkydavo tėvas.
Ir pas mane problemos dėl to atsirado. Nes kai motina nesitvarkė aš neišmokau tvarkytis doh.gif .Nors kiekvieną dieną isisiurbiu kiliminę dangą nusivalau dulkes, bet pas mane netvarkinga blush2.gif . Bet aš stengiuosi labai stengiuos tvarkytis, bet abejoju, kad išmoksiu kai nemačiau kaip tai daro mama.Nors tėvas tvarkydamasis ir mane mokė, bet ne viską ( nemoku gražiai susilankstyti drabužių, nemoku gerai lyginti, nemoku balinti rubų it t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Ramune8 @ 2013 12 03, 15:47)

man tai cia labiau i psichine liga panasu, ne i tingejima. jei sugeba iki puses pedkelnes nusiaut ir taip vaiksciot, tai kaip netingi vaiksciot??????
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 12 04, 16:43)
man tai cia labiau i psichine liga panasu, ne i tingejima. jei sugeba iki puses pedkelnes nusiaut ir taip vaiksciot, tai kaip netingi vaiksciot??????

Tai gal ir tingi, nes taip pusiau nusirengus pasiema vandeni neva gelems palaistyti, o laisto 100 metu, stovi i jas ziuri, ne va biski patvarko kazka. Man tiesiog panasu i gryna laiko tempima, atideliojima kazka eiti ir daryti.
Atsakyti
nueikit pas psichiatra, papasakokit viska jam, gal jis ka patars. Ir tai jis pasakys ar tingejimas, ar liga. Ir duok die, kad jei liga, tai tik jos pradzia ir kazka dar galima padet. nes kai liga jau isiseneja, tai jau kazin ar labai kas pades.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 12 04, 17:11)
nueikit pas psichiatra, papasakokit viska jam, gal jis ka patars. Ir tai jis pasakys ar tingejimas, ar liga. Ir duok die, kad jei liga, tai tik jos pradzia ir kazka dar galima padet. nes kai liga jau isiseneja, tai jau kazin ar labai kas pades.

As tikrai nuosirdziai nemanau, kad mano pasikalbejimas kazka pades, nes paprasciausiai jai paciai reikia pasikalbeti, nes mano zodis nieko nereiskia sia tema, as jau tiek visko iskalbejau, jau tiek ivairiu budu isbandziau nieks neveikia. Net gi grasinau, kad gedinsiu pries gimines, draugus, vis tiek nereaguoja... O gal tikrai viena diena atsivest kokia kaimyne ir jai viska parodyt ir pasiguosti. Gal tada sureaguos, nes juk tiems sovietiniems zmonems labai rupi kitu zmoniu nuomone ir reputacija pries juos.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2013 12 03, 16:38)
Mūsų name i aukšte padėjo kelių lentynų sekcijukę. Kas kam nereikalinga - padeda, kam reikia - pasiima. Jau nemažai daiktų šitaip atsikračiau.


Va čia super idėja. thumbup.gif
Atsakyti
Aš dabar gyvenu ir neturiu nei vienos spintos nei lentynos nei sekcijos viskas dežese sukrauta kaip man reikėtu tokių kaimynų ax.gif
Atsakyti
kaupimo manija

ir dar

Yra manančiųjų, kad geriausia išeitis būtų vieną kartą išmesti visa tai, kas nereikalinga, tačiau psichologė Jakeliūnienė nepataria taip elgtis.

"Daiktų kaupimas yra tik pasekmė, juos išmetę problemos neišspręsite, galite tik naujų sukelti. Negalima versti šeimos nario atsisakyti, jūsų nuomone, nereikalingų daiktų, nes žmogus gal tiesiog negali to padaryti. Tai tas pats lyg iš penkerių metų vaiko atimti mėgstamą meškiuką, sakant, kad jau išaugo iš žaidimų amžiaus. Neretai žmonėms atsisakyti kokio daikto - tarytum atplėšti gabalėlį savęs", - tikina psichologė.

http://www.delfi.lt/...2#ixzz2mWyoVwwy
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2013 12 04, 10:59)

Bet mano situacija gal kitokia, nes mano mama niekad nesitvarkė namuose viską tvarkydavo tėvas.
Ir pas mane problemos dėl to atsirado. Nes kai motina nesitvarkė aš neišmokau tvarkytis  doh.gif .Nors kiekvieną dieną isisiurbiu kiliminę dangą nusivalau dulkes, bet pas mane netvarkinga blush2.gif . Bet aš stengiuosi labai stengiuos tvarkytis, bet abejoju, kad išmoksiu kai nemačiau kaip tai daro mama.Nors tėvas tvarkydamasis ir mane mokė, bet ne viską ( nemoku gražiai susilankstyti drabužių, nemoku gerai lyginti, nemoku balinti rubų it t.t.)


Manau čia tik pasiteisinimas. Reikia noro ir viską išmoksi. Jei motina nesitvarkė, tai nereiškia, kad tu negali išmokti to daryt. Juk ne gali gyvenime daryti tik tai, ką išmokė tėvai. Argi jie tau rodė kaip naudotis mob.telefonu, daryti vaiką, kepti pyraga.
Jei tau atrodo, kad išsiurbti nepakanka, kažkokie daiktai lieka ne vietoje, tai surask jiems kitą vietą.
O būtina rūbus lankstyti gražiai? Nepakanka paprastai sulankstyti ir spintoje surūšiuoti ant lentynų... g.gif Man pakanka...

Gal ši tema padės kiek. Paskaitykite.

Pamenu studijų laikais turėjau kursioke, kuri gyveno su bernu, nuomavosi butą. Ir nors baldai buvo ne kokie, padėvėti, bet pas ją visad buvo švaru. Net stebėjausi. Uzeini kada neperspėjęs pas ją - švaru. Ir man pavydas buvo apėmęs kaip ji viską taip sugeba. Pakol kartą pamačiau už sofkes primėtyta obuoliu grauztuku, tuščių alaus skardiniu, plaukų kuokstai.
Tada ir pagalvojau - kiekvienas tą tvarką supranta savaip. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 05 gruodžio 2013 - 13:14
Kaip tik tema pasiskaitymui. ax.gif
Atsakyti
Pastebėjau per pastarąjį pusmetį pas mane atsirado krūva daiktų - naujos patalynės komplektai, didelis puodas, lentyna, keli peiliai, puodeliai, rankšluosčiai. Daugiausia nepirkta, o šiaip - kažką gavom dovanų, kai ką atidavė geri giminaičiai persikraustymo metu. Kartais vis užkliūna, kad guli daiktas nei kart nepanaudotas,bet vis nekyla rankos išmesti viską.
Kad tik neprasidėtu pas mane kaupimo manija. doh.gif
Atsakyti