Įkraunama...
Įkraunama...

Kirmėliukai

QUOTE(ausru @ 2010 11 20, 16:46)
Ir vieninteles veiksmingos gerosios bakterijos po to butu Biogaia, nes isgautos is motinu pieno.

Nepyk, bet cia irgi skamba keistai. Kokiu motinu? Zmoniu pieno? Ar karviu ar dar kokiu motinu? Perskaiciau visa svetaine, jokios informacijos apie tai neradau. Tos bakterijos yra tiesiog isauginamos laboratoriniu budu manau. Kaip ten jos gali buti isgaunamos is motinu pieno. Jeigu taip butu, manau buteliuko kaina turetu svyruot kazkur nuo 500 iki 1000 EUR.
Papildyta:

Sudedu viską, ką pavyko išsiaiškint apie askarides:
ASKARIDĖS:

Trumpai apie ju gyvenimo cikla. Jos pradeda vystytis tuomet kai i zmogaus zarnyna patenka kiausineliai. Jie issirita ir lervos iskeliauja su krauju i plaucius. Plauciuose jos bresta apie 10-15 dienu, paskui zmogus ima koseti ir su skrepliais patenka i burna ir yra praryjamos. Prarytos lervos patenka i zarnyna ir ten jau toliau auga ir isauga i kirmeles. Nuo kausinio iki kirmeles, kuris sugeba vel sudeti kiausini praeina apie 2-3 menesius.
Va kaip... smile.gif

Todel askaridemis uzsikretusi zmogu kamuoja kosulys, kirmeles gali sukelti pneumonija ar tai bronchita.
Surinkau informacija ir apie gydyma, bent as taip pati gydausi:

Vermox 3 dienos po 2 tabletes. po dvieju savaiciu kartoti. TA DARYTI BUTINA, kad uzmusti is plauciu naujai atejusias lervas, nes vermox ir kitos gydymo priemones neveikia plauciuose esanciu lervu. Nei VERMOX nei Pirantelis i krauja nesirezorbuoja.
Cesnaku pienas (sutrinti cesnako skilti ir uzpilti pienu, pienas turi buti labai astrus) ir pamazu tris dienas vis gurksnoti. Kartas nuo karto gydyma pakartoti.
Suaugusiam: Juodasis riesutas (Black Wallnut) po 2 tabletes du kartus dienoje su maistu - 14 dienu. Po dvieju savaiciu vel pakartoti. Vel gerti 14 dienu.
Vaikams mazesnes dozes (reikia ziuret pagal amziu)

DIAGNOZAVIMAS:
Ismatu tyrimas gali ligos NEATSKLEISTI. Todel, kad tyrima sako reikia padaryt per 2 valandas nuo pakakojimo, ko praktiskai neimanoma padaryt. Apie kraujo tyrima irgi nezinau. Taigi man dare ismatu tyrima ir jokiu kirminu nerado. O buvo! Gali buti jog kiausineliu neranda todel, kad zmogus, kuris ziuri pro mikroskopa nepakankamos kvalifikacijos, gali buti jog toje kakio porcijoje nepakliuvo kiausineliu ar lervu ar dar kitos priezastys apie kurias info neradau.

Zveryno nat med centre dare VEGA testa - isvada - jokiu parazitu. Ju taip pat nemate ir IMAGO diagnostikos testas.
Vilniuje Grybo g. Med centre tyre zaryna, eme gleivines megini, isvada - jokiu susirgimu.
Taciau visi tyrimai rode jog dizbakterioze, bet niekas nesuprato kodel.

SIMTOMAI:
Disbakterioze, pykinimas, apetito nebuvimas, imuniteto nusilpimas (nes kirminai isskiria toksinus), zarnyno spazmai, gali buti uzdegimai, periodiskai naktinis kosulys, kuris gali issivystyti i bronchita, bet gali ir neissivystyti.
Atsakyti
Maniskiui 11 men. labai neramiai naktimis pradejo miegoti. Kaip tik ateina vidurnaktis, prasideda niurzgejimas, verkslenimas, blaskymasis po lovyte. Apziurejau burnyne, nauju dantuku nesimato. MAma sako, kad gali buti kirmelytes. Kaip pas berniuka pamatyti tas kirmelytes? koks gydimas?
Atsakyti
Gal galit patarti, kur pasidaryti ismatu tyrima del kirmeliuku privaciai? Nes i poliklinika kakuti reikia nunest tarp 7 ir 11 val., bet mano maze niekad rytais nekakoja...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif dazniausiai kirminai atiranda nuo nesvariu ranku, neplautu uogu/darzoviu, nuo gyvunu ismatu (tarkim smelio dezej), o ar gyvunu slapimas irgi toks pats pavojingas kaip ir ismatos? g.gif
Atsakyti
isskaiciau kad vermox nenaikina spaliniu..
o pirantel naikina...tai kuri geriau duoti?? g.gif tyrimu nedarem,tiesiog pries operacija aesteziologas pasiule isgert nuo kirmeliu,nes kraujas kazka rodo
Atsakyti
mes vis profilaktiskai piranteli pageriam i metus karta .
Atsakyti
kaip vermoxa gerti mums beveik 5 metai ir svoris 21 kg
4u.gif
Atsakyti
as tai net nezinau kurie vaistukai geriau...
pries adenoidu operacija anesteziologas pagal kraujo tyrima pasake isgerti nuo kirminiuku kazka...
isgerem doze pirantelio...dabar galvoju gal geresnis vermox? ar abu panasus?gal per daug panikuoju.... g.gif
Atsakyti
Nusipirkom ir mes vermox.Mums 3 metukai,sveriam mažokai,apie 13-14 kg. Gydytoja sake duot po visą tabletę 3 dienas,po to vėl kartot po dviejų savaičių taip pat unsure.gif Dabar galvoju jei suaugusiam tokios pat dozės,tai kaži mano mažei ar ne per didelė dozė bus?Kai pirkau vaistinėje,pataikiau ant kažkokios vištos,kuri nieko negalėjo paaiškint.
Dar norėjau sužinoti,jei gydysiu vaika nuo kirmėliukų,tai jei gerai suprantu,turėčiau ir pati gert tuos vaistus ar ne.Na ta prasme,kad turi gydytis visi šeimos nariai.
Mes iki šiol niekad,nei profilaktiškai nebuvome gėrusios jokių vaistukų nuo kirmėlių unsure.gif Bet va panelei pasireiškė keisti dalykai g.gif Keisčiausia,kad ji kelis kart i dieną nei iš šio nei iš to man rėkia,kad jai šalta užpakaliui (gyvename labai šiltai).
Kiek apžiūrinėjau,nieko aš ten nematau g.gif Na tas šaltis jai pasireiškia labai idomiai,net visa oda pasišiaušia,net dreba :blinkBūna žaidžia ir nei iš šio nei iš to parbėga rėkdama,kad jai šalta užpakaliui blink.gif Bet tas šaltis jai užeina toks trumpalaikis ir dažnokai kartojasi unsure.gif Niekad to nera buvę schmoll.gif O dabar kartojasi kiekvieną mielą dieną,gan dažnokai blink.gif Jokių spalinių nematyt schmoll.gif Jai tą užpakalį neniežti,nes ji ten nesikrapšo schmoll.gif AR YRA KAM TAIP BUVĘ.
Kai jai pradėjo tas užpakalis šalti,užkietėjo ir viduriai unsure.gif Kaip jin sako,kakojant kakutis jai daro skaudžiai blink.gif Kelis kart skundėsi pilvo skausmais mirksiukas.gif Na,o su valgymu,pas mus problemos nuo gimimo unsure.gif Bet su viduriukais niekad nebūdavo problemų,bet va dabar tuštinimasis tikra kankynė verysad.gif
Viską papasakojau gydytojai ir pati užklausiau ar čia ne kirmėlės g.gif Bet ta mūsų gydytoja labai idomi,liepė nusipirkt vaistų nuo kirmėlių ir vsio unsure.gif Nieko ten man neaiškino.
Kaip jūs mamukai manot,ar čia gali būti kirmėlės g.gif Jetau kaip aš jų bijau,nes pati vaikystėje esu turėjusi didelę kirmėlę,tikriausiai askaridę doh.gif
Ar užtenka vaikui kirmėlėms naikit tik vaistukų,ar dar papildomai jas kaip nors varyt g.gif Ar po vaistukų vaikai tas kirmėles iškakoja ar nebūtinai.
Atsakyti
Kažko nieks nepakomentuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(braskelina @ 2011 01 07, 00:59)
Kažko nieks nepakomentuoja verysad.gif

kad profilaktiskai paskyre vermox tai manau kad nieko, pati kazkada esu taip gerusi, zadu ir as savo pupai suduoti, kazko vis pasikaso uzpakaliuka, spalinukiu neturi, o del to salcio uzpakaliuke nesu girdejusi schmoll.gif na gal praeis...
Atsakyti
O tas kirmėles, sugėrus vaistus, iškakojama ar kaip g.gif Sugėrėm 3 tabletes vermox ir nieko neradau g.gif Ar čia reiškia,kad jų ir nebuvo unsure.gif Po dviejų savaičių gersime dar,nes pagal instrukciją taip reikia unsure.gif
Atsakyti